Lauantaisin näyttää kyykky kulevan ja teineillä liian kovat odotukset PTVGYM:lle?

28.01.2024 - 19:34

Viikko sitten lauantaina tuli käytyä ensimmäistä kertaa ikinä Mayors Gym:llä ja nyt eilen tuli käytyä Pitäjänmäen PTVGYM:llä tekemässä jalkatreenit. Mayors Gym:llä tuli siis käytyä ensimmäistä kertaa ikinä ja nyt PTVGYM:llä tuli tehtyä kyykkyä pitkästä aikaa ketjuja käyttäen. Kummankin jalkatreenin trendi oli sama vaikka olosuhteet ja ympäriöstöt olivat eri. Kumpikin jalkatreeni sujui todella hyvin sillä sain kyykättyä kummassakin treenissä joko ennätyksen tai lähelle ennätystä vaikka viikolla ensimmäinen jalkatreeni meni heikosti tai ollut muuten odotukset korkealla.

Lauantaina kun pääsin Pitäjänmäen PTVGYM:n pukuhuoneeseen niin siinä oli kolmen kaveruksen teinikopla ja oli sinällään huvittava kuunnella heidän odotuksia ja oletuksia PTVGYM:iä kohtaan. Puheista päätellen tämä oli ensimmäinen kerta kaveruksille ja he olivat siis tulleet jo treenaamasta ja olivat lähdössä pois. En tiedä missä kuntosalilla he olivat niin kuin ennen käyneet mutta ilmeisesti aika huonolla kokemuksista päätellen minkä johdosta heillä oli myös kovat odotukset PTVGYM:iä kohtaan.

Ilmeisesti he olivat käyneet jollain Fitness 24/7 tai vastaavalla salilla sillä heille PTVGYM:in 49€ / kuukausi on premium hinta. Itselleni juurikin tuo 49€ / kuukausi on normaali hinta ja varsinkin pääkaupunkiseudulla jopa edullinen. No kuitenkin kun heille PTVGYM oli premium hintainen niin he sitten olettavat että PTVGYM:llä käy "järkeveämpiä" treenaajia eli paikat olivat siististi ja ehjinä. Ilmeisestikin siellä missä he olivat ja ovat käyneet niin asiat eivät ole. Pettymykseksi en viitsinyt siinä sitten kommentoida että ei ne asiat yhtään sen paremmin myöskään täällä ole.

Jos suihkuissa pitää olla lappu älkää kusko suihkussa niin sen pitäisi jo kertoa paljon? Tämän lisäksi varsinkin pukuhuoneiden wc:ssä haisee todella vanha kusi sillä teinit ei osaa tähdätä pyttyyn tai muuten vain kusevat lattialle. Tämä yksin omaan kertoo jo siitä millaista "treenaajaa" salilla käy. Näiden lisäksi moni asia on useasti rikki ja niiden korjaamisessa kestää suhteellisen pitkä aika. Niin ja mitä kuntosalin puolelle muuta tulee niin maastavetoalustatkin voisi joskus tasata / suoristaa kun niissä tanko ei pysy yhtään suorassa.

Niin ja sellainen asia on vielä mainittava minkä olen nyt huomannut teineistä. Teinien on pakko huutaa toisille vaikka ovat ihan vieressä eli normaali puhe ei jostain syystä sovi tai käy heidän käyttäymiseen. Tämä siis ihan sama millä salilla käy mutta se ero mitä olen huomannut PTVGYM:iin on että siellä joka toinen sana on VITTU ja uhoominen vieläkin suurempaa mitä muualla. Kaikkien on aina näytettävä ja uhottava toisille että on parempi kuin toinen tai edes että pystyy samaan. Sitten kun näin ei ole niin hirveä selittäminen minkä lisäksi sitä VITUN huutamista.

Varsinkin PTVGYM:llä olen huomannut ja kuullut muiden kanssa keskustelusta että kukaan ei oikein tykkää siitä teinien määrästä mikä varsinkin tammikuun alussa siellä oli. Myöskin yleisesti teinien määrä on vain kasvanut PTVGYM:llä eikä myöskään siitä yleisesti oikein tykätä hyvällä varsinkaan sen huutamisen ja sähläämisen takia.

