Lisäravinteet osa 2 - Mass tuotteet

16.11.2016 - 12:06

Käyttämäni Mass-tuotteet

Sirryin aikoinaan Fastin tuotteista Mass:n tuotteisiin ihan halvemman hinnan takia. Aluksi vaihdoin Fastin palautusjuomat Mass Recoveryyn jonka seurauksena vaihdoin myöskin Fastin Wheyn Mass:n Whey:n juuri saman asian takia eli hinnan. En alkanut enkä ole oikeastaan ennen näitä kirjoituksia edes vertaillut Fastin sekä Mass:n tuotteiden välisiä eroja ja nyt oli varmaan sen aika. Aikoinani aloin testaamaan Fastin tuotteita Peltsin suosittelemana sekä myös siirryin Mass tuotteisiin hieman sen jälkeen kun Peltsi oli niitä jonkin aikaa käyttänyt. Nykyään olen sitten mieluiten tilannut kaikki tuotteet samasta paikasta enkä ole tehnyt sen suurempia tuotevertailuja eri valmistajien mukaan. Olen kyllä käynyt ajoittain katsomassa eri sivustoilla erilaisia tuotteita mutta niistä tietämättä en oikein edes uskalla ihan mitä tahansa ostaa. Myöskin hinnat ovat olleet mielestäni hieman korkeita kun en kuitenkaan lisäravinteisiin halua ihan niin paljoa rahaa laittaa vaikka kalliimmalla saisikin parempaa.

Alla lista käyttämistäni Mass tuotteista sekä aikaisempi artikkeli Fast tuotteista sekä Lisäravinteet osa 3 - Fast & Mass yhteenveto.

Mass Whey

Korvasin Mass Wheyllä käytännössä käyttäminä Fastin tuotteet Whey3 sekä Whey+. Ennen Fastin tuotteista vaihtamista taisin Mass Wheytä ennen käyttää Mass Recoveryn kanssa ennen treeniä käytettävänä proteiinina Fast High Protein Recoveryä. Vaihdoin siis palautusjuoman Fastistä Mass:iin ennen Whey proteiinia ja tämänkin vaihdoksen tein ihan hinnan puolesta kuten myöhemmin myös Wheyn vaihdon Fastistä Mass:iin.

Yksi annos (28 g) sisältää:

  • Energiaa (kJ/kcal) 460/109
  • Proteiinia 21,5 g
  • Hiilihydraattia 2 g

[[{"fid":"394","view_mode":"default","fields":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"","field_file_image_title_text[und][0][value]":""},"type":"media","attributes":{"height":320,"width":328,"class":"media-element file-default"}}]]

Mass Recovery

Korvasin Fastin palautusjuomat eli käytännössä Fast Reco2:n Mass Recoveryllä. Vaihdos tapahtui lähinnä halvemman hinnan takia. Fastin noin 1kg pussin hintaan kun lisäsi puolet tai melkein puolet niin tällä hinnalla sain Mass:lta 5kg säkin. Tietenkin Mass Recoveryn listahintahan on mielestäni kallis mutta useasti pyörivillä tarjouksissa ja alekoodeilla hinta on alhainen. Yleensä olen saanut Mass Recoveryn noin 35€ - 45€ hintaan riippuen vähän tarpeesta. Nykyään olen ostanut säkin ennakkoon kun hinta on vain ollut alhainen jolloin yritän välttyä ajankohdalta jolloin tarvitsen uuden säkin mutta juuri sillä hetkillä ei olisikaan tarjouksia.

Yksi annos (70 g) sisältää:

  • Energiaa (kJ/kcal) 1107/263
  • Proteiinia 28,8 g
  • Hiilihydraattia 31,4 g

[[{"fid":"395","view_mode":"default","fields":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"","field_file_image_title_text[und][0][value]":""},"type":"media","attributes":{"height":338,"width":315,"class":"media-element file-default"}}]]

Mass EAA Powder

Mass EAA Powderia lähdin ostamaan ihan testi mielessä pari purkkia kun halusin kokeilla aminohappojen käyttöä. Käytännössä lisäsin tämän joko Mass Wheyn kanssa tai Mass Recoveryn. Periaatteessa käytin Mass EAA:ta enemmän Mass Wheyn kanssa ennen treeniä jolla hain hieman latausta ja tehoja treeniin. Testasin myöskin Mass EAA:ta Mass Recoveryn kanssa treenin jälkeiseen käyttöön jolla hain nopeutta palautumiseen. Parin purkin jälkeinen testaaminen loppui siihen että kyseinen tuote loppui Mass.fi:stä.

