Masentavaa kyykätä samoilla painoilla kuin penkata

24.12.2023 - 10:53

Tällä viikolla tuli tehtyä kaksi penkki treeniä mitkä molemmat meni vaihteeksi normaalia paremmin mitä penkki treenit ovat menneet viimeisien parin kuukauden aikana. Kyykyssä puolestaan tällä viikolla tekeminen oli ihan ok ja viikon toisen kyykky treenin pelasti vain treenin viimeinen sarja. Silti olen kyykkyyn pettynyt sillä nostelen käytännössä samoja painoja penkissä kuin kyykyssä. Tämä ei ole mitenkään uutta itselleni sillä minulla oli pitkään penkin ja kyykyn ennätykset samoja tai lähes samoja. Eihän niissä nytkään oli eroa kuin 15kg.

Jos penkin ennätys on 235kg ja kyykyn vain 250kg niin se kertoo todella paljon. Se kertoo että joko kyykkyni on hirveän surkea tai penkkini on suhteessa liian hyvä. Jälkimmäinen on oikea vastaus että penkkini on suhteessa liian hyvä kyykkyyn nähden. Se ei kuitenkaan poista myös sitä tosiasiaa että kyykkyni pitäisi olla parempi. Kyykky on aina ollut minulle vaikea ja mitä lähemmäksi 200kg painoja pääsen niin sitten ongelmat alkavat. Näin kävi nyt esimerkiksi viimeisimmässä kyykky treenissäni.

Luulin jo että viime viikon ja tämän viikon keskiviikon tuloksilla olin päässyt kyykyssä eteenpäin mutta näin ei sitten käynytkään. Viime viikolla kyykkäsin pitkästä aikaa 220kg painoilla kahden toiston sarjan mitä seurasi 230kg yksi toisto vaikka kahta hain. Tämän treenin jälkeen viikon seuraavassa kyykky treenissä sain tehtyä ketjukyykyssä uuden sarjaennätyksen tehtyä kolme viiden toiston sarjaa 180kg painoilla plus ketjut. Tuo vastaa helposti jotain 210kg painojen luokkaa tai ehkä jopa yli.

Tällä viikolla sain tehtyä keskiviikkona 225kg painoilla pari toistoa ja päätin treenin siihen. Tarkoitus oli hakea vielä hieman suurempia painoja mutta tuntui sille että parempi vain lopettaa siihen. Nyt eilen sitten viikon toisessa kyykky treenissä halusin tehdä vähintään saman ja mennä nyt siihen mitä viikon ensimmäisessä treenissä olisin halunnut. Näin ei kuitenkaan käynyt vaan minun piti muuttaa suunnitelmiani. 

Eilen 205kg painot tuntuivat raskaille ja sain tehtyä pari toistoa. Tämän jälkeen mietin pitkään mitä teen ja päädyin alentamaan painoja ja tekemään pidempää sarjaa. Ajatuksena oli myös hakea toista kahta toistoa 205kg painoilla ja katsoa tulisiko se paremmin. Myös mietin painojen nostamista 225kg ja tehdä väkipakolla yksi tai kaksi toistoa. Päätin kuitenkin että ei ole yhtään mitään järkeä tehdä kahta 205kg kahden toiston sarjaa ja päättää treeniä siihen. 225kg painot tuntuivat tuon 205kg kahden toiston jälkeen liian raskaalle tehdä joten päätin laskea painoja ja nostaa toistomäärää.

Päädyin sitten tekemään 185kg painoilla pidempää sarjaa joilla olin jo lämmittelyissä tehnyt pari toistoa. Oli vain paljon helpompi ottaa tangosta 10kg painot pois ja jatkaa treeniä. Päätin lähteä hakemaan seitsemän toiston sarjaa kun 205kg painoilla pari toistoa tuntui jo tulleen huonosti. Myöskin kun ajattelin mitä olen tehnyt ja saanut viime treeneissä niin viisi - seitsemän toistoa oli se toistomäärä mitä olen saanut tehtyä. Niinpä päädyin hakemaan seitsemän toistoa.

185kg tuntui alussa että eihän tästä tule mitään ja jopa viiden toiston saaminen tuntui olevan vaikeaa. Siitä huolimatta hakkasin vain toistoja toistojen perään kun halusin tehdä sen seitsemän toistoa minkä suunnittelin tekeväni. Lopulta kuitenkin huomasin että sain sen seitsemän ja vieläkin tuntui että jaksan tehdä. Päätin sitten jatkaa ja hakea kahdeksannen toiston minkä jälkeen sitten halusin tehdä sen kymmenen täyteen minkä lopulta myös sain.

Olin todella yllättynyt että sain 185kg painoilla kymmenen toistoa. En ole tehnyt kymmenen toiston sarjoja aikoihin kun olen saanut tehtyä vain sitä viittä - seitsemää toistoa kun olen lähtenyt hakemaan kymmentä toistoa. No nyt kun alan muisteleen niin olen tehnyt kymmenen toistoa ja jopa viisi kertaa kymmenen toistoa itsenäisyys viikolla. Tuolloin painot vain olivat 145kg joilla tein viisi kertaa kymmenen. Muuten en ole tainnut tehdä kymmenen toiston sarjaa sitten sen jälkeen kun sain 200kg painoilla ensimmäistä kertaa ikinä kymmenen toistoa.

