Nostin dieetilä hieman hiilareita lounaan yhteyteen ja olen jaksanut treenata paremmin kuin viime viikolla

16.11.2016 - 12:06

Lisäsin tälle viikolle hieman hiilareita lähinnä lounaan yhteyteen. En oikein tätä asiaa sinällään miettinyt etukäteen vain tälläin lähinnä vain tapahtui. Käytännössä ratkaisu tapahtui lauantaina kauppareisulla kun tulin ostaneeksi kanasuikaleita tarjouksesta. Parin viime viikon ajan olen käytännössä jättänyt hiilarit lounaalta pois syöden vain kanaa ja kananmunaa. Kanasuikaleiden kanssa vain ajattelin ottaa sen pienen kasan riisiä joukkoon. Alle 100g riisiä ei ole suuri määrä ja olen juurikin tämänlaisia aterioita syönyt dieetin alussa joten käytännössä mitään uutta muutosta ei tullut. Parin viikon aikainen ilman hiilareita lounaaseen oli harkittu muutos mutta myös samalla sellainen ettei sitä ollut nyt tarkoitus jatkaa hirveän pitkään.

Viime viikolla huomasin illan kuntosalitreeneissä jo väsymystä. Tähän vaikutti eniten aamun aamulenkit joita kävin juoksemassa jokapäivä. Tällä viikolla tahti on ollut melkein sama. Aamulla aamulenkille ja illalla kuntosalille. Kuitenkin tällä viikolla olen jaksanut treenata illalla paremmin. Luulen juurikin tuon lounaaseen lisätyn riisin auttaneen tähän asiaan. Maanantaina vuorossa oli selkätreeni missä sain mielestäni ihan hyvän maastavetosarjan tehtyjä sekä muutenkin treeni meni ihan hyvin. Viime viikolla ei ollut kyllä vielä väsymiseen liittyviä ongelmia vielä maanantaina jolloin sain mielestäni ihan hyvin tehtyä selkätreenin. Väsyminen alkoi käytännössä tiistain treenistä mitä en tällä viikolla huomannut. Mielestäni tiistain rintatreeni meni tällä viikolla yleisesti paremmin kuin viime viikolla. En tiedä vaikuttiko asiaan yhteen se, että tein tällä viikolla penkin tiputussarjan oikeilla painoilla enkä ylisuurilla painoilla mikä tapahtui ihan laskuvirheen takia.

Viime viikolla söin vielä lounaana kanaa sekä pari paistettua kananmunaa kun tällä viikolla lounaaksi on ollut kanaa ja riisiä. Tämän lisäksi olen vielä syönyt päivän toisen lämpimän ruuan töiden ja kuntosalitreenin välissä. Vaikka viime viikollakin karsin hiilareita lounaasta niin toinen ateria sisälsi kuitenkin hiilareita. Tällä viikolla olen myöskin pitänyt saman toisen aterian päiväryhmissä joten saan päivän molemmista lämpimistä aterioista hiilareita. Päivän toinen ateria on ollut noin 200 grammaa jauhelihaa sekä todella pieni määrä pastaa. Tämän aterian tarkoitus on ollut ihan vain saada energiaa kuntosalitreeniä varten. Ajallisesti olen syönyt tämän jälkimmäisen aterian kolme - neljä tuntia ennen kuntosalitreeniä joten se on myöskin hyvin ehtinyt laskea alas.

Maanantaina aamulenkki sekä selkätreeni

Viikko alkoi jälleen 7km aamulenkillä. Tällä kertaa mietin asiaa ja treenisuunnitelmia viikonlopun aikana, mutta päädyin tähän ratkaisuun eli aamulla aamulenkki ja illalla kuntosalitreeni. Jos treenaan aamulla niin silloin juoksemaan sillä se tuo kuitenkin vaihtelevaisuutta tekemiseen. Nyt on kuitenkin hyvät ilmat ja kelit pihalla niin mikä sen mukavampaa kuin juosta aamulenkki lämpimässä säässä. En kyllä oikein jaksaisi tehdä kahta kuntosalitreeniä kesäaikaan vaikka tuokin on tulossa vastaan, mutta ei vielä.

