Oliver Helander juhlittu kuin suurmestari ja Topi Raitanen näyttää miten huonolla valmennuksella mestarista kamppailemaan onko viimeinen

05.07.2024 - 17:20

Oli todella huvittava nähdä mutta ei mitenkään yllättävää että kun Oliver Helander sitten sai sen yhden heiton onnistumaan heikkotasoisessa keihäskisassa niin häntä juhlitaan suurmestaria. Oliver Helander "pelasti" Suomen EM-kisat tuohon ei voi sanoa kuin että ei huoh. Toiset taas puolestaan sanovat että EM-kisat menivät todella hyvin vaikka sieltä yksi pronssi tulikin sillä Suomi sai 12 pistesijaa eli 12 urheilijaa pääsi kahdeksan parhaan joukkoon.

Kuitenkin Jani Tanskasen huutaessa määrä on laatu, laatu on määrä lähettämällä 67-urheilijaa kisoihin niin tuo 12:sta urheilijan menestyminen tarkoittaa vain 8% onnistumista. Kyseessä oli kuitenkin "vain" Olympia vuonna olevat EM-kisat joihin kaikki urheilijat eivät edes lähteneet valmistautuessaan Olympialaisiin. Myöskään loukkaantumisiin ei voi turvautua koska niitä on aina ja Suomi jopa lähetti EM-kisoihin monia urheilijoita lomilla vailla menetys toiveita.

EM-kisoissa huomasi myös sen että toiset urheilijat eivät vain pärjää isommissa kisoissa vaikka kisat eivät olisi olleet ensimmäiset. Tämä johtuu suurimmaksi osaksi siitä kun yleisesti taso ei riitä tulosrajojen ylittämiseen ja kisoihin päästään rankinginkin perusteella missä suomalaiset liiankin hyviä. Kun tulosrajan saavuttaminen ei ole lähelläkään niin miten piirikunnallisia aktiivisesti kiertävä urheilija voi edes pärjätä jos hän ei useasti edes pääse kilpailemaan kovemmissa kisoissa? Kisoissa oli myös urheilijoita jotka olivat saaneet tulosrajan viime vuoden puolella ja joilla ei ollut edes tältä vuodelta tulosta. Sitten oli normaaliin tapaan uhoamista vailla mitään näyttöjä ja tässä ei tarvitse mitään nimiä alkaa kirjoittelemaan kun lähes kaikki ne tietävät.

Naiset pärjää ja miehet eivät. Suomen kahdestatoista pistesijasta kahdeksan saivat naiset ja neljä miehet. Viime EM-kisoissa München:ssa miehet saivat 3 pistesijaa joten miehet paransivat yhdellä sekä naiset saivat kuusi ja tällä kertaa kahdeksan. Sitä en ole sitten katsonut että kuinka tuo suomen 67-urheilijat ryhmä on jakautunut naisten ja miesten välillä eli miten nuo pistesijat menevät prosentuaalisesti. Äkkiseltään kun listaa katsoo niin naisia oli EM-kisoissa enemmän eli myös sekin kertoo siitä että naisten taso Suomessa on parempi kuin miesten.

Sitten on hyvä esimerkki kuinka huonolla valmennuksella pilataan menestyvä urheilija. Kyseessähän on tietenkin kaikkien tietämä Topi Raitanen. Topi Raitanen voitti euroopan mestaruuden 2022 minkä jälkeen Janne Ukonmaanaho pilasi valmennuksellaan Topi Raitasen. Heti ensimmäiseksi seuraavana vuonna ennen MM-kisoja tulokset menivät vain alaspäin vuoden alusta alkaen. Silti koko kesä kuultiin kuinka tässä on vielä aikaa ennen MM-kisoja mutta siitä huolimatta tulokset vain pysyivät laskusuunnassa. MM-kisoissa sitten nähtiin että taso riitti vain kamppailemaan siitä onko Topi Raitainen alkueränsä viimeinen.

Siinä sitten samalla kuultiin että kuinka tästä on opittu EM-kisoja sekä Olympialaisia varten. No EM-kisat olivat juuri ja itselleni tulokset eivät tulleet yllätyksenä. No oikeastaan se hieman yllätti että finaaliin Topi Raitanen pääsi mutta loppu tulos ei. Heti kisan alussa kun Topi Raitanen meni letkan kärkeen niin tiesi että Topi Raitanen ei tule pärjäämään sillä hän ei ikinä mene kärkeen tämänlaisissa kisoissa. Loppu tulos ei vaan yllättänyt kun Topi Raitanen kamppaili siitä onko hän viimeinen vai toiseksi viimeinen. Topi Raitasen tulokset näyttävät olevan samalla tasolla viime vuoteen verrattuna niin odotukset Olympialaisia varten ovat identtiset viime vuoden MM-kisoihin eli alkueriin jääminen.

