Lauantaisin näyttää kyykky kulevan ja teineillä liian kovat odotukset PTVGYM:lle?

28.01.2024 - 19:34

Viikko sitten lauantaina tuli käytyä ensimmäistä kertaa ikinä Mayors Gym:llä ja nyt eilen tuli käytyä Pitäjänmäen PTVGYM:llä tekemässä jalkatreenit. Mayors Gym:llä tuli siis käytyä ensimmäistä kertaa ikinä ja nyt PTVGYM:llä tuli tehtyä kyykkyä pitkästä aikaa ketjuja käyttäen. Kummankin jalkatreenin trendi oli sama vaikka olosuhteet ja ympäriöstöt olivat eri. Kumpikin jalkatreeni sujui todella hyvin sillä sain kyykättyä kummassakin treenissä joko ennätyksen tai lähelle ennätystä vaikka viikolla ensimmäinen jalkatreeni meni heikosti tai ollut muuten odotukset korkealla.

Lauantaina kun pääsin Pitäjänmäen PTVGYM:n pukuhuoneeseen niin siinä oli kolmen kaveruksen teinikopla ja oli sinällään huvittava kuunnella heidän odotuksia ja oletuksia PTVGYM:iä kohtaan. Puheista päätellen tämä oli ensimmäinen kerta kaveruksille ja he olivat siis tulleet jo treenaamasta ja olivat lähdössä pois. En tiedä missä kuntosalilla he olivat niin kuin ennen käyneet mutta ilmeisesti aika huonolla kokemuksista päätellen minkä johdosta heillä oli myös kovat odotukset PTVGYM:iä kohtaan.

Ilmeisesti he olivat käyneet jollain Fitness 24/7 tai vastaavalla salilla sillä heille PTVGYM:in 49€ / kuukausi on premium hinta. Itselleni juurikin tuo 49€ / kuukausi on normaali hinta ja varsinkin pääkaupunkiseudulla jopa edullinen. No kuitenkin kun heille PTVGYM oli premium hintainen niin he sitten olettavat että PTVGYM:llä käy "järkeveämpiä" treenaajia eli paikat olivat siististi ja ehjinä. Ilmeisestikin siellä missä he olivat ja ovat käyneet niin asiat eivät ole. Pettymykseksi en viitsinyt siinä sitten kommentoida että ei ne asiat yhtään sen paremmin myöskään täällä ole.

Jos suihkuissa pitää olla lappu älkää kusko suihkussa niin sen pitäisi jo kertoa paljon? Tämän lisäksi varsinkin pukuhuoneiden wc:ssä haisee todella vanha kusi sillä teinit ei osaa tähdätä pyttyyn tai muuten vain kusevat lattialle. Tämä yksin omaan kertoo jo siitä millaista "treenaajaa" salilla käy. Näiden lisäksi moni asia on useasti rikki ja niiden korjaamisessa kestää suhteellisen pitkä aika. Niin ja mitä kuntosalin puolelle muuta tulee niin maastavetoalustatkin voisi joskus tasata / suoristaa kun niissä tanko ei pysy yhtään suorassa.

Niin ja sellainen asia on vielä mainittava minkä olen nyt huomannut teineistä. Teinien on pakko huutaa toisille vaikka ovat ihan vieressä eli normaali puhe ei jostain syystä sovi tai käy heidän käyttäymiseen. Tämä siis ihan sama millä salilla käy mutta se ero mitä olen huomannut PTVGYM:iin on että siellä joka toinen sana on VITTU ja uhoominen vieläkin suurempaa mitä muualla. Kaikkien on aina näytettävä ja uhottava toisille että on parempi kuin toinen tai edes että pystyy samaan. Sitten kun näin ei ole niin hirveä selittäminen minkä lisäksi sitä VITUN huutamista.

Varsinkin PTVGYM:llä olen huomannut ja kuullut muiden kanssa keskustelusta että kukaan ei oikein tykkää siitä teinien määrästä mikä varsinkin tammikuun alussa siellä oli. Myöskin yleisesti teinien määrä on vain kasvanut PTVGYM:llä eikä myöskään siitä yleisesti oikein tykätä hyvällä varsinkaan sen huutamisen ja sähläämisen takia.