Niin sitten itse treeniin mikä meni taas vaihteeksi hyvin niin kuin viikko sitten lauantaina. Viikko sitten lauantaina olin tosiaan ensimmäistä kertaa Mayors Gym:llä ja tein jalkatreenin kyykyllä. Sain kyykättyä 240kg yhden toiston mihin olin erittäin tyytyväinen. Varsinkin kun katsoin miten kyykky näytti omaan silmääni teknisesti. Varsinkin kun ottaa huomioon että tämä oli ensimmäinen treenin Mayors Gym:llä ja heti kyykyssä 240kg mikä on vain 10kg vähemmän kuin nykyinen ennätys.

Keskiviikkona lähdin sitten hyvissä mielen tekemään tämän viikon kyykky treeniä. Olinhan juuri lauantaina kyykännyt 240kg teknisesti hyvin minkä johdosta sitten ajattelin että nyt kyykky kulkee. No olin sitten väärässä ja keskiviikkona kaikki meni ihan pieleen mitä kyykyssä voi käytännössä mennä. Oikein missää vaiheessa en saanut tekniikkaa sille tasolle kuin olisin halunnut. Kuitenkin jostain syystä nousin vain painoissa ja ajattelin että kyllä se sitten siitä lähtee. No ei se kyllä lähtenyt ja tein ihan liian suurilla painoilla kyseisen kunnon mukaan.

Keskiviikon kyykkytreeni ei mennyt teknisesti hyvin mutta painollisesti voisi sanoa että ihan ok. Kuitenkaan en ollut tyytyväinen siihen mitä tein sillä se näytti ihan kamalalle. Katsoin kyllä sarjojen jälkeen aina tekemiseni mutta jotenkin vain ajattelin että no kyllä saan seuraavalla paremmin tehtyä. Minun olisi pitänyt muuttaa suunnitelmaa ja tehdä erilainen treeni kuin mitä tein mutta toisaalta kyykkäsin 230kg painoilla mitkä kuitenkaan ei ole joka päiväistä.

No lauantaina oli viikon toinen yritys kyykyn suhteen ja tällä kertaa normaaliin tapaan PTVGYM:llä. En sitten oikein tiennyt mitä odottaa mutta sen päätin etten väkipakolla yritä mitään sellaista mitä tein keskiviikkona. Myöskin tällä kertaa vuorossa oli ketjukyykky treeni mitä en ole taas vähään aikaan tehnyt. Lähdin kuitenkin rauhallisin mielen tekemään kyykkytreeniä normaalin korotuksin mutta tällä kertaa tunnustelin tekniikkaa paremmin kuin keskiviikkona.

Menin normaaliin tapaan kahden toiston sarjoilla aina niin ylös kuin vain pääsin. Lopulta tein 200kg painoilla plus ketjut kaksi toistoa minkä jälkeen nostin painot 210kg plus ketjut joilla oli kanssa tarkoitus tehdä kaksi toistoa. Kuitenkin siitä sitten kun sain ensimmäisen toiston tehtyä niin jotenkin se tuntui henkisesti vaikeammalle kuin mitä se oikeiasti oli. Niimpä sitten tein vain yhden toiston mutta kun katsoin sen videolta niin tajusin että olisin ihan yhtä hyvin voinut tehdä toisenkin toiston eli jatkaa kahden toiston sarjoja.

Tämän jälkeen päätin sitten tehdä vielä 215kg painoilla plus ketjut mikä on nykyinen ketjukyykky ennätys. Se sieltä tulikin ja henkisesti ihan hyvin mutta sen jälkeen en sitten lähtenyt hakemaan toista ykköstä saati nostamaan painoja. Päätin sitten lopulta laskea hieman painoja ja tehdä yhden hieman pidemmän sarjan. Päädyin lähteä hakemaan 180kg painoilla plus ketjut seitsemää toistoa mutta päädyin saamaan vain viisi. Tuo viisikin oli ihan limitillä ja tekniikka ihan väsynyttä eikä tainnut mennä edes kunnolla alas. Tähän olin kylläkin pettynyt sillä lähdin oikeasti hakemaan seitsemää toistoa.

