Maastavetoa ketjuilla sekä boxi maastavetoa PTVGYM:llä

03.09.2022 - 11:02

Eilen Pitäjänmäen PTVGYM:llä tuli tehtyä maastaveto treeni minkä tein kesän aikana ensimmäistä kertaa ikinä Tampereen Loaded:lla. Ensimmäiseksi tein normaalia maastavetoa ketjuilla ihan normaalisti niin paljon kuin jaksoin enkä säästellyt vaikka tiesin jatkavani maastavedon tekemistä boxien päältä. Olen näin myös tehnyt kerran pari räkkivedon kanssa minkä olen tehnyt maastavedon jälkeen. Tuo kesällä tehty treeni Loaded:lla oli kyllä hieman extemporeen päätetty valinta kun halusin kokeilla ATX:n boxeja vaikka olin jo tehnyt maastavedossa ketjuilla niin paljon kuin jaksoin.

Tällä kertaa boxi maastaveto oli hieman enemmän suunniteltu vaikka en sitä ollut päättänyt ennen kuin aloitin tekemään normaalia maastavetoa. En kyllä nyt oikein muista missä vaiheessa tuon suunnittelin mutta silloin kun sain tehtyä normaalin maastavedon niin tiesin mitä teen seuraavaksi. Tässä treenissä boxi maastavedon osalta minua auttoi kesällä tehty treeni Loaded:lla koska olin jo sellaisen tehnyt niin tälläkin kertaa tein ihan identtisen treenin sen osalta.

Tässä kyseisessä maastaveto treenissä kesti lämmittelyineen parisen tuntia mistä normaaliin maastavetoon kului suurin osa ajasta. Lämmittelyistä maastavedon tekemiseen ja tangon purkamiseen taisi mennä se tai ainakin lähelle puolitoista tuntia kun taas boxi maastavetoon meni puolisen tuntia. Normaalissa maastavedossa tuli tehtyä enemmän sarjoja ja käytettyä enemmän eri painoja kun nousin työsarjoihin. Tuossa vaiheessa kun olin tehnyt normaalin maastavedon ja siirryin tekemään boxi maastavetoa niin käytännössä liike ei vaihdu teknisesti hirveästi niin tällöin pitää enemmänkin vain keskittyä tekniikan vaihtumiseen. Tämän johdosta nousi viimeiseen painoon tai työsarjaan on nopeampaa sillä ainoa tekniikan vaihdon lisäksi pitää vain katsoa millä painoilla jaksaa tehdä.

Maastavedon jälkeen kun tekee räkkivetoja tai boxi maastavetoa niin en oikeasti suosittele tuota. Nämä liikkeet ovat juurikin sellaisia mitkä toimivat paremmin ja turvallisemmin kun ne tekee eri treeneissä. Varsinkaan jos tekee maastavetoa sillä tyylillä kuin itse eli alusta loppuun täysillä päivän kunnon mukaan. Maastavedon jälkeen kun kroppa ja selkä alkaa olemaan jo siinä kunnossa että räkkiveto tai boxi maastaveto alkaa tökkimään ja varsikin tekniikka alkaa kärsimään väsymyksestä. Itsellenikin näissä parissa maastaveto treenissä tuo boxi maastaveto on ollut hieman kysymysmerkki siinä mielessä miten jaksa sitä tehdä?

Tällä kertaa tein normaalissa maastavedossa 240kg painoilla plus ketjut x1, x2, x2 & x2 toistoa / sarjaa. Tuo ensimmäinen yhden toiston toisto oli vain päivän kunnon katsominen ja olisin ihan hyvin voinut tehdä heti kaksi toistoa. Kuitenkin katsoin ja mietin suurempiin painoihin menemistä mutta tällä kertaa päätin jäädä 240kg painoihin plus ketjut. Normaalin maastavedon jälkeen boxi maastavedossa tein samanlaisen treenin kuin kesällä Loaded:lla eli 50kg nousuilla ja kolmen toiston sarjoilla 70kg, 120kg, 170kg, 220kg sekä 270kg.

