Maastaveto 275kg x3 sarjaennätys ja palautuminen raskaista painoista & sarjoista osa 3

23.09.2023 - 10:31

Perjantaina kun menin PTVGYM:lle tekemään maastaveto treeniä niin minulla taisi olla suunnitelma maastaveto treeniä. En kuitenkaan tiennyt päivän kuntoani kuin vasta treenin edetessä joten tuo suunnitelma oli vain tuollainen heitetty suunnitelma päähän. Kuitenkin tuosta alkuperäisestä "suunnitelmasta" väänsin sitten lopulta lopullisen suunnitelman treenin edetessä. Tällä kertaa käytin 25kg painoja alkupään lämmittelyissä kun viime aikoina olen suosinut 20kg kiekkoja. Tämä ihan sen takia että 25kg kiekkoja oli enemmän siinä lähellä saatavilla kun siinä vierressä oli toisia treenaajia.

Juurikin varmaan tuon takia että käytin 25kg painoja enkä 20kg joita olen nyt tottunut käyttämään niin treeni rakentui sihen kun se rakentui. Olen nyt tottunut tekemään nousut 100kg, 140kg, 180kg, 220kg minkä jälkeen joko 240kg 250kg tai suoraan 260kg. Kuitenkin nyt painot lähtivät tosiaan 120kg minkä jälkeen tein 170kg painoilla. Tämän jäkeen päätin että 220kg nuosu on tässä kohdassa hieman liikaa kun haluan enemmän toistoja alle niimpä päädyin sitten tekemään 200kg painoilla ja tämän jälkeen 220kg painoilla.

Tällä muutoksella että nousin 170kg painoista 200kg enkä suoraan 220kg sain juurikin yhden sarjan enemmän alle. Jos olisin mennyt suoraan 170kg painoista 220kg painoihin niin se olisi kyllä toiminut mutta kun olen nyt tottunut tekemään maastavetoa 20kg kiekoilla niin tuolloin olen saanut enemmän sarjoja alle. Myöskin tämä enemmän sarjoja tyyli on toiminut kyykyssä niin miksi se ei toimisi myös maastavedossa? Jos palataan vuosia vuosia taakse päin niin tuolloin tein juuri sen virheen monesti että yritin nousta painoissa liian nopeasti ylös.

Kun 220kg painojen jälkeen nuosin 250kg painoihin niin tässä kohtaan myös aloin lyömään lukkoon suunnitelmaani. Kuitenkin ennen kuin löin lukkoon suunnitelmani niin nostin 250kg kahdesti jotta näin mikä päivän kuntoni on eli kuinka 250kg nousee ylös. Ihan vain sen takia että en nyt ihan turhaan ala miettimään ja suunnittelemaan liian suuria painoja. Täytyy sanoa että kyllä siinä oli erilaisia suunnitelmia vielä tuonkin jälkeen kun olin 250kg nostanut ylös mutta se suunnitelma mitä siinä oikeasti aloin miettimään niin piti.

Päädyin 275kg painoihin ihan sen takia että en ole noilla painoilla oikein montaakaan kertaa tehnyt. Yleensä painot ovat joko 270kg tai 280kg joilla olen tehnyt tai yrittänyt tehdä. Myöskin ajattelin kolmea toistoa mikä ei olisi välttämättä onnistunut 280kg painoilla ja sitten kun päädyin myöskin tekemään 275kg painoilla niin siihen tuo kolme toistoa kuullosti hyvälle. Olinhan juuri edellisellä viikolla tehnyt 280kg painoilla kaksi toistoa niin pienemmillä painoilla kyllä saa yhden enemmän?

Lisää asiaa palautumisesta raskaista painoista & sarjoista osa 3

Niin nyt olen tässä jo kirjoittanut palautumiseen liittyvistä asioista pari kertaa joita ovat syöminen sekä venyttely ja liikkuvuusharjoitteet. Tällä kertaa vuorossa on sitten hierontapyssy sekä rullaaminen. Yhdessä välissä rullasin treenin päätteeksi salilla jokaisen treenin jälkeen. Huomasin tuolloin että se edesauttoi paljon palautumisessa. Sitten kun yritin vaihtaa tuon rullaamisen salilla tehtynä kotiin siihen samalle kohtaan kun tein iltapalaa niin se kyllä jäi. En vain saanut sitten itsestäni irti sitä motivaatiota minkä sain salilla kun rullasin treenin jälkeen.

Kyllä sitä aina sitten välillä tuli hieman rullattua mutta ei se ollut yhtä tehokasta kuin mitä salilla treenin jälkeen. Tuon jälkeen hommasinkin sitten hierotapyssyn kun olin alkanut käymään aktiivisessa hieronnassa. Nyt voi myöskin todeta että hierontapyssyn käyttäminen on jatkunut aktiivisena siitä hetkestä lähtien kun hierontapyssyn hankin. Ei siis käynyt sitä normaalia että hetken aikaa oston jälkeen hierontapyssyä käytetään minkä jälkeen se jää kaappiin pölyttymään.

Se täytyy kyllä sanoa että ihan alkuvaiheisiin niin hierontapyssyn käyttäminen on vähentynyt mutta aktiivisessa käytössä se silti on. Hierontapyssy on kulkeutunut myöskin jokaisella kerralla Vammalaan mukaan kun olen siellä pidempiä ajanjaksoja ollut. Huomasin myöskin että hierontapyssyn käyttäminen laskettelun jälkeen on ollut vain positiivista. Myöskin olen huomannut ja tajunnut sen asian että jos minulla olisi ollut hierontapyssy silloin kun kävin aktiivisesti juoksemassa niin asiat olisivat olleet paremmin. En ole nyt hirveästi käynyt juoksemassa mutta kun olen niin olen huomannut sen että hierontapyssystä on ollut suuri apu palautumiseen.

