Miksi kipeät ja sairaat ihmiset tulevat kuntosalille rämpäälään puhelinta?

14.10.2023 - 14:38

Mitä nyt olen ymmärtänyt niin flunssakausi on alkanut? Näin olin lukevinani jostain mutta tätä en oikein ole huomannut ainakaan omalla työpaikallani enkä nyt muutenkaan mutta enhän normaalisti tälläisistä asioista tiedä mitään. Kuitenkin jos näin on niin ihmettelen sitä asiaa että tällä viikolla olen huomannut kuntosalilla kröh kröh äänet. Ensin kuulin alkuviikosta kun joku tuli salilta parkkipaikoille niin hirveä kröh kröh kuului vaan koko ajan. Tuon jälkeen olen sitten varsinkin pukuhuoneessa kuullut samaa kröh kröh.

Laittaa vain ihmetyttämään että miksi ihmiset tulevat kuntosalille kun ovat kipeänä? Eikö kotona saa vapaasti rämpälä puhelinta vai mikä on? Jos koko ajan tai useasti kröh kröhii niin en nyt ainakaan itse siinä vaiheessa treenaamaan menisi. Ensinnäkin treenistä ei tulisi mitään, toisekseen se vain pahentaisi flunssaa tai jopa pahempaa ja kolmanneksi en haluaisi tartuttaa toisia ihmisiä. 

No tuo kolmas asia onkin noista helpoiten ymmärrettävissä sillä suomalaiset ajattelevat vain itseään eikä toisia. Tämä on niin helposti nähtävissä yleisessä elämässä liikuit sitten autolla, olet kaupassa tai ihan mitä tahansa, mutta kuntosalilla tuo minä minä minä asenne on vielä yleistä elämää helpommin huomattavissa. Kuntosalilla useammat treenaajat eivät ajettele toisia treenaajia ja tämän huomaa siinä että painoja ja paikkoja ei siivota omien tekemisten jälkeen vaan jätetään ihan miten sattuu. Muutenkin minä minä asenne on niin helposti nähtäville kuntosaleilla ja varsinkin pääkaupunkiseudulla missä kuntosalikulttuuri on suomen selvästi huonoin.

Kun on flunssa niin silloin oikeasti ei parane treenata vaikka kyllä itse olen näin tehnyt. Itse kuitenkin olen tunnustellut ja katsonut oman kuntoni sekä aina varmistanut kuumeen tai lämpötilani. Jos lämpötilani on ollut edes hiemankin korkealla niin silloin en ehdottomasti ole treenannut mitään. Olen kyllä huomannut että jos olen treenannut edes pienessäkin kröhässä niin kyllä se on vaikuttanut treeniin sekä myöskin kröhä tai flunssa on saattanut monesti vain pahentua. Flunssasta ja kröhästä ei vain parane jos sitä viivyttää treenaamalla.

Itse en nyt vain halua myöskään tulla kipeäksi sen takia että toiset tulee flunssaisena kuntosalille. Yleensä nämä flunssajampat ovat vielä näitä puhelin rämpääjiä niin se vielä pahentaa asiaa. 

Pidättäytydään vielä kolmannen kerran putkeen kyykyn parissa kun pari viimeistä kirjoitusta on liittynyt kyykkyyn Tampereen PTVGYM:in vierailun johdosta. Ensiksi kirjoitin PTVGYM Tampere kokemuksia ja sitten sen jälkeen itse jalkatreenistä Tampereen PTVGYM:llä. Tällä kertaa ajattelin kirjoittaa hieman tekniikasta ja nimen omaan jalkojen leveydestä. Kyykkyyn liittyy niin monta muutakin isompaa ja pienempää asiaa mitkä vaikuttavat millaisilla painoilla voi treenata ja miten koko kyykky asentoon edes pääsee.

Eilen lauantaina tuli käytyä testaamassa ja treenaamassa Tampereen PTVGYM:llä. Kirjoittelin jo hieman PTVGYM Tampere kokemuksia ja nyt ajattelin kirjoittaa itse treenistä mikä normaaliin tapaan oli jalkatreeni. Normaaliin tapaan siksi että yleensä lauantaisin olen nyt tehnyt viikon toisen kyykky- / jalkatreenin ja muutenkin kun nyt olen käynyt varsinkin Tampereella treenaamassa niin treenit ovat olleet joko selkätreeni tai jalkatreeni.

Löysin itseni lauantai-iltana "viimein" Tampereen PTVGYM:ltä. Viimein siksi että minun oli tarkoitus mennä alunperin PTVGYM Tampereen avaisiin mihin en lopulta mennyt. Myöskin syys - lokakuussa minun oli tarkoitus tehdä Tampereen keikka testaamaan PTVGYM Tampere mutta tätäkään reissua ei tullut myöskään tehtyä. Lopulta päätin että kun tulen jouluksi Vammalaan niin silloin viimeistään käyn PTVGYM mutta nyt tuli jo tälläinen extempore käynti Vammalaan jo ennen joulua niin nyt oli hyvä hetki käydä testaamassa PTVGYM Tampere.

Eilen perjantaina tuli käytyä tekemässä maastaveto & selkätreeni Pitäjänmäen PTVGYM:llä. Tämä oli nyt poikkeuksellisesti tämän viikon ensimmäinen ja viimeinen treeni Pitäjänmäen PTVGYM:llä. Laitoin lähi ketjusalin jäädytykseen nyt joulukuuksi niin kävin siellä sitten treenaamassa torstaihin saakka ja nyt tänään lauantaina no se jää nyt yllätykseksi. Tämän kuun aikana olen kuitenkin niin paljon pois kotoa että katsoin että minun ei ole järkevä maksaa lähiketjusalin jäsenyyttä ja voin yhtä hyvin käydä tekemässä kaikki treenit sitten PTVGYM:llä.

Tässä on nyt noin puolitoista viikkoa tullut treenattua sen jälkeen kun minulla oli puolen toista viikon tauko treeneistä. Olimme töistä yhden viikon Pyhtäällä mökillä minkä jälkeen minulla oli pientä kröhää ja päätin olla menemättä pariin päivään treenaamaan. Tuon paluu viikon puolikkaan päätin ottaa kevyemmin kun ajattelin että en ehkä ole ihan vielä 100% kunnossa eikä nyt muutenkaan ole hyvä vetää itseänsä ihan piippuun ekoissa treeneissä. 

En tiedä kuinka paljon se vaikutti tällä viikolla asiaan että en ottanut ihan täysillä treenejä tällä viikolla jolloin en ajatellut treenejä tuloksellisesti. Tällä viikolla keskityin enemmänkin palaamaan treenien pariin puolen toista viikon tauon jälkeen ja päätarkoitus oli päästä enemmänkin kiinni treenaamiseen kuin miettiä mitä tuloksia sitä haetaan. Vaikka yritänkin olla keskittymättä treeneissä käytettäviin painoihin niin paljoa niin kyllä niitä tulee aina kuitenkin tavalla tai toisella mietittyä. Kuitenkin jokaisessa treenissä katson ja tunnustelen päivän kunnon minkä pohjalta rakentelen treeniä mutta tällä viikolla huomasin tietyllä tapaa rentouden. Rentouden siihen että en edes yrittänyt koviin tuloksiin.