Lisäravinne paussi menossa ja sen vaikutuksia viikon ajalta

16.11.2016 - 12:06

Tiistaina alkuperäinen tarkoitus oli mennä tiistai-iltana Salmisaareen tekemään laitepainotteinen selkätreeni, mutta maanantai-iltana muistinkin nuorten MM-finaalin. Nuorten MM-finaali kun olisi alkanut juuri niihin aikoihin kun alkuperäinen treeniaika oli sovittuna. Ei siinä mitään muuta kuin viestiä salikaverille ja sovittiin uusi aika treenille. Päädyin sitten kuntosalille kello 16 aikoihin eli heti töistä päästyäni menin kuntosalile.

Minulla on nyt ollut lisäravinne paussi päällä viime viikon keskiviikon jalkatreenin jälkeen. Olen tuota lisäravinne paussia tuossa jo jonkin aikaa miettinyt, mutta en ollut sitä vielä aloittanut sillä ainakin Intensity Power purkeissa päivämäärät loppuvat helmi-maaliskuun vaihteessa. Eipä purkeissa nyt enään hirveästi jauhetta ole, mutta olen nyt yrittänyt saada purkit loppumaan ennen päiväyksiä. Toisaalta eipä päiväyksien ylitykselläkään olisi mitään suurta merkitystä sillä olen monesti käyttänyt jauheita joiden päivämäärät ovat paukkeneet yli.

Idea vain lähti hieman siitä liikkeelle kun juttelin salilla tutun kanssa ja oli lisäravinteista hieman juttua siinä. Käytännössä tämä oli hyvä ja helppo aloittaa heti torstaina kun en edes tiennyt menenkö kuntosalille vai en. Lopulta päädyin uudenvuoden aattona kuntosalille ja tämäkin prosessi helpottui ajallisesti kun ei tarvinnut miettiä kellon aikoja lisäravinteiden ottamiseen vaan pystyin lähtemään niin pian kuntosalille kun vain pystyin. Muutoinkin tuo viime torstai oli erikoinen päivä ja kun en yhtään tiennyt päivän aikatauluakaan niin suunnitelmat vain helpottuivat tämän seurauksena.

Käytännössä tämä paussi helpotti seuraavaakin treeniä mikä tapahtui heti torstain jälkeen perjantaina. Tämäkin päivä oli siinä mielessä normaalia poikkeava kun menin kuntosalille käytännössä heti elokuvissa käynnin jälkeen. Perjantainakaan en ollut kunnolla edes varma menenkö elokuvan jälkeen kuntosalilla vai en. Olin vain ottanut kuntosalivälineet mukaan ja päätin elokuvan jälkeen menenkö kuntosalille vai en.

Periaatteessa kolmaskin treeni tämän paussin jälkeen helpottui kun menin samalla reissulla kuntosalille kun olin lähtenyt pyörimään alennusmyynteihin. Tällöinkään ei pitänyt vahdata kelloa ja tietää koska edes olen kuntosalilla. Pystyin vain sitten menemään kuntosalille kun menin eikä tarvinnut miettiä mitään ennen treeniä otettavia lisäravinteita.

Tämä paussi myöskin helpotti minua tiistaina jolloin minun ei tarvinnut ottaa mukaani mitään purkkeja. Tällöin minulla olisi pitänyt olla shakerit / purkit mukanani mitkä olisivat vieneet jo muutenkin täydessä laukussa enemmän tilaa. Olisin myöskin joutunut katsomaan kelloa ja tekemään juomat juuri ennenkuin olin lähtemässä töistä. Nyt pystyin vain katsomaan kelloa, koska sain päivän täyteen tai moneltako minun piti viimeistään lähdettävä, että ehdin kuntosalille kello 16:sta. Tiistain treenistä ja päivästäkin tuli tämän myötä paljon mukavampi kun ei tarvinnut säätää lisäravinteiden kanssa.

Tälläisien erikoisien päivien seurauksena oikeastaan tämä paussi vain helpotti kuntosalille menemistä. Itse kun tykkään ottaa ennen treeniä otettavat lisäravinteet ottaa puoltatuntia ennen treeniä estääkseni minkäänlaista pahaa oloa tai niiden ylös tulemista. Palautusjuomien puolella nämä päivät eivät olisi mitenkään eronneet normaalista joten tältä kannalta mikään kyseisistä päivistä ei olisi ollut ongelma palautusjuoman puolesta. Tämä minun paussi vain tarkoittaa sitä, että olen nyt ottamatta ennen treeniä otettavaa whey:tä sekä treenin jälkeen otettavaa palautusjuomaa eli ihan täysi paussi menossa.

