Laskettelua ja penkissä uusi oman painon toistomäärä ennätys

18.02.2024 - 00:40

Tällä viikolla tuli taas käytyä pari kertaa laskettelemassa Ellivuoressa. Tämän viikon suunnitelmat muuttuivat moneen kertaan kun en ollut ihan varma minä päivänä tulen ja minä päivänä tulen lähtemään. Alunperin minun oli tarkoitus tulla viime viikon torstaina mutta päädyin lopulta tulemaan sunnuntaina mikä oli yhdessä vaiheessa se suunnitelma. Myöskin jossain vaiheessa mietin lauantaina tulemista mutta siinä vaiheessa kun mietin lauantaita niin sunnuntai kuulosti paljon paremmalle. Minulla oli siis "normaaliin" tapaan hieman erilaisia suunnitelmia milloin tulen ja milloin lähden.

Jos nyt siis tulopäivän suhteen oli erilaisia suunnitelmia niin sitä on myöskin ollut lähtöpäivän suhteen. Tietenkin yksi asia mikä tähän on vaikuttanut myöskin tulopäivä ja varsinkin se etten nyt tiennyt yhtään koska lähtisin takaisin kotiin. Jossain vaiheessa mietin perjantaina lähtemistä ja jossain vaiheessa lauantaina mutta ilmeisesti nyt sunnuntaina lähden. Se että en nyt perjantaina tai lauantaina lähtenyt johtui kylläkin yksinomaan siitä että keli ei tuntunut hyvälle ja kun tuolla päivällä ei niin ole väliä niin miksi sitä nyt sitten lähtisi pakolla huonolla säällä ajelemaan?

Kuitenkin nyt se miksi tulin Vammalassa taas käymään oli yksin omaan että pääsin vähintään pari kertaa Ellivuoreen laskettelemaan. Tuon pari kertaa nyt tuli käytyä Ellivuoressa tämän viikon aikana ja täytyy kyllä sanoa että se oli ihan tarpeeksi. Jos olisin pidempään täällä nyt niin sitten kolmas kerta olisi ollut kyllä mutta noidenkin parin kerran jälkeen olin todella väsynyt. Myöskin kun Ellivuori on Ellivuori niin ei siellä oikeasti kyllä ihan niin paljon aikaa jaksa olla ja käydä mutta minulle se on ihan ok paikka ja parempi kuin ei mitään.

Niin pari kertaa tuli käytyä Ellivuoressa laskettelmassa ja valitsin kyllä päivät niin huonosti että olla ja voi. Tietenkin nyt tänä talvena muutenkin päivien säätilasta ei hirveästi mitään tiedä ennakkoon ja mitään hyviä päiviä muutenkaan hirveästi ollut mutta jotenkin minulle vain sattui kumpanakin päivänä sellainen huono päivä. Kuitenkin olin tyytyväinen että menin ylipäätänsä laskettelmaan sillä kaikki ei olisi mennyt tai lähtenyt. Tiistaina kävi hirveä tuuli minkä johdosta mäessä oli suhteellisen viileä tuon tuulen takia ja perjantaina sitten satoi aluksi märkää lunta mikä muuttui jäätihkuksi.

Laskettelu oli se asia miksi siis Vammalaan tulin käymään taas mutta tietenkin täällä tuli myöskin käytyä kuntosalilla. Jos nyt aloitan rintatreeneistä tai siis penkki treeneistä niin maanantaina tuli tehtyä pitkästä aikaa 200kg penkkiä ilman slingshottia ja nyt lauantaina ensimmäistä kertaa 180kg painoilla kolme seitsemän toiston sarjaa ilman spotteria slinghotilla. Kaiken kruunasi sitten uusi hieno oman painon toistomäärä ennätys mikä tuli tuon 180kg kolme kertaa seitsemän jälkeen.

Maanantaina oli Super bowl yö / päivä eli olin valvonut koko yön. Olin siis herännyt sunnuntaina yhdeksän aikaan ja maanantai-iltana olin kuntosalilla siis samoilla silmillä. Siitä huolimatta tulin laittaneeksi penkkiin 200kg painot. Kun tein parin toiston sarjoja ja sitten ykkösiä niin en siinä huomannut mitään ihmeellistä mutta penkin jälkeen kun aloin treenaamaan olkapäitä niin huomasin että ei tästä tule mitään. Lopetin treenin aika nopeasti sitten kun huomasin tosiaan että ei ole mitään järkeä jatkaa.

Lauantaina minun oli tarkoitus tehdä kyykkyä niin kuin olen normaalisti lauantaisin tehnyt. Siinä uskossa olin vielä lauantaina kunnes kun aloin valmistelemaan kuntosalille lähtöä ja kävin wc:ssä. Siellä tein lopullisen päätöksen että teenkin sitten penkkiä ja olkapäitä sekä käsiä enkä jalkatreeniä. Olin kuitenkin keskiviikkona tehnyt hyvän jalkatreenin mistä tulen kirjoittamaan lisää, torstaina tehnyt maastaveto treeni oli raskaampi kuin kuvittelin ja perjantaina kävin laskettelemassa minkä jälkeen olin todella väsynyt.

