Maastavetoa Loaded:lla sekä PTVGYM:llä

03.07.2023 - 10:53

Pääsin tämän viikon maanantaina treenaamaan Tampereen Loaded:lla missä tuli tehtyä maastaveto & selkätreeni. Minun oli vielä alunperin tarkoitus käydä tekemässä keskiviikkona jalkatreeni Loaded:lla mutta nuo suunnitelmat muuttuivat extemporeen tiistaina. Tiistaina puolestaan kävin laskettelemassa Ellivuoressa minkä jälkeen lähdinkin sitten kotia kohti. Sellainen nopea Vammalassa käynti kun sunnuntaina tuli ja tiistaina lähdin mutta pääasiat Loaded:lla sekä Ellivuoressa tuli käytyä. Täytyy kyllä sanoa kun tiistaina pääsin illalla kotiin niin olin kyllä todella väsynyt kun maanantaina tuli tehtyä kolmen tunnin treeni Loaded:lla minkä lisäksi tiistaina ensiksi pari tuntia mäessä ja sen jälkeen kolmisen tuntia ajoa.

Oli kyllä mukava päästä taas vaihteeksi Loaded:lle treenaamaan ja tällä kertaa vain puolisen tunnin ajon jälkeen eikä parin tunnin jälkeen. On meinaan ihan eri mennä Loaded:lle treenaamaan kun ajan Vammalasta Loadedille kun ne kerrat kun tulen Helsingistä / Espoosta Loaded:lle. Kun on ajanut parisen tuntia autolle ja nousee Loaded:in pihassa autosta niin paikat on aika jumissa kun nousen autosta. En kyllä yhtään treeniä ole laittanut tuon parin tunnin ajon syyksi eikä sitä siinä treenatessa aina huomaa mutta treenin alussa pitää tehdä asioita hieman erilailla kuin nyt kun ajoin vain puolisen tuntia. Se vain pitää tietää ja osata kuunnella kroppaa ja tehdä sen mukaan treenin aloitus eikä vain lähteä suoraan tekemään mitä nyt on tekemässä.

Olen nyt muutamia viikkoja tehnyt kaksi maastavetoa treeniä viikkoon kun vielä ennen tätä tein yhden maastaveto treenin ja yhden selkätreenin räkkivedolla. Nyt kun olen tehnyt pari maastaveto treeniä viikkoo niin se on kyllä alkanut tuntumaan ja sen huomasin hieman myös maanantaina Loaded:lla. Ehkä voi myös olla että odotukseni olivat myös korkealla mutta toisaalta Loaded:lla vaikka epäonnistun niin fiilis ja tunnelma salilla on vain niin hyvä ettei se haittaa vaikka epäonnistuu. Yleensä kun epäonnistuu niin silloin myös lannistuu fiilis eikä treenin lopusta välttämättä tule mitään.

Tein maastavetoa mitä en oikein suunnitellut normaaliin tapaan etukäteen mitenkään vaan vedin ihan hatusta painoja sekä toistomääriä. Se meni sitten sillain että lähdin hakemaan 250kg painoilla plus ketjut kolmea toistoa ja ajattelin tehdä pari sarjaa sillä. No siinä kävi sitten niin että jo ensimmäisellä kerralla sain kaksi toistoa enkä kolmea niin epäonnistuin heti. Siinä sitten mietin mitä teen seuraavaksi niin päätin lisätä painoja 260kg plus ketjut millä sain tehtyä kaksi ykköstä. Olin siihen tyytyväinen että sain kaksi ykköstä 260kg plus ketjut mutta en todellakaan siihen että en saanut kolmea toistoa 250kg painoilla plus ketjut.

Tuon maastavedon jälkeen tein sitten muita selkälaitteita joita normaalisti ei pääse tekemään tai laitteita mitkä ovat parempi kuin PTVGYM:llä. Maastavetoon meni taas se parisen tuntia ja muihin liikkeisiin sitten noin tunti. En nyt ihan varma ajoista ole mutta kolmisen tuntia Loaded:lla tuli taas vietettyä. Sen jälkeen ajoin takaisin Vammalaan ja kävin pesettämässä äitini auton niin iltapalaa pääsin tekemään ja syömään siinä 23.30 aikoihin eli pitkää päivää taas kerran.

Torstaina oli vuorossa sitten maastaveto treeni PTVGYM:llä ja sen runko ja rakenne meni aikalailla samalla kaavalla kuin maanantaina PTVGYM:llä. Aluksi maastavetoa parisen tuntia mitä seurasi vajaan tunnin muita selkäliikkeitä. Myöskin se toistui että epäonnistuin maastavedossa kun 280kg ei noussut kuin polviin asti. Se ei nyt niinkään haitannut eikä lannistanut sillä koko treenissä kroppa tuntui tyhjältä eikä minulla muutenkaan ollut ihan sitä tekeminen meininkiä. Jotenkin kroppa oli vain väsynyt eikä valmiina treeniin. Siitä huolimatta laitoin tankoon 280kg ja lähdin sitä hyvissä mielen hakemaan. Olen siihen erittäin tyytyväinen että sain hyvän yrityksen aikaiseksi ja varsinkin henkisesti uskoin taas tekemiseen eikä se ollut vain että lähdetäämpä yrittämään.