Yksi annos (9,5 - 28,5 g) sisältää:

  • Energiaa (kJ/kcal) 139-147/33-100
  • Proteiinia 7,2-21,7 g
  • Hiilihydraattia 0,9-2,6 g
  • L-lysiiniä 1,2-3,6 g
  • L-fenyylianiinia 1,2-3,6 g
  • L-treoniinia 1,2-3,6 g
  • L-leusiinia 0,8-2,4 g
  • L-valiniinia 0,8-2,4 g
  • L-histiidiä 0,8-2,4 g
  • L-isoleusiinia 0,8-2,4 g
  • L-metioniinia 0,25-0,75 g

[[{"fid":"393","view_mode":"default","fields":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"","field_file_image_title_text[und][0][value]":""},"type":"media","attributes":{"height":372,"width":372,"class":"media-element file-default"}}]]

Mass iBCAA Powder

Mass iBCAA Powder on uudempi testi jota ostin sen jälkeen kun Mass EAA Powder loppui. Käytännössä samantyylistä ainetta mutta vähemmän eri aminohappoja. Mass EAA:n sisältäessä kahdeksaa aminohappoa Mass iBCAA sisältää kolmea. Tätäkin jauhetta olen käyttänyt samalla tavalla kuin Mass EAA:ta eli aluksi käytin sitä vain Mass Wheyn kanssa ennen treeniä kunnes olen siirtynyt käyttämään sitä myöskin treenin jälkeen Mass Recoveryssä.

Yksi annos (7-21 g) sisältää:

  • Energiaa (kJ/kcal) 110-329/26-79
  • Proteiinia 5,6-16,6 g
  • Hiilihydraattia 0,8-2,4 g
  • L-leusiinia 2,8-8,3 g
  • L-valiniinia 1,4-4,1 g
  • L-isoleusiinia 1,4-4,1 g

[[{"fid":"392","view_mode":"default","fields":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"","field_file_image_title_text[und][0][value]":""},"type":"media","attributes":{"height":367,"width":371,"class":"media-element file-default"}}]]

Mass Magnesium Tabs

Uusin testi tuote magneesium kapselit joita aloin ottamaan sen jälkeen kun vatsalihakseni alkoivat kramppaamaan jonka johdosta aloin miettimään saanko tarpeeksi magneesiumia. Olen joskus aikoinani koittanut magneesiumia kun useasti juoksulenkeillä jalkojani alkoi ottamaan suonesta / kramppaamaan. Magneesium voi myös auttaa palautumisessa mutta lähinnä lähdin kokeilemaan magneesiumia kramppien estämiseksi.

[[{"fid":"391","view_mode":"default","fields":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"","field_file_image_title_text[und][0][value]":""},"type":"media","attributes":{"height":362,"width":331,"class":"media-element file-default"}}]]

Mass Green Tea Caps

Yleinen kirjoitteleminen vihreästä teestä ja sen vaikutuksista treenaamiseen vaikutti myös minuun ja haluun testata vihreää teetä. Tietenkin ihan teenä sekä myös pillereinä kun en ole pahemmin teen ystävä. Samalla kun halusin kokeilla magneesium kapseleita sain myös hyvän syyn kokeilla Green Tea kapseleita. Vihreä tee auttaa rasvan polttoon, kiihdyttää aineen vaihduntaa ja piristää tai näin ainakin sanotaan. Itse lähdin testaamaan Green Tea kapseleita ihan rasvan polton sekä aineen vaihdunnan takia.

