Maastavetoa ja lohko maastavetoa PTVGYM:llä

10.02.2024 - 11:11

Eilen kun tulin PTVGYM:ltä niin jollain Audilla oli taas kiire mutta eipä se yllätä. Ensiksi hän meni minun ohi työmaa-alueella missä oli 30km/h rajoitus ajamalla 60-70km/h. Eipä mennyt kauaa kun kuitenkin pian ajoin hänen perässään kun hän joutuin ajamaan jonkun perässä hiljaa. Eipä siis auttanut hänen ylinopeutensa yhtään mitään. Lopulta hän sitten kääntyi samasta risteyksestä kun minä ja tuli samaan parkkihalliin.

Hänellä oli siinä niin kiire kokoajan että kun hän kääntyi tuolle tielle mistä mennään parkkihalliin niin hänen renkaansa osuivat kanttikiveen. Hyvä yrittää rikkoa renkaat samalla kun on niin jumalaton kiire. Hän ei edes jaksanut odottaa sitä että parkkihallin ovi aukeaa kunnolla vaan lähes ajoi siitä läpi. Lopuksi hänen ei saanut edes autoa ruutuun vaan se oli siinä poikittain siten että oikea takarengas oli ruudun päällä ja auton perä toisen ruudun päällä.

Muutenkin näen niin usein että tietyt autot parkkihallissa ovat poikittain tai ajettu osittain ruudun yli. Tämä ei ole yksinoikeus tuolla omalla parkkihallissa vaan tätä näkee niin usein Isossa Omenassa kuin työpaikan parkkipaikalla. Tuo on niin ärsyttävää sillä siihen viereisiin ruutuun ei voi silloin ajaa tai sitten sitä pelkää että oma auto saa osumaa. Kaikista eniten ihmettelen sitä että omaan ruutuun omassa parkkihallissa ajetaan miten sattuu. Miten voi olla niin kova kiire sinne sohvalle katsomaan televisiota?

Voi myös olla että se on tuo suomalainen MINÄ KULTTUURI. Kunhan vain minä ja muilla ei ole väliä. Näen tätä MINÄ KULTTUURIA päivittäin niin paljon ja ihmettelen vain että miksi ihmiset eivät ota toisia ihmisiä huomioon yhtään? No toisaalta eihän toisilla ihmisillä ole väliä kunhan vain MINÄ.

Sitten jälleen kerran pienen avautumisen jälkeen itse treeniin. Olen nyt neljän viikon ajan käynyt hieronnassa ja jokaisella kerralla on avattu vuorollaan lihasryhmä. Se alkoi neljä viikkoa sitten selästä mitä seurasi rinta ja kädet. Tämän jälkeen vuorossa oli etureidet sekä sääret ja nyt tällä viikolla oli sitten kauan odottamani takareidet ja pohkeet. Tässä prosessissa oli osittain yllätyksiä suuntaansa jos toiseen eli nyt esimerkiksi niska ja hartiat eivät olleet pahasti jumissa mutta sitä vastoin alaselkä oli sellaisessa kunnossa ettei se oikein ole ollut. Yleisesti muuten mitään ihmeellisyyksiä ei niinkään ollut vaan paikka kun paikka niin oli jumissa.

Nyt tällä viikolla kun hierottiin takareidet ja pohkeet niin tämä perjantain treeni oli ensimmäinen maastaveto treeni hieronnan jälkeen. Tätä ennen olin tehnyt kyykky treenin missä huomasin kyllä että kroppa ei ollut oikein valmis ja täytyy kyllä sanoa että huomasin nyt eilen että myöskään kroppa ei ollut oikein valmis maastavetoon. Toisaalta tämän vuoden aikana maastaveto on ollut se liike penkki, kyykky ja maastavedosta mikä ei ole oikein tuntunut kulkevan.

Tästä johtuen sitten kun huomasin ensimmäisen sarjan 250kg kaksi toistoa menevän raskaasti niin päätin että en lisää painoja yhtään enempää. Päätin sitten samalla että teen tänään 250kg viisi kahden toiston sarjaa. Tämä idea tuli tämän viikon maanantaista jolloin tein räkkivedossa viisi kahden toiston sarjaa 250kg painoilla kun ajattelin hieman säästellä silloin. Tälläkin kertaa ajattelin tehdä asioita eritavalla kuin normaalisti. Normaali minä olisi lisännyt painoja 260kg tai 270kg ja hakannut sen yhden pari ykköstä maksimissaan ja kironnut kun mikään ei suju.