Suuret uutiset näkyi suomalaisissa medisoissa kuinka Topi Raitasella on vielä yksi mahdollisuus päästä Olympialaisiin vaikka tulokset ovat laskeneet kisa kisan jälkeen. Topi Raitasella tulokset ovat olleet laskussa jo kaksi vuotta mutta suomalainen media hehkuttaa Topi Raitasta. Miksi asia on näin? No toisaalta kun tässä on katsonut YLEN:n yleisurheilua vuosien ajan niin se ei yllätä. YLE:llä jaksetaan hehkuttaa suomalaista urheilua vaikka urheilija on tehnyt ennätyksensä viisi vuotta sitten ja nykyinen tuloskunto on kaukana siitä. Silloin viisi vuotisella tuloksella oltaisiin oltu komeasti finaalissa. Mitä järkeä jostain viiden tai kahden vuoden takaisista tuloksista on jos niitä ei pystytä tekemään silloin kun tuloksia pitäisi pystyä tekemään?

Tuli äsken vastaan Jesse Pynnösen video koskien Suomessa rajoitetaan urheilijoiden oikeuksia niin on pakko tuo jakaa myös tänne. Ei ei ole sinällään mitään uutta Suomessa että kartellia harjoitetaan ja urheilijoiden oikeuksia rajoitetaan kun sitä on tapahtunut aina. Suomalaisesta kartellista on hyviä esimerkkejä kuten Veikkaus, Alko sekä SM-liiga.  Ei suomalaista kateutta vain voita mikään ja varsinkaan kun kyseessä on raha. Suomessa raha on niin paha kateuden aihe mistä aina myöskin uutisoidaan isosti aina kerran vuodessa kun verotiedot julkaistaan. Silloin kateelliset suomalaiset pääsevät kahdetimaan ja vertailemaan tulojansa.

Suomalaisella medialla on aina omat kultapoikansa ja tyttönsä. Jääkiekon puolelta he ovat Patrik Laine, Jesse Puljujärvi, Kasper Kapanen joiden tulokset ja saavutukset eivät yllä mainitsemisen arvoisiksi. Sitten puolestaan Mikko Rantanen, Sebastian Aho, Juuse Saros, Miro Heiskanen, Esa Lindel & Roope Hintzin tapaiset pelaajat pelaavat omaan rooliinsa nähden loistavasti ja pärjäävät NHL:ssä muiden tähtien tavoin. Kuitenkin media hehkuttaa vain näitä pelaajia jotka eivät NHL:ssä vain pärjää. Samaa voi sanoa monesta muusta urheilijasta eri lajeissa eli he ketkä eivät oikeasti pärjää niin heitä hehkutaan kuten Topi Raitanen.

Jani Tanskanen on päässyt taas huutelemaan ja näyttämään että määrä on laatu, laatu on määrä. Jani Tanskasen tyyli millä hän tuo itseään esille on määrä. Enemmän urheilijoita on laatua. Niin on nyt EM-kisoissa ja niin oli viime vuonna MM-kisoissa. Määrää sillä määrä on laatu, laatu on määrä. Suomalaisen urheilun ja yleisurheilun taso on maailmanlaajuisesti heikko mutta siitä huolimatta Jani Tanskanen huutelee kuinka EM-kisojen joukkue suurin ikinä sillä määrä on laatu, laatu on määrä.

Minulle piti tulla tänään uusi jääkaappipakastin minkä kävin ostamassa Hulluilta Päiviltä Powerista. Kuljetuksen olisi pitänyt saapua kello 10 - 13 välissä joten olin odottamassa koko päivän kotona ja otin etäpäivän. Mitään ja kuulunut ja näkynyt niinpä otin Power asiakaspalveluun yhteyttä kello 14 kun kuljetuksen olisi pitänyt viimeistään saapua tunti sitten. Muutenkin kuljetuksen piti soittaa vähintään puolituntia ennen kuljetuksen saapumista. Ajattelin aluksi käyttää Power.fi olevaa chat-palvelua mutta päätinkin ihan soittaa Power asiakaspalveluun.

Paniikki, paniikki, paniikki, paniikki, paniikki, paniikki, paniikki, paniikki, paniikki, paniikki, paniikki. Monella suomalaisella oli eilen taas PANIIKKI kun lakot alkoivat tänään torstaina ja osalla jo eilen keskiviikkona. Kun ruokakaupat ovat mahdollisesti kiinni pari päivää niin se sai taas paniikin päälle suurimmalle osalle ihmisistä. Kun ruokakauppa on kiinni päivän tai pari niin se saa suomalaiset paniikkiin ja alkavat hamstraamaan tavaraa ja varsinkin paskapaperia.