Lisää Sonos Beam kokemuksia

25.08.2020 - 17:55

Viime kesänä äitille hankittiin Sonos Beam soundbar television äänen parantamiseksi. Tuolloin käytännössä tutustuin ensimmäistä kertaa soundbareihin joiden tutustumisen olin jättänyt ihan väliin. En tiennyt niistä käytännössä mitään, mitä oli tarjolla, minkä hintaisia ne olivat tai miltä ne kuulostavat. Itselläni kun oli kokemusta vain oikeasta hifijärjestelmä, kuulokkeista sekä bluetooth kaiuttimista mihin varmaan aluksi soundbarin mielsin. Kuitenkin hyvin nopeasti huomasin Sonos Beam soundbarin tarjoavan parempaa äänenlaatua mitä oikeastaan siltä odotin.

Viikko pari Sonos Beam hommaamisen jälkeen aloin miettimään itselleni Sonos One kaiuttimen ostamista. Tarkoituksena oli vaihtaa JBL Xtreme bluetooth kaiutin Sonos One kaiuttimeen. Ensinnäkin Sonos Beam soudbar äänen laatu yllätti minut ja olin itse tyytymätön JBL Xtreme äänen laatuun sekä koko bluetooth touhuun. Sonos Beam AirPlay kokemuksista huomasin kuinka kätevä Iphone ja Ipad oli kytkeä Sonos Beam soundbariin AirPlayn avulla. Tuolloin myös aloin miettimään mahdollista Sonos Beam soundbar ostoa makuuhuoneeseen mutta tätä ei lopulta tapahtunut kun rakensin toissijaisen hifijärjestelmän vanhasta vahvistimestani makuuhuoneeseen.

Tänä kesänä olin taas vaihteeksi nelisen viikkoa maalla ja näin ollen Sonos Beam oli käytettävissäni kun katselin televisiota ja elokuvia sekä kun kuuntelin musiikkia. Nyt huomasin yhden asian selvästi mihin en ole aikaisemmin kiinnittänyt huomioita ja mikä on itselläni tullut vastaan monia kertoja vahvistimen ja kaiuttimien kanssa. Tarvittava Äänenvoimakkuus eri striimauspalveluiden välillä oli huomattava. Esimerkiksi normaalia televisiota katsoessa ja Yle Areenassa äänenvoimakkuus piti laittaa 20 tasolle kun taas esimerkiksi Viaplayssä äänenvoimakkuus piti pitää 8 - 10 välissä. Tämä on suhteessa paljon enemmän kuin mitä olen joutunut kotona vahvistimella käyttämään. Sonos Beam soundbarilla minulla on ollut siis käytössäni suhteessa hiljaisempi äänenvoimakkuus kuin kotona vahvistimella.

Yleisesti ottaen Sonyn televisio tunnistaa Sonos Beam soundbarin nopeasti eikä yhdistämisen välissä television ääni ehdi tulemaan television kaiuttimista. Sonos Beam on yhdellä hdmi-johdolla kiinni televisiossa minkä lisäksi virtajohto menee seinään mutta tämän lisäksi Sonos Beam ei tarvitse muita johtoja tai kaukosäätimiä toimiakseen sillä Sonos Beam ääntä hallinnoidaan television kaukosäätimellä. Tämä tekee Sonos Beam soundbarista helpon ja kätevän käyttää ja mikä olisi ollut myöskin itselleni makuuhuoneeseen järkevämpi vaihtoehto.

Kun asensin makuuhuoneeseen toissijaisen hifijärjestelmän niin tämä tiesi vahvistimen laittamista johonkin sekä kahden kaiuttimen sijoittamista. Jouduin laittamaan vahvistimen lattialle minkä lisäksi kaiuttimien kanssa piti hieman säätää sillä ne eivät mahtuneet lipaston päälle television kanssa. Vahvistin vaihtoehto toi minulle näin ollen sekä tila ongelmia että johtoviidakkoa mitä esimerkiksi Sonos Beam ei olisi tuonut. Tämän lisäksi Sonos Beam olisi hyvin mahtunut television eteen lipaston päälle mikä olisi säästänyt tilaa.

