Muscle Mousse ja Fast Pudding vertailussa

16.11.2016 - 12:06

Tämän viikon maanantaina saapui Muscle Mousse tilaukseni Fitnesstukusta. Tilasin ihan testi mielessä pari purkkia Muscle Moussea ihan katsoakseni millaista se on ja miten se eroaa esimerkiksi Fastin Puddingista. Ajattelin Pudding ja Mousse sanojen vaikuttavan tuotteen nimessä sitä, että tuotteet eroaisivat toisistaan. Ajattelin vanukkaan ja moussen olevan erilaisia kuten ne oikeasti ovat, mutta näin jauheina ne olivat omasta mielestäni samaa tavaraa. Tietenkin jauheiden ja nesteen suhteilla saa tehtyä eri vahvuisia annoksia kuten olen sen puddingista huomannut. Muscle Moussea en ole vielä hirveästi kikkaillut jauheiden sekä nesteen kanssa, mutta jo pienemmällä muutoksella sain annoksesta parempaa. Ensimmäisellä kerralla laitoin nestettä suhteessa jauhoihin hieman liian vähän siinä mielessä, että moussesta tuli suhteellisen paksua kuten olen onnistunut tekemään puddingin kanssa muutamia kertoja. Liian sitkeä pudding tai mousse on mielestäni huono ja tykkään itse löysemmästä kunhan se ei ole liian keittomaista.

Ensimmäisellä kerralla Muscle Mousse annoksesta tuli liian tuhtia ja tällöin ajattelin Muscle Moussen olevan vain tuhdimpi Fast Pudding. Toisella kerralla kun Muscle Mousse annoksesta tuli hieman vetelämpi tajusin Muscle Moussen olevan käytännössä samaa tavaraa kuin Fast Pudding. Parin annoksen jälkeen olen huomannut, että minun kannattaa vain pysyä Fastin Puddingissa sillä miksi maksaisin samasta tavarasta enemmän kun purkin nimessä lukee vain eri nimi. No tämä olikin vain testi tilaus missä tilasin pari purkkia Muscle Moussea mansikan sekä banaanin makuisena. Olen vasta mansikkaa maistanut ja mausta voisin sanoa sen verran, että mansikka maistuu hieman maukkaalle mansikkajäätelöllä.

Muscle Mousse ja Fast Pudding ravintoarvot

Ravintoarvoja tarkastellessa Fast Puddingin arvot ovat siinä mielessä paremmat, että se sisältää vähemmän hiilareita. Fast pudding kun ei oikeastaan sisällä hiilareita ollenkaan. Proteiinin puolella molemmat tuotteet sisältävät paljon proteiinia sillä Fast Pudding 30g annos sisältää 22g proteiinia eli 73% ja Muscle Moussen 50g sisältää proteiinia 30g eli 60%. Näiden arvojenkin puolesta kallistun Fastin Puddingin puolelle sillä se ei sisällä hiilareita ja itse haen juurikin sellaisia välipaloja mitkä sisältäisivät vähän hiilareita. Toisaalta Muscle Mousse sisältää hieman aminoita mitä puolestaan Fastin Pudding ei joten Muscle Moussen koostumus on hieman suurempi kun katsotaan tarkemmin ravintoarvoja. Muscle Mousse sisältää BCAA 7g per 50g annos.

Fast Pudding

[[{"fid":"513","view_mode":"default","fields":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"Fast Pudding ravintoarvot","field_file_image_title_text[und][0][value]":"Fast Pudding ravintoarvot"},"type":"media","link_text":null,"attributes":{"alt":"Fast Pudding","title":"Fast Pudding","height":371,"width":337,"class":"media-element file-default"}}]]

Muscle Mousse

[[{"fid":"512","view_mode":"default","fields":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"Muscle Mousse ravintoarvot","field_file_image_title_text[und][0][value]":"Muscle Mousse ravintoarvot"},"type":"media","link_text":null,"attributes":{"alt":"Muscle Mousse ravintoarvot","title":"Muscle Mousse ravintoarvot","height":315,"width":391,"class":"media-element file-default"}}]]

Yhteenveto Muscle Mousse vs Fast Pudding

Molemmista tuotteista löytyy mielestäni hyvä valikoima erilaisia makuja joista varmasti jokaiselle löytyy se oma. Maut toimivat molemmilla hyvin niissä mauissa mitä olen kokeillut ja mielestäni Muscle Mousse on hieman makeampaa kuin Fastin Pudding. Tietenkin olen kokeillut vasta mansikkaa Muscle Mousselta kun Fastin Puddingista on tullut kokeilua monia eri makuja, mutta niistäkin on jo vähintään vuosi aikaa joten en ihan kaikkia makuja muista mikä oli hyvää ja mikä parempaa. Tietenkin viimeisin ostamani maku Fastin puolelta lime-juustokakku ei omaan makuuni ollut vaan tuo menee nyt vaan väkisin syömällä loppuun. Muscle Moussesta tilaus hetkellä Fitnesstukussa oli jäljellä vain mansikkaa sekä banaani joten otin sitten kumpaakin testiin joista en ole vielä banaani maistanut. Yleisesti paketissa oleva maku vastaa sitä miltä sen pitäisikin maista.