Pääsiäisen aikaan huomasin painon hieman nousseen tai ainakin tulleen pöhötystä. Huomasin tämän kyllä muutenkin mutta viimeistään aina kuntosalilla kun laitoin salivyötä päälle. Salivyön laittaminen oli hieman tuskaisempaa kuin mitä se oli ollut eikä vyön alle jäänyt niin sanotusti väliä. Normaalisti salivyö on tuntunut jämäkältä vaikka kropan ja vyön väliin on jäänyt hieman väliä. Tuolloin pääsiäisen tienoilla non ei ollut sillä hyvä että sain salivyön päälle sen nykyisissä säädöissä. Salivyön säätöjä en lähtenyt muuttamaan eikä niitä ollut tarve myöskään muuttaa.

En tiedä miksi sain maanantaina päähän piston mikä oikeastaan siitä lähtien aina jatkui keskiviikko iltaan saakka. Ehkä halusin jotain erilaisuutta treeniin? Ehkä minua ei normaaliin tapaan taas kiinnostanut maanantaina lähisalilla? Kuka tietää mitä päässäni liikkui maanantaina kun tein maastaveto treeniä mutta en kuitenkaan sitä etukäteen miettinyt enkä suunnitellut kuten en oikeastaan mitään treeniä. Maanantain innoittama tein saman sitten tiistaina penkkitreenissä ja keskiviikkoa kyykkytreenissä.

Eilen lauantaina tuli käytyä normaaliin tapaan PTVGYM:llä tekemässä jalkatreenin tai oikeastaan kyykky treeni ketjuilla. Tämän viikkoinen oli toisinto viime viikosta kun perjantaina kävin tekemässä maastaveto treenin ketjuilla Vantaan Loaded:lla ja lauantaina kyykky treeni ketjuilla PTVGYM:llä. Treenit olivat aikalailla myös identtisiä keskenään jos treenejä vertaa painoilla. Kuitenkin sillä erolla että viime viikolla epäonnistuin Vantaan Loaded:lla ja tällä viikolla PTVGYM:llä.

Viime viikon perjantaina kävin tekemässä maastaveto & selkätreenin Vantaan Loaded:lla ja samalla päätin tulevani seuraavalla viikolla uudestaan. Viikolla sitten mietin että olisiko käynti taas perjantaina vai olisiko nyt vuorossa lauantai? Perjantaina tekisin taas selkätreenin kun taas sitten lauantaina jalkatreenin. Jossain vaiheessa viikkoa päätin että voisin mennä perjantaina PTVGYM:lle tekemään selkätreenin ja lauantaina sitten Vantaan Loaded:lle jalkatreenin.

Eilen lauantaina kävin tekemässä jalkatreenin normaaliin tapaan PTVGYM:llä. Oli kyllä mukavaa vaihtelua kun olin edellisenä päivänä oli perjantaina käynyt Vantaan Loaded:lla tekemässä maastaveto treenin ja nyt lauantaina PTVGYM:llä jalkatreenin. En taaskaan oikein tiennyt mitä odottaa treeniltä. Perjantaina maastaveto meni hyvin Vantaan Loaded:lla vaikka lopulta epäonnistuin saamaan 270kg plus ketjut. En oikein tiennyt miten edellisen päivän maastaveto vaikutti

Eilen perjantaina tuli käytyä pitkästä aikaa Vantaan Loaded:lla. Minun on ollut tarkoitus käydä Vantaan Loaded:lla jo aikaisemmin mutta ei vain ole tullut käytyä mutta tässä on nyt viime kuukausien aikana ollut muuta menoa. Yksi syy on myös ollut se että kaikki ne kerrat kun Vantaan Loaded:lla olen käynyt niin en ole oikein saanut treenistä irti. En ole vain jotenkin saanut henkistä puolta treeniin mukaan. Minun on ollut erittäin erilaista treenata Vantaan