Lisäravinteet osa 3 - Fast & Mass yhteenveto

16.11.2016 - 12:06

Periaatteessa olen käyttänyt suurimmaksi osaksi Fastin sekä Mass:n lisäravinteita. Muita yksittäisiä kokeiluja mahtuu väliin mutta ei niistä nyt sen enempää. Aloitin aluksi vain palautusjuomalla sillä minulla meni vielä palautusjuoman aloittamisen jälkeen pitkään ennen kuin aloin ottamaan proteiinijuomaa ennen treeniä. Muutenkin aloitin lisäravinteiden käytön suhteellisen myöhään siitä kun aloitin käymään kuntosalilla. Yritin tuossa hetken aikaa muistella koska edes aloitin käyttämään lisäravinteita mutta mieleeni ei vain muistunut ajankohtaa. Taisi olla "vasta" joskus kolmen vuoden päästä kun aloin käyttämään palautusjuomaa kuntosalin aloittamisesta ja tästä meni vielä jokunen aika kun aloin ottamaan myös ennen treeniä juotavan proteiinin. Nykyään tuntuu että aloittelijoille lisäravinteet ovat tärkeämpi asia kuin itse treeni tai näin ainakin ajattelen kun liikkeitä tehdään eka salin puolella väärällä tekniikalla ja sitten treenin jälkeen sheikataan vaan proteiinia.

Aikoinaan lisäravinteita ei myyty näin mittavasti ihan joka marketissa kuin nykyään ja piti oikein tietää mistä niitä oli etsimässä jotta löysi etsimäänsä. Tietenkin jos olisi lukenut esimerkiksi lukenut jotain lehtiä niin niissä olisi ollut mainoksia ym ym mutta minua nuo ei oikein silloin kiinnostanut niin paljoa. Vaikka aloitin käyttämää lisäravinteita niin väliin on mahtunut monia aikoja jolloin olen pitänyt niistä ihan täyttä taukoa tai sitten pienempiä viikon taukoja. Välillä olen vain miettinyt niiden hyödystä sillä mielestäni olen palautunut ihan hyvin ennen seuraavaa treeniä. Nykyään olen ajatellut lisäravinteita ihan lisäravinteina ja ajatellut saatavni niistä vain lisää tarvittia ravinteita ruuan lisäksi.

Peltsin suosituksesta kallistuin alunperin Fastin tuotteisiin sillä Peltsi sanoi niiden olevan hyvä tuote tutustua lisäravinteisiin. Myöskin se auttoi että silloinkin Fastin tuotteita oli hyvin saatavilla useammalla myyjällä kun silloin ei tullut netistä niitä tilattua. Käytinkin Fastin tuotteita suhteellisen pitkään kunnes huomasin vain Mass:n hinnan olevan niin paljon pienempi ja kerrralla sai ostettua isomman säkin. Tällöin en lähtenyt vertaamaan lisäravinteiden sisältöä vaan pelkästään hintaa. Kun Mass:n Recoveryn sai ostettua noin 40€ hintaan joko hieman yli tai ali ja Fastiltä puolestaan joutuin maksamaan Reco2:n 900g pussista lähemmäksi 25€ niin hinta ero oli merkittävä. Tietenkin Mass:n listahinnat ovat korkeammat mutta osaamalla ostaa oikeaan aikaan isomman säkin saa noin 30€ - 40€ kpl sekä Whey:n että Recoveryn niin minun ei ainakaan tarvitse hirveästi miettiä.

Maut ovat pysytelleet melkein samoina oli kyseessä Fastin tai Mass:n tuote. Fastin tuotteet ovat paremman makuisia kuin Mass tuotteet yleisellä tasolla. Jos nyt vertaa kahta suosittua makua mansikkaa ja suklaata niin Mass:n maut ovat hieman liian makeita itselleni ja Fastin tuotteet maistuvat paremmin siltä kuin niiden kuuluisi. Tästä syystä en ole hirveästi Mass:n tuotteita mansikkana ostanut sillä mielestäni mansikka on huonompi kuin suklaa mikä sekin on hieman liian makea. Tästä syystä olenkin ostanut Mass Wheyssä banaanin sekä Recoveryssä suklaa-minttu makuja koska ne ovat maistuneet paremmilta. Tietenkään aina ei kannata ostaa samaa makua ettei tuotteesta lähde kokonaan maku. Kaikista pahin maku ostos oli aikoinaan vanhingossa ostettu Fastin vadelma kun piti ostaa mansikka ja kokemukset olivat sen mukaiset että olen vadelmaa kaartanut sen jälkeen. Tämä kokemus oli myöskin sellainen etten hirveän helposti lähde kokeilemaan uusia makuja ja varsinkin kun kyseessä on Mass:n 4kg Whey tai 5kg Recovery niin sitä sitten on vaikka mausta ei tykkäisi.

