Miksi suomalainen media hehkuttaa Topi Raitasta?

05.07.2024 - 17:20

Suomalaisella medialla on aina omat kultapoikansa ja tyttönsä. Jääkiekon puolelta he ovat Patrik Laine, Jesse Puljujärvi, Kasper Kapanen joiden tulokset ja saavutukset eivät yllä mainitsemisen arvoisiksi. Sitten puolestaan Mikko Rantanen, Sebastian Aho, Juuse Saros, Miro Heiskanen, Esa Lindel & Roope Hintzin tapaiset pelaajat pelaavat omaan rooliinsa nähden loistavasti ja pärjäävät NHL:ssä muiden tähtien tavoin. Kuitenkin media hehkuttaa vain näitä pelaajia jotka eivät NHL:ssä vain pärjää. Samaa voi sanoa monesta muusta urheilijasta eri lajeissa eli he ketkä eivät oikeasti pärjää niin heitä hehkutetaan kuten Topi Raitanen.

Topi Raitanen voitti pari vuotta sitten Euroopan mestaruuden ja hän oli huipulla. Kuitenkin heti seuraavana vuonna jo alku vuodesta kaikki huomasi että heikon valmennuksen johdosta Topi Raitasen tulokset vain heikkenivät ja heikkenivät. Kun vuorossa oli MM-kisat niin Topi Raitanen oli lopulta karsintaryhmän toiseksi viimeinen vaikka koko ajan huudettiin median ja Topi Raitasen suusta että aikaa on. No eipä ollut tai oli aikaa mutta vääriä asioita tehtiin huonon valmennuksen johdosta.

Uusi vuosi ja uudet kujeet? No eihän tietenkään ja kenelle ne eivät tulleet yllätyksenä? Suomen medialle. Tulokset olivat alkukaudesta jo heikot ja kun vuorossa oli EM-kisat niin  yllätyksenä Topi Raitanen pääsi sentään alkueristä finaaliin. No kuitenkin finaalissa sijoitus oli normaali eli sama kuin edellisenä vuotena MM-kisoissa eli toiseksi viimeinen. Mitään ei ollut opittu vaikka viime vuonna tilanne oli sama ja tänä vuonna on vuorossa Olympialaiset ja EM-kisat joissa olisi voinut jopa pärjätä kun siellä on aikaisemminkin pärjätty.

No mitä tapahtui EM-kisojen jälkeen? Kamalasti huudeltiin että tulossa oleviin Paavo Nurmi Games tapahtumaan sitten tulee onnistuminen ja kerätään paljon ranking pisteitä että Olympialaisiin päästään. No eipä tullut yllätyksenä että heikot tulokset jatkuivat paitsi Suomen medialle joilla odotukset olivat korkealla. Ilmeisesti nyt Topi Raitalalla on yksi kisa minkä avulla voi päästä Olympilaisiin. Uskooko oikeasti joku että Topi Raitanen on onnistumassa sitten yhdessä kisassa kun hän on jo kaksi vuotta pelkästään epäonnistunut?

Topi Raitasen uran on mennyt valmennuksen takia alamäkeen jo toista vuotta. Miten oikeasti Euroopan mestarista saadaan urheilija joka ei enää pärjää ollenkaan? Janne Ukonmaanaho on onnistunut pilaamaan Euroopan mestarin uran vaikka kovasti sieltä huudellaan että kyllä se lähtee taas sujumaan. Sitä myöskin ihmettelen että suomalainen media hehkuttaa Topi Raitasta mutta esimerkiksi Joonas Rinteen uutta suomenennätystä ei niinkään. Suomalaisella medialla on omat lellikit eikä tuloksilla ole hirveästi väliä. Siinä missä Joonas Rinteen ura on menossa ylöspäin niin Topi Raitasen vain alaspäin.

Paljon onnea vain Ella Junnila sekä Joonas Rinne uusista Suomen ennätyksistä. Ella Junnila oli jo loistava EM-kisoissa ja odotan häneltä myös hyvää sijoitusta Olympialaisista. Odotan Ella Junnilalta top-8 sijoitusta Olympialaisissa ja uutta Suomen ennätystä vielä tänä vuonna.

