Lisäravinteet osa 1 - Fast tuotteet

16.11.2016 - 12:06

Käyttämäni Fast-tuotteet

Käytännössä suuremman osan kuntosalihistoriani ajan olen käyttänyt Fastin tuotteita. Silloin aikoinaan ei ollut näin monia lisäravinne valmistajia sekä myyntipaikkoja kuten nykyään. Tänä päivänä lähes jokaisesta ruokakaupasta saa jonkin sorttista lisäravinnetta ja aika usein ne ovat juuri Fastin tuotteita. Lisäksi nykyään lisäravinne valmistajiakin on jo niin paljon että niistä on vaikea pitää laskua vaikka en ole oikeastan ikinä niitä sillain edes tutkinut. En osaa sanoa sen paremmin minkä valmistajan tuotteet ovat parhaimpia ja muutenkin kun lukee käyttäjien kommentteja lisäravinteista niin kommentit ovat yleensä vaihtelevia ja jokaisella on jokin suosikki. Lisäksi on yleistä että useat eri tuotteet ovat eri valmistajilta riippuen lisäravinteesta.

Lisäranvinteet ovat nykyään enemmänkin vain bisnestä johon moni haluaa mukaan. Siksi onkin tärkeä katsoa mitä ostaa sillä eri valmistajien tuotteissa on suuria eroja. Vaikka luulee ostavansa proteiinia niin jauhe ei välttämättä sisällä oikestaan yhtään proteiinia. Lisäksi halpa hinta hinta saattaa hämätä suurinta osaa ostajista ja kuten yleisesti kaikissa tuotteissa halpa hinta on heikompaa. Eihän tämä aina mene yksiyhteen mutta hyvin todennäköisesti hinta ja proteiinin määrä kulkevat käsikädessä. On myös hyvä muistaa sekin että merkki maksaa kuten missä tahansa muussakin tuotteessa. Yleensä valmistajien kaikki tuotteet ovat hinnoiltaan suhteutettuina toisiinsa ja tällöin myös kannattaa harkita ostosten hajauttamista eri valmistajiin. Parhain on kuitenkin katsoa ensiksi tuotteen sisältö kuin hinta.

Alla lista käyttämistäni Fast tuotteista ilman sen suurempia selityksiä sekä lisäravinteet osa 2 - Mass tuotteet & Lisäravinteet osa 3 - Fast & Mass yhteenveto.

Whey+

Whey+ tuli mielestäni käytettyä ennen treeniä sekä treenin jälkeen palautusjuomana. Yleisesti käytin Whey+ ennen treeniä olleena proteiinina sekä Whey3 korvikkeena / vaihtoehtona.

Yksi annos (30 g) sisältää:

  • Energiaa (kJ/kcal) 450/105-110
  • Proteiinia 25-26 g
  • Hiilihydraattia 0,1 g

[[{"fid":"386","view_mode":"default","fields":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"","field_file_image_title_text[und][0][value]":""},"type":"media","attributes":{"height":499,"width":510,"class":"media-element file-default"}}]]

Whey3

Whey 3 on eniten ennen treeniä käyttämäni proteiinijuoma. Aluksi en käyttänyt ennen treeniä mitään proteiinia vaan käytin pelkästään treenin jälkeen palautusjuomia. Whey3 lisäksi käytin myös joko tilalla tai korvikkeena Whey+.

Yksi annos (30 g) sisältää:

  • Energiaa (kJ/kcal) 515/123
  • Proteiinia 23-24 g
  • Hiilihydraattia 2,3-2,6 g

[[{"fid":"385","view_mode":"default","fields":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"","field_file_image_title_text[und][0][value]":""},"type":"media","attributes":{"height":484,"width":501,"class":"media-element file-default"}}]]

Reco2

Reco2 on eniten ostamani lisäravinne joka toimi minulla pitkään palautusjuomana vuosien ajan.