[[{"fid":"386","view_mode":"default","fields":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"","field_file_image_title_text[und][0][value]":""},"type":"media","attributes":{"height":499,"width":510,"class":"media-element file-default"}}]]

Fast & Mass Whey

Fast Whey+

Yksi annos (30 g) sisältää:

Energiaa (kJ/kcal) 450/105-110
Proteiinia 25-26 g
Hiilihydraattia 0,1 g

Fast Whey3

Yksi annos (30 g) sisältää:

Energiaa (kJ/kcal) 515/123
Proteiinia 23-24 g
Hiilihydraattia 2,3-2,6 g

Mass Whey

Yksi annos (28 g) sisältää:

Energiaa (kJ/kcal) 460/109
Proteiinia 21,5 g
Hiilihydraattia 2 g

Wheyn puolella annos erot eivät ole suuria muuta Fastin tuotteet sisältävät yleisesti hieman enemmän proteiinia. Fastin Whey+ ei sisällä hirveästi hiilareita minkä vuoksi myös energia taso on alhaisempi kuin Fastin Whey3:n jossa on puolestaan hitusen enemmän hiilaria kuin Mass Wheyssä. Nämä erot ovat ovat pienempiä kuin proteiinin puollella eli todella pieniä. Fastin Whey+ on paras suhde annoksen määrä suhteuttettuna proteiinin määrällä.

Fast & Mass Recovery

Fast Reco2

Yksi annos (65 g) sisältää:

  • Energiaa (kJ/kcal) 1040/240
  • Proteiinia 20 g
  • Hiilihydraattia 39 g

Fast Muscle+

Yksi annos (50-100 g) sisältää:

  • Energiaa (kJ/kcal) 750-1500/180-360
  • Proteiinia 21-42 g
  • Hiilihydraattia 21-42 g

High Protein Recovery

Yksi annos (60 g) sisältää:

  • Energiaa (kJ/kcal)  870/205
  • Proteiinia 30 - 31 g
  • Hiilihydraattia 19-20 g

Mass Recovery

Yksi annos (70 g) sisältää:

  • Energiaa (kJ/kcal) 1107/263
  • Proteiinia 28,8 g
  • Hiilihydraattia 31,4 g

Kaikissa muissa tuotteissa paitsi Fastin High Protein Recoveryssä on hiilareita enemmän kuin proteiinia kuten yleensä palautusjuomissa onkin. Eniten kyseisistä tuotteista eroaa Reco2 jossa on suhteutettuna annokseen eniten hiilareita ja vähän proteiinia kun muissa tuotteissa luvut ovat samat tai pieniä eroa. Luulen että tässäkin asiassa tuo suhteutettu luku vaikuttaa hintaa sillä Reco2 taitaa olla kyseisistä Fastin tuotteista halvin ja ainakin yhdessä vaiheessa High Protein Recovery oli yksi kalleimpia.

Tämän hetken lisäravinteet

Eli tällä hetkellä ennen kuntosalitreeniä otan Mass Wheyn ja treenin jälkeen Mass Recoveryn. Tämän vuoden puolella minulla on ollut nyt näiden lisäksi testi käytössä Mass iBCAA jonka käyttämistä tulen hyvin todennäköisesti jatkamaan. Tätä ennen testasin pari purkkia Mass EAA:ta mikä onkin Mass.fi:stä loppu. IBCAA tuo annokseen lisää proteiinia sekä hiilareita mutta tarkempi tarkoitus onnkin saada aminohappoja. Loppuun vielä laskettu yhteismäärät kun molempiin annoksiin on lisätty yksi annos Mass iBCAA.

