Loppuvuoden 4K bluray hankinnat alennuksista

23.12.2020 - 10:37

Nyt loppuvuonna tuli hankittua iso kasa 4K bluray elokuvia ja varsinkin erilaisista alennuksista ja muutamia täysihintaisia 4K bluray julkaisuja tuli myös hankittua. Loppuvuoden hankinnat alkoivat niin sanotusti Arrow Films ennakkotilauksesta mihin kuuluivat Cinema ParadidoKing Of New York ja Crash 4K bluray julkaisut. Kyseinen tilaus oli toinen tilaus minkä tein ennakkoon ilman odottamatta 4K bluray arvioita. Tein näin ihan sen takia kun Crash 4K bluray on rajoitettu julkaisu eikä Arrow Filmsin julkaisut muutenkaan ole odotettavissa alennukseen ainakaan hetkeen.

Ensimmäinen tilaus minkä tein ilman arvioiden odottamista oli Breathless & The LadyKillers 4K bluray julkaisujen ennakkotilaus mitkä julkaistiin nyt marraskuussa. Arrow Films ja StudioCanal tilaukset olivat siis ennakkotilauksia mistä olin jotain jo kirjoitellut mutta niiden saapuminen osui vain tähän loppuvuoden hankintoihin niin siksi ne tuli nyt uudestaan mainittua. Arrow Films tilaus odottaa minua muutenkin vielä postissa ja haen sen kunhan palaan lomilta.

Amazon.com 4K bluray hankinnat

Ensimmäinen tilaus mikä aloitti tämän minun loppuvuoden ostoputken oli vuoden 2000 klassikko elokuva Requiem For a Dream. En ollut ikinä nähnyt Requiem For a Dream elokuvaa aikaisemmin niin halusin poistaa aukon sivistyksestä hankkimalla Requiem For a Dream 4K bluray julkaisun. Tässä tapauksessa odottelin ensimmäisiä 4K bluray arvioita minkä jälkeen tein oston kun Requiem For a Dream 4K bluray:n hinta oli Amazon.comissa jo normaalia alhaisempi.

Toinen tilaus olikin sitten Knives Out 4K bluray minkä olin hankkinut myös Itunesista tarjouksesta. Kuitenkin kyseessä on niin hyvä elokuva, että halusin hankkia elokuvan fyysisenä versiota. Myöskin Knives Out 4K bluray sisältää Dolby Atmos ääniraidan mitä Itunes ei niin tämä oli myöskin yksi syy hankkia Knives Out 4K bluray.

Seuraavat kaksi tilausta olikin sitten aikalailla extempore ostoksia mitkä sisälsivät yhden elokuvan mikä oli hankinta listalla ja toiseen mikä oli enemmänkin kunhan halvalla sai ja mielummin ottaa samoihin postikuluihin useampi tuote kuin yksi. Ensimmäinen tilaus sisälsi Sicario 4K bluray ja Ex Machina 4K bluray julkaisut ja toinen tilaus 1917 4K bluray ja The Gentlemen 4K bluray julkaisut. Näistä neljästä 4K bluray julkaisuista Sicario 4K bluray ja 1917 4K bluray olivat hankinta listalla ja puolestaan Ex Machina 4K bluray ja The Gentlemen 4K bluray olivat enemmänkin kun halvalla sai.

Sicarion omistin jo normaalina bluray:na mutta halusin Sicario 4K bluray julkaisun Dolby Atmos ääniraidan takia eikä tuo julkaisu kyllä pettänyt. 1917 4K bluray:n halusin ostaa fyysisenä julkaisuna Dolby Atmos ääniraidan takia vaikka tuonkin elokuvan ostin Ituneksista tarjouksesta. Ex Machina on mielestäni loistava elokuva mutta 4K bluray on ollut minulle hieman arvoitus onko se oikeasti hyvä? Nähtyäni Ex Machina 4K blurayn voin sanoa että kuvanlaatu oli hyvä mutta kuva oli jotenkin pehmeä ja olihan 4K bluray:ssa DTS:X ääniraita mikä oli hyvä. The Gentlemen ostin vain sen takia, että halusin nähdä elokuvan ja olihan 4K bluray:ssa Dolby Atmos ääniraita.

Yleisesti kaikki nämä 4K bluray julkaisut olivat noin 10€ hankintoja alennuksista paitsi Requiem For a Dream 4K bluray mikä oli hieman kalliimpi. Tämän takia näitä tuli ostettua ja nämäkin olivat tarjouksia mitkä joko eivät kestäneet pitkään tai tuote loppui hyvinkin nopeasti joten näiden asioiden valossa ostopäätös piti tehdä nopeasti. Muutamassa tapauksessa näin että tuote oli loppunut muutamissa tunneissa joten jäämällä arpomaan ostopäätöstä se saattoi olla myöhästä. 

Amazon.co.uk 4K bluray hankinnat

Amazon.co.uk:sta tulikin sitten vain ostettua Whiplash 4K bluray sekä District 9 4K bluray mitkä olivat hankintalistalla. Nämä molemmat kuuluivat tarjoukseen osta kaksi 30£ mutta odottamalla hieman pidempään nämäkin 4K bluray julkaisut olivat olleet Amazon.comissa vieläkin halvemmalla. Kuitenkin sain nämä jo paljon aikaisemmin kuin mitä ne tulivat Amazon.comiin tarjoukseen niin sain ne nyt ainakin aikaisemmin ja muutoinkin Amazon.comista tilauksien saapuminen alkoi kestää enkä halunnut tehdä tilauksia enää tietyn ajan jälkeen kun tiesin etten välttämättä olisi kotona kun tilaus saapuisi.