Yksi annos (65 g) sisältää:

  • Energiaa (kJ/kcal) 1040/240
  • Proteiinia 20 g
  • Hiilihydraattia 39 g

[[{"fid":"384","view_mode":"default","fields":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"","field_file_image_title_text[und][0][value]":""},"type":"media","attributes":{"height":489,"width":506,"class":"media-element file-default"}}]]

Muscle+

Muscle+ olen käyttänyt ajoittain palautusjuomana Reco2:n tilalla. En ostaa kuin muutaman kerran kyseistä tuotetta sillä välttelin hieman Fastin Mass nimellä olevia proteiineja ihan massan lisäyksen takia sillä tuota en halunnut hakea lisäravinteilla vain päin vastoin. Muutenkaan itselläni ei ole tuottanut massan lisääminen tuottavan niinkään ongelmaa joten katsoin Muscle tuotteiden olevan sellasia joita itse en tarvinnut.

Yksi annos (50-100 g) sisältää:

  • Energiaa (kJ/kcal) 750-1500/180-360
  • Proteiinia 21-42 g
  • Hiilihydraattia 21-42 g

[[{"fid":"383","view_mode":"default","fields":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"","field_file_image_title_text[und][0][value]":""},"type":"media","attributes":{"height":480,"width":509,"class":"media-element file-default"}}]]

Lean Mass

Lean Mass taitaa olla vanha Mass2 jota testailin muutamia kertoja vaikka kyseessä on massan lisäämiseen keskittyvä proteiini. Käytännössä en ole oikein ikinä "tarvinnut" halunnut käyttää massan lisäykseen keskittyvää proteiinia sillä olen enimmäkseen yrittänyt ottaa ylimääräistä massaa pois. Nämä kaksi asiaa ovat sitten "taistelleet" keskennään toisiaan vastaan ja olen päätynyt siihen etten käyttäisi massan lisäykseen keskittyvää proteiinia.

Yksi annos (50-100 g) sisältää:

  • Energiaa (kJ/kcal) 800/190
  • Proteiinia 20 g
  • Hiilihydraattia 24 g

[[{"fid":"389","view_mode":"default","fields":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"","field_file_image_title_text[und][0][value]":""},"type":"media","attributes":{"height":487,"width":500,"class":"media-element file-default"}}]]

Dietmix

Dietmixiä tuli vedettyä yhtään aikaan melkein ainoana proteiinina jos oikein muistan. Tämä taisi olla niin sanotusti uutuuden viehätyshetki minkä lopetin pikkuhiljaa. Käytin Dietmixiä sekä ennen että jälkeen treenin.

Yksi annos (40 g) sisältää:

  • Energiaa (kJ/kcal) 550/130
  • Proteiinia 22 g
  • Hiilihydraattia 7,2 g

[[{"fid":"382","view_mode":"default","fields":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"","field_file_image_title_text[und][0][value]":""},"type":"media","attributes":{"height":489,"width":511,"class":"media-element file-default"}}]]

High Protein Recovery

High Protein Recovery taisi olla silloin toisalla nimellä kun sitä ostin tai sitten osan ostin vanhalla nimellä ja osan uudemmalla. High Protein Recovery oli uusin tuttavuus Fastin tuoteperheessä jota aloin käyttämäään ennen treeniä käytettävänä proteiinina. Muistaakseni tämä oli selvästi kallein Fastin tuote mitä tulin ostaneeksi mutta en tainnut näitä ehtiä osaa montaakaan kertaa kun vaihdoin proteiinit Mass.fi tuotteisiin.

Yksi annos (60 g) sisältää:

  • Energiaa (kJ/kcal)  870/205
  • Proteiinia 30 - 31 g
  • Hiilihydraattia 19-20 g

[[{"fid":"381","view_mode":"default","fields":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"","field_file_image_title_text[und][0][value]":""},"type":"media","attributes":{"height":482,"width":509,"class":"media-element file-default"}}]]

Omega 3

Omega 3 taisi tulla yhteen aikaan käytettyä pidempi jaksoisesti mikä vain yhtäkkiä loppui. Käytin Omega 3:sta yksinään sekä Burnerin kanssa. Omega 3 olen miettinyt ottavani tämän vuoden puolella uudestaan käyttööni. Viime kerrasta on kauan aikaa enkä muista enään vaikutuksia tai silloin en vain osannut katsoa vaikutuksia yleisellä tasolla.