Olin jälleen aamulenkin jälkeen väsynyt ja mietin jaksamistani iltaa varten. Heti aamulenkin jälkeen paikkoja särki hieman ja klinkkasin kävellessäni ihan normaaliin tapaan. Kuitenkin kun olin illalla valmistautumassa kuntosalille menoon olin jo ihan toinen. En tuntenut aamun aamulenkistä mitään ja olin valmis aloittamaan illan kuntosalitreenin. Tiesin aloittavani treenin maastavedolla ja olin tällä kertaa suunnitellut sarjat tai tekemisen jo etukäteen. Tämä auttoi minua tällä kertaa paljon, että olin valmistautunut ja tiesin millä painoilla tulisin tekemään. Tietenkään päivän kuntoa ei tiennyt millä oikeasti jaksaisin tehdä, mutta suunnitelma oli olemassa. Tämän suunnitelman pohjalta lähdin treeniä rakentamaan ja tällä kertaa myöskin jaksoin niin tehdä. Tämä suunniteltu "suunnitelma" oli sinällään hyvä ratkaisu etten eksynyt ylisuuriin painoihin vaan pidättäytyin maksimissaan 200kg painoissa.

Maastavedossa nousin "pikkuhiljaa" 200kg painoihin joilla lähdin tekemään sarjaa. Viimeksi tein kolme ykköstä 215kg painoilla joihin olin pettnyt. Tällä kertaa suunnitelmissa oli tehdä maastavetoa pitkästä aikaa sarjoilla. Tämän takia olin juurikin ajatellut 200kg painoja joilla yleisesti pitäisi jaksaa tehdä enemmän kuin yksi tai kaksi. 200kg painoilla meni yksi viiden toiston sarja. Tämän jälkeen laskin painoja heti 180kg joilla sain viiden toiston sarjan. Tämä painojen laskeminen oli oikea ratkaisu ja tietoinen sillä halusin saada vähintään viiden toiston sarjan mitä en olisi saanut enään 200kg painoilla. Ehkä olisin voinut jatkaa 180kg painoilla, mutta jatkoin laskutrendiä tekemällä viimeisen sarjan 140kg painoilla millä sainkin sitten seitsemän toistoa. Tämä oli mielestäni parempi kuin kolme ykköstä 215kg painoilla viimeksi.

Tämän jälkeen selkätreeni jatkui ihan perus liikkeillä t-soutu, alatalja sekä ylätalja. Olisin tehnyt normaalia kulmasoutua tangolla, mutta juuri silloin räkit ja alue oli muutenkin käytössä. Tein tämän johdosta sitten t-soudun ja parempi ehkä näin sillä treenistä ei tullut samanlainen kuin viimeksi eli sain ainakin vähän vaihtelua. Tällä kertaa kun olin virteämpi niin painot taisivat olla yleisesti suuremmat kuin viimeksi. Ehkä myös tekniikka oli hieman "runttaavampi" vaikka en käytännössä runtannut sillä kun sarja alkoi tuntua vähänkin runttaavalle niin vaihdoin painoja pienempiin. En tällähetkellä käytä oikestaan runttaustyyliä kun runttausta tuli käytettyä enemmän silloin kun tein "kovia" kuuden toiston sarjoja.

Selkätreeni

  • Maastaveto
  • T-soutu
  • Alatalja
  • Ylätalja vastaote

Tiistaina aamulenkki sekä rintatreeni

Tiistaina huomasin olevani enemmän virtäempi ja energisempi kuin viime viikolla. Ehkä hiilareiden lisääminen lounaan yhteyteen auttoi tai ehkä syy oli jokin toinen. Paha sanoa mikä se oikeasti oli mutta tällä viikolla jaksoin vetää treenin paremmin loppuun asti. Myöskin tällä kertaa osasin ottaa oikeaat painot. Halusin tällä viikolla tehdä uudestaan penkissä tiputussarjan ihan vain siksi, että viime viikolla kusin koko homman ylisuuriin painoihin laskuvirheen takia. Tällä kertaa painot olivat ne mitä niiden piti olla viime viikolla. Näin ollen tiputussarja meni paljon paremmin ja jaksoin tehdä jokaisella painolla kymmenen toistoa itse. Kolme 15 kiekkoa per puoli ja tiputuksena toimi siis 15k per puoli. Näin ollen painot olivat 110kg, 80kg sekä 50kg kun ne viimeksi olivat 140kg, 110kg sekä 80kg mitkä olivat itselleni hieman liikaa. Lähinnä juurikin 140kg aloitus oli yli.

Tämän jälkeen tein vielä vinopenkkiä käsipainoilla sekä peck-deckiä. Tämän jälkeen ajattelin tekeväni jotain, mutta päädyin lopettamaan treenin siihen. Ajatuksiin vain jäi, että tuliko treenistä liian lyhyt? Näin on käynyt jo muutamia viikkoja putkeen rintatreenin suhteen. Minulla aina vain tuntuu treenin jäävän liian lyhyeksi ainakin liikkeiden osalta. Pitäisikö minun tehdä neljäs liike vai ei? Tuntuma rintaan oli hyvä mutta aina ehkä haluasi tehdä enemmän mutta tälläkin kertaa treeni oli kestänyt lähemmäksi tuntia tai ainakin 45 minuuttia joten ei sitä hirveästi olisi ollut järkevä venyttää.