Sonos Beam parantaa selvästi television sekä striimauspalvelun äänenlaatua mikä lisää katselukokemusta. Mielestäni Sonos Beam tarjoaa ääneen myöskin hyvin bassoa eikä näin ollen ole mitään järkeä ainakaan hankkia kallista erillistä Sonos subbaria. Tietenkään Sonos Beam ei tarjoa mitään ihmeellistä bassoa mutta hyvin merkittävän eron perus kaiuttimeen. Nyt taas kun olen ollut kotona niin olen kyllä huomannut eron Sonos Beamin äänessä sekä omassa vahvistimen ja kaiuttimen hifijärjestelmässä. Sonoksen ääni ei ole mielesätäni niin sointuisa, sopuisa ja erottuva. Monet sanovat soundbarin tarjoavan hyvää ääntä ja kyllä he ovat osittain oikeassa. Sonos Beam on hyvän kuuloinen soundbar mutta oikea hifijärjestlmä tarjoaa vain selvästi parempaa ääntä tietenkin riippuen siitä millaisen laitteiston omistaa.

Sonos Beam on hyvä valinta kun ei ole tilaa ja haluaa saada paremman katselukokemuksen halvemmalla budjektilla. Kuitenkin oikea hifijärjestelmä tarjoaa parampaa äänenlaatua mutta se vaatii enemmän tilaa, budjektia ja oikeasti hieman tietotaitoa.

Olin kolmisen viikkoa ilman olohuonetta johtuen keittiöremontista sillä olohuoneessa oli uudet rungot, ovet ja muut keittiöön liittyvät tavarat. Olin siis kolme viikkoa ilman kotiteatteriani ja siten ilman 4K televisiota, Denon vahvistinta, Q Acoustics Concept 40 kaiuttimia sekä myös muita kaiuttimia. Tuon kolme viikkoa pärjäsin siis vanhalla Panasonicin plasma televisiolla yhdessä Sonos Beam soundbarin kanssa sekä Sonos One kaiuttimella minkä olin siirtänyt

Minulla on ollut nyt Roon noin kolmenkymmenen päivän ajan koekuuntelussa 60 päivän Roon koekuuntelusta minkä edun viimein hyödynsin. Minulla on ollut lähes tulkoon vuoden verran Roon palveluun 60 päivän koekuuntelu mahdollisuus minkä sain ostaessani Dragonfly Cobalt USB DAC kuulokevahvistimen. Roon ei ole yksinään musiikki suoratoistopalvelu vaan "lisäominaisuus" esimerkiksi Tidal suoratoistopalveluun mikä tarjoaa kattavammat tiedot artisteista, albumeista sekä

Sonos on julkaissut kaiuttimen bluetooth kaiutin markkinoille Sonos Roam bluetooth kaiuttimella. Sonos Roam tulee myyntiin huhtikuun 20 päivä ja tulee maksamaan 179€. Muista bluetooth kaiuttimista poiketen Sonos Roam kaiuttimen voi liittää wlan-verkkoon ja kaiutin tukee AirPlay 2 toimintoa. Sonos Roam kaiutinta ei voi kuitenkaan liittää Sonos Beam tai Sonos ARC soundbariin kiinni lisäkaiuttimeksi.

Kirjoittelin tuossa aikaisemmin kuinka Bose Sportsound free nappikuulokkeet kestivät minulla vajaa pari vuotta kunnes vasemman puoleisen kuulokkeen kanssa alkoi olemaan yhteys ongelmia. Huomasin Bose Sportsound free kuulokkeilla olevan 24kk takuu minkä johdosta menin heti kuulokkeiden kanssa Giganttiin ja laitoin ne menemään huoltoon. Sain vastauksen noin viikon kuluttua huoltoon viennistä ja vastauksena oli, että sain uuden tuotteen tilalle. Otin tilalle uudet

Kirjoittelin tuossa vajaa parisen viikkoa sitten kuinka Bose Sportsound free langattomat kuulokkeet kesti vajaa 2 vuotta. Minulla oli ollut jo hetken aikaa ongelmia Bose Sportsound free nappikuulokkeiden kanssa ja varsinkin vasemman puoleisen. Vasemman puoleinen kuuloke lopetti toiminnan 15 - 20 minuutin yhdistämisen jälkeen. Yhdistämällä kuulokkeen takaisin päälle kuulokkeen painikkeella toimi 5 - 10 minuuttia kunnes se taas lakkasi. Vasemman kuulokkeen

Otin noin viikko sitten Roon Labs palvelun käyttöön kun käytin viimein DragonFly Cobalt USB DAC mukana tulleen 60 päivän koejakson Roon palveluun. Yritän tässä nyt kertoa omia kokemuksia ja mielipiteitä joita olen huomannut noin viikon aktiivisen kokeilun aikana. En ole vielä testannut ihan kaikkia mahdollisia asetuksia mitä Roon tarjoaa, mutta olen mielestäni saanut hyvän kuvan siitä mikä Roon on ja miksi siitä kannattaisi maksaa. Olen käyttänyt Roon palvelua