Loppuviikon treenit menivät aika väsyneesti kun väsymys alkoi vain painaan

16.11.2016 - 12:06

Tostaina tuli tehtyä todella raskas jalkatreeni ainakin kyykyn osalta. Muutoin jalkateeni meni vain siten miten sain sen menemään. Pienillä painoilla mahdollisimman teknisia toistoja. Jalat olivatkin tämän jälkeen aika heikossa hapessa. Torstain aikana en nyt hirveästi nyt venytellyt jalkoja muutoinkin kuntosalitreenin aikana kun treenin päätteeksi jalat tuntuivat palautuvan kyllä. Minulla oli kyllä pelko mitä perjantaiaamuna tapahtuu kun nousen aamulla ylös. Pystynkö kävelemään ja kuinka pahassa kunnossa jalkani oikeasti tulevat olemaan. Minulla oli kuitenkin suunnitelmissa mennä juoksemaan aamulla aamulenkki mille myöksin heräsin. Oli jalat sitten missä kunnossa vain niin juoksemaan olin menossa. Kuitenkin kun heräsin perjantaiaamuna huomasin jalkojen olevan aikalailla normaalissa kunnossa. En oikeastaan huomannut torstain jalkatreenin vaikutuksia ja olin suoraan sanottuna ihmeissäni. Miksi jaloissa ei tunnu jalkatreeni?

Oikeastaan huomasin jalkatreenin vaikutuksen vain alamäessä sekä portaissa. En normaalissa kävelyssä tai oikeastaan aamulenkin aikana. Ehkä saatoin hieman tuntea jotain reisissä, mutta yleisesti jalat olivat todella hyvässä kunnossa mitä todentotta ihmettelin suuresti. Eikö torstain jalkatreeni ollutkaan sitten niin paha vai sainko palautettua jalat vain hyvin treenistä? Siinäpä asia mihin en osaa sanoa sen enempää mutta kyllä treeni mielestäni oli todella raskas. Parempi vain näin sillä aamulenkki olisi ollut kamala juosta kipeillä jaloilla.

Tullut kyllä huomattuna näiden parin viikon aikana kuinka paljon erilaisia viikot ovat jos vertaan viikkoja jolloin juoksen aamulenkin tai kun käyn aamulla kuntosalilla. Aktiivisesti aamulenkkejä juostessa viikosta tulee vain paljon raskaampi ja tämän huomaa loppuviikosta jolloin tehot ovat kadoksissa. Nyt perjantainakin illalla kuntosalilla treenitehot olivat aikalailla vähissä ja mitä pidemmälle treeni eteni olin vain entistä väsyneempi. En vielä alussa huomannut väsymystä, mutta viimeistään parin viimeisen liikkeen aikana huomasin olevani väsynyt. Väsymykseen saattoi myös vaikuttaa paljon se, että tällä kertaa olkapäätrenissä tuli käytettyä aika paljon erikoistekniikoita. Pyramiidisarjoilla tuli aloitettua treeni ja kahden liikkeen voimin. Kaksi ensimmäistä liikettä tuli tehtyä pyramiidisarjoilla missä ei ollut taukoja. Toisessa liikkeessä mikä oli vipunostot sivuille istuen tein vielä kolme pyramiidisarjaa. Ei siis ihme jos olin hieman väsynyt treenin loppupuolella.

Selkätreeni tuli suoritettua ilman maastavetoa kun kyseessä oli viikon toinen selkätreeni. Tähän selkätreeniin otin muutenkin liikkeet hieman miten otin. Hieman enemmän tekniikkaa ja vähemmän painoja paitsi kulmasoutu vastaotteella mikä ei sekään mennyt runttauksen puolelle. Ajattelin aluksi tehdä "runttaus" tyylillä selkätreenin, mutta päätin jättää tuon nyt väliin. Minulla ei ollut nyt tarkoitus tehdä isoilla painoilla kovia kuuden toiston sarjoja. Katsoo nyt jos syksyllä palataan enemmän runttauksen puolelle ja lyhyempiin sarjoihin. Tällä hetkellä tehdään ihan tekniikka edellä ja käytän mahdollisesti erikoistekniikoita ihan sen mukaan miten miellyttää. Erikoistekniikoissakin yritän olla runttaamatta joten käytän erikoistekniikoissa pieniä painoja ja jätän mielummin toistot vajaaksi kun lähden pakolla runttaamaan niitä loppuun asti vauhdilla.

