Olen ollut pettynyt kun sarjaennätyksiä ei vain pauku ja miten olen nyt muuten treenannut

01.09.2023 - 12:42

Maanantaina tuli tehtyä lohko maastavedossa uusi ennätys 310kg, mutta sen jälkeen tiistaina, keskiviikkona ja torstaina tuli tehtyä niin sanotusti normaalit treenit. Juuri sellaiset treenit joita tein vielä alkukesästä ennen kesälomaa. Ei siinä siis mitään olisi ollut normaalisti jos olisin jatkanut treenaamista kuten ennen kesälomaa. Kuitenkin kesälomalla tuli treenattua ihan eri tavalla sillä aloin tekemään hieman pienemmillä painoilla pidempiä sarjoja. Tämä puolestaan johti siihen että aloin paukuttamaan erilaisia sarjaennätyksiä liukuhihnalta. Kuuden viikon aikana tuli paukutettua noin kolmekymmentä erilaista sarjaennätystä.

Nyt sitten kun treenasin maanantain jälkeen ilman mitään sarjaennätystä saati ykkösmaksimia niin tuli sellainen pettynyt olo. Oli se kyllä kesäloman aikanakin niinä päivinä kun ennätystä ei tullut tai en sitä edes hakenut. Kun olin tottunut siihen että edes jonkinlainen sarjaennätys tuli treenissä treenin perään niin siihen vain tottu. Vielä kun en sitten lähtenyt sille linjalle että olisin väkipakolla ottanut jollain pienellä painoilla sitten sarjaennätyksen.

Vaikka tein kolmisen kymmentä sarjaennätystä kuuden viikon aikana niin niissä oli eräällä tapaa punainenlanka. Kaikissa tuloksissa oli eräänlainen tavoite miksi se paino ja se toistomäärä. Tarkoitus oli kuitenkin saada hieman isommilla painoilla pidempiä sarjoja ettei homma mennyt ihan niin että paino kun paino. En edes oikeasti voi muistaa kaikkia sarjaennätyksiä kaikilla painoilla kun niistä ei ole mitään kirjaa. Kuitenkin suhteellisen suuret painot lähelle ennätyksiä on helpompi muistaa vaikka sekin on vaikeaa ilman kirjanpitoa.

Maanantaina tosiaan tuli tehtyä lohko maastaveto ennätys 310kg mutta jo tiistaina tuli tehtyä perus tuloksia penkissä 140kg ja 160kg painoilla plus ketjut. Nuo olivat siis aikalailla niitä tuloksia ja painoja joilla normaalisti olen tehnyt niin jotekin vain olin pettynyt etten saanut enempää aikaa. Oikeastaan olin siihen pettynyt että en tehnyt mitään ihmeellistä sarjaennätystä. Sama tapahtui kun tein kyykkyä keskiviikkona ja sain tehtyä vain kaksi toistoa 230kg saman minkä olin tehnyt edellisellä viikolla. Edelliseen viikkoon verrattuna tämän viikon 230kg kyykky toistot olivat vain raskaampia ja ei mennyt ihan niin hyvin alas. Sama sitten jatkui torstaina kun huomasin etten ollut edes 200kg penkki kunnossa.

Muuten tekeminen oli aikalailla sitä samaa mitä se on ollut ja varsinkin mitä tai miten tein treenejä kesälomalla. Kesäloman aikana eritoten huomasin sen asian että kun treenin alkuun paukutti ennätyksiä niin lopputreenin voi oottaa "rennommin" tai jopa lähteä aikaisemmin pois. Ennen vaikka tein mitä pääliikkeessä niin siitä huolimatta treeni tuli hakattua melkein väkipakolla ties vaikka mitä. Nyt tämän viikon neljä treeniä meni ihan samalla tavalla että pääliikkeet lisäksi tein kaksi kolme liikettä ja se siitä.

Maanantaina lohko maastavedon jälkeen tein maaten soutua sekä tuettua t-soutua, tiistaina penkin jälkeen tien dippiä, dippilaitetta ja hieman rintaprässiä, keskiviikkona kyykyn jälkeen tein hieman hack-kyykkyä sekä dongie pohkeita ja torstaina penkin lisäksi tein kahta eri pystypunnerruslaitteita ja vipunostolaitetta. Käytännössä siis pääliikkeen lisäksi ei nyt mitään ihmellistä tullut tehtyä ihan vain jo senkin takia että pääliikeen tekemiseen kuluu helposti se tunti - puolitoista tuntia.

Ihan sama asia kävi viime viikon lauantaina kun tein kyykyssä ensimmäistä kertaa ikinä kymmenen toistoa kun sain 160kg painoilla plus ketjut kymmenen toistoa. Tuon kyykky sarjan jälkeen olin niin väsynyt ja puhki että päätin lähteä suoraan kotiin vaikka tarkoitus olikin jatkaa treeniä. Tähän päätökseen vaikutti juurikin kesäloman treenit ja varsikin ne joissa tein pidempiä sarjoja kuten kymmenen toistoa 185kg painoilla tai 190kg painoilla. Tuollaisen kyykky treenin tekemisen jälkeen vain muihin liikkeisiin ei saanut paljon painoja tai olin vain jo liian väsynyt treenaamaan ja keskittymään.

Nyt on vain tullut taas huomattua se asia, että kun tottuu tekemään jotain niin sitä tulee sitten tehtyä eli tässä tapauksessa sarjaennätyksiä. Nyt kun niitä ei ole tullut tehtyä ja edes saatua niin silloin fiilis on ollut alakuloinen. Toisaalta olen kyllä usein pettynyt tekemiseeni kuntosalilla vaikka Vammalassa ollessa olin kuulemmat iloisen näköinen kuntosalilla. Toisaalta kyllä se oikeasti innosti taas enemmän kun sain tehtyä sarjaennätyksiä kun vs ennen kesälomaa tehtyjä treenejä joissa yritin saada vain tehtyä isoilla painoilla mahdollisimman monta toistoa.