Haluan nyt vain katsoa muutamia asiota mihin wheyn ja palautusjuoman väliin jättäminen vaikuttaa. Miten nämä vaikuttavat palautumisiin sekä vaikuttavatko nämä miten oman painon kehitykseen. Enemmän asiat kiinnostavat painon kehityksen kannalta. Haluaisin saada nyt painoa alaspäin ja kun olen tässä muita asioita jo kokeillut niin ajattelin tällä kertaa katsoa mitä lisäravinteiden väliin jättäminen vaikuttaa painoon. Näiden kuuden treenin jälkeen / aikana mitä olen nyt treenannut ilman lisäravinteita en ole huomannut mitään treenitehoihin vaikuttavaa tekijää. Tietenkään en ole ihan maksimeita tässä tehnyt, mutta kuuden toiston sarjoilla olen suurempia painoja käyttänyt enkä ole huomannut näitä tehdessä oikestaan mitään vaikutusta "huonompaan". Voi myös olla etten ole niin paljon edes asiaa miettinyt kun olen jo pidempään tehnyt treenit vain päivän kunnon mukaan enkä yrittänyt mitään tietyillä painoilla sarjojen tekemistä.

Aamutreenejä ihan kuntosalin osalta ei ole vielä tähän väliin mahtunut joten en vielä  osaa sanoa vaikutusta aamutreeniin. Sen takia olenkin tässä miettinyt meneväni nyt jonain aamuna kuntiosalille tekemään ihan normaalin treenin jotta näkisin mahdolliset vaikutukset. Voisin veikata jaksamisessa ainakin pidemmän päälle jotain aikaisempaa hyytymistä. Tietenkin saatan sitten syödä mahdollisesti hieman tukevamman aamupalan kun en juo mitään whey:tä aamulla. Viime vuoden alussa juuri vähensin aamupalan määrää sen takia kun huomasin wheyn täyttävän hieman liikaa sen jälkeen kun söin tukevamman aamupalan. Siltä kannalta nyt ainakin eron huomaa aamutreeniin eli voin syödä tukevamman aamupalan. Aamupalan syömisessä ei sinällään olisi mitään vaikeuksia jos heräisin pari tuntia ennen treeniä, mutta näin itse en vain tee. Tietenkin voisin herätä samaan aikaan, mutta mennä tuntia myöhemmin kuntosalille. Tämäkin on ollut suunnitelmissa, mutta haluan vain päästä tuon mahdollisen tunnin aikaisemmin töihin jotta pääsen sieltä sitten tuntia aikaisemmin pois.

Tiistain selkätreeni

  • Kulmasoutu 6 toiston sarjoja
  • Vaakasoutulaite supersarja yhden käden x7 + kahden käden x10
  • T-soutu 10kg tiputussarja 10 toistoa 80kg -> 10kg + 3x6 60kg
  • Ylätalja väärinpäin istuen niskan taakse 10 toiston sarjoja
  • Ylätalja väärinpäin istuen kahva 10 toiston sarjoja

Loppiaisena toinen selkätreeni putkeen

Olin tuossa viime viikolla jo miettinyt meneväni tänään töihin vaikka lomapäivä tämä loppiainen olisin ollut. Halusin nyt vain mennä tekemään tunteja sisään kun olen nyt kuitenkin saanut lomailtua kymmenen päivää jouluna sekä viime viikonloppuna neljä päivää. Katsoin saaneeni tarpeeksi lomaa jo ja saan sitten tämänkin päivän myöhemmin pidettyä mikä on vain plussaa. Samantien kun muutin päivän työpäiväksi niin käytännössä tämä tarkoitti samalla salipäivää vaikka niin en suoraan viime viikolla tätä asiaa samalla päättänyt kun päätin mennä töihin. Tämän päiväinen salipäivä alkoi kyllä jo hahmottua keskiviikkona kun aloin miettimään viime viikkoa ja sitä treeni määrää mitä treenasin viime viikolla.

Tämän päiväinen muutti sitten treeniviikkoa siten, että tässä tulee nyt ainakin viisi päivää putkeen treenejä, mutta niin tuli myöskin viime viikolla. Viime viikolla pidin yhden välipäivän mikä oli lauantaina ja tälläkin viikolla sama voi toistua tai sitten pidän molemmat päivät viikonloppuna välipäivinä. Pidetään sitten välipäiviä kun kroppa niin sanoo. Tällä hetkellä en ole kuitenkaan treenannut tuplapäiviä joten hieman siksi olen nyt lisännyt treenipäiviä. Myöskin nämä pyhäpäivät ovat sotkeneet treenipäiviä ja olen vain "eksynyt" kuntosalille treenaamaan.

Kun tälle päivää tuli sitten ekstra treenipäivä niin päätin samantien tehdä selkätreenin uudestaan toistapäivää putkeen. Mielestäni toimii ihan hyvin tehdä välillä seuraavana päivänä sama lihasryhmä kun olen tottunut treenaaman tuplatreenejä samalla lihasryhmällä. Käytännössä samanlainen asia tehdä seuraavana päivänä kuin tuplana. Tietenkin palautusaika on pidempi sekä tuntuma lihakseen ehtii myöskin palautua palautusajan tullessa pidemmäksi.

