Loppuvuoden 4K bluray hankinnat alennuksista

23.12.2020 - 10:37

Nyt loppuvuonna tuli hankittua iso kasa 4K bluray elokuvia ja varsinkin erilaisista alennuksista ja muutamia täysihintaisia 4K bluray julkaisuja tuli myös hankittua. Loppuvuoden hankinnat alkoivat niin sanotusti Arrow Films ennakkotilauksesta mihin kuuluivat Cinema ParadidoKing Of New York ja Crash 4K bluray julkaisut. Kyseinen tilaus oli toinen tilaus minkä tein ennakkoon ilman odottamatta 4K bluray arvioita. Tein näin ihan sen takia kun Crash 4K bluray on rajoitettu julkaisu eikä Arrow Filmsin julkaisut muutenkaan ole odotettavissa alennukseen ainakaan hetkeen.

Ensimmäinen tilaus minkä tein ilman arvioiden odottamista oli Breathless & The LadyKillers 4K bluray julkaisujen ennakkotilaus mitkä julkaistiin nyt marraskuussa. Arrow Films ja StudioCanal tilaukset olivat siis ennakkotilauksia mistä olin jotain jo kirjoitellut mutta niiden saapuminen osui vain tähän loppuvuoden hankintoihin niin siksi ne tuli nyt uudestaan mainittua. Arrow Films tilaus odottaa minua muutenkin vielä postissa ja haen sen kunhan palaan lomilta.

Amazon.com 4K bluray hankinnat

Ensimmäinen tilaus mikä aloitti tämän minun loppuvuoden ostoputken oli vuoden 2000 klassikko elokuva Requiem For a Dream. En ollut ikinä nähnyt Requiem For a Dream elokuvaa aikaisemmin niin halusin poistaa aukon sivistyksestä hankkimalla Requiem For a Dream 4K bluray julkaisun. Tässä tapauksessa odottelin ensimmäisiä 4K bluray arvioita minkä jälkeen tein oston kun Requiem For a Dream 4K bluray:n hinta oli Amazon.comissa jo normaalia alhaisempi.

Toinen tilaus olikin sitten Knives Out 4K bluray minkä olin hankkinut myös Itunesista tarjouksesta. Kuitenkin kyseessä on niin hyvä elokuva, että halusin hankkia elokuvan fyysisenä versiota. Myöskin Knives Out 4K bluray sisältää Dolby Atmos ääniraidan mitä Itunes ei niin tämä oli myöskin yksi syy hankkia Knives Out 4K bluray.

Seuraavat kaksi tilausta olikin sitten aikalailla extempore ostoksia mitkä sisälsivät yhden elokuvan mikä oli hankinta listalla ja toiseen mikä oli enemmänkin kunhan halvalla sai ja mielummin ottaa samoihin postikuluihin useampi tuote kuin yksi. Ensimmäinen tilaus sisälsi Sicario 4K bluray ja Ex Machina 4K bluray julkaisut ja toinen tilaus 1917 4K bluray ja The Gentlemen 4K bluray julkaisut. Näistä neljästä 4K bluray julkaisuista Sicario 4K bluray ja 1917 4K bluray olivat hankinta listalla ja puolestaan Ex Machina 4K bluray ja The Gentlemen 4K bluray olivat enemmänkin kun halvalla sai.

Sicarion omistin jo normaalina bluray:na mutta halusin Sicario 4K bluray julkaisun Dolby Atmos ääniraidan takia eikä tuo julkaisu kyllä pettänyt. 1917 4K bluray:n halusin ostaa fyysisenä julkaisuna Dolby Atmos ääniraidan takia vaikka tuonkin elokuvan ostin Ituneksista tarjouksesta. Ex Machina on mielestäni loistava elokuva mutta 4K bluray on ollut minulle hieman arvoitus onko se oikeasti hyvä? Nähtyäni Ex Machina 4K blurayn voin sanoa että kuvanlaatu oli hyvä mutta kuva oli jotenkin pehmeä ja olihan 4K bluray:ssa DTS:X ääniraita mikä oli hyvä. The Gentlemen ostin vain sen takia, että halusin nähdä elokuvan ja olihan 4K bluray:ssa Dolby Atmos ääniraita.

Yleisesti kaikki nämä 4K bluray julkaisut olivat noin 10€ hankintoja alennuksista paitsi Requiem For a Dream 4K bluray mikä oli hieman kalliimpi. Tämän takia näitä tuli ostettua ja nämäkin olivat tarjouksia mitkä joko eivät kestäneet pitkään tai tuote loppui hyvinkin nopeasti joten näiden asioiden valossa ostopäätös piti tehdä nopeasti. Muutamassa tapauksessa näin että tuote oli loppunut muutamissa tunneissa joten jäämällä arpomaan ostopäätöstä se saattoi olla myöhästä. 

Amazon.co.uk 4K bluray hankinnat

Amazon.co.uk:sta tulikin sitten vain ostettua Whiplash 4K bluray sekä District 9 4K bluray mitkä olivat hankintalistalla. Nämä molemmat kuuluivat tarjoukseen osta kaksi 30£ mutta odottamalla hieman pidempään nämäkin 4K bluray julkaisut olivat olleet Amazon.comissa vieläkin halvemmalla. Kuitenkin sain nämä jo paljon aikaisemmin kuin mitä ne tulivat Amazon.comiin tarjoukseen niin sain ne nyt ainakin aikaisemmin ja muutoinkin Amazon.comista tilauksien saapuminen alkoi kestää enkä halunnut tehdä tilauksia enää tietyn ajan jälkeen kun tiesin etten välttämättä olisi kotona kun tilaus saapuisi.

