Nordic Fitness Expo 2021

31.10.2021 - 13:03

Ensimmäisen kerran olin Nordic Fitness Expossa 2016 ja myöskin seuraavana vuonna 2017. Vuonna 2016 taisin olla kumpanakin päivänä ja vuonna 2017 pelkästään lauantaina. Se oli jo tuo ensimmäinen kerta 2016 kun tajusin heti mitä siellä on ja mitä odottaa ja seuraavan vuoden käynti sen kyllä kertoi. Kun menee Nordic Fitness Expoon ensimmäistä kertaa niin sen jälkeen se on nähty ja oikeastaan paikalla tuntuu olevan vain skeneen kuuluvia ihmisiä, wanabe ihmisiä sekä kilpailijoiden ystäviä, kavereita & perheitä. Satunnaisia ihmisiä tuskin kyseisessä tapahtumassa niinkään käy?

Tänä vuonna menin Nordic Fitness Expoon ihan vain sen takia koska kaveri halusi. Sanoin, että jos haluat mennä niin tulla kyllä mukaan mutta muuten en mene. Kaveri ei ollut vielä käynyt kertaakaan niin tämän hän myös halusi sen kokea ja kokemus oli aikalailla sama kuin minulla ensimmäisellä kerralla. 

Minulla oli kyseisellä viikolla etäviikko töissä Pyhtäällä mökillä josta lähdin lauantaina niin Nordic Fitness Expoon näin ollen menin sunnuntaina. Päätin ja sanoin jo hyvissä ajoin että kumpanakin päivänä ei kannata mennä, että valitaan päivä milloin mennään ja sunnuntai sopi kalentereihin paremmin.

Tänä vuonna Nordic Fitness Expon juttu oli kyllä kisat sillä messut olivat todella laimeat. Verrattuna vuoden 2016 sekä 2017 Nordic Fitness Expon messuihin niin pelkkä messu alue oli jo todella pieni minkä johdosta myöskin messuilla olleet "kojut". Ainoa suurempi koju mikä jäi mieleen oli Gorilla Wearia myynyt ketju. Mieleen ei nyt jäänyt mikä koju oli kyseessä mutta mielestäni vain Gorilla wear vaatteita ja kenkiä oli paljon myynnissä. Joku "joku" / esittely antoi verkkokauppaan alekoodin, Nocco oli normaaliin tapaan suhteellisen suurella kojulla markkinoimassa itseään minkä lisäksi siellä oli jotain random kojuja mitkä eivät jääneet niinkään mieleen.

Olisin jotain lisäravinteita ostellut messuilta mutta yhtään tälläistä kojua ei ollut. Vielä 2016 sekä 2017 vuosina monilla isoilla lisäravinne ketjuilla oli suuret kojut missä oli paljon tarjouksia. Nyt näin ei ollut mikä oli toisaalta hyvä asia niin rahat säästyi. Toisaalta minun pitää sitten ostaa lisäravinteita blackfriday tarjouksista enemmän kun messuilta ei saanut.

Kisoista tuli napsittua lähemmäs 2000 kuvaa mutta olen ollut "kiireinen" (laiska) niin en ole ehtinyt katsoa niitä. Myöskin pitäisi keksiä niille joku paikka kun tuo minun Flickr kapasiteetti on täynnä. Pitäisi vain päättää jaksaisiko maksaa Flickr että lisäisin sinne kuvat vai siirtää kaikki kuvat johonkin toiseen palveluun?

https://www.tuomasvalimaa.net/blog/nordic-fitness-expo-2016-kuvia

https://www.tuomasvalimaa.net/blog/nordic-fitness-expo-2017-kuvia

Nordic Fitness Expo ei ole hintansa arvoinen

Näin tavallisen tallaajan näkökulmasta joka ei siis tiedä lajeista mitään niin lyhyesti sanottuna Nordic Fitness Expo ei ole lähelläkään hintansa arvoa. Ainakaan kun ajattelee tuota sunnuntain päivää niin en näe arvoa hintaansa nähden kuten näin sen jo vuonna 2016. Aikaisemmin vuonna 2016 sekä 2017 näin lauantait hintansa arvoisina mutta tuo 2016 vuoden sunnuntai oli jo väsyttävä tapaus. Ehkä ihan sen takia kun olin ollut koko päivän lauantaina niin toinen päivä siihen putkeen niin asiat oli jo aikalailla nähty.

Vuoden 2016 sekä 2017 on siinä mielessä arvonsa arvoinen sillä tuolloin messut olivat suuremmat sekä molemmilla lavoilla oli mielestäni enemmän vaihtoehtoja. Esimerkiksi nyt sunnuntaina olimme messuilla 11 - 12 aikaan kun tähtäsimme 12 alkaneisiin Men’s Physique & Wellness Fitness SM. Tuon jälkeen taisi olla 20 - 30 minuutin tauko ennen Bikini fitness SM-kisaa mikä päättyi 18 aikaan. Jos ajattelee mitä tuon yli kuuden tunnin aikana näki ja koki niin se on helposti sanottu.