Suuret uutiset näkyi suomalaisissa medisoissa kuinka Topi Raitasella on vielä yksi mahdollisuus päästä Olympialaisiin vaikka tulokset ovat laskeneet kisa kisan jälkeen. Topi Raitasella tulokset ovat olleet laskussa jo kaksi vuotta mutta suomalainen media hehkuttaa Topi Raitasta. Miksi asia on näin? No toisaalta kun tässä on katsonut YLEN:n yleisurheilua vuosien ajan niin se ei yllätä. YLE:llä jaksetaan hehkuttaa suomalaista urheilua vaikka urheilija on tehnyt ennätyksensä viisi vuotta sitten ja nykyinen tuloskunto on kaukana siitä. Silloin viisi vuotisella tuloksella oltaisiin oltu komeasti finaalissa. Mitä järkeä jostain viiden tai kahden vuoden takaisista tuloksista on jos niitä ei pystytä tekemään silloin kun tuloksia pitäisi pystyä tekemään?

Tuli äsken vastaan Jesse Pynnösen video koskien Suomessa rajoitetaan urheilijoiden oikeuksia niin on pakko tuo jakaa myös tänne. Ei ei ole sinällään mitään uutta Suomessa että kartellia harjoitetaan ja urheilijoiden oikeuksia rajoitetaan kun sitä on tapahtunut aina. Suomalaisesta kartellista on hyviä esimerkkejä kuten Veikkaus, Alko sekä SM-liiga.  Ei suomalaista kateutta vain voita mikään ja varsinkaan kun kyseessä on raha. Suomessa raha on niin paha kateuden aihe mistä aina myöskin uutisoidaan isosti aina kerran vuodessa kun verotiedot julkaistaan. Silloin kateelliset suomalaiset pääsevät kahdetimaan ja vertailemaan tulojansa.

Oli todella huvittava nähdä mutta ei mitenkään yllättävää että kun Oliver Helander sitten sai sen yhden heiton onnistumaan heikkotasoisessa keihäskisassa niin häntä juhlitaan suurmestaria. Oliver Helander "pelasti" Suomen EM-kisat tuohon ei voi sanoa kuin että ei huoh. Toiset taas puolestaan sanovat että EM-kisat menivät todella hyvin vaikka sieltä yksi pronssi tulikin sillä Suomi sai 12 pistesijaa eli 12 urheilijaa pääsi kahdeksan parhaan joukkoon.

Jani Tanskanen on päässyt taas huutelemaan ja näyttämään että määrä on laatu, laatu on määrä. Jani Tanskasen tyyli millä hän tuo itseään esille on määrä. Enemmän urheilijoita on laatua. Niin on nyt EM-kisoissa ja niin oli viime vuonna MM-kisoissa. Määrää sillä määrä on laatu, laatu on määrä. Suomalaisen urheilun ja yleisurheilun taso on maailmanlaajuisesti heikko mutta siitä huolimatta Jani Tanskanen huutelee kuinka EM-kisojen joukkue suurin ikinä sillä määrä on laatu, laatu on määrä.

Minulle piti tulla tänään uusi jääkaappipakastin minkä kävin ostamassa Hulluilta Päiviltä Powerista. Kuljetuksen olisi pitänyt saapua kello 10 - 13 välissä joten olin odottamassa koko päivän kotona ja otin etäpäivän. Mitään ja kuulunut ja näkynyt niinpä otin Power asiakaspalveluun yhteyttä kello 14 kun kuljetuksen olisi pitänyt viimeistään saapua tunti sitten. Muutenkin kuljetuksen piti soittaa vähintään puolituntia ennen kuljetuksen saapumista. Ajattelin aluksi käyttää Power.fi olevaa chat-palvelua mutta päätinkin ihan soittaa Power asiakaspalveluun.

Paniikki, paniikki, paniikki, paniikki, paniikki, paniikki, paniikki, paniikki, paniikki, paniikki, paniikki. Monella suomalaisella oli eilen taas PANIIKKI kun lakot alkoivat tänään torstaina ja osalla jo eilen keskiviikkona. Kun ruokakaupat ovat mahdollisesti kiinni pari päivää niin se sai taas paniikin päälle suurimmalle osalle ihmisistä. Kun ruokakauppa on kiinni päivän tai pari niin se saa suomalaiset paniikkiin ja alkavat hamstraamaan tavaraa ja varsinkin paskapaperia.