Nyt päätin sitten tehdä viisi kahden toiston sarjaa 250kg painoilla ja saattaa olla että tämä oli ensimmäinen kerta ikinä kun tein viisi kahden toiston sarjaa 250kg painoilla. Olen kyllä tehnyt ainakin kolme kahden toiston sarjaa 250kg painoilla ja suuremmillakin mutta muistaakseni ikinä viittä. Täytyy sanoa että oli ihan mukana ja erilaista tehdä tämänkaltaista treeniä ja huomata myöskin se että jokainen sarja oli erilainen. Saatoin siinä sitten vaihdella ja kokeilla erilaista tekniikkaa minkä huomasin siinä että kolmas sarja oli se kaikkein vaikein ja pahin. Täytyy kyllä sanoa että kolmannen sarjan jälkeen mietin hetken aikaa että jaksanko edes tehdä vielä kaksi sarjaa.

Pidin ennen neljättä sarjaa hieman pidemmän tauon kun tulin siinä puhuneeksi muutaman tutun kanssa pitkästä aikaa. Myöskin otin erilaisen tekniikan neljänteen sarjaan kuin millä tein kolmannen sarjan. Huomasin heti että neljäs sekä sitten viides sarja meni helpommin ja paremmin kuin se kolmas sarja eli siinä tein vain väärin asioita. Maastaveto on penkin ja varsinkin kyykyn kanssa sellaisia liikkeitä että tekniikka ja asento vaikuttaa niin radikaalisti toiston saamiseen. Huonolla asennolla tai tekniikalla sama paino voi tuntua helpolle tai tehdä siitä vaikean.

Myöskin kun tein viisi kahden toiston sarjaa niin samalla sitten treenasin 250kg painoilla viisi kertaa maastavedon aloittamista. Hieman samaa kuin mitä olen tehnyt kyykyssä pitkään. Ennemmin lyhyempiä sarjoja milloin myöskin saan useampia liikkeen aloituksia kuin tehdä vähemmän mutta pidempiä sarjoja. On ihan eri tehdä viisi kahden toiston sarjaa kuin kaksi viiden toiston sarjaa. Kummassakin on puolensa ja kumpaakin kannattaa tehdä. Tosiaan lyhyempiä sarjoja tehdessä tulee myöskin treenattua liikkeen ja tekniikan löytämistä kun taas sitten pidemmillä sarjoilla pidempien sarjojen totuttelua eli kestävyyttä.

Maastavedon jälkeen tein sitten lohko maastavetoa pitkästä aikaa samassa treenissä. Yhdessä vaiheessa se oli minulle aika perus treeni että aluksi tein maastavetoa ja sitten lohko maastavetoa. Jossain vaiheessa se sitten jäi taas ja keskityin enemmän vaan normaaliin maastavetoon. Lohko maastavetossa tein sitten kahden toiston sarjoja per paino ja siirryin sitten aina suurempaan painoon. Lopulta päädyin tekmään 280kg painoilla kaksi toistoa.

Täytyy sanoa että jo 260kg kaksi toistoa tuntui raskaalle mutta siitä huolimatta otin 280kg painoilla kaksi toistoa. En sitten tiedä kuinka paljon 250kg viisi kahden toiston sarjaa maastavedossa vaikutti asiaan vaan oliko se vain se että maastaveto ja räkkivedot eivät ole oikein sujuneet tänä vuonna? No jokapauksessa olin todella tyytyväinen siihen että sain 280kg painoilla kaksi toistoa. Vielä enemmän tyytyväinen olin siihen että en tuntenut maastavedon ja lohko maastavedon jälkeen selässä yhtään mitään sellaista mitä sieltä ei pitäisikään tuntua.

Kirjoittelin tuossa viimeksi PTVGYM Pitäjänmäki kokemuksia kun treenaa päivittäin niin siinä jätin yhden asian mainitsematta. Pitäjänmäen PTVGYM:llä tuntuu käyvän vain voimakkaita treenaajia mikä on toisaalta pienoinen ihme sillä nykyään näen harvemmin kovia penkkaajia, mavettajia tai kyykkääjiä. Kyllähän kovia penkkaajia, mavettajia sekä kyykkääjiä PTVGYM:llä näen mutta en enää läheskään niin usein kuin aikoinaan. Nimittäin kun menen tekemään ihan mitä tahansa laitetta niin joudun aina ottamaan puolet painoista pois mitä siinä on käytetty. Tämä vain sinällään ihmetyttää kun en tosiaan näe enään PTVGYM:llä kovempia penkkaajia, mavettajia tai kyykkääjiä.

