Maastavetoa ja lohko maastavetoa PTVGYM:llä

10.02.2024 - 11:11

Eilen kun tulin PTVGYM:ltä niin jollain Audilla oli taas kiire mutta eipä se yllätä. Ensiksi hän meni minun ohi työmaa-alueella missä oli 30km/h rajoitus ajamalla 60-70km/h. Eipä mennyt kauaa kun kuitenkin pian ajoin hänen perässään kun hän joutuin ajamaan jonkun perässä hiljaa. Eipä siis auttanut hänen ylinopeutensa yhtään mitään. Lopulta hän sitten kääntyi samasta risteyksestä kun minä ja tuli samaan parkkihalliin.

Hänellä oli siinä niin kiire kokoajan että kun hän kääntyi tuolle tielle mistä mennään parkkihalliin niin hänen renkaansa osuivat kanttikiveen. Hyvä yrittää rikkoa renkaat samalla kun on niin jumalaton kiire. Hän ei edes jaksanut odottaa sitä että parkkihallin ovi aukeaa kunnolla vaan lähes ajoi siitä läpi. Lopuksi hänen ei saanut edes autoa ruutuun vaan se oli siinä poikittain siten että oikea takarengas oli ruudun päällä ja auton perä toisen ruudun päällä.

Muutenkin näen niin usein että tietyt autot parkkihallissa ovat poikittain tai ajettu osittain ruudun yli. Tämä ei ole yksinoikeus tuolla omalla parkkihallissa vaan tätä näkee niin usein Isossa Omenassa kuin työpaikan parkkipaikalla. Tuo on niin ärsyttävää sillä siihen viereisiin ruutuun ei voi silloin ajaa tai sitten sitä pelkää että oma auto saa osumaa. Kaikista eniten ihmettelen sitä että omaan ruutuun omassa parkkihallissa ajetaan miten sattuu. Miten voi olla niin kova kiire sinne sohvalle katsomaan televisiota?

Voi myös olla että se on tuo suomalainen MINÄ KULTTUURI. Kunhan vain minä ja muilla ei ole väliä. Näen tätä MINÄ KULTTUURIA päivittäin niin paljon ja ihmettelen vain että miksi ihmiset eivät ota toisia ihmisiä huomioon yhtään? No toisaalta eihän toisilla ihmisillä ole väliä kunhan vain MINÄ.

Sitten jälleen kerran pienen avautumisen jälkeen itse treeniin. Olen nyt neljän viikon ajan käynyt hieronnassa ja jokaisella kerralla on avattu vuorollaan lihasryhmä. Se alkoi neljä viikkoa sitten selästä mitä seurasi rinta ja kädet. Tämän jälkeen vuorossa oli etureidet sekä sääret ja nyt tällä viikolla oli sitten kauan odottamani takareidet ja pohkeet. Tässä prosessissa oli osittain yllätyksiä suuntaansa jos toiseen eli nyt esimerkiksi niska ja hartiat eivät olleet pahasti jumissa mutta sitä vastoin alaselkä oli sellaisessa kunnossa ettei se oikein ole ollut. Yleisesti muuten mitään ihmeellisyyksiä ei niinkään ollut vaan paikka kun paikka niin oli jumissa.

Nyt tällä viikolla kun hierottiin takareidet ja pohkeet niin tämä perjantain treeni oli ensimmäinen maastaveto treeni hieronnan jälkeen. Tätä ennen olin tehnyt kyykky treenin missä huomasin kyllä että kroppa ei ollut oikein valmis ja täytyy kyllä sanoa että huomasin nyt eilen että myöskään kroppa ei ollut oikein valmis maastavetoon. Toisaalta tämän vuoden aikana maastaveto on ollut se liike penkki, kyykky ja maastavedosta mikä ei ole oikein tuntunut kulkevan.

Tästä johtuen sitten kun huomasin ensimmäisen sarjan 250kg kaksi toistoa menevän raskaasti niin päätin että en lisää painoja yhtään enempää. Päätin sitten samalla että teen tänään 250kg viisi kahden toiston sarjaa. Tämä idea tuli tämän viikon maanantaista jolloin tein räkkivedossa viisi kahden toiston sarjaa 250kg painoilla kun ajattelin hieman säästellä silloin. Tälläkin kertaa ajattelin tehdä asioita eritavalla kuin normaalisti. Normaali minä olisi lisännyt painoja 260kg tai 270kg ja hakannut sen yhden pari ykköstä maksimissaan ja kironnut kun mikään ei suju.