Aluksi näki pieniä lihaksettomia miehiä lavalla 3 sarjan verran alkukilpailun sekä loppukilpailun. Kyseisissä sarjoissa näkyi enemmän lihaksettomia selkiä kuin mitään muuta. Kun kilpailijat vedettävät itsensä kireeseen kuntoon minkä johdosta salilla tekemä työ menee käytännössä hukkaan tai näin ainakin lavalta näkyi. Tämän jälkeen olikin vuorossa Wellness fitness missä oli neljä sarjaa ja jokaisessa sarjassa erottui kärki muusta porukasta selvästi. Taso ei vain näkynyt laajana katsomoon asti. Wellness fitness jälkeen olikin sitten vuorossa Bikini fitness seitsemällä sarjalla.

En tiedä mikä eroittaa Wellness fitness sekä Bikini fitness keskenään mutta sitä eroa ei vain huomannut tai osannut huomata. Olen sen joskus joltain videolta kuullut mutta en yhtään muista eikä se tullut mieleeni kisojen aikana. Aluksi siis Wellness fitness missä neljä sarjaa minkä jälkeen seitsemän sarjaa Bikini fitness ja kun nuo näyttivät lajista tietämättömälle samalle niin aika puuduttavalta tuo tuntui ja näkyi. Anteeksi vain pidemmät naiset mutta teidän sarjan kohdalla itselläni alkoi jo väsymys ja uupumus painamaan. Niin oli tehnyt valtaosaa muitakin sillä sarja sarjalta ihmisiä lähti katsomosta pois. Jos vertaa ensimmäisen bikinin ja viimeisen sarjan väliltä niin katsomossa oli jo todella paljon enemmän tyhjiä paikkoja. Vielä ennen overrallia ihmisiä lähti enemmän pois eli overrallia ei jäänyt enää monikaan katsomaan.

Näin tavallisen tallaajan näkökulmasta katsomalla putkeen Wellness fitness sekä Bikini fitness on todella pitkäveteistä ja puuduttavaa. Tähän vielä kun messut olivat todella olemattomat niin en näe arvoa lipun hinnalle. Voi hyvinkin olla että nämä olivat viimeinen Nordic Fitness Expo mihin menen ellei tapahdu jotain ihmeitä. En voi suositella Nordic Fitness Expoon menemistä. Aikoinaan tapahtuma oli parempi ja nykyään puuduttava ja tylsä missä ei ollut mitään.

Tänä vuonna Hifimessut osuivat samaan aikaan Kirja, Ruoka & Viinimessujen yhteyteen minkä johdosta tulin käyneeksi Kirja- ja Viinimessuilla. Tämä oli nyt ensimmäinen kerta ikinä kun olin Viinimessuilla / Viinikylässä ja kokemukseni oli positiivinen. Aluksi ostat viinilasin joltain "popup" tiskiltä tai portin alussa olevilta tiskeiltä mikä maksoi 6€ ja minkä sai omaksi. Viinilasi on Riedel Ouverture Red -viinilasi (ovh 16,45 €). Lasin hankinnan jälkeen voikin

Eilen tuli käytyä Helsingin Hifimessuilla Holiday Inn hotellissa sekä ruoka- & viinimessuilla messukeskuksessa. Viime vuonna en käynyt Helsingin Hifimessuilla kun unohdin asian ja messut olivat olleet pari - kolme viikkoa kun tajusin asian. Olin siis pari vuotta sitten viimeksi Helsingin Hifimessuilla ja minulle jäi hieman huonot kokemukset siitä käynnistä. Oikeastaan minulla ei ole niinkään hirveästi hyviä kokemuksia Helsingin Hifimessuilta mutta miten oli

Viime viikonloppuna tuli käytyä Tampereella Hifihuoneen HIFI & HIGH END-messuilla ja samalla reissulla kolmannen kerran Loaded Gym:llä treenaamassa toisen kerran jalat. Kirjoittelen tuosta Loaded Gym kerrasta oman kirjoituksen ettei tästä tule nyt liian pitkä vaikka juuri nyt kirjoitus hetkellä en tiedä vielä mitä edes tulen kirjoittamaan. Nämä minun kirjoitukseni ovat aina vain tälläisiä extempore kirjoituksia ja jos olen yrittänyt miettiä jotain etukäteen

Tänään tuli käytyä Tampereen Hifihuoneen HIFI & HIGH END 2020 hifimessuilla. Hifihuoneen sivuilta sai ihan hyvän sanoisinko "arvion" siitä mitä hifimessuilla on odotettavissa sekä mitä siellä on mahdollista kuunnella. Arvio siinä mielessä, että olen tullut vuosien saatossa siihen tulokseen, että osa asioista pitää paikkaansa ja osa toisaalta pitää paikkaansa. Kaikkia koekuunteluja ei ole aina listattu sillä jotain on kytketty kiinni mitä ei ole mainittu ja osa

Viikonloppuna tuli käytyä Goexpo Winter & Game Expossa ja täytyy kyllä sanoa, että messut olivat yleisesti aika heikko esitys. Voisin sanoa, että huonompi tapahtuma kuin viime vuonna vaikka ei ne silloinkaan mitenkään ihmeelliset olleet. Tänä vuonna en oikeastaan helposti erottanut eri osioita toisistaan vaan ne olivat enemmän tai vähemmän sekaisin keskenään. Siellä jossain kaiken seassa oli sitten erikseen Game Expo-alue mutta ei sielläkään mitään ihmeellistä

GoExpo Winter -tapahtuma Helsingin Messukeskuksessa 3.11 – 5.11.2017. Alennuskoodi tapahtumaan löytyy täältä millä pääset GoExpo Winter & Game Expo 2017 -tapahtumaan 12€:lla.