Niin sitten itse treeniin mikä meni taas vaihteeksi hyvin niin kuin viikko sitten lauantaina. Viikko sitten lauantaina olin tosiaan ensimmäistä kertaa Mayors Gym:llä ja tein jalkatreenin kyykyllä. Sain kyykättyä 240kg yhden toiston mihin olin erittäin tyytyväinen. Varsinkin kun katsoin miten kyykky näytti omaan silmääni teknisesti. Varsinkin kun ottaa huomioon että tämä oli ensimmäinen treenin Mayors Gym:llä ja heti kyykyssä 240kg mikä on vain 10kg vähemmän kuin nykyinen ennätys.

Keskiviikkona lähdin sitten hyvissä mielen tekemään tämän viikon kyykky treeniä. Olinhan juuri lauantaina kyykännyt 240kg teknisesti hyvin minkä johdosta sitten ajattelin että nyt kyykky kulkee. No olin sitten väärässä ja keskiviikkona kaikki meni ihan pieleen mitä kyykyssä voi käytännössä mennä. Oikein missää vaiheessa en saanut tekniikkaa sille tasolle kuin olisin halunnut. Kuitenkin jostain syystä nousin vain painoissa ja ajattelin että kyllä se sitten siitä lähtee. No ei se kyllä lähtenyt ja tein ihan liian suurilla painoilla kyseisen kunnon mukaan.

Keskiviikon kyykkytreeni ei mennyt teknisesti hyvin mutta painollisesti voisi sanoa että ihan ok. Kuitenkaan en ollut tyytyväinen siihen mitä tein sillä se näytti ihan kamalalle. Katsoin kyllä sarjojen jälkeen aina tekemiseni mutta jotenkin vain ajattelin että no kyllä saan seuraavalla paremmin tehtyä. Minun olisi pitänyt muuttaa suunnitelmaa ja tehdä erilainen treeni kuin mitä tein mutta toisaalta kyykkäsin 230kg painoilla mitkä kuitenkaan ei ole joka päiväistä.

No lauantaina oli viikon toinen yritys kyykyn suhteen ja tällä kertaa normaaliin tapaan PTVGYM:llä. En sitten oikein tiennyt mitä odottaa mutta sen päätin etten väkipakolla yritä mitään sellaista mitä tein keskiviikkona. Myöskin tällä kertaa vuorossa oli ketjukyykky treeni mitä en ole taas vähään aikaan tehnyt. Lähdin kuitenkin rauhallisin mielen tekemään kyykkytreeniä normaalin korotuksin mutta tällä kertaa tunnustelin tekniikkaa paremmin kuin keskiviikkona.

Menin normaaliin tapaan kahden toiston sarjoilla aina niin ylös kuin vain pääsin. Lopulta tein 200kg painoilla plus ketjut kaksi toistoa minkä jälkeen nostin painot 210kg plus ketjut joilla oli kanssa tarkoitus tehdä kaksi toistoa. Kuitenkin siitä sitten kun sain ensimmäisen toiston tehtyä niin jotenkin se tuntui henkisesti vaikeammalle kuin mitä se oikeiasti oli. Niimpä sitten tein vain yhden toiston mutta kun katsoin sen videolta niin tajusin että olisin ihan yhtä hyvin voinut tehdä toisenkin toiston eli jatkaa kahden toiston sarjoja.

Tämän jälkeen päätin sitten tehdä vielä 215kg painoilla plus ketjut mikä on nykyinen ketjukyykky ennätys. Se sieltä tulikin ja henkisesti ihan hyvin mutta sen jälkeen en sitten lähtenyt hakemaan toista ykköstä saati nostamaan painoja. Päätin sitten lopulta laskea hieman painoja ja tehdä yhden hieman pidemmän sarjan. Päädyin lähteä hakemaan 180kg painoilla plus ketjut seitsemää toistoa mutta päädyin saamaan vain viisi. Tuo viisikin oli ihan limitillä ja tekniikka ihan väsynyttä eikä tainnut mennä edes kunnolla alas. Tähän olin kylläkin pettynyt sillä lähdin oikeasti hakemaan seitsemää toistoa.

