Lisää Garmin Venu 2 kokemuksia viikkojen käytön jälkeen

28.08.2021 - 12:53

Kirjoittelin tuossa jo aikaisemmin Garmin Venu 2 kokemuksia viikon käytön jälkeen ja ajattelin kirjoittaa niitä hieman lisää kun Garmin Venu 2 on ollut nyt käytössä useampien viikkojen ajan. Käytännössä olen pitänyt Garmin Venu 2 kelloa kädessä kokoajan paitsi kuntosalilla. Tiedän, että Garmin Venu 2 pitää sisällään ihan hyviä kuntosaliin liittyviä ohjelmia mutta tästä huolimatta olen käyttänyt Garmin Venu 2:sta kuntosalilla pari - kolme kertaa. Ihan vain sen takia, että normaalisti käytän kuntosalilla kaiken maailman remmejä sekä siteitä joiden kanssa Garmin Venu 2 käyttö ei ole mahdollista.

Olen kuitenkin kokeillut pari kolme kertaa pitää Garmin Venu 2:sta kuntosalilla kun ole tehnyt treenin ihan vain kokeilu mielessä. Ensinnäkin olen katsonut kalorien kulutuksen normaalista alku- sekä loppulämmittelystä mitkä ovat aikailla rutiinin omaisia ja lähes tulkoon identtisiä joka kerta. Näin ollen olen saanut hyvän käsityksen siitä kuinka paljon kaloreita tulee poltettua alku- sekä loppulämmittelyssä.

Garmin Venu 2 kokemuksia kuva 1

Alku- sekä loppulämmittelyn lisäksi olen saanut suuntaa antavaa tietoa siitä kuinka paljon kaloreita kulutan kuntosalitreenissä sekä missä sykkeet ovat kulkeneet. Tietenkin jokainen kuntosalitreeni on erilainen niin parista kolmesta treenistä ei saa mitään sen tarkempaa tietoa. Kuitenkin olen tiennyt sen ja nämä pari kolme kertaa ovat sen minulle selventänyt, että en edes tarvitse tälläistä tietoa kuntosalitreeneistä mitä Garmin Venu 2 tarjoaa. En ole tähänkään saakka pitänyt mitään kirjaa liikkeistä, painoista saati toistoista tähänkään saakka niin mielestäni enää ei edes kannata aloittaa. En myöskään tee sellaisia treenejä joissa minun pitäisi katsoa kellosta sykkeet palautumiseen tai treenin tehoon.

Ainoa asia minkä takia voisin pitää Garmin Venu 2:sta kuntosalitreenien aikana päällä ja kädessä on kalorien kulutus jotta saisin joka päivällä tarkemmat lukemat kun nyt niistä puuttuu kuntosalitreenit. Kuitenkin tarvitsen niin paljon erilaisia siteitä ja remmejä salilla, että Garmin Venu 2 olisi vain tiellä niin olen jättänyt sen suosiolla kotiin ja laittanut sen laturiin. Puolentoista viikon aikana akkua oli jäljellä 29% kun olin tehnyt näin käytännössä päivittäin. En nyt ihan joka kerta ollut laittanut Garmin Venu 2:sta lataukseen kuntosalille menon ajaksi mutta yleisesti se oli latauksessa päivittäin 2 - 3 tuntia. Garmin Venu 2:ssa oli gps toiminnot normaalisti päällä, kellon taustavalo lyhimmällä asetuksella minkä lisäksi kävin tekemässä 2 - 3 lenkkiä käyttäessäni kävelytoimintoa. Kyseisellä tyylillä puolessa toista viikossa akkua oli jäljellä 29%.

Normaalisti olen siis käyttänyt kelloa kun olen mennyt lenkeille oli ne sitten kävelyitä, mäkijuoksua, porrastreeniä tai intervelleja. Näin ollen olen saanut lenkkeihin kulutetun ajan, sykkeet, askeleet, kilometrit ja kalorien kulutuksen tietooni. Näin ollen olen saanut selville päivän kalorien kulutuksen pois lukien kuntosalitreenin ja nuo lukemat ovat päivittäin samoissa. Yleisesti olen tarvinnut vain kilometri sekä aikatietoja mitkä sain vanhalla Garmin 220 kellolla sillä en ole ole vielä alkanut juoksemaan ihan niin paljoa. Mitä olen hieman juossut ja tehnyt intervalleja niin siinä on hyvä seurata sykkeitä mutta normaaleilla lenkeillä ne ovat aikalailla samat. Myöskin kalorien kulutus on aikalailla sama kun teen yleisesti samoja lenkkejä sekä lenkin askel tiedoilla en tee oikeastaan mitään.

Garmin Venu 2 kokemuksia kuva 2

Garmin Venu 2 tarjoaa siis paljon enemmän dataa kuin vanha Garmin 220 kello mutta nyt kun en ainakaan vielä juokse aktiivisesti niin en niinkään tarvitse sitä tietoa mitä kello tarjoaa. Tietenkin olen sitä katsonut mutta en niinkään tarvitse sitä ainakaan vielä. Kuitenkin kello tarjoaa kokoajan stressi mittaria sekä yöllä unen seurantaa joita olen kylläkin tutkinut. En niin tarkasti mutta kuitenkin tullut tutkittua milloin stressi tasot nousee ja miten olen yöllä nukkunut. Tämä on minulle tuttua First Beat mittauksesta joita olen tehnyt kaksi töiden kautta. First Beat mittaukset olivat pieni syy myöskin Garmin Venu 2 kellon hankintaan sillä mittaustuloksien katsominen oli ihan mielenkiintoista ja siitä näki asioita tarkemmin.

