Oman painon penkkipunnerrus 43 toistoa

23.08.2023 - 09:11

Viime viikolla tuli yritettyä pitkästä aikaa penkkipunnerruksessa oman painon maksimi toistomääräennätystä. Laitetaan penkkiin niin paljon painoja kuin oma paino on ja sitten vain tehdään niin monta toistoa kun vain saa. Aikaisempi oman painon penkki ennätys taisi olla 35 toistoa jos oikein muistan ja pysäytyspenkin vastaava lukema on 28 tai 30. En nyt muista sitä ulkoa mutta täältä blogistani sen kyllä löytäisin jos jaksaisin sen nyt hakea.

Aina silloin tällöin vuosien saatossa olen kokeillut penkissä oman painon toistomäärä ennätyksiä. Välillä olen saanut uuden ennätyksen ja välillä olen päässyt aikalailla samoihin lukemiin. Myöskin kun oma paino vaihtuu niin tällöin penkissä myöskin painot ovat vaihtuneet sen mukaan mitä itse silloin on painanut. Sitä nyt en muista mitä milläkin painoilla olen saanut sillä kuitenkin paino on se mitä itse painaa niin toistomäärät vain merkitsevät. Se nyt on ihan saman arvoinen saada 80kg:na kymmenen toistoa kuin 100kg kymmenen toistoa.

Yleensä olen pystynyt keskittymään laskemaan myös toistomäärät kun olen näitä oman painon penkkiennätyksiä tehnyt. Kuitenkin tällä kertaa jo hyvin varhaisessa vaiheessa luovutin ja keskityin vain tekemään toistoja. Olin meinaan alussa jo niin keskittynyt vain runttaamaan toistoja ettei laskeminen käynyt edes mielessä enää. Tein myös niin nopealla temmolla toistoja että siinä olisi mennyt vain sekaisin jos olisin vielä siihen päälle alkanut muistamaan toistomäärät. Niimpä kun sain tehtyä niin paljon kuin sain tehtyä niin en tiennyt kuinka paljon edes sain.

Kun lopetin oman painon maksimitoistomäärä penkin niin en tosiaan yhtäänt tiennyt paljonko sain? En tiennyt teinkö ennätyksen vai jäikö se vajaaksi? Niimpä ensimmäinen kysymys spotterilta olikin kuinka monta toistoa tein? Vastaukseksi sain 43 toistoa mutta epävarmuudella ja olin todella paljon yllättynyt. Itse luulin että hyvä jos 30:ntä tuli täyteen.

No siinä sitten tarkistin toistomäärät videolta kun haluan aina kuvata tälläiset yritykset ihan vain jo sen takia että toistomäärät voi tarkistaa. Olen joutunut aina vaikka olen itse yrittänyt laskea toistoja niin tarkistamaan oikean määrän videolta. Siinä sitten kun katsoin videon läpi niin spotteri oli oikeassa ja 43 toistoa 110kg painoilla tuli.

Tämän sarjan jälkeen pidin vähän pidemmän tauon minkä jälkeen jatkoin treeniä ja tein vielä loppuun pysäytyspenkkiä 170kg painoilla kolme viiden toiston sarjaa. Yleensä teen nämä oman painon maksimi toistomäärä sarjat penkkitreenin viimeiseksi sarjaksi sillä se oikeasti hapottaa todella paljon koko kroppaa. Tuon jälkeen olin todella yllättynyt että pystyin vielä jatkamaan penkkitreeniä sillä yleensä tuollaisen sarjan jälkeen on niin puhki ettei loppu treenistä tule oikein mitään.

Perjantaina kun menin PTVGYM:lle tekemään maastaveto treeniä niin minulla taisi olla suunnitelma maastaveto treeniä. En kuitenkaan tiennyt päivän kuntoani kuin vasta treenin edetessä joten tuo suunnitelma oli vain tuollainen heitetty suunnitelma päähän. Kuitenkin tuosta alkuperäisestä "suunnitelmasta" väänsin sitten lopulta lopullisen suunnitelman treenin edetessä. Tällä kertaa käytin 25kg painoja alkupään lämmittelyissä kun viime aikoina olen suosinut 20kg kiekkoja. Tämä ihan sen takia että 25kg kiekkoja oli enemmän siinä lähellä saatavilla kun siinä vierressä oli toisia treenaajia.