Tämän viikon keskiviikkona onnistuin viimein siinä mitä jouluna parin viikon ajan metsästin. Tälläkin kertaa en oikein siihen uskonut sillä maanantaina oli Super bowl yö ja pääsin viimein illalla vasta nukkumaan. Maanantaina sain kyllä penkissä tehtyä 200kg painoilla mutta muuten en oikein jaksanut tehdä muuta. Tiistaina oli vuorossa sitten laskettelua ja normaaliin tapaan olin todella väsynyt. Näin ollen keskiviikkona ei ollut mikään paras päivä lähteä tekemään kyykky treeniä näin unen ja palautuksen kannalta.

Tällä viikolla tuli taas käytyä pari kertaa laskettelemassa Ellivuoressa. Tämän viikon suunnitelmat muuttuivat moneen kertaan kun en ollut ihan varma minä päivänä tulen ja minä päivänä tulen lähtemään. Alunperin minun oli tarkoitus tulla viime viikon torstaina mutta päädyin lopulta tulemaan sunnuntaina mikä oli yhdessä vaiheessa se suunnitelma. Myöskin jossain vaiheessa mietin lauantaina tulemista mutta siinä vaiheessa kun mietin lauantaita niin sunnuntai kuulosti paljon paremmalle. Minulla oli siis "normaaliin" tapaan hieman erilaisia suunnitelmia milloin tulen ja milloin lähden.

Eilen kun tulin PTVGYM:ltä niin jollain Audilla oli taas kiire mutta eipä se yllätä. Ensiksi hän meni minun ohi työmaa-alueella missä oli 30km/h rajoitus ajamalla 60-70km/h. Eipä mennyt kauaa kun kuitenkin pian ajoin hänen perässään kun hän joutuin ajamaan jonkun perässä hiljaa. Eipä siis auttanut hänen ylinopeutensa yhtään mitään. Lopulta hän sitten kääntyi samasta risteyksestä kun minä ja tuli samaan parkkihalliin.

Kirjoittelin tuossa vähän aika sitten kuinka toiset ihmiset vain haisevat pahalle kuntosalilla ja täytyy kyllä taas hieman kertoa eilisestä. Sama ihminen oli taas kyseessä mistä tuo kyseinen toiset ihmiset vain haisevat pahalle kuntosalille sai alkunsa. Ensinnäkin tällä viikolla maanantaina kuntosalilla niin menin räkkivedon tekemisen jälkeen yläkertaan niin tietenkin tämä kyseinen ihminen tuli jostain pukuhuoneesta / wc:stä juuri siihen minun eteeni portaisiin. Halusin suosiolla jättää hieman eroa häneen etten nyt ihan perässä kävellyt portaita mutta siitäkin huolimatta vaikka kävelin perässä niin haju oli valtaisa. Siis kun ihminen kävelee portaita toiseen kerrokseen ja niihin portaisiin jää hetkeksi sellainen yököttävältä haiseva hajuvana minkä läpi pitää mennä niin ei se mukavaa ole.

Perjantaina kun bussit ei ilmeiseti kulkenut niin PTVGYM:llä ei teinejä illalla näkynyt ja muutenkin perjantai-ilta oli muutenkin rauhallisempi kuin normaalisti. Oli kyllä ihan mukava olla PTVGYM:llä kun sitä huutoa ja varsinkaan vitun huutamista ei kuulunut. Lauantai-iltana huomasi että bussit olivat taas kulkeneet ja teinit olivat palanneet PTVGYM:lle. Tämän huomasi siis siitä että roskikset ja niiden vierustat olivat täynnä tyhjiä energiajuomia sekä laitteet ja painot olivat ihan sekaisin.

Tänään tuli Instagramista jonkun mielenkiintoinen ja oikeaa asiaa sisältävä story minulle vastaan. Tuo kyseinen story kyllä sopii sopivasti siihen mitä taas kuulee kuntosalin pukuhuoneessa kun kuulee ihmisten puhuvan keskenään. Yleisesti varsinkin teinien suusta kuulee sitä että he eivät syö yleisesti ja vanhemmilta ihmisiltä kuulee yleisesti vain sitä että lounasbuffetissa vedetään ruokaa koko rahan edestä liikaa. Mistä siis tuo Instagram story kertoi mihin tässä viittaan?