Cdon.fi Black Friday 4K bluray hankinnat

Cdon.fi tuli viime vuotiseen tapaan samat tarjoukset. Tämä tarkoitti sitä, että tein taas kymmenen 4K bluray oston mihin jouduin ottamaan elokuvia joita en välttämättä olisi niinkään halunnut. Ellen olisi muutamia 4K bluray elokuvia jo aikaisemmin ostanut niin nyt olisin voinut hankkia ne tästä kyseisestä tarjouksesta. Kuitenkin suurin osa näistä oli kuitenkin omalla hankintalistalla niin kuitenkin vain pari tuli valittua vähän "pakosta".

  • 300
  • Bad Boys for Life
  • Days of Thunder
  • Doctor Sleep
  • Full Metal Jacket
  • JoJo Rabbit
  • Joker
  • Le Mans 66
  • V for Vendetta
  • The Invisible Man

Yhteenveto 4K bluray hankinnoista

Loppuvuonna tuli hankittua enemmän 4K bluray elokuvia kun ajattelin mutta toisaalta sain hankittua kaikki hankintalistalla olleet julkaisut joita olin ajatellut. Näin ollen minulla ei ole hankintalistalla oikeastaan mitään 4K bluray julkaisuja ja nyt voin vain katsoa elokuvia joita tulin ostaneeksi. Osan olen jo katsonut mutta suurin osa on vielä katsomatta.

Taisi olla nyt kolmas kerta kun tein tilauksen suoraan arrowfilms.com ja ensimmäinen tilaus pakotetun tullauksen aikaan. Päätin kesällä tilata True Romance 4K bluray & Dune 4K bluray suoraan Arrowfilms.com:sta enkä Suomesta importterina kuten tein Donnie Darko 4K blurayn kanssa. Donnie Darko 4K kanssa tein aikoinaan sen päätöksen että ostaisin sen Suomesta importterina enkä jaksaisi säätää tullin kanssa, mutta nyt halusin katsoa miten ostoprosessi Briteistä

Viime viikolla tuli Amazon.co.uk tilaukseni mikä sisälsi Breathless & The LadyKillers 4K bluray julkaisut. Nämä olivat ensimmäisiä 4K bluray julkaisuja joita ostin ennakkoon ilman tietämättä arvioita. Yleensä ostan 4K bluray julkaisun vasta kun olen nähnyt ensimmäiset tai tiettyjen paikkojen arviot. Kuitenkin StudioCanalin 4K bluray julkaisut ovat olleet yleisesti laadukkaita niin uskalsin ostaa 4K julkaisut ennakkoon. Myöskin yksi asia oli se, että molemmista

Arrow Films on yksi tunnetuimpia dvd ja bluray julkaisijoita keräilijöiden keskuudessa The Criterion Collection kanssa. Arrow Films ja The Criterion Collection ovat Brittiläisiä muiden tuottamien elokuvien bluray ja dvd julkaisijoita. Kyseiset yritykset eivät siis tuota itse elokuvia vaan hankkivat muiden tuottamia elokuvia jotka ovat vähemmän tunnettuja, kulttiklassikkoja, klassikkoja tai muuten vain vailla julkaisua tai hyvää julkaisua olevia elokuvia. The

The Blues Brothers elokuva on ollut taas yksi niistä elokuvista joita olen "vältellyt" katsovani ennen tätä päivää. En tiedä miksi mutta jostain syystä en ole vain ikinä halunnut katsoa The Blues Brothers elokuvaa. Mitään varsinaista syytä en tiedä tai sitten vain oletin elokuvan olevan ihan erilainen mitä se todellisuudessa oli. Kesällä kun tilasin Amazon.comista Parasite 4K bluray:n niin samaan aikaan The Blues Brothers 4K bluray oli myöskin alennuksessa

Tuli tuossa viikko sitten katsottua John Wick elokuvat 4K bluray:na toistamiseen ja John Wick 1 & 2 ensimmäistä kertaa Dolby Atmos ääniraidalla. Tilasin John Wick 4K bluray viime vuoden loppupuolella Amazon.comista kun ne olivat tarjouksessa muistaakseni noin 10 euron hintaan. Katsoin John Wick 1 sekä 2 lähes samana päivä kun sain ne niin kun tein John Wick 3:sen kanssa mutta se tuli muita hieman myöhemmin. Minulla ei ollut vielä Dolby Atmos kaiuttimia silloin

Pitch Black 4K bluray saapui Amazon.comista tämän viikon maanantaina mikä tuli laitettua ennakkotilaukseen heti kun näin AVForumsin Pitch Black 4K bluray arvion. Amazon.comista tämä tuli hieman halvemmaksi tilata kuin Briteistä mutta ainakin Amazon.comissa julkaisu / saatavuus viivästyi pariin kertaan. Kuitenkin lopulta kun paketti lähti viime viikon perjantaina tulemaan niin se saapui jo seuraavana maanantaina perille eli toisen kerran peräkkäin tilaus saapui