Nyt päätin sitten tehdä viisi kahden toiston sarjaa 250kg painoilla ja saattaa olla että tämä oli ensimmäinen kerta ikinä kun tein viisi kahden toiston sarjaa 250kg painoilla. Olen kyllä tehnyt ainakin kolme kahden toiston sarjaa 250kg painoilla ja suuremmillakin mutta muistaakseni ikinä viittä. Täytyy sanoa että oli ihan mukana ja erilaista tehdä tämänkaltaista treeniä ja huomata myöskin se että jokainen sarja oli erilainen. Saatoin siinä sitten vaihdella ja kokeilla erilaista tekniikkaa minkä huomasin siinä että kolmas sarja oli se kaikkein vaikein ja pahin. Täytyy kyllä sanoa että kolmannen sarjan jälkeen mietin hetken aikaa että jaksanko edes tehdä vielä kaksi sarjaa.

Pidin ennen neljättä sarjaa hieman pidemmän tauon kun tulin siinä puhuneeksi muutaman tutun kanssa pitkästä aikaa. Myöskin otin erilaisen tekniikan neljänteen sarjaan kuin millä tein kolmannen sarjan. Huomasin heti että neljäs sekä sitten viides sarja meni helpommin ja paremmin kuin se kolmas sarja eli siinä tein vain väärin asioita. Maastaveto on penkin ja varsinkin kyykyn kanssa sellaisia liikkeitä että tekniikka ja asento vaikuttaa niin radikaalisti toiston saamiseen. Huonolla asennolla tai tekniikalla sama paino voi tuntua helpolle tai tehdä siitä vaikean.

Myöskin kun tein viisi kahden toiston sarjaa niin samalla sitten treenasin 250kg painoilla viisi kertaa maastavedon aloittamista. Hieman samaa kuin mitä olen tehnyt kyykyssä pitkään. Ennemmin lyhyempiä sarjoja milloin myöskin saan useampia liikkeen aloituksia kuin tehdä vähemmän mutta pidempiä sarjoja. On ihan eri tehdä viisi kahden toiston sarjaa kuin kaksi viiden toiston sarjaa. Kummassakin on puolensa ja kumpaakin kannattaa tehdä. Tosiaan lyhyempiä sarjoja tehdessä tulee myöskin treenattua liikkeen ja tekniikan löytämistä kun taas sitten pidemmillä sarjoilla pidempien sarjojen totuttelua eli kestävyyttä.

Maastavedon jälkeen tein sitten lohko maastavetoa pitkästä aikaa samassa treenissä. Yhdessä vaiheessa se oli minulle aika perus treeni että aluksi tein maastavetoa ja sitten lohko maastavetoa. Jossain vaiheessa se sitten jäi taas ja keskityin enemmän vaan normaaliin maastavetoon. Lohko maastavetossa tein sitten kahden toiston sarjoja per paino ja siirryin sitten aina suurempaan painoon. Lopulta päädyin tekmään 280kg painoilla kaksi toistoa.

Täytyy sanoa että jo 260kg kaksi toistoa tuntui raskaalle mutta siitä huolimatta otin 280kg painoilla kaksi toistoa. En sitten tiedä kuinka paljon 250kg viisi kahden toiston sarjaa maastavedossa vaikutti asiaan vaan oliko se vain se että maastaveto ja räkkivedot eivät ole oikein sujuneet tänä vuonna? No jokapauksessa olin todella tyytyväinen siihen että sain 280kg painoilla kaksi toistoa. Vielä enemmän tyytyväinen olin siihen että en tuntenut maastavedon ja lohko maastavedon jälkeen selässä yhtään mitään sellaista mitä sieltä ei pitäisikään tuntua.

