Maastavedossa pitkästä aikaa 280kg ja epäonnistuminen 290kg PTVGYM:llä

03.07.2023 - 10:53

Tällä viikolla sattui ja tapahtui erilaisia asioita maastavedon vaikka edellisenä perjantaina tein kolmen tunnin maastaveto treenin PTVGYM:llä missä sain tehtyä uuden lohko maastaveto ennätyksen 305kg. Oikeastaan treenit ovat olleet "tykitystä" viimeiset vajaat kolme viikkoa vaikka jo tässä olenkin miettinyt pitäisikö hieman keventää tahtia viimeiset puolitoista viikkoa. Kaikki lähti liikkeelle kolmisen viikkoa sitten kun kävin torstai, perjantai sekä lauantai-iltoina tekemässä vajaat kolmen tunnin treenit PTVGYM:llä missä tuli paukuteltua suhteellisen kovia tuloksia ja joitain ennätyksiä. Seuraavalla viikolla ajattelin että pitäisikö ottaa hieman rauhallisemmin mutta heti maanantaina jatkoin sitä samaa trendiä mihin loppuviikko päättyi.

Edellisen viikon perjantaina sain siis block deadlift aka lohko maastavedossa uuden ennätyksen 305kg minkä lisäksi siihen pohjalle vedin normaalissa maastavedossa 270kg mikä sekään ei ole ihan jokapäiväistä. Lauantaina vuorostaan tein uuden boxi kyykky ennätyksen ketjuilla tekemällä 205kg plus ketjut vaikka muutoin treeni tuntui menneen paljon heikommin kuin viikko sitten milloin tein ensimmäiset boxi kyykyt aikoihin. 

No mitä sitten tällä viikolla tapahtuikaan? Heti maanantaina otin maastavedossa 280kg pitkästä aikaa. Viime vuoden loppupuolella sain pari kertaa otettua 275kg sekä kerran nykyisen ennätyksen 285kg mutta muutoin noista painoista on ollut aikaa. Tietenkin olen nyt ketjuilla ottanut 260kg plus ketjut sekä 270kg plus ketjut myöskin tuossa loppuvuodesta mutta ei nuokaan tulokset ihan jokapäiväisiä ole. Siksi tuo 280kg maastavedossa maanantaina tuli aikalailla yllätyksenä ja kun ottaa huomioon että perjantaina otin 260kg plus ketjut kakkosen, 270kg normaalilla tyylillä sekä tuon lohko maastaveto 305kg niin pohjalla oli kuitenkin rasitusta.

Mitä tein sitten torstaina kun menin PTVGYM:lle tekemään maastaveto treeniä? Poikkeuksellisesti en käyttänyt ketjuja ollenkaan eli tämä kerta oli ensimmäinen maastaveto treeni minkä tein ilman ketjuja PTVGYM:llä. No oikeastaan toinen sillä viime kesänä Turun PTVGYM:llä tein "vain" normaalilla tyylillä. Päätin nimittäin lähteä hakemaan uutta maastaveto ennätystä 290kg ja rakensin treenin ihan sen varaan alusta loppuun. Tein siinä mielessä ehkä virheen mutta tällä kertaa se ei kostautunut että olisin voinut tehdä enemmän toistoja ja sarjoja alle pienemmillä painoilla. Nyt päätin mennä tietyillä nousuilla ja ykkösillä aina sinne 290kg asti säästellen toistoja sillä jo tuollakin tavalla millä tein niin toistoja tulee alle.

Kun lopulta tein 270kg painoilla niin se kyllä tuli mutta ei ihan niin kevyen oloisesti kuin olisin halunnut mutta se kuitenkin tuli. Pysyttäydyin siitä huolimatta alkuperäisessä suunnitelmassa nostaa 290kg ja tällä kertaa päätin tehdä sen suoraan 270kg jälkeen vaikka muitakin lähestymistapoja mietin. Lopulta eihän se 290kg tullut mutta olin yritykseen todella tyytyväinen. Miksi vaikka epäonnistuin? Sain todella hyvän yrityksen aikaan sillä henkisesti en ajatellut mitään ettenkö saisi sitä, lähdin nostamaan 290kg niin kuin olisin lähtenyt nostamaan mitä tahansa painoja sekä sain 290kg lähtemään maasta muutaman sentin. Tämä 290kg yritys oli parhain yritys mitä olen koskaan saanut 290kg tai 300kg maastaveto yrityksistä.

Olen nyt muutamia kertoja yrittänyt 290kg ja aikoinaan muutamat 300kg mutta kaikkien noiden aikaisempien yritysten ongelma oli se että en uskonut niiden nousevan ja ne olivat pakotettuja yrityksiä. Ne eivät olleet sellaisia yrityksiä kuten tämän kertainen 290kg mitä oikeasti lähdin yrittämään ihan uskottavasti. Olin koko ajan siinä uskossa ja tietoisuudessa että kyllä se tulee ja kaikki on hyvin kun aikaisemmat yritykset ovat jo epäonnistuneet oikeastaan jo siinä kohdassa kun olen tangossa kiinni ja tiedän ettei tästä tuli yhtään mitään. Tällä kertaa lähdin nostoa hakemaan ja yrittämään mistä kertoo myös se että painot nousivat pari senttiä maasta eikä se ollut näin ollen ponneton yritys. Vaikka fyysisesti epäonnistuin niin tämä oli henkinen voitto itselleni mistä saan nyt vain uskoa siihen että se tulee pian.

Tuon epäonnistuneen 290kg jälkeen laskin painot vielä uudestaan 270kg millä otin yhden raskaan ykkösen mikä kertoo siitä että tällä kertaa tuo 270kg oli taso eikä tuota 290kg olisi kannattanut lähteä hakemaan. Kuitenkin otin tämän kerran positiivisien asioiden kannalta mikä toivottavasti auttaa saamaan tuon 290kg suhteellisen pian. Ja tällä kerralla lähden hakemaan tuon 290kg sekä 295kg ennen kuin lähden taas 300kg metsästykseen.

Normaalin maastavedon jälkeen tein vielä block deadlift aka lohko maastavetoa ja sain siinä lopulta tehtyä 290kg painoilla hikisen ykkösen. Minulla oli tässäkin omat suunnitelmat mutta tuo 290kg tuli niin hikisesti ylös että oli vain parempi lopettaa tuohon ja olihan minulla kuitenkin kuuden päivän takaa uusi ennätys 305kg taskussa.