Kun alan vertaamaan tuotteita keskenään niin en hirveästi niissä teon jälkeen huomaa mitään eroja. Ehkä olen saattanut tehdä Muscle Moussen väärin tai sitten en, mutta lopputulokseni ovat olleet aika lähelle toisiaan. Tämän johdosta kallistun Fastin Puddingiin sillä sen ovh hinta on "reilusti" alhaisempi. Tulin nyt itse ostaneeksi Muscle Moussea tarjouksesta jolloin sain purkit noin 25€ hintaan kun normaali hinta taitaa olla 35€ paikkeilla tietenkin myyntipaikasta riippuen. Fastin Puddingin puolestaan saa myyntipaikasta riippuen alle 28€ ja riippuen kaupasta niin hinta voi olla lähempänä 20€ joten yleisesti Fasting Puddingin saa halvemmalla kuin Muscle Moussen. Sitten päästäänkin myös siihen, että Suomessa Muscle Moussea olen nähnyt myynnissä vain Mass.fi:ssä sekä FItnesstukussa josta tuota ostin ja joka näyttää olevan loppunutkin kun puolestaan Fastin Puddingia saa lähes mistä tahansa, mutta hyvän hinnan löytääkseen pitää olla tarkkana mistä tilaa.

Kun mielestäni tuotteet ovat lähes samat ja ravintoarvot ovat melkein samat niin tässä tapauksessa hinta ja saanti ratkaisee Fast Puddingin ja Muscle Moussen vertailun Fast Puddingin eduksi. Tällä hetkellä kun laskin Fast Puddingin tuotevalikoiman niin se näytti kymmentä eri vaihtoehtoa niin kyllä sieltä itselle sopiva maku löytyy. Tietenkin kun makuja on jo nyt kymmenen verrattuna siihen kun itse aloin kokeilemaan Puddingia niin oli vain kaksi erilaista makua niin siihen menee aikaa kun löytää itselleen sopivan. Tietenkin makuja kannattaa vaihdella kuten itse olen tehnyt ettei kyllästy makuun jolloin sitä ei tule tämän jälkeen syötyä. Itselläkin on vielä edessä noiden makujen lisä testaaminen sillä minulla on vielä monta makua testaamatta minkä lisäksi tulen vielä testaamaan Muscle Moussen banaanin.

Ihmettelin eilen Fitnesstukulta tullutta tekstiviesti mainosta ja täytyy kyllä sanoa että kyseisillä tarjouksilla Fitnesstukku ei saa minua takaisin asiakkaaksi. Osta 700€ niin saat 300g kreatiinin kaupan päälle. Kreattinin hinta on siinä 20€ pintaan eli alennus on noin 3% tuohon 700€. Oikeasti kuka ostaa noin paljon lisäravinteita kerralla? Itselläni on mennyt joskus ihan maksimissaan joku 400€ mutta silloinkin ostin lähes kaiken kerralla mitä vuodeksi tarvitsin. Tuossa 400€ oli muutenkin kaiken maailman tarjoukset jo laskettuna eli normaaleilla hinnoilla kyllä 700€ olisi mahdollista.

Jatketaan hieman vielä lisäravinteista ja vitamiineista joista tuossa eilen hieman kirjoittelin "Lisäravinteet hyötyä vai rahan haaskausta? Omat kokemukseni eri lisäravinteista". Aloitetaan vaihteeksi aminohapoista. Itse olen käyttänyt aminohappoja treenijuomana jo vuosia ja eritoten dieetillä olen huomannut niiden vaikutuksen. Normaalisti aminohapot kyllä hieman tuntuvat sille että makeuttaisin vain veden paremman makuiseksi. Kuitenkin olen nyt tottunut aminohappoja juomaan treenin aikana mutta mitään sen kummallisempaa vaikutusta en kyllä osaa sanoa. Dieetillä kun normaalisti muutenkin syö vähän niin kyllä silloin huomaan että aminohapot auttavat jaksamaan treenin aikana hieman paremmin.

Sain tuossa hyvä aiheen kirjoitukseen mutta kun otin Macbook Airiä esille niin enhän sitten muistanut mistä piti alkaa kirjoittamaan. Nyt kuitenkin kun olin menossa sohvalle Macbook Airin kanssa niin muistin lopulta asian mistä ajattelin "taas" kirjoittaa. Olen tästä asiasta enemmän tai vähemmän kirjoittanut vuosien saatossa mutta asia tuli taas esille jossain podcastissa mitä tuossa kuuntelin vähän aikaa sitten.

Viime viikon loppuna oli NFE aka bikini fitness SM-kisat lahdessa minkä vuoksi muutamilla lisäravinne verkkokaupoilla oli alennukset. En ollut oikein rekisteröinyt itselleni tietoa tuosta että NFE oli nyt viime viikonloppuna mutta varmaan siksi en koska sinne ei ollut tarkoitus mennä. Viime vuonna vai oliko se sitä edellisenä vuotena siellä tuli taas käytyä mutta joo minun kohdallani NFE on jo nähty. Viimeksi menin vain kun kaveri halusi mennä niin lähdin mukaan.

Piti tänne jo kirjoittaa ajat sitten että tein Fitnesstukusta vielä tilauksen black weekin jälkeen "cyber weekillä". En ole ikinä cyber mondaysta tilannut mitään kun ihan aikojen alussa jo huomasin että cyber monday tarjoukset ovat ihan huuhaata. Yleensä jos black fridayssa oli tarjouksessa jokin tuote esim 25% niin cyber monday tarjous oli samasta tuotteesta -20% niin kuin näin tänäkin vuonna. Muutenkin cyber mondayssa tarjouksessa olevia tuotteita on paljon

Päätin tilata tuossa muutamia viikkoja sitten Fitnesstukusta vitamiineja / pillereitä kun siellä oli tarjous osta 3 maksa 2 kun pilleri varastoni alkoivat huveta ja black fridayhin oli vielä kuukauden verran aikaa. Olin silloin jo siinä uskossa että Fitnesstukkuun ei välttämättä tule niin hyviä tarjouksia kun siellä joskus on ollut sillä heidän trendinsä on ollut laskeva. Aikoinaan kun black friday rantautui Suomeen niin Fitnesstukussa oli heti mukana 30% - 50%