Tämän viikon keskiviikkona onnistuin viimein siinä mitä jouluna parin viikon ajan metsästin. Tälläkin kertaa en oikein siihen uskonut sillä maanantaina oli Super bowl yö ja pääsin viimein illalla vasta nukkumaan. Maanantaina sain kyllä penkissä tehtyä 200kg painoilla mutta muuten en oikein jaksanut tehdä muuta. Tiistaina oli vuorossa sitten laskettelua ja normaaliin tapaan olin todella väsynyt. Näin ollen keskiviikkona ei ollut mikään paras päivä lähteä tekemään kyykky treeniä näin unen ja palautuksen kannalta.

Tällä viikolla tuli taas käytyä pari kertaa laskettelemassa Ellivuoressa. Tämän viikon suunnitelmat muuttuivat moneen kertaan kun en ollut ihan varma minä päivänä tulen ja minä päivänä tulen lähtemään. Alunperin minun oli tarkoitus tulla viime viikon torstaina mutta päädyin lopulta tulemaan sunnuntaina mikä oli yhdessä vaiheessa se suunnitelma. Myöskin jossain vaiheessa mietin lauantaina tulemista mutta siinä vaiheessa kun mietin lauantaita niin sunnuntai kuulosti paljon paremmalle. Minulla oli siis "normaaliin" tapaan hieman erilaisia suunnitelmia milloin tulen ja milloin lähden.

Kirjoittelin tuossa vähän aika sitten kuinka toiset ihmiset vain haisevat pahalle kuntosalilla ja täytyy kyllä taas hieman kertoa eilisestä. Sama ihminen oli taas kyseessä mistä tuo kyseinen toiset ihmiset vain haisevat pahalle kuntosalille sai alkunsa. Ensinnäkin tällä viikolla maanantaina kuntosalilla niin menin räkkivedon tekemisen jälkeen yläkertaan niin tietenkin tämä kyseinen ihminen tuli jostain pukuhuoneesta / wc:stä juuri siihen minun eteeni portaisiin. Halusin suosiolla jättää hieman eroa häneen etten nyt ihan perässä kävellyt portaita mutta siitäkin huolimatta vaikka kävelin perässä niin haju oli valtaisa. Siis kun ihminen kävelee portaita toiseen kerrokseen ja niihin portaisiin jää hetkeksi sellainen yököttävältä haiseva hajuvana minkä läpi pitää mennä niin ei se mukavaa ole.

Perjantaina kun bussit ei ilmeiseti kulkenut niin PTVGYM:llä ei teinejä illalla näkynyt ja muutenkin perjantai-ilta oli muutenkin rauhallisempi kuin normaalisti. Oli kyllä ihan mukava olla PTVGYM:llä kun sitä huutoa ja varsinkaan vitun huutamista ei kuulunut. Lauantai-iltana huomasi että bussit olivat taas kulkeneet ja teinit olivat palanneet PTVGYM:lle. Tämän huomasi siis siitä että roskikset ja niiden vierustat olivat täynnä tyhjiä energiajuomia sekä laitteet ja painot olivat ihan sekaisin.

Tänään tuli Instagramista jonkun mielenkiintoinen ja oikeaa asiaa sisältävä story minulle vastaan. Tuo kyseinen story kyllä sopii sopivasti siihen mitä taas kuulee kuntosalin pukuhuoneessa kun kuulee ihmisten puhuvan keskenään. Yleisesti varsinkin teinien suusta kuulee sitä että he eivät syö yleisesti ja vanhemmilta ihmisiltä kuulee yleisesti vain sitä että lounasbuffetissa vedetään ruokaa koko rahan edestä liikaa. Mistä siis tuo Instagram story kertoi mihin tässä viittaan? 

Eilen sain taas todistaa ego treenaamista kun jalkaprässiin oli ladottu kaikki painot mitä vain jalkaprässin läheltä oli saatavilla. Painot eivät riittäneet edes yhteen riviin vaan painoja oli sitten laitettu kahdelle riville eli kai siinä sitten oli joku 500kg tai jopa enemmän. En yhtään tiedä kun en ole tehnyt jalkaprässiä vuosiin ja silloinkin kun olen niin ihan maksimissaan jotain 400kg. Yleisesti jalkaprässissä tein 200kg - 300kg painoilla kun haluan pitää kontrollin, pysäytyksen alhaalla sekä vähintään sen kaksikymmentä toistoa per sarja ellei kyykyn lämmittelyssä tehtyä jalkaprässiä lasketa missä tein aikoinaan kymmenen toistoa per painot.