[[{"fid":"390","view_mode":"default","fields":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"","field_file_image_title_text[und][0][value]":""},"type":"media","attributes":{"height":340,"width":340,"class":"media-element file-default"}}]]

Ihmettelin eilen Fitnesstukulta tullutta tekstiviesti mainosta ja täytyy kyllä sanoa että kyseisillä tarjouksilla Fitnesstukku ei saa minua takaisin asiakkaaksi. Osta 700€ niin saat 300g kreatiinin kaupan päälle. Kreattinin hinta on siinä 20€ pintaan eli alennus on noin 3% tuohon 700€. Oikeasti kuka ostaa noin paljon lisäravinteita kerralla? Itselläni on mennyt joskus ihan maksimissaan joku 400€ mutta silloinkin ostin lähes kaiken kerralla mitä vuodeksi tarvitsin. Tuossa 400€ oli muutenkin kaiken maailman tarjoukset jo laskettuna eli normaaleilla hinnoilla kyllä 700€ olisi mahdollista.

Jatketaan hieman vielä lisäravinteista ja vitamiineista joista tuossa eilen hieman kirjoittelin "Lisäravinteet hyötyä vai rahan haaskausta? Omat kokemukseni eri lisäravinteista". Aloitetaan vaihteeksi aminohapoista. Itse olen käyttänyt aminohappoja treenijuomana jo vuosia ja eritoten dieetillä olen huomannut niiden vaikutuksen. Normaalisti aminohapot kyllä hieman tuntuvat sille että makeuttaisin vain veden paremman makuiseksi. Kuitenkin olen nyt tottunut aminohappoja juomaan treenin aikana mutta mitään sen kummallisempaa vaikutusta en kyllä osaa sanoa. Dieetillä kun normaalisti muutenkin syö vähän niin kyllä silloin huomaan että aminohapot auttavat jaksamaan treenin aikana hieman paremmin.

Sain tuossa hyvä aiheen kirjoitukseen mutta kun otin Macbook Airiä esille niin enhän sitten muistanut mistä piti alkaa kirjoittamaan. Nyt kuitenkin kun olin menossa sohvalle Macbook Airin kanssa niin muistin lopulta asian mistä ajattelin "taas" kirjoittaa. Olen tästä asiasta enemmän tai vähemmän kirjoittanut vuosien saatossa mutta asia tuli taas esille jossain podcastissa mitä tuossa kuuntelin vähän aikaa sitten.

Viime viikon loppuna oli NFE aka bikini fitness SM-kisat lahdessa minkä vuoksi muutamilla lisäravinne verkkokaupoilla oli alennukset. En ollut oikein rekisteröinyt itselleni tietoa tuosta että NFE oli nyt viime viikonloppuna mutta varmaan siksi en koska sinne ei ollut tarkoitus mennä. Viime vuonna vai oliko se sitä edellisenä vuotena siellä tuli taas käytyä mutta joo minun kohdallani NFE on jo nähty. Viimeksi menin vain kun kaveri halusi mennä niin lähdin mukaan.

Piti tänne jo kirjoittaa ajat sitten että tein Fitnesstukusta vielä tilauksen black weekin jälkeen "cyber weekillä". En ole ikinä cyber mondaysta tilannut mitään kun ihan aikojen alussa jo huomasin että cyber monday tarjoukset ovat ihan huuhaata. Yleensä jos black fridayssa oli tarjouksessa jokin tuote esim 25% niin cyber monday tarjous oli samasta tuotteesta -20% niin kuin näin tänäkin vuonna. Muutenkin cyber mondayssa tarjouksessa olevia tuotteita on paljon

Päätin tilata tuossa muutamia viikkoja sitten Fitnesstukusta vitamiineja / pillereitä kun siellä oli tarjous osta 3 maksa 2 kun pilleri varastoni alkoivat huveta ja black fridayhin oli vielä kuukauden verran aikaa. Olin silloin jo siinä uskossa että Fitnesstukkuun ei välttämättä tule niin hyviä tarjouksia kun siellä joskus on ollut sillä heidän trendinsä on ollut laskeva. Aikoinaan kun black friday rantautui Suomeen niin Fitnesstukussa oli heti mukana 30% - 50%