Rintatreeni

  • Penkki
  • Vinopenkki käsipainoilla
  • Peck-deck

Eipä siihen mennyt taaskaan kovin kauaa aikaa kun oikeasti aloin kaipaamaan Vammalassa ja varsinkin Tampereella treenaamista. Tulin viime viikon lauantaina takaisin kahden viikon reissulta Vammalasta jolloin kävin tekemässä neljä treeniä myöskin Tampereen Loaded:lla. Ensimmäinen ilta Pitäjänmäen PTVGYM:llä meni hyvin kun näin pari tuttua pitkästä aikaa eikä mitään ihmeellisyyksiä ollut kun en käynyt wc:ssä. Lauantain oli muutenkin suhteellisen tyhjä eikä PTVGYM:llä ollut hirveästi treenaajia ja esimerkiksi vapaapaino alueet olivat aikalailla tyhjänä koko sen ajan mitä siellä olin.

Viime viikon sunnuntaina kävin tekemässä ensimmäisen pitkän "juoksulenkin" vuosiin kun juoksin noin 9.5km. Kyseinen juoksu oli minulle myöskin ensimmäinen sykealue 3 treeni kun nyt olen viimeisen neljän viikon aikana olen aktiivisesti tehnyt sykealue 2 treenejä. Tosin tuon viime viikon sunnuntain 9.5km "juoksulenkin" jälkeen tunsin kyllä että en ollut juossut aikoihin. Huomasin tämän niin kuntosalilla kuin myöskin lenkeillä joita tein ja siksi muutinkin muutaman sykealue 2 treenin ihan kävelyksi.

Viime viikon sunnuntaina suunnittelin juoksevani hieman pidemmän lenkin mitä olen nyt "juossut" muutaman viikon. Olin käynyt nyt "juoksemassa" kolmisen viikkoa sykealue 2 treenejä jotka olivat yleisesti noin 2.7km tai 3.5km sekä kerran kävin "juoksemassa" pidemmän 5km. Tuo 5km lenkki oli pitkästä aikaa ensimäinen 5km lenkki aikoihin ja samalla pisin lenkki mitä nyt olen edes juossut vuosiin. Jos olen edes käynyt juoksemassa niin tuo 5km on ollut pisin matka sitten ties koska ja jos nyt oikein muistan niin joskus kauan aikaa sitten kävin juoksemassa satunnaisen 10km lenkin.

Nyt on mennyt kolme viikkoa siitä kun kävin juoksemassa sunnuntai-iltana 2.7km lenkin minkä jälkeen aloitin heti maanantaina sykealue 2 "juoksu" treenit. Kaikki tämä lähti liikeelle ihan extemporeen sillä tuona sunnuntaina minun oli tarkoitus käydä normaalilla kävelylenkillä päivällä mutta en vain ehtinyt. Sitten illalla päätin että nyt on vain parempi käydä tekemässä se normaali kävelylenkki ettei nyt koko päivää tule oltua sisällä. Kuitenkin siinä jostain syystä sainkin päähän piston että mitä jos menisinkin juoksemaan?

No niin jatketaan hieman tätä ylipaino on ylivoimaa mikä video tuli tuossa koostettua heti seuraavalla viikolla ensimmäisestä ylipaino on ylivoimaa videosta. Nämä ovat siis peräkkäisiltä viikoilta olevat treenit eli kaksi viikkoa ja kuusi plus kuusi treeniä eli kaksitoista treeniä. Tämä uusi Ylipaino on ylivoimaa video on viikko sitten tehdyistä treeneistä ja täytyy kyllä sanoa että en muista yhtään mitään noista treeneistä ellen ala katsomaan itse tuota videota. Jotain hieman normaalimpaa tuli tehtyä, epäonnistumisiakin sekä sarjaennätyksiä jos oikein muistan?

Hankin tuossa puolitoista viikkoa sitten Garmin HRM-Pro Plus sykevyön todella exemporeen Laatukorusta. En edes muista mistä sain idean edes alkaa katsomaan videoita Garmin HRM-Pro Plus sykevyöstä mutta parin videon jälkeen kävin Googlessa katsomassa mistä se kannattaisi ostaa? Idea sykevyöstä on kuitenkin lähtenyt liikkeelle noista minun aloittamista sykealuea 2 treeneistä ja siitä että Garmin Venu 2 rannemittaus ei ole ihan niin tarkka. Kuitenkin kun treeni perustuu sykkeeseen niin on paljon parempi saada tarkempaa tietoa kuin sinnepäin olevaa tietoa?