Tein selvästi erilaiset selkätreenit kun tiistaina tuli tehtyä hieman enemmän erikoissarjoilla tekemistä ja nyt keskiviikkona kaikki liikkeet maastavetoa lukuunottamattat kuuden toiston sarjoilla. TIistaina tuli tehtyä supersarja sekä tiputuksia ja normaalimmat sarjat kymmenen toiston sarjoilla. Tänään tein siis sarjat kuuden toiston sarjoilla, mutta sarjamääriä en oikein laskenut. Tein vähintään kuusi sarjaa, mutta sarjamäärät taisivat nousta liikkeissä jopa lähelle kymmentä. Tein vain tuntuman mukaan mikä tuntui sillain hyvälle, että jaksoin tehdä toistot hyvällä tekniikalla loppuun.

Keskiviikon selkätreeni

  • Maastaveto
  • Ylätaljalaite
  • Alatalja
  • Ylätalja leveä

No niin jatketaan hieman tätä ylipaino on ylivoimaa mikä video tuli tuossa koostettua heti seuraavalla viikolla ensimmäisestä ylipaino on ylivoimaa videosta. Nämä ovat siis peräkkäisiltä viikoilta olevat treenit eli kaksi viikkoa ja kuusi plus kuusi treeniä eli kaksitoista treeniä. Tämä uusi Ylipaino on ylivoimaa video on viikko sitten tehdyistä treeneistä ja täytyy kyllä sanoa että en muista yhtään mitään noista treeneistä ellen ala katsomaan itse tuota videota. Jotain hieman normaalimpaa tuli tehtyä, epäonnistumisiakin sekä sarjaennätyksiä jos oikein muistan?

Onko ylipaino ylivoimaa? Siinä vasta kysymys ja oikea vastaus on oikeasti vaikea. Mietin kuitenkin suhteellisen usein sitä että miten jaksan treenata sen miten jaksan treenata? Olenko vain tottunut siihen että treenaan usein vai enkö oikeasti sitten treenaa? Aikoinaan kävin juoksemassa aamuisin yhdestä kerrasta viiteen kertaan aktiivisesti minkä lisäksi kävin kuntosalilla neljästä kerrasta kuuteen kertaan. Vuosien varrella olen käynyt kuntosalilla eri tavalla mitä nykyään käyn ja en muista tarkalleen milloin ja miten treenasin kun kävin aktiivisesti juoksemassa. Yhdessä vaiheessa kävin jopa aamuisin ja iltaisin treenaamassa kuntosalilla eli tupla treenaamassa.

No niin eilen sitten mukavasti takatalvi yllätti mutta itselleni se ei tullut niin yllätyksenä kun olin sentään säätietoja katsonut. Se minulle tuli yllätyksenä että sitä lunta sitten oikeasti tuli ja niinkin paljon. Olin kuitenkin itse jo vaihtanut kesärenkaat alle parisen viikkoa sitten. Kun perjantaina lähdin PTVGYM:lle niin juuri silloin seitsemän tienoilla lunta alkoi höytyilemään niin kuin säätiedoista näki. Lunta kuitenkin vain höntyili hyvin vähän niin itse ajattelin että ei sitä nyt sinä aikana niin paljoa tulisi mitä sitä lopulta tuli. 

Keskiviikkona oli viikon ensimminen jalkatreeni ja täytyy sanoa että en odottanut kyykyltä sen pahemmin yhtään mitään. Olinhan juuri lauantaina kyykännyt 230kg kaksi toistoa ja 240kg yhden toiston. Kuitenkin kun katsoo viime viikkoa muutenkin niin keskiviikon ensimmäinen kyykky treeni meni heikosti kun sain kaksi kertaa yhden toiston 200kg. Viikon toinen kyykky treeni lauantailta menikin sitten todella hyvin. Tämän pohjalta en sitten tiennyt oikein mitä odottaa mutta olenkin päättänyt että nyt keskityn viemään kyykyn mielummin hyvin alas kuin lähteä hakemaan yli 200kg painoja.

Mennään ajassa taakse päinä vuoteen 2013 jolloin menin juoksemaan ensimmäisen puolimaratonin. Tuohon aikaan juoksin todella paljon ja varsinkin aamuisin sillä kävin yleensä aamulla juoksemassa ja illalla kuntosalilla. Olin jo muutaman vuoden käynyt tosiaan aamulla ennen töihin menoa tai ennen toimistolle menemistä käynyt juoksemassa noin kymmen kilometrin lenkin kolmesta viiteen kertaan viikkoon. Tämän lisäksi menin sitten illalla kuntosalille tekemään ihan normaalisti voimaharjoittelua mikä ei silloin eronnut kyllä yhtään siihen nähden mitä nykyään teen.

Minun oli tarkoitus kirjoittaa eilen tämän viikon penkki treeneistä ja siitä kuinka suosittelen tekemään erilaisia treenejä. Kuitenkin nyt päätin kirjoittaa eilisestä kyykky treenistä ja siitä kuinka tämän viikon ensimmäinen kyykky treeni keskiviikkona ja jälkimmäinen nyt eilen lauantaina erosivat toisistaan. Niin kyllä erosivat myöskin tämän viikon penkki treenit mutta eri tavalla sillä tein viikon molemmat penkki treenit eri tavalla. Voisikin siis olla ehkä parempi että kirjoitan tässä nyt tämän viikon penkki ja kyykky treeneistä mitkä erosivat toisistaan eri syistä.