Tämän viikon maanantaina tuli käytyä toista kertaa ikinä Tampereen PTVGYM:llä jossa tuli tehtyä ensimmäistä kertaa maastavetoa sekä selkätreeni. Minulla on vielä Tampereen Loaded:lla muutama kerta 10-kerran kortista jäljellä mutta ajattelin poiketa vaihteeksi Tampereen PTVGYM:lle kun en ole siellä kuin kerran aikaisemmin käynyt. Myöskin Tampereen PTVGYM:lle oli Helsingistä tullessa hieman helpompi tulla ja aikaakin säästyi hieman. Myöskin minulla oli tarkoitus tehdä maastavetoa sekä halusin katsoa Tampereen PTVGYM:n selkälaitteet läpi kun en ollut aikaisemmin tehnyt selkätreeniä siellä.

Piti jo kirjoitella viime viikonloppuna mutta en kerinnyt enkä myöskään jaksanut alkaa kirjoittelemaan. Viime viikolla minun oli alunperin tarkoitus käydä Pitäjänmäen PTVGYM:llä neljä kertaa mutta päädyin käymään kolme. Viime viikon keskiviikkona minun oli tarkoitus käydä tekemässä viikon ensimmäinen kyykky- / jalkatreeni PTVGYM:llä mutta päädyin lopulta menemään tekemään sen treenin toiselle lähisalille. Päätin lopulta mennä lähisalille kahdesta eri syystä jotka olivat että halusin hieman löysäillä kun ei tuntunut hyvälle päivälle ja muistaakseni toinen syy taisi olla yleisurheilun EM-kisojen viimeinen kisapäivä?

Kuudes sunnuntaina mutta tällä kertaa en lähtenyt tekemään pidempää kymmenen kilometrin juoksua mitä olen viimeisen viiden viikon sunnuntaisin tehnyt. Tällä kertaa halusin palautua niin treeneistä kuin hieronnasta sekä keskittyä tulevaan hierontaan. Jos palataan ajassa taaksepäin toissa viikolle niin silloin minulla oli hieronta ja tunsin että takareidet sekä pohkeet olisi ollut hyvä hieroa tuolloin. Kuitenkin pidättäydyin suunnitelmissa ottaa tuolloin hieronnassa rinnan sekä kädet. 

Tätä asiaa olen monesti täällä kirjoitellut ja salilla useiden ihmisten kanssa puhunut että kun syön puhtaasti läpi viikon niin jaksan paremmin treenata. Syön käytännössä koko viikon puhtaasti maanantaista sunnuntaihin paitsi sitten perjantaina ja tai lauantai-iltana syön jotain "parempaa" tai muuten ohi. Tietenkin sitten on myöskin päiviä ja ajanjaksoja kun myös muina päivinä tulee syötyä jotain "hyvää" tai ohi ruokavalion mutta sekin tapahtuu vain vasta treenin jälkeen. Kun syön ennen treeniä vain puhdasta ruokaa niin saan pidettyä energia tason ja jaksamisen hyvänä treeniin asti ja sitten treenin jälkeen kun on väsynyt niin silloin voi tarvittaessa herkutella jos haluaa.

Kyykky treenit on nyt kulkenut hyvin viimeisien kuukausien ajan ja jopa myöskin nyt ihan lähiaikoina vaikka varsinkin maastaveto on yskinyt. Tein kyykky treeneihin pari muutosta jotka näyttävät tuottavan hedelmää. Pienten muutoksien ansiosta sainkin tehtyä muutama viikko sitten uuden kyykky ennätyksen sekä myöskin uuden ketju kyykky ennätyksen. Nämä pienet muutokset kyykky treeneissä oli jalka otteen kaventaminen sekä lämmittely painoissa suuremmat hypyt seuraaviin painoihin ja hieman vähemmän toistoja.

Viime viikon lauantaina Tampereen Loaded:lla sain tehtyä uuden normaalin kyykyn uuden ennätyksen 255kg mikä oli 5kg enemmän kuin edellinen ennätykseni. Siihen meni yllättävän kauan aikaa vaikka olen viimeisen parin vuoden aikana ollut lähellä. Tuosta tasan viikko eli eilen lauantaina menin normaaliin tapaan tekemään kyykky treenin Pitäjänmäen PTVGYM:lle. Minulla ei ollut mitään odotuksia treenin suhteen enkä ajatellut yhtään sitä että olin viikko sitten tehnyt uuden kyykky ennätyksen. Ainoa asia mitä halusin toistaa tuosta viikon takaisesta treenistä oli asento ja henkinen kantti lähteä tekemään kyykkyä suuremmillakin painoilla.