Lisäravinne "vieroitus" - kesälomalla käyttämäni lisäravinteet

23.07.2019 - 10:02

Lomillani olen käyn yleisesti treenaamassa joten lisäravinteet ovat olleet osa lomaa tavalla tai toisella. Joskus olen mennyt ihan normaalilla linjalla eli en ole tehnyt lomalla lisäravinne muutoksia oikeastaan yhtään. Kuitenkin yleisesti ottaen menen enemmän tai vähemmän karsitulla linjalla sillä käyttäessäni kaikkia "normaaleja" lisäravinteita tarvisin aina mukaani suuren laukun pelkille lisäravinteille. Tämän on yksi syy miksi karsin lisäravinteita joita käytän lomalla / reissussa sillä en jaksa kanniskella laukkua pelkille lisäravinteille. Toinen syy on se, että haluan hieman "vieroitusta" joistakin lisäravinteista niin loma-aika on hyvä taukoon halutuista lisäravinteista.

Tällä kertaa olen mennyt ihan vain pelkällä BCAA-aminohapoilla sekä kreatiinilla. Ennen treeniä olen ottanut ihan vain aminohappoja joiden sekaan olen laittanut kreatiinia ja jättänyt pre-workout juomat väliin. Treenijuomana on ollut ihan normaali aminohapoja ja treenin päätteeksi olen jättänyt palatusjuoman väliin. Palautusjuoman olen korvannut ihan tavallisella proteiinipitoisella ruualla joka on sisältänyt hiilareita.

En ole huomannut mitään ihmeellisyyksiä jättämällä pre-workouttia tai palautusjuomaa ottamatta vaan olen jaksanut treenata alusta loppuun ihan hyvin minkä lisäksi olen mielestäni palautunut treeneistä ihan normaalisti. Tietenkin olen juonut kahvia ennen treenejä joten olen saanut siitä kofeiinia mikä on ollut ihan tarpeeksi saadakseni pienen vireyden päälle. Treenin päätteeksi olen syönyt käytännössä heti salilta lähdettyäni joko proteiinivanukkaan proteiinin lähteeksi ja jogurtin hiilariksi. Tämä on ollut nopea kombo vailla sen suurempia ruuan laittoja minkä olen tehnyt sitten hieman jälkeenpäin. 

Olen käynyt lomalla normaalia aikaisemmin treenaamassa mikä on tarkoittanut sitä, että olen lähtenyt ennen tai suurin piirtein niihin aikoihin salilta kun normaalisti menen. Tämä on tietenkin vaikuttanut mutta suurin syy sille miksi en ole tarvinnut tai huomannut pre-workoutin puuttumista on yksinkertaisesti se, että päivät ovat olleet ihan erilaisia kuin ne normaalisti ovat. Tietenkin on päiviä jotka ovat normaaleita työpäiviä raskaampia mutta tämäkään ei ole niinkään näkynyt treeneissä. Tämä vain aina laittaa miettimään sitä asiaa, että onko pre-workoutit turhia?

Kuitenkin pitkän työpäivän jälkeen ja varsinkin kun huomaa olevansa väsynyt niin pre-workoutista on ollut hyötyä. Kannattaakin hieman miettiä onko pre-workoutille jokapäiväistä käyttöä sillä keho tottuu pre-workoutin vaikutukseen mikä johtaa helposti siihen että pre-workoutin vaikutus alkaa laskemaan. Kuten ihan normaalin kahvin kanssa tai muiden piristävien tai jopa kipulääkkeiden kanssa. Päivittäinen / suuri käyttö laskee vaikutustehoa minkä seurauksena annostuksia on suurennettava jotta saadaan sama vaikutus aikaan.

 

Ihmettelin eilen Fitnesstukulta tullutta tekstiviesti mainosta ja täytyy kyllä sanoa että kyseisillä tarjouksilla Fitnesstukku ei saa minua takaisin asiakkaaksi. Osta 700€ niin saat 300g kreatiinin kaupan päälle. Kreattinin hinta on siinä 20€ pintaan eli alennus on noin 3% tuohon 700€. Oikeasti kuka ostaa noin paljon lisäravinteita kerralla? Itselläni on mennyt joskus ihan maksimissaan joku 400€ mutta silloinkin ostin lähes kaiken kerralla mitä vuodeksi tarvitsin. Tuossa 400€ oli muutenkin kaiken maailman tarjoukset jo laskettuna eli normaaleilla hinnoilla kyllä 700€ olisi mahdollista.

Jatketaan hieman vielä lisäravinteista ja vitamiineista joista tuossa eilen hieman kirjoittelin "Lisäravinteet hyötyä vai rahan haaskausta? Omat kokemukseni eri lisäravinteista". Aloitetaan vaihteeksi aminohapoista. Itse olen käyttänyt aminohappoja treenijuomana jo vuosia ja eritoten dieetillä olen huomannut niiden vaikutuksen. Normaalisti aminohapot kyllä hieman tuntuvat sille että makeuttaisin vain veden paremman makuiseksi. Kuitenkin olen nyt tottunut aminohappoja juomaan treenin aikana mutta mitään sen kummallisempaa vaikutusta en kyllä osaa sanoa. Dieetillä kun normaalisti muutenkin syö vähän niin kyllä silloin huomaan että aminohapot auttavat jaksamaan treenin aikana hieman paremmin.

Sain tuossa hyvä aiheen kirjoitukseen mutta kun otin Macbook Airiä esille niin enhän sitten muistanut mistä piti alkaa kirjoittamaan. Nyt kuitenkin kun olin menossa sohvalle Macbook Airin kanssa niin muistin lopulta asian mistä ajattelin "taas" kirjoittaa. Olen tästä asiasta enemmän tai vähemmän kirjoittanut vuosien saatossa mutta asia tuli taas esille jossain podcastissa mitä tuossa kuuntelin vähän aikaa sitten.

Viime viikon loppuna oli NFE aka bikini fitness SM-kisat lahdessa minkä vuoksi muutamilla lisäravinne verkkokaupoilla oli alennukset. En ollut oikein rekisteröinyt itselleni tietoa tuosta että NFE oli nyt viime viikonloppuna mutta varmaan siksi en koska sinne ei ollut tarkoitus mennä. Viime vuonna vai oliko se sitä edellisenä vuotena siellä tuli taas käytyä mutta joo minun kohdallani NFE on jo nähty. Viimeksi menin vain kun kaveri halusi mennä niin lähdin mukaan.

Piti tänne jo kirjoittaa ajat sitten että tein Fitnesstukusta vielä tilauksen black weekin jälkeen "cyber weekillä". En ole ikinä cyber mondaysta tilannut mitään kun ihan aikojen alussa jo huomasin että cyber monday tarjoukset ovat ihan huuhaata. Yleensä jos black fridayssa oli tarjouksessa jokin tuote esim 25% niin cyber monday tarjous oli samasta tuotteesta -20% niin kuin näin tänäkin vuonna. Muutenkin cyber mondayssa tarjouksessa olevia tuotteita on paljon

Päätin tilata tuossa muutamia viikkoja sitten Fitnesstukusta vitamiineja / pillereitä kun siellä oli tarjous osta 3 maksa 2 kun pilleri varastoni alkoivat huveta ja black fridayhin oli vielä kuukauden verran aikaa. Olin silloin jo siinä uskossa että Fitnesstukkuun ei välttämättä tule niin hyviä tarjouksia kun siellä joskus on ollut sillä heidän trendinsä on ollut laskeva. Aikoinaan kun black friday rantautui Suomeen niin Fitnesstukussa oli heti mukana 30% - 50%