Maanantaina tuli tosiaan runtattua räkkivedossa 270kg painoilla kymmenen toistoa mikä oli tietenkin sarjaennätys ja suurimmat painot millä olen tuon kymmenen toistoa räkkivedossa saanut. Tiistaina oli sitten penkki treeni mikä oli aikalailla sitä normaalia kun en oikein tiennyt mitä tehdä. Minulla oli ajatuksia jos toisia mutta päädyin aikalailla sitten tekemään perus treenin isoilla painoilla. Tällä kertaa se tuotti 190kg painoilla kaksi kahden toiston sarjaa minkä lisäksi vielä yhden ykkösen. Ei olla siis missään 200kg penkki kunnossa tällä hetkellä mutta se on ollut nyt tiedossa jo tovin.

Viime viikolla lähdin hakemaan maanantaina räkkivedossa 270kg painoilla kymmentä toistoa kun olinhan saanut sitä edellisellä viikolla juuri ja juuri tehtyä kymmenen toistoa 260kg painoilla. Niin miksi en nyt sitten seuraavalla viikolla saisi kymmentä toistoa kymmenen kiloa painavammalla 270kg:lla? Niin kaikki tämä kymmenen toistoa juttu alkoi oikeastaan kesän treeneistä kun sain vedettyä räkkivedossa 300kg painoilla viisi toistoa. Tuon lisäksi kun olin alkanut muutenkin tekemään pidempiä sarjoja esimerkiksi kyykyssä missä sain aluksi 180kg painoilla kymmenen toistoa ja minkä sain nostettua 200kg painoihin.

Olen nyt pikkuhiljaa yrittänyt vaihtaa kahden maastaveto treenin viikot yhteen maastaveto treeniin ja toiseen treeniin missä teen räkkivetoa tai lohko maastavetoa. Ihan vain sen takia että jos vaikka tulokset alkaisivat nousemaan ja erityisesti jos vaikka kroppa pysyisi hieman paremmin kasassa. Täytyy kyllä sanoa että kun teen kaksi maastaveto treeniä viikkoon niin se kyllä tuntuu kropassa tavalla tai toisella. Myöskin se on vaikuttanut eritoten kyykky treeneihin kun alaselän kanssa on ollut palautumisen vaikeuksia. Tämän taas huomasi eilen lauantaina kun menin tekemään kyykky treeniä PTVGYM:lle ketjuilla.

No niin tulihan se sieltä vaikka aluksi sille ei tuntunutkaan. Tämän viikon keskiviikkona sain kyykättyä 200kg painoilla ensimmäistä kertaa ikinä kymmenen toistoa. Tämä on ollut tavoitteeni ainakin tämän vuoden keväästä alkaen ja mahdollisesti jopa vuosi kausia. Olen saattanut joskus aikoinaan vuosia sitten haaveilla kyykkääväni 200kg painoilla kymmenen toistoa mutta tuolloin se oli kaukainen haave. En edes silloin tainnut saada kyykättyä 200kg tai jos sain niin se oli hikisesti se yksi - kolme toistoa. Nyt kun keväällä asettelin muutamia välitavoitteita kyykkyyn niin olin tainnut silloin saada pitkästä aikaa 180kg kahdeksan toistoa?

Tällä viikolla tuli tehtyä viikon molemmissa jalka- & kyykkytreenissä sarjaennätyksiä kun keskiviikkona tein normaalissa kyykyssä ja eilen lauantaina ketjukyykyssä uudet sarjaennätykset. Muutoinkin molemmat jalkatreenit olivat aika identtisiä keskenään sillä keskiviikkona kerkisin tekemään kaksi liikettä ja lauantaina päätin jättää jalkatreenin kyykkyyn. Tällä viikolla tuli tehtyä siis todella suppeat jalkatreenit mutta toisaalta kumassakin jalkatreenissä sarjaennätyksien jälkeen olin todella puhki. Tämän johdosta lauantaina sitten päätin lähteä suoraan kotiin kyykyn jälkeen.