Olkapäätreeni

  • Pystypunnerus smith pyramiidisarja
  • Vipunostot sivuille istuen pyramiidisarja
  • Facepull
  • Vipunostot sivuille vinottain vinopenkissä
  • Takaolkapäälaite
  • Pystysoutu talja

Selkätreeni

  • Kulmasoutu vastaote
  • Kulmasoutu leveäote 
  • Kulmasoutu käsipainolla
  • Lat Rope Yankers pidemmällä narulla
  • Alatalja kahva
  • Ylätalja leveä

 

Eipä siihen mennyt taaskaan kovin kauaa aikaa kun oikeasti aloin kaipaamaan Vammalassa ja varsinkin Tampereella treenaamista. Tulin viime viikon lauantaina takaisin kahden viikon reissulta Vammalasta jolloin kävin tekemässä neljä treeniä myöskin Tampereen Loaded:lla. Ensimmäinen ilta Pitäjänmäen PTVGYM:llä meni hyvin kun näin pari tuttua pitkästä aikaa eikä mitään ihmeellisyyksiä ollut kun en käynyt wc:ssä. Lauantain oli muutenkin suhteellisen tyhjä eikä PTVGYM:llä ollut hirveästi treenaajia ja esimerkiksi vapaapaino alueet olivat aikalailla tyhjänä koko sen ajan mitä siellä olin.

Viime viikon sunnuntaina kävin tekemässä ensimmäisen pitkän "juoksulenkin" vuosiin kun juoksin noin 9.5km. Kyseinen juoksu oli minulle myöskin ensimmäinen sykealue 3 treeni kun nyt olen viimeisen neljän viikon aikana olen aktiivisesti tehnyt sykealue 2 treenejä. Tosin tuon viime viikon sunnuntain 9.5km "juoksulenkin" jälkeen tunsin kyllä että en ollut juossut aikoihin. Huomasin tämän niin kuntosalilla kuin myöskin lenkeillä joita tein ja siksi muutinkin muutaman sykealue 2 treenin ihan kävelyksi.

Viime viikon sunnuntaina suunnittelin juoksevani hieman pidemmän lenkin mitä olen nyt "juossut" muutaman viikon. Olin käynyt nyt "juoksemassa" kolmisen viikkoa sykealue 2 treenejä jotka olivat yleisesti noin 2.7km tai 3.5km sekä kerran kävin "juoksemassa" pidemmän 5km. Tuo 5km lenkki oli pitkästä aikaa ensimäinen 5km lenkki aikoihin ja samalla pisin lenkki mitä nyt olen edes juossut vuosiin. Jos olen edes käynyt juoksemassa niin tuo 5km on ollut pisin matka sitten ties koska ja jos nyt oikein muistan niin joskus kauan aikaa sitten kävin juoksemassa satunnaisen 10km lenkin.

Nyt on mennyt kolme viikkoa siitä kun kävin juoksemassa sunnuntai-iltana 2.7km lenkin minkä jälkeen aloitin heti maanantaina sykealue 2 "juoksu" treenit. Kaikki tämä lähti liikeelle ihan extemporeen sillä tuona sunnuntaina minun oli tarkoitus käydä normaalilla kävelylenkillä päivällä mutta en vain ehtinyt. Sitten illalla päätin että nyt on vain parempi käydä tekemässä se normaali kävelylenkki ettei nyt koko päivää tule oltua sisällä. Kuitenkin siinä jostain syystä sainkin päähän piston että mitä jos menisinkin juoksemaan?

No niin jatketaan hieman tätä ylipaino on ylivoimaa mikä video tuli tuossa koostettua heti seuraavalla viikolla ensimmäisestä ylipaino on ylivoimaa videosta. Nämä ovat siis peräkkäisiltä viikoilta olevat treenit eli kaksi viikkoa ja kuusi plus kuusi treeniä eli kaksitoista treeniä. Tämä uusi Ylipaino on ylivoimaa video on viikko sitten tehdyistä treeneistä ja täytyy kyllä sanoa että en muista yhtään mitään noista treeneistä ellen ala katsomaan itse tuota videota. Jotain hieman normaalimpaa tuli tehtyä, epäonnistumisiakin sekä sarjaennätyksiä jos oikein muistan?

Hankin tuossa puolitoista viikkoa sitten Garmin HRM-Pro Plus sykevyön todella exemporeen Laatukorusta. En edes muista mistä sain idean edes alkaa katsomaan videoita Garmin HRM-Pro Plus sykevyöstä mutta parin videon jälkeen kävin Googlessa katsomassa mistä se kannattaisi ostaa? Idea sykevyöstä on kuitenkin lähtenyt liikkeelle noista minun aloittamista sykealuea 2 treeneistä ja siitä että Garmin Venu 2 rannemittaus ei ole ihan niin tarkka. Kuitenkin kun treeni perustuu sykkeeseen niin on paljon parempi saada tarkempaa tietoa kuin sinnepäin olevaa tietoa?