Mass Whey + Mass iBCAA

Yksi annos sisältää:

  • Energiaa (kJ/kcal) 570/135
  • Proteiinia 27,1 g
  • Hiilihydraattia 2,8 g
  • L-leusiinia 2,8-8,3 g
  • L-valiniinia 1,4-4,1 g
  • L-isoleusiinia 1,4-4,1 g

Mass Recovery + Mass iBCAA

Yksi annos sisältää:

  • Energiaa (kJ/kcal) 1117/289
  • Proteiinia 34,4 g
  • Hiilihydraattia 32,2 g
  • L-leusiinia 2,8-8,3 g
  • L-valiniinia 1,4-4,1 g
  • L-isoleusiinia 1,4-4,1 g

Ihmettelin eilen Fitnesstukulta tullutta tekstiviesti mainosta ja täytyy kyllä sanoa että kyseisillä tarjouksilla Fitnesstukku ei saa minua takaisin asiakkaaksi. Osta 700€ niin saat 300g kreatiinin kaupan päälle. Kreattinin hinta on siinä 20€ pintaan eli alennus on noin 3% tuohon 700€. Oikeasti kuka ostaa noin paljon lisäravinteita kerralla? Itselläni on mennyt joskus ihan maksimissaan joku 400€ mutta silloinkin ostin lähes kaiken kerralla mitä vuodeksi tarvitsin. Tuossa 400€ oli muutenkin kaiken maailman tarjoukset jo laskettuna eli normaaleilla hinnoilla kyllä 700€ olisi mahdollista.

Jatketaan hieman vielä lisäravinteista ja vitamiineista joista tuossa eilen hieman kirjoittelin "Lisäravinteet hyötyä vai rahan haaskausta? Omat kokemukseni eri lisäravinteista". Aloitetaan vaihteeksi aminohapoista. Itse olen käyttänyt aminohappoja treenijuomana jo vuosia ja eritoten dieetillä olen huomannut niiden vaikutuksen. Normaalisti aminohapot kyllä hieman tuntuvat sille että makeuttaisin vain veden paremman makuiseksi. Kuitenkin olen nyt tottunut aminohappoja juomaan treenin aikana mutta mitään sen kummallisempaa vaikutusta en kyllä osaa sanoa. Dieetillä kun normaalisti muutenkin syö vähän niin kyllä silloin huomaan että aminohapot auttavat jaksamaan treenin aikana hieman paremmin.

Sain tuossa hyvä aiheen kirjoitukseen mutta kun otin Macbook Airiä esille niin enhän sitten muistanut mistä piti alkaa kirjoittamaan. Nyt kuitenkin kun olin menossa sohvalle Macbook Airin kanssa niin muistin lopulta asian mistä ajattelin "taas" kirjoittaa. Olen tästä asiasta enemmän tai vähemmän kirjoittanut vuosien saatossa mutta asia tuli taas esille jossain podcastissa mitä tuossa kuuntelin vähän aikaa sitten.

Viime viikon loppuna oli NFE aka bikini fitness SM-kisat lahdessa minkä vuoksi muutamilla lisäravinne verkkokaupoilla oli alennukset. En ollut oikein rekisteröinyt itselleni tietoa tuosta että NFE oli nyt viime viikonloppuna mutta varmaan siksi en koska sinne ei ollut tarkoitus mennä. Viime vuonna vai oliko se sitä edellisenä vuotena siellä tuli taas käytyä mutta joo minun kohdallani NFE on jo nähty. Viimeksi menin vain kun kaveri halusi mennä niin lähdin mukaan.

Piti tänne jo kirjoittaa ajat sitten että tein Fitnesstukusta vielä tilauksen black weekin jälkeen "cyber weekillä". En ole ikinä cyber mondaysta tilannut mitään kun ihan aikojen alussa jo huomasin että cyber monday tarjoukset ovat ihan huuhaata. Yleensä jos black fridayssa oli tarjouksessa jokin tuote esim 25% niin cyber monday tarjous oli samasta tuotteesta -20% niin kuin näin tänäkin vuonna. Muutenkin cyber mondayssa tarjouksessa olevia tuotteita on paljon

Päätin tilata tuossa muutamia viikkoja sitten Fitnesstukusta vitamiineja / pillereitä kun siellä oli tarjous osta 3 maksa 2 kun pilleri varastoni alkoivat huveta ja black fridayhin oli vielä kuukauden verran aikaa. Olin silloin jo siinä uskossa että Fitnesstukkuun ei välttämättä tule niin hyviä tarjouksia kun siellä joskus on ollut sillä heidän trendinsä on ollut laskeva. Aikoinaan kun black friday rantautui Suomeen niin Fitnesstukussa oli heti mukana 30% - 50%