Laskettelua ja kuntosalia

09.12.2023 - 16:20

Vammala reissu on nyt takana ja tällä reisulla tuli käytyä ensimmäistä kertaa Tampereen PTVGYM:llä sekä laskettelukausi tuli avattua. Lauantaina mennessä Vammalaan poikkesin Tampereen PTVGYM:in kautta missä tein jalkatreenin minkä jälkeen Vammalassa kävin treenaamassa maanantaina rinnan, tiistaina maastavedon sekä torstaina jalat. Keskiviikkona ja perjantaina oli vuorossa sitten laskettelut ja mäessä tuli oltua parisen tuntia per päivä.

Mitään ei ollut oikein suunniteltu etukäteen muuta kuin että Tampereen PTVGYM:lle menen samalla matkalla kun menen Vammalaan. Toinen suunnitelma oli käydä Ellivuoressa laskettelemassa muutaman kerran ja kolmas asia oli ottaa Vammalaan salikortti sillä pitihän nyt salilla käydä ja tuolla kortilla pääsen sitten jouluna myöskin treenaamaan. Asioita oli suunniteltu ja sitten niitä ei ollut suunniteltu.

Olin loppuviikon saldovapaalla mutta Ellivuori oli kiinni maanantaina sekä tiistaina niin laskettelu meni sitten loppuviikkoon. Muutenkin Ellivuori aukesi keskiviikkoa lukuunottamatta vasta illalla niin en voinut tehdä onneksi niitä tyhmiä asioita kuten viime talvena että aamupäivästä mäkeen ja illalla salille. Noita on kyllä tullut tehtyä ja täytyy sanoa että ei niissä mitään järkeä ole vaikka olenkin vääntänyt jopa jalkatreeniä samana iltana kun olen käynyt aamupäivällä mäessä.

Se tapahtui taas niin kuin viime talvena. Niinä päivinä kun olin mäessä niin olin paljon väsyneempi kuin niinä päivinä kun menin kuntosalille. Niin no toisaalta kun olen laskettelemassa niin olen lähes kokoajan liikkeessä joko tulen mäkeä alas, olen menossa hissillä ylös tai sitten odottelen hissijonossa. Kuntosalilla ei kuitenkaan tule oltua läheskään niin paljon liikkeessä vaan tekeminen on enemmänkin paikallaan oloa. Kuitenkin salilla ollaan myös huonossa ilmassa sisätiloissa kun taas mäessä saa raitista ilmaa kokoajan minkä johdosta olenkin miettinyt että onko se syy?

Laskettelemassa saa raitista ilmaa niin olen väsyneempi? Tätä asiaa olen naureskellen miettinyt vaikka syy onkin se että laskettelussa on oikeasti liikkeessä lähestulkoon koko ajan. Tietenkin se mitä tekee rinteessä ja laskettelun aikana riippuu siitä mitä tai miten siellä tekee asioita. Itse olen nyt vuosia laskenut vain non-stoppia mäkeä ylös ja alas mikä on ollut mahdollista kun en ole osunut ruuhka-aikoihin enkä ole nyt käynyt muualla laskettelemassa. Huomaan että osa ihmisistä pitää taukoja sillä jotkin ihmiset vain katoavat vähäksi aikaa ja ilmestyvät pian taas.

Se että olin keskiviikkona laskettelemassa pari tuntia, tein torstaina jalkatreenin ja menin perjantaina taas mäkeen niin voi olla toisille liikaa mutta itselleni ei. Keskiviikkona olin aamupäivästä mäessä ja pääsin sitten lepäämään hieman puolen päivän jälkeen. Torstaina menin ihan normaalisti illalla salille tekemään jalkatreeniä ja kun huomasin että voimat eivät ole ihan niin hyvät kuin toivoin niin päätin tehdä viisi kymmenen toiston sarjaa 145kg painoilla. Tuossa torstain jalkatreenissä eniten kovia koki alaselkä mikä sai painetta ja kun perjantaina oli vuorossa taas laskettelu niin en oikein tiennyt mitä oikeasti odottaa?

Perjantaina laskettelu meni ihan hyvin ja paremmin kuin keskiviikon. Keskiviikkona oli talven ensimmäinen kerta mäessä jolloin jaloissa tuntui lähinnä se että monot eivät ole olleet jalassa lähes vuoteen. Perjantaina kaikki tuntui jopa paremmalta jaloissa eikä torstain kyykyssä tullut alaselän paine vaikuttanut mitenkään perjantaina laskemiseen. Ainoa asia minkä siis huomasin oli että torstaina kyykky hieman kärsi keskiviikon laskettelusta sillä viime viikon lauantaina Tampereen PTVGYM:llä kyykky sujui paljon paremmin.