Garmin Venu 2 kellosta siis oikeasti näkee sen tiedon onko oikeasti levännyt vai ei. Kun itse luulee levänneen niin kello kyllä kertoo helposti toisin. Garmin Venu 2 ansiosta voikin siis tehdä johtopäätöksiä ja muutoksia tiettyihin asioihin joilla kroppa oikeasti alkaa lepäämään. Tietenkään kellon data ei ehkä ihan luotettavimmasta päästä ole mutta aika lähelle se mielestäni taitaa osua ilman mitään ihmeellisempää tutkimista. Mielestäni unen määrän mittaaminen jää lyhyemmälle ajalle mitä oikeasti nukkuu tai sitten se vain tuntuu sille.

Garmin Venu 2 yksi positiivinen ja omasta mielestäni hyvä ominaisuus on puhelimen notifikaatiot vaikka välillä ylimääräinen vibraaminen ärsyttää. Kun tulee viesti ja sähköpostia niin kellosta näkee nopeasti mitä on tullut niin eipä tarvitse kiikuttaa itseään puhelinta katsomaan kun asian näkee suoraan ranteesta. Tietenkin kun käytössäni on Iphone niin Garmin Venu 2 ei tue minkäänlaista vastaus mahdollisuutta viesteihin mikä olisi välillä kiva. Viesteihin vastaaminen onnistuu Android laitteilla.

Tänään tuli käytyä juoksemassa 9.4km ja tämä oli nyt viides sunnuntaina kun kävin juoksemassa pidemmän noin kymmenen kilometrin lenkin. Tänä aamuna mietin kyllä hetken aikaa ennen kuin lähdin juoksemaan että lähdenkö edes juoksemaan? Olin kyllä suunnitellut lähteväni juoksemaan niin kuin olin neljänä edellisenä sunnuntainakin käynyt mutta tällä kertaa tunsin kropassa ja varsinkin jaloissa että onko ne oikeasti juoksu kunnossa? Hyvin nopeasti sitten päätin lopulta pidättäytyä alkuperäisesssä suunnitelmassa lähteä juoksemaan.

Viime viikon sunnuntaina kävin tekemässä ensimmäisen pitkän "juoksulenkin" vuosiin kun juoksin noin 9.5km. Kyseinen juoksu oli minulle myöskin ensimmäinen sykealue 3 treeni kun nyt olen viimeisen neljän viikon aikana olen aktiivisesti tehnyt sykealue 2 treenejä. Tosin tuon viime viikon sunnuntain 9.5km "juoksulenkin" jälkeen tunsin kyllä että en ollut juossut aikoihin. Huomasin tämän niin kuntosalilla kuin myöskin lenkeillä joita tein ja siksi muutinkin muutaman sykealue 2 treenin ihan kävelyksi.

Viime viikon sunnuntaina suunnittelin juoksevani hieman pidemmän lenkin mitä olen nyt "juossut" muutaman viikon. Olin käynyt nyt "juoksemassa" kolmisen viikkoa sykealue 2 treenejä jotka olivat yleisesti noin 2.7km tai 3.5km sekä kerran kävin "juoksemassa" pidemmän 5km. Tuo 5km lenkki oli pitkästä aikaa ensimäinen 5km lenkki aikoihin ja samalla pisin lenkki mitä nyt olen edes juossut vuosiin. Jos olen edes käynyt juoksemassa niin tuo 5km on ollut pisin matka sitten ties koska ja jos nyt oikein muistan niin joskus kauan aikaa sitten kävin juoksemassa satunnaisen 10km lenkin.

Nyt on mennyt kolme viikkoa siitä kun kävin juoksemassa sunnuntai-iltana 2.7km lenkin minkä jälkeen aloitin heti maanantaina sykealue 2 "juoksu" treenit. Kaikki tämä lähti liikeelle ihan extemporeen sillä tuona sunnuntaina minun oli tarkoitus käydä normaalilla kävelylenkillä päivällä mutta en vain ehtinyt. Sitten illalla päätin että nyt on vain parempi käydä tekemässä se normaali kävelylenkki ettei nyt koko päivää tule oltua sisällä. Kuitenkin siinä jostain syystä sainkin päähän piston että mitä jos menisinkin juoksemaan?

Hankin tuossa puolitoista viikkoa sitten Garmin HRM-Pro Plus sykevyön todella exemporeen Laatukorusta. En edes muista mistä sain idean edes alkaa katsomaan videoita Garmin HRM-Pro Plus sykevyöstä mutta parin videon jälkeen kävin Googlessa katsomassa mistä se kannattaisi ostaa? Idea sykevyöstä on kuitenkin lähtenyt liikkeelle noista minun aloittamista sykealuea 2 treeneistä ja siitä että Garmin Venu 2 rannemittaus ei ole ihan niin tarkka. Kuitenkin kun treeni perustuu sykkeeseen niin on paljon parempi saada tarkempaa tietoa kuin sinnepäin olevaa tietoa?

Olen tämän tekstin jo käytännössä kirjoittanut kun kirjoitin Garmin Venu 2 kokemuksia puolen vuoden käytön jälkeen. Minulla on ollut Garmin Venu 2 taas aktiivisessa käytössä parisen viikkoa aina siitä lähtien kun aloin miettimään uuden gps- / älykellon hankkmista. Kaikki tuo lähti liikkeelle siitä kun huomasin Hulluilla Päivillä olevan Apple Watch Ultra tarjouksessa. Tuostakin olen kirjoittanut pari kirjoitusta jo mutta tuolloin myös aktivoiduin käyttämään taas kerran Garmin Venu 2:sta aktiivisesti päivittäin.