Cdon.fi Black Friday 4K bluray hankinnat

Cdon.fi tuli viime vuotiseen tapaan samat tarjoukset. Tämä tarkoitti sitä, että tein taas kymmenen 4K bluray oston mihin jouduin ottamaan elokuvia joita en välttämättä olisi niinkään halunnut. Ellen olisi muutamia 4K bluray elokuvia jo aikaisemmin ostanut niin nyt olisin voinut hankkia ne tästä kyseisestä tarjouksesta. Kuitenkin suurin osa näistä oli kuitenkin omalla hankintalistalla niin kuitenkin vain pari tuli valittua vähän "pakosta".

  • 300
  • Bad Boys for Life
  • Days of Thunder
  • Doctor Sleep
  • Full Metal Jacket
  • JoJo Rabbit
  • Joker
  • Le Mans 66
  • V for Vendetta
  • The Invisible Man

Yhteenveto 4K bluray hankinnoista

Loppuvuonna tuli hankittua enemmän 4K bluray elokuvia kun ajattelin mutta toisaalta sain hankittua kaikki hankintalistalla olleet julkaisut joita olin ajatellut. Näin ollen minulla ei ole hankintalistalla oikeastaan mitään 4K bluray julkaisuja ja nyt voin vain katsoa elokuvia joita tulin ostaneeksi. Osan olen jo katsonut mutta suurin osa on vielä katsomatta.

Kirjoittelin tuossa puolitoista viikkoa sitten kuinka No Time To Die 4K bluray pohjoismainen julkaisu pilattu. Pohjoismainen No Time To Die 4K bluray julkaisu ei pidä sisällään Dolby Visionia mikä esimerkiksi löytyy USA sekä Britti julkaisuista. Dolby Visionin lisäksi Dolby Atmos ääniraidan bittivirta on heikompi mikä vaikuttaa yleiseen äänenlaatuun. Esimerkiksi Itunesissa oleva digitaalinen versio pitää sisällään Dolby Visionin minkä johdosta aloin hieman

En ole vielä ehtinyt ostaa No Time To Die 4K bluray julkaisua kun olen ollut reissussa ja en oikein tiedä milloin ehdin sen katsomaan ja mihin minun kannattaa se tilata. Aluksi ehdin jo katsomaan Youtubesta hyviä No Time To Die 4K bluray arvioita ja se pääsikin monelle viime vuoden parhaimmat 4K bluray julkaisut listaukselle. Itselleni on ollut alusta asti tiedossa, että tulen No Time To Die 4K bluray ostamaan mutta se, että koska se nyt tapahtuu on vain

En tiedä mitä tapahtui ja miten kaikki alkoi jälleen toimia mutta koko kotiteatteri tai käytännössä Denon X3600H vahvistin meni sekaisin kun minun oli tarkoitus avata televisio ja alkaa katsomaan jotain. Olin juuri katsonut Kingdom of Heaven director's cut bluray:lta minkä jälkeen pidin pienen tauon ja sammutin kaikki laitteet. Hetken päästä päätin alkaa katsomaan Netflixistä The Witcher sarjan ensimmäistä tuotantokautta ennen kuin toinen kausi ilmestyy

Criterion Collection julkaisi ensimmäiset 4K bluray:nsä Mulholland Drive, Citizen Kane sekä Menace II Society. Mietin heti näiden julkaisuiden hankkimista mutta en normaaleilla hinnoilla. Seurasin tilannetta jonkin aikaa ja aloin myös katsomaan tulisko näitä julkaisuja britteihin vaikka nykyään se ei hirveästi auttaisi hinnassa. Ainakin Mulholland Drive & Citizen Kane ovat tulossa britteihin myyntiin Studio Canalin ja Warnerin julkaisemina. Juuri ennen Black

Vajaa pari viikkoa sitten maanantaina ostin Verkkokauppa.comin Black Friday tarjouksesta Sony XR-75X93J television mikä tuli asennettua tasan viikko sitten perjantaina. Kirjoitin pari päivää Sony XR-75X93J asennuksen jälkeen Sony XR-75X93J ensikokemuksia mitä huomasin viikonlopun aikana kun asensin television ja käytin sitä ensimmäisiä kertoja. Näin jälkikäteen tuosta kirjoituksesta voin sanoa, etten vielä viikonloppuna keskittynyt ja huomannut ihan kaikkia

Viiime viikon lauantaina hain postista toisen Criterion Collection 4K bluray:n Citizen Kane 4K Blu-ray. Edellisenä viikonloppuna hain ja katsoin ensimmäinen Criterion Collection 4K bluray katsottu Mulholland Drive 4K Blu-ray. Citizen Kane 4K Blu-ray kanssa kävi ihan samalla tavalla kuin Mulholland Drive 4K Blu-ray:n. Paketti saapui perjantaina myöhään ja DHL:n pin koodi vielä hieman myöhemmin. Olin kuitenkin normaaliin tapaan treenaamassa niin hain paketin