Tämän viikon keskiviikkona onnistuin viimein siinä mitä jouluna parin viikon ajan metsästin. Tälläkin kertaa en oikein siihen uskonut sillä maanantaina oli Super bowl yö ja pääsin viimein illalla vasta nukkumaan. Maanantaina sain kyllä penkissä tehtyä 200kg painoilla mutta muuten en oikein jaksanut tehdä muuta. Tiistaina oli vuorossa sitten laskettelua ja normaaliin tapaan olin todella väsynyt. Näin ollen keskiviikkona ei ollut mikään paras päivä lähteä tekemään kyykky treeniä näin unen ja palautuksen kannalta.

Tällä viikolla tuli taas käytyä pari kertaa laskettelemassa Ellivuoressa. Tämän viikon suunnitelmat muuttuivat moneen kertaan kun en ollut ihan varma minä päivänä tulen ja minä päivänä tulen lähtemään. Alunperin minun oli tarkoitus tulla viime viikon torstaina mutta päädyin lopulta tulemaan sunnuntaina mikä oli yhdessä vaiheessa se suunnitelma. Myöskin jossain vaiheessa mietin lauantaina tulemista mutta siinä vaiheessa kun mietin lauantaita niin sunnuntai kuulosti paljon paremmalle. Minulla oli siis "normaaliin" tapaan hieman erilaisia suunnitelmia milloin tulen ja milloin lähden.

Eilen kun tulin PTVGYM:ltä niin jollain Audilla oli taas kiire mutta eipä se yllätä. Ensiksi hän meni minun ohi työmaa-alueella missä oli 30km/h rajoitus ajamalla 60-70km/h. Eipä mennyt kauaa kun kuitenkin pian ajoin hänen perässään kun hän joutuin ajamaan jonkun perässä hiljaa. Eipä siis auttanut hänen ylinopeutensa yhtään mitään. Lopulta hän sitten kääntyi samasta risteyksestä kun minä ja tuli samaan parkkihalliin.

Kirjoittelin tuossa vähän aika sitten kuinka toiset ihmiset vain haisevat pahalle kuntosalilla ja täytyy kyllä taas hieman kertoa eilisestä. Sama ihminen oli taas kyseessä mistä tuo kyseinen toiset ihmiset vain haisevat pahalle kuntosalille sai alkunsa. Ensinnäkin tällä viikolla maanantaina kuntosalilla niin menin räkkivedon tekemisen jälkeen yläkertaan niin tietenkin tämä kyseinen ihminen tuli jostain pukuhuoneesta / wc:stä juuri siihen minun eteeni portaisiin. Halusin suosiolla jättää hieman eroa häneen etten nyt ihan perässä kävellyt portaita mutta siitäkin huolimatta vaikka kävelin perässä niin haju oli valtaisa. Siis kun ihminen kävelee portaita toiseen kerrokseen ja niihin portaisiin jää hetkeksi sellainen yököttävältä haiseva hajuvana minkä läpi pitää mennä niin ei se mukavaa ole.

Perjantaina kun bussit ei ilmeiseti kulkenut niin PTVGYM:llä ei teinejä illalla näkynyt ja muutenkin perjantai-ilta oli muutenkin rauhallisempi kuin normaalisti. Oli kyllä ihan mukava olla PTVGYM:llä kun sitä huutoa ja varsinkaan vitun huutamista ei kuulunut. Lauantai-iltana huomasi että bussit olivat taas kulkeneet ja teinit olivat palanneet PTVGYM:lle. Tämän huomasi siis siitä että roskikset ja niiden vierustat olivat täynnä tyhjiä energiajuomia sekä laitteet ja painot olivat ihan sekaisin.

Tänään tuli Instagramista jonkun mielenkiintoinen ja oikeaa asiaa sisältävä story minulle vastaan. Tuo kyseinen story kyllä sopii sopivasti siihen mitä taas kuulee kuntosalin pukuhuoneessa kun kuulee ihmisten puhuvan keskenään. Yleisesti varsinkin teinien suusta kuulee sitä että he eivät syö yleisesti ja vanhemmilta ihmisiltä kuulee yleisesti vain sitä että lounasbuffetissa vedetään ruokaa koko rahan edestä liikaa. Mistä siis tuo Instagram story kertoi mihin tässä viittaan?