Käytän hierontapyssyä välillä myös hieman ennen kuin lähden salille. Pyssytän tuolloin juurikin niitä paikkoja joita olen tuolloin treenaamassa. Olen tämän huomannut auttavan että kroppa on paremmin hereillä kun aloitan treenaamisen. En ole huomannut mitään väsymistä tai negatiivista hierontapyssyn käyttämisessä ennen treeniä. Hierontapyssyn vaikutus kun ei ole oikean hieronnan veroinen sekä hierontapyssyn käyttäminen ennen treeniä on ollut nopeaa eikä sellaista kuin treenin jälkeen.

Extrana voisi vielä mainita palautumiseen liittyen että menen aikaisemmin nukkumaan ja nukun normaalia enemmän silloin kun tunnen että treeni on ottanut kovemmin kuin normaalisti. Onneksi näitä ei tapahdu useasti mutta aina silloin tällöin huomaan että minun on parempi mennä nukkumaan vaan aikaisemmin ja nukkua hieman pidempään. Varsinkin jos olen tehnyt kovia ja tai pitkiä maastaveto tai kyykky treenejä niin silloin extra tunti tai enemmän nukkumista tekee vain hyvää.

Tämän viikon keskiviikkona onnistuin viimein siinä mitä jouluna parin viikon ajan metsästin. Tälläkin kertaa en oikein siihen uskonut sillä maanantaina oli Super bowl yö ja pääsin viimein illalla vasta nukkumaan. Maanantaina sain kyllä penkissä tehtyä 200kg painoilla mutta muuten en oikein jaksanut tehdä muuta. Tiistaina oli vuorossa sitten laskettelua ja normaaliin tapaan olin todella väsynyt. Näin ollen keskiviikkona ei ollut mikään paras päivä lähteä tekemään kyykky treeniä näin unen ja palautuksen kannalta.

Tällä viikolla tuli taas käytyä pari kertaa laskettelemassa Ellivuoressa. Tämän viikon suunnitelmat muuttuivat moneen kertaan kun en ollut ihan varma minä päivänä tulen ja minä päivänä tulen lähtemään. Alunperin minun oli tarkoitus tulla viime viikon torstaina mutta päädyin lopulta tulemaan sunnuntaina mikä oli yhdessä vaiheessa se suunnitelma. Myöskin jossain vaiheessa mietin lauantaina tulemista mutta siinä vaiheessa kun mietin lauantaita niin sunnuntai kuulosti paljon paremmalle. Minulla oli siis "normaaliin" tapaan hieman erilaisia suunnitelmia milloin tulen ja milloin lähden.

Eilen kun tulin PTVGYM:ltä niin jollain Audilla oli taas kiire mutta eipä se yllätä. Ensiksi hän meni minun ohi työmaa-alueella missä oli 30km/h rajoitus ajamalla 60-70km/h. Eipä mennyt kauaa kun kuitenkin pian ajoin hänen perässään kun hän joutuin ajamaan jonkun perässä hiljaa. Eipä siis auttanut hänen ylinopeutensa yhtään mitään. Lopulta hän sitten kääntyi samasta risteyksestä kun minä ja tuli samaan parkkihalliin.

Kirjoittelin tuossa vähän aika sitten kuinka toiset ihmiset vain haisevat pahalle kuntosalilla ja täytyy kyllä taas hieman kertoa eilisestä. Sama ihminen oli taas kyseessä mistä tuo kyseinen toiset ihmiset vain haisevat pahalle kuntosalille sai alkunsa. Ensinnäkin tällä viikolla maanantaina kuntosalilla niin menin räkkivedon tekemisen jälkeen yläkertaan niin tietenkin tämä kyseinen ihminen tuli jostain pukuhuoneesta / wc:stä juuri siihen minun eteeni portaisiin. Halusin suosiolla jättää hieman eroa häneen etten nyt ihan perässä kävellyt portaita mutta siitäkin huolimatta vaikka kävelin perässä niin haju oli valtaisa. Siis kun ihminen kävelee portaita toiseen kerrokseen ja niihin portaisiin jää hetkeksi sellainen yököttävältä haiseva hajuvana minkä läpi pitää mennä niin ei se mukavaa ole.

Perjantaina kun bussit ei ilmeiseti kulkenut niin PTVGYM:llä ei teinejä illalla näkynyt ja muutenkin perjantai-ilta oli muutenkin rauhallisempi kuin normaalisti. Oli kyllä ihan mukava olla PTVGYM:llä kun sitä huutoa ja varsinkaan vitun huutamista ei kuulunut. Lauantai-iltana huomasi että bussit olivat taas kulkeneet ja teinit olivat palanneet PTVGYM:lle. Tämän huomasi siis siitä että roskikset ja niiden vierustat olivat täynnä tyhjiä energiajuomia sekä laitteet ja painot olivat ihan sekaisin.

Tänään tuli Instagramista jonkun mielenkiintoinen ja oikeaa asiaa sisältävä story minulle vastaan. Tuo kyseinen story kyllä sopii sopivasti siihen mitä taas kuulee kuntosalin pukuhuoneessa kun kuulee ihmisten puhuvan keskenään. Yleisesti varsinkin teinien suusta kuulee sitä että he eivät syö yleisesti ja vanhemmilta ihmisiltä kuulee yleisesti vain sitä että lounasbuffetissa vedetään ruokaa koko rahan edestä liikaa. Mistä siis tuo Instagram story kertoi mihin tässä viittaan?