 

Niin siis 185kg painoilla tuli tehtyä kyykkyä useamminkin tällä viikolla ja vain pari toistoa 205kg ja 225kg painoilla. Vastaavasti sitten penkissä tuli tehtyä tällä viikolla aluksi kolme neljän toiston sarjaa 180kg painoilla mitä sitten seurasi seuraavassa treenissä yksi viiden toiston sarja 180kg ja kolme viiden toiston sarjaa 185kg painoilla. Liikuttelin siis 180kg ja 185kg painoja enemmän penkissä kuin mitä kyykyssä. Se kertoo aikalailla minun tasoerosta penkin ja kyykyn väliltä.

Viime vuonna sain kehitettyä kyykkyä ja aloin saamaan siinä paremman ja tasaisen tulostason treenistä treeniin. Olin jokaisessa treenissä siinä 200kg kunnossa vaikka sitä en aina ottanutkaan. Keskityin tekemään erilaisia treenejä painojen ja tekniikan kanssa minkä johdosta sain perustasoa nostettua. Penkissä puolestaan en ole mitään ihmeellisyyksiä edes tehnyt aikoihin mutta siitä huolimatta tulokset ovat ihan ok vaikka en ole 200kg kunnossa.

Tämän viikon keskiviikkona onnistuin viimein siinä mitä jouluna parin viikon ajan metsästin. Tälläkin kertaa en oikein siihen uskonut sillä maanantaina oli Super bowl yö ja pääsin viimein illalla vasta nukkumaan. Maanantaina sain kyllä penkissä tehtyä 200kg painoilla mutta muuten en oikein jaksanut tehdä muuta. Tiistaina oli vuorossa sitten laskettelua ja normaaliin tapaan olin todella väsynyt. Näin ollen keskiviikkona ei ollut mikään paras päivä lähteä tekemään kyykky treeniä näin unen ja palautuksen kannalta.

Tällä viikolla tuli taas käytyä pari kertaa laskettelemassa Ellivuoressa. Tämän viikon suunnitelmat muuttuivat moneen kertaan kun en ollut ihan varma minä päivänä tulen ja minä päivänä tulen lähtemään. Alunperin minun oli tarkoitus tulla viime viikon torstaina mutta päädyin lopulta tulemaan sunnuntaina mikä oli yhdessä vaiheessa se suunnitelma. Myöskin jossain vaiheessa mietin lauantaina tulemista mutta siinä vaiheessa kun mietin lauantaita niin sunnuntai kuulosti paljon paremmalle. Minulla oli siis "normaaliin" tapaan hieman erilaisia suunnitelmia milloin tulen ja milloin lähden.

Eilen kun tulin PTVGYM:ltä niin jollain Audilla oli taas kiire mutta eipä se yllätä. Ensiksi hän meni minun ohi työmaa-alueella missä oli 30km/h rajoitus ajamalla 60-70km/h. Eipä mennyt kauaa kun kuitenkin pian ajoin hänen perässään kun hän joutuin ajamaan jonkun perässä hiljaa. Eipä siis auttanut hänen ylinopeutensa yhtään mitään. Lopulta hän sitten kääntyi samasta risteyksestä kun minä ja tuli samaan parkkihalliin.

Kirjoittelin tuossa vähän aika sitten kuinka toiset ihmiset vain haisevat pahalle kuntosalilla ja täytyy kyllä taas hieman kertoa eilisestä. Sama ihminen oli taas kyseessä mistä tuo kyseinen toiset ihmiset vain haisevat pahalle kuntosalille sai alkunsa. Ensinnäkin tällä viikolla maanantaina kuntosalilla niin menin räkkivedon tekemisen jälkeen yläkertaan niin tietenkin tämä kyseinen ihminen tuli jostain pukuhuoneesta / wc:stä juuri siihen minun eteeni portaisiin. Halusin suosiolla jättää hieman eroa häneen etten nyt ihan perässä kävellyt portaita mutta siitäkin huolimatta vaikka kävelin perässä niin haju oli valtaisa. Siis kun ihminen kävelee portaita toiseen kerrokseen ja niihin portaisiin jää hetkeksi sellainen yököttävältä haiseva hajuvana minkä läpi pitää mennä niin ei se mukavaa ole.

Perjantaina kun bussit ei ilmeiseti kulkenut niin PTVGYM:llä ei teinejä illalla näkynyt ja muutenkin perjantai-ilta oli muutenkin rauhallisempi kuin normaalisti. Oli kyllä ihan mukava olla PTVGYM:llä kun sitä huutoa ja varsinkaan vitun huutamista ei kuulunut. Lauantai-iltana huomasi että bussit olivat taas kulkeneet ja teinit olivat palanneet PTVGYM:lle. Tämän huomasi siis siitä että roskikset ja niiden vierustat olivat täynnä tyhjiä energiajuomia sekä laitteet ja painot olivat ihan sekaisin.

Tänään tuli Instagramista jonkun mielenkiintoinen ja oikeaa asiaa sisältävä story minulle vastaan. Tuo kyseinen story kyllä sopii sopivasti siihen mitä taas kuulee kuntosalin pukuhuoneessa kun kuulee ihmisten puhuvan keskenään. Yleisesti varsinkin teinien suusta kuulee sitä että he eivät syö yleisesti ja vanhemmilta ihmisiltä kuulee yleisesti vain sitä että lounasbuffetissa vedetään ruokaa koko rahan edestä liikaa. Mistä siis tuo Instagram story kertoi mihin tässä viittaan?