Tunsin jotenkin vain siinä ennen kuin lähdin kuntosalille että nyt ei ole hyvä tehdä kyykkyä tai edes jalkatreeniä ylipäätänsä. Näin ollen päätin sitten tehdä penkkiä, olkapäitä sekä käsiä kun maanantaina tuo kyseinen treeni oli jäänyt vain penkkiin. Hyvä lopulta näin sitten lauantaina penkki sujui todella hyvin ja olin todella iloinen että päätin tehdä tuon muutoksen. Penkissä ensimmäistä kertaa ikinä 180kg painoilla kolme kertaa seitsemän toistoa ilman spotteria slingshottia käyttäen. Tätä sitten seurasi ensimmäistä kertaa vähintään 50 toistoa omalla painolla penkissä.

Onko ylipaino ylivoimaa? Siinä vasta kysymys ja oikea vastaus on oikeasti vaikea. Mietin kuitenkin suhteellisen usein sitä että miten jaksan treenata sen miten jaksan treenata? Olenko vain tottunut siihen että treenaan usein vai enkö oikeasti sitten treenaa? Aikoinaan kävin juoksemassa aamuisin yhdestä kerrasta viiteen kertaan aktiivisesti minkä lisäksi kävin kuntosalilla neljästä kerrasta kuuteen kertaan. Vuosien varrella olen käynyt kuntosalilla eri tavalla mitä nykyään käyn ja en muista tarkalleen milloin ja miten treenasin kun kävin aktiivisesti juoksemassa. Yhdessä vaiheessa kävin jopa aamuisin ja iltaisin treenaamassa kuntosalilla eli tupla treenaamassa.

No niin eilen sitten mukavasti takatalvi yllätti mutta itselleni se ei tullut niin yllätyksenä kun olin sentään säätietoja katsonut. Se minulle tuli yllätyksenä että sitä lunta sitten oikeasti tuli ja niinkin paljon. Olin kuitenkin itse jo vaihtanut kesärenkaat alle parisen viikkoa sitten. Kun perjantaina lähdin PTVGYM:lle niin juuri silloin seitsemän tienoilla lunta alkoi höytyilemään niin kuin säätiedoista näki. Lunta kuitenkin vain höntyili hyvin vähän niin itse ajattelin että ei sitä nyt sinä aikana niin paljoa tulisi mitä sitä lopulta tuli. 

Keskiviikkona oli viikon ensimminen jalkatreeni ja täytyy sanoa että en odottanut kyykyltä sen pahemmin yhtään mitään. Olinhan juuri lauantaina kyykännyt 230kg kaksi toistoa ja 240kg yhden toiston. Kuitenkin kun katsoo viime viikkoa muutenkin niin keskiviikon ensimmäinen kyykky treeni meni heikosti kun sain kaksi kertaa yhden toiston 200kg. Viikon toinen kyykky treeni lauantailta menikin sitten todella hyvin. Tämän pohjalta en sitten tiennyt oikein mitä odottaa mutta olenkin päättänyt että nyt keskityn viemään kyykyn mielummin hyvin alas kuin lähteä hakemaan yli 200kg painoja.

Mennään ajassa taakse päinä vuoteen 2013 jolloin menin juoksemaan ensimmäisen puolimaratonin. Tuohon aikaan juoksin todella paljon ja varsinkin aamuisin sillä kävin yleensä aamulla juoksemassa ja illalla kuntosalilla. Olin jo muutaman vuoden käynyt tosiaan aamulla ennen töihin menoa tai ennen toimistolle menemistä käynyt juoksemassa noin kymmen kilometrin lenkin kolmesta viiteen kertaan viikkoon. Tämän lisäksi menin sitten illalla kuntosalille tekemään ihan normaalisti voimaharjoittelua mikä ei silloin eronnut kyllä yhtään siihen nähden mitä nykyään teen.

Minun oli tarkoitus kirjoittaa eilen tämän viikon penkki treeneistä ja siitä kuinka suosittelen tekemään erilaisia treenejä. Kuitenkin nyt päätin kirjoittaa eilisestä kyykky treenistä ja siitä kuinka tämän viikon ensimmäinen kyykky treeni keskiviikkona ja jälkimmäinen nyt eilen lauantaina erosivat toisistaan. Niin kyllä erosivat myöskin tämän viikon penkki treenit mutta eri tavalla sillä tein viikon molemmat penkki treenit eri tavalla. Voisikin siis olla ehkä parempi että kirjoitan tässä nyt tämän viikon penkki ja kyykky treeneistä mitkä erosivat toisistaan eri syistä.

Eilen maaanantaina tuli käytyä kolmannen kerran Tampereen Loaded:lla treenaamassa kun minun oli alun perin tarkoitus palata kotiin reissulta keskiviikkona. Minulla oli Vammalan kuntosalille yksi kerta jäljellä ja ajattelin sen käyttää tiistaina kun minun oli alun perin tarkoitus palata kotiin keskiviikkona. Kuitenkin kun nyt eletään tiistaita niin olenkin jo takaisin kotona. Taas vaihteeksi suunnitelmat muuttuivat extemporeen ja siinä tiistaiaamuna kun olin herännyt niin lähes saman tien aloin pakkaamaan kamoja kasaan että pääsin lähteen mahdollisimman pian.