[[{"fid":"387","view_mode":"default","fields":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"","field_file_image_title_text[und][0][value]":""},"type":"media","attributes":{"height":482,"width":493,"class":"media-element file-default"}}]]

Burner

Burnereita tuli käytettyä yhteen aikaan aktiivisesti mikä kanssa loppui kuin seinään kuten kävi Omega 3 kanssa. Näiden käytöstä on jo niin kauan etten muista huomasinko kapselin vaikutusta kropassa tai vaikuttiko tämä yhtään mihinkään.

Ihmettelin eilen Fitnesstukulta tullutta tekstiviesti mainosta ja täytyy kyllä sanoa että kyseisillä tarjouksilla Fitnesstukku ei saa minua takaisin asiakkaaksi. Osta 700€ niin saat 300g kreatiinin kaupan päälle. Kreattinin hinta on siinä 20€ pintaan eli alennus on noin 3% tuohon 700€. Oikeasti kuka ostaa noin paljon lisäravinteita kerralla? Itselläni on mennyt joskus ihan maksimissaan joku 400€ mutta silloinkin ostin lähes kaiken kerralla mitä vuodeksi tarvitsin. Tuossa 400€ oli muutenkin kaiken maailman tarjoukset jo laskettuna eli normaaleilla hinnoilla kyllä 700€ olisi mahdollista.

Jatketaan hieman vielä lisäravinteista ja vitamiineista joista tuossa eilen hieman kirjoittelin "Lisäravinteet hyötyä vai rahan haaskausta? Omat kokemukseni eri lisäravinteista". Aloitetaan vaihteeksi aminohapoista. Itse olen käyttänyt aminohappoja treenijuomana jo vuosia ja eritoten dieetillä olen huomannut niiden vaikutuksen. Normaalisti aminohapot kyllä hieman tuntuvat sille että makeuttaisin vain veden paremman makuiseksi. Kuitenkin olen nyt tottunut aminohappoja juomaan treenin aikana mutta mitään sen kummallisempaa vaikutusta en kyllä osaa sanoa. Dieetillä kun normaalisti muutenkin syö vähän niin kyllä silloin huomaan että aminohapot auttavat jaksamaan treenin aikana hieman paremmin.

Sain tuossa hyvä aiheen kirjoitukseen mutta kun otin Macbook Airiä esille niin enhän sitten muistanut mistä piti alkaa kirjoittamaan. Nyt kuitenkin kun olin menossa sohvalle Macbook Airin kanssa niin muistin lopulta asian mistä ajattelin "taas" kirjoittaa. Olen tästä asiasta enemmän tai vähemmän kirjoittanut vuosien saatossa mutta asia tuli taas esille jossain podcastissa mitä tuossa kuuntelin vähän aikaa sitten.

Viime viikon loppuna oli NFE aka bikini fitness SM-kisat lahdessa minkä vuoksi muutamilla lisäravinne verkkokaupoilla oli alennukset. En ollut oikein rekisteröinyt itselleni tietoa tuosta että NFE oli nyt viime viikonloppuna mutta varmaan siksi en koska sinne ei ollut tarkoitus mennä. Viime vuonna vai oliko se sitä edellisenä vuotena siellä tuli taas käytyä mutta joo minun kohdallani NFE on jo nähty. Viimeksi menin vain kun kaveri halusi mennä niin lähdin mukaan.

Piti tänne jo kirjoittaa ajat sitten että tein Fitnesstukusta vielä tilauksen black weekin jälkeen "cyber weekillä". En ole ikinä cyber mondaysta tilannut mitään kun ihan aikojen alussa jo huomasin että cyber monday tarjoukset ovat ihan huuhaata. Yleensä jos black fridayssa oli tarjouksessa jokin tuote esim 25% niin cyber monday tarjous oli samasta tuotteesta -20% niin kuin näin tänäkin vuonna. Muutenkin cyber mondayssa tarjouksessa olevia tuotteita on paljon

Päätin tilata tuossa muutamia viikkoja sitten Fitnesstukusta vitamiineja / pillereitä kun siellä oli tarjous osta 3 maksa 2 kun pilleri varastoni alkoivat huveta ja black fridayhin oli vielä kuukauden verran aikaa. Olin silloin jo siinä uskossa että Fitnesstukkuun ei välttämättä tule niin hyviä tarjouksia kun siellä joskus on ollut sillä heidän trendinsä on ollut laskeva. Aikoinaan kun black friday rantautui Suomeen niin Fitnesstukussa oli heti mukana 30% - 50%