Viime viikolla epäonnistuin uuden ennätyksen kanssa 290kg ja tällä viikolla 280kg epäonnistui myös. Vaikka olen nyt epäonnistunut pari viikkoa putkeen niin molemmat yritykset olivat hyviä henkisesti ja varsinkin siihen olen tyytyväinen että en ole nyt aina lopettanut ja tyytynyt niihin painoihin joita olen saanut useasti ylös. Nyt olen lähtenyt hakemaan suurempia painoja joita en ole joko nostanut tai olen ne saanut nostettua vain muutamia kertoja.

Tämän viikon keskiviikkona onnistuin viimein siinä mitä jouluna parin viikon ajan metsästin. Tälläkin kertaa en oikein siihen uskonut sillä maanantaina oli Super bowl yö ja pääsin viimein illalla vasta nukkumaan. Maanantaina sain kyllä penkissä tehtyä 200kg painoilla mutta muuten en oikein jaksanut tehdä muuta. Tiistaina oli vuorossa sitten laskettelua ja normaaliin tapaan olin todella väsynyt. Näin ollen keskiviikkona ei ollut mikään paras päivä lähteä tekemään kyykky treeniä näin unen ja palautuksen kannalta.

Tällä viikolla tuli taas käytyä pari kertaa laskettelemassa Ellivuoressa. Tämän viikon suunnitelmat muuttuivat moneen kertaan kun en ollut ihan varma minä päivänä tulen ja minä päivänä tulen lähtemään. Alunperin minun oli tarkoitus tulla viime viikon torstaina mutta päädyin lopulta tulemaan sunnuntaina mikä oli yhdessä vaiheessa se suunnitelma. Myöskin jossain vaiheessa mietin lauantaina tulemista mutta siinä vaiheessa kun mietin lauantaita niin sunnuntai kuulosti paljon paremmalle. Minulla oli siis "normaaliin" tapaan hieman erilaisia suunnitelmia milloin tulen ja milloin lähden.

Eilen kun tulin PTVGYM:ltä niin jollain Audilla oli taas kiire mutta eipä se yllätä. Ensiksi hän meni minun ohi työmaa-alueella missä oli 30km/h rajoitus ajamalla 60-70km/h. Eipä mennyt kauaa kun kuitenkin pian ajoin hänen perässään kun hän joutuin ajamaan jonkun perässä hiljaa. Eipä siis auttanut hänen ylinopeutensa yhtään mitään. Lopulta hän sitten kääntyi samasta risteyksestä kun minä ja tuli samaan parkkihalliin.

Kirjoittelin tuossa vähän aika sitten kuinka toiset ihmiset vain haisevat pahalle kuntosalilla ja täytyy kyllä taas hieman kertoa eilisestä. Sama ihminen oli taas kyseessä mistä tuo kyseinen toiset ihmiset vain haisevat pahalle kuntosalille sai alkunsa. Ensinnäkin tällä viikolla maanantaina kuntosalilla niin menin räkkivedon tekemisen jälkeen yläkertaan niin tietenkin tämä kyseinen ihminen tuli jostain pukuhuoneesta / wc:stä juuri siihen minun eteeni portaisiin. Halusin suosiolla jättää hieman eroa häneen etten nyt ihan perässä kävellyt portaita mutta siitäkin huolimatta vaikka kävelin perässä niin haju oli valtaisa. Siis kun ihminen kävelee portaita toiseen kerrokseen ja niihin portaisiin jää hetkeksi sellainen yököttävältä haiseva hajuvana minkä läpi pitää mennä niin ei se mukavaa ole.

Perjantaina kun bussit ei ilmeiseti kulkenut niin PTVGYM:llä ei teinejä illalla näkynyt ja muutenkin perjantai-ilta oli muutenkin rauhallisempi kuin normaalisti. Oli kyllä ihan mukava olla PTVGYM:llä kun sitä huutoa ja varsinkaan vitun huutamista ei kuulunut. Lauantai-iltana huomasi että bussit olivat taas kulkeneet ja teinit olivat palanneet PTVGYM:lle. Tämän huomasi siis siitä että roskikset ja niiden vierustat olivat täynnä tyhjiä energiajuomia sekä laitteet ja painot olivat ihan sekaisin.

Tänään tuli Instagramista jonkun mielenkiintoinen ja oikeaa asiaa sisältävä story minulle vastaan. Tuo kyseinen story kyllä sopii sopivasti siihen mitä taas kuulee kuntosalin pukuhuoneessa kun kuulee ihmisten puhuvan keskenään. Yleisesti varsinkin teinien suusta kuulee sitä että he eivät syö yleisesti ja vanhemmilta ihmisiltä kuulee yleisesti vain sitä että lounasbuffetissa vedetään ruokaa koko rahan edestä liikaa. Mistä siis tuo Instagram story kertoi mihin tässä viittaan?