Toisaalta olen nyt tottunut tekemään hieman isommilla painoilla pidempiä sarjoja minkä olen huomannut treeneissä että pidempien sarjojen tekeminen on helpompaa. Samalla olen myös huomannut että jo vielä suuremmilla painoilla lähtee helpommin hakemaan pidempiä sarjoja kuin ennen vaikka niitä ei olisi lopulta edes tullut. Monesti kyllä olen lähtenyt hakemaan suurempia painoja tai toistomääriä mitä olen lopulta saanut mutta alunperin olen lähtenyt hakemaan enemmän kuin mitä olen saanut.

Kuitenkin se on jäänyt päälle että pääliikkeen jälkeen muita liikkeitä ei nyt tule sillain hakattua kuin joskus ja välillä osaa lähteä jo aikaisemmin pois salilta. Samalla tämä oli nyt viimeinen viikko kun kävin vain pelkästään PTVGYM:llä treenaamassa päivittäin. Tästä olen suunnitellut kirjoittavani ihan oman kirjoituksen mitä asioita huomasin siihen että kun kävin PTVGYM:llä päivittäin vs normaaliin kahteen kolmeen kertaan viikossa.

Tämän viikon keskiviikkona onnistuin viimein siinä mitä jouluna parin viikon ajan metsästin. Tälläkin kertaa en oikein siihen uskonut sillä maanantaina oli Super bowl yö ja pääsin viimein illalla vasta nukkumaan. Maanantaina sain kyllä penkissä tehtyä 200kg painoilla mutta muuten en oikein jaksanut tehdä muuta. Tiistaina oli vuorossa sitten laskettelua ja normaaliin tapaan olin todella väsynyt. Näin ollen keskiviikkona ei ollut mikään paras päivä lähteä tekemään kyykky treeniä näin unen ja palautuksen kannalta.

Tällä viikolla tuli taas käytyä pari kertaa laskettelemassa Ellivuoressa. Tämän viikon suunnitelmat muuttuivat moneen kertaan kun en ollut ihan varma minä päivänä tulen ja minä päivänä tulen lähtemään. Alunperin minun oli tarkoitus tulla viime viikon torstaina mutta päädyin lopulta tulemaan sunnuntaina mikä oli yhdessä vaiheessa se suunnitelma. Myöskin jossain vaiheessa mietin lauantaina tulemista mutta siinä vaiheessa kun mietin lauantaita niin sunnuntai kuulosti paljon paremmalle. Minulla oli siis "normaaliin" tapaan hieman erilaisia suunnitelmia milloin tulen ja milloin lähden.

Eilen kun tulin PTVGYM:ltä niin jollain Audilla oli taas kiire mutta eipä se yllätä. Ensiksi hän meni minun ohi työmaa-alueella missä oli 30km/h rajoitus ajamalla 60-70km/h. Eipä mennyt kauaa kun kuitenkin pian ajoin hänen perässään kun hän joutuin ajamaan jonkun perässä hiljaa. Eipä siis auttanut hänen ylinopeutensa yhtään mitään. Lopulta hän sitten kääntyi samasta risteyksestä kun minä ja tuli samaan parkkihalliin.

Kirjoittelin tuossa vähän aika sitten kuinka toiset ihmiset vain haisevat pahalle kuntosalilla ja täytyy kyllä taas hieman kertoa eilisestä. Sama ihminen oli taas kyseessä mistä tuo kyseinen toiset ihmiset vain haisevat pahalle kuntosalille sai alkunsa. Ensinnäkin tällä viikolla maanantaina kuntosalilla niin menin räkkivedon tekemisen jälkeen yläkertaan niin tietenkin tämä kyseinen ihminen tuli jostain pukuhuoneesta / wc:stä juuri siihen minun eteeni portaisiin. Halusin suosiolla jättää hieman eroa häneen etten nyt ihan perässä kävellyt portaita mutta siitäkin huolimatta vaikka kävelin perässä niin haju oli valtaisa. Siis kun ihminen kävelee portaita toiseen kerrokseen ja niihin portaisiin jää hetkeksi sellainen yököttävältä haiseva hajuvana minkä läpi pitää mennä niin ei se mukavaa ole.

Perjantaina kun bussit ei ilmeiseti kulkenut niin PTVGYM:llä ei teinejä illalla näkynyt ja muutenkin perjantai-ilta oli muutenkin rauhallisempi kuin normaalisti. Oli kyllä ihan mukava olla PTVGYM:llä kun sitä huutoa ja varsinkaan vitun huutamista ei kuulunut. Lauantai-iltana huomasi että bussit olivat taas kulkeneet ja teinit olivat palanneet PTVGYM:lle. Tämän huomasi siis siitä että roskikset ja niiden vierustat olivat täynnä tyhjiä energiajuomia sekä laitteet ja painot olivat ihan sekaisin.

Tänään tuli Instagramista jonkun mielenkiintoinen ja oikeaa asiaa sisältävä story minulle vastaan. Tuo kyseinen story kyllä sopii sopivasti siihen mitä taas kuulee kuntosalin pukuhuoneessa kun kuulee ihmisten puhuvan keskenään. Yleisesti varsinkin teinien suusta kuulee sitä että he eivät syö yleisesti ja vanhemmilta ihmisiltä kuulee yleisesti vain sitä että lounasbuffetissa vedetään ruokaa koko rahan edestä liikaa. Mistä siis tuo Instagram story kertoi mihin tässä viittaan?