Normaaliin tapaan minulla on nyt kesäloma taas heinäkuun puolesta välistä elokuun puoleen väliin niin laitoin lähisalin jäsenyyden jäädytykseen osan ajasta. Tällä kertaa valinta osui kesäloman alkupuoliskolle kun viime vuonna laitoin jäädytyksen jälkimmäiselle puoliskolle. Näin ollen jäädytys on nyt päällä kun loma on alkamassa kun taas viime vuonna jäädytys oli päällä kun palasin lomilta. Viime vuonna kävin lähisalilla aina siihen saakka kunnes lähdin lomille minkä jälkeen lomilta palattua kävin treenaamassa PTVGYM:llä. Nyt tein vaihtelun vuoksi päin vastoin ja olen nyt käynyt ennen lomaani treenaamassa PTVGYM:llä ja loman jälkeen pääsen sitten suoraan "arkeen".

Eilen minulle tuli vastaan Instagramissa jonkun suomalaisen pt:n Akin video koskien onko penkkipunnerrus hyvä liike rintalihasten kasvuun? Siinä käytiin läpi asioita penkkipunnerruksesta negatiivisessa muodossa niin hän ei tykkää penkkipunnerruksesta. Kutsutaan Akia nyt "Aki the PT" kun en sukunimeä muista niin hän kertoi alkuun rintalihasten säikeistä ja kuinka ne menevät ylhäältä alas, alhaalta ylös ja vielä poikittain ja penkkipunnerrus ei osu näihin kaikkiin säikeisiin. Tämän jälkeen hän keskittyi siihen kuinka olkapäät menevät rikki penkkipunnerruksessa ja kuinka käsipainopenkki tai peck-deck olisivat parempia liikkeitä.

Yllätin itseni tämän viikon keskiviikkona sekä torstaina siinä mielessä että tein viikon ensimmäisessä kyykky treenissä kyykkyä ilman vyötä ja tämän jälkeen torstaina viikon toisessa maastaveto treenissä maastavedon ilman vyötä. En edes muista koska viimeksi olen tehnyt kyykkyä ilman vyötä? Yhdessä vaiheessa aloitin aina kyykky treenin ilman vyötä ja kun pääsin yli 100kg painoihin niin otin vyön käyttöön. Näistä ajoista on todella kauan ja tuolloin kyykkyni ei ollut teknisesti ja painollisesti sitä tasoa mitä se on tällä hetkellä. Muistan että tein tuossa lähisalilla joskus mutta siitäkin on jo aikaa niin kyykkyä sukkasilleen ilman vyötä jostain kumman syystä. Muutoin en ole pahemmin kyykkyä tehnyt ilman vyötä.

Eilen lauantaina poikkesin Turun PTVGYM:in kautta kun palasin kotiin. Tämä oli nyt toinen kerta ikinä ja ensimmäinen jalkatreeni Turun PTVGYM:llä. Ensimmäisen kerran kävin Turun PTVGYM:llä pari vuotta sitten jolloin tein maastaveto & selkätreenin. Tuolloin minulle jäi hyvä muistikuva Turun PTGYM:stä mutta miten asian laita oli nyt toisella kerralla? Kuitenkin viime kerrasta oli pari vuotta aikaa niin mielipiteet ja kokemukset ovat muuttuneet kun olen käynyt tällä välin Tampereen PTVGYM:llä, Roihupellon PTVGYM:llä sekä Vantaan Loaded:lla tällä välin. 

Pitihän nyt Tampereen Loaded:lla käydä kun olen Vammalassa käymässä ja minulla on muutama kerta 10-kerran kortista jäljellä. Olin jo tätä aikaisemmin käynyt kaksi treeniä tekemässä Tampereella mutta päätin käydä vaihteeksi Tampereen PTVGYM:llä. Kun tulin Vammalaan niin ajattelin tulla Tampereen PTVGYM:in kautta kun se on paremmin siitä matkan varrella ja siistin ajassa sen vartin? Seuraavalla kerralla kun lähdin Tampereelle treenaamaan juhannus lauantaina niin ajattelin käydä myöskin Tampereen PTVGYM:llä ihan vain vaihtelun vuoksi.