Langattomat Beats wireless sekä Beats Studio wireless vertailussa

04.12.2016 - 17:03

Se oli 2012 ja Lontoon olympialaiset kun näin ensimmäisen kerran Beats kuulokkeet. Seurasin Olympialaisten uintia ja huomasin Michael Phelpsillä olevan hienon näköiset kuulokkeet. Aina kun uimarit tulivat altaalle niin katsoin ainakin Michael Phelpsillä olevan kuulokkeet joissa oli b merkki / symboli. Kuulokkeet näyttivät omaan silmääni hyvän näköisiltä niin jonkin ajan päästä aloin tarkastelemaan mitkä kyseiset kuulokkeet olivat sillä en ollut niitä aikaisemmin nähnyt. Tuosta hetkestä alkaen aloin tutustumaan ja kiinnostumaan Beats kuulokkeista.

Eipä aikaa kulunut tuosta kuin vajaa vuosi niin omistin ensimmäiset Beats kuulokkeet. Olin alkanut kyllästymään pitämään puhelinta kädessäni käsisuojassa treenin aikana. Käsisuoja kun kiristi ja puristi hauista minkä johdosta käsi oli usein punainen treenin päätyttyä. Käsisuoja treenin aikana kädessä oli aikoinaan edistystä sentään puhelimen / iPodin pitämiseen taskussa. Ensinnäkin iPhone / iPod oli välillä häiritsevästi tiellä taskussa mutta suurin syy oli kuulokkeiden johto mikä oli yleensä juuri niin pitkä, että pienikin venyminen tai laitteen siirtyminen taskussa irroitti kuulokkeiden johdon laitteesta mikä johdosta musiikki sitten loppui. Käsisuojaa käytttäessä tuo johto asia korjaantui eikä mielestäni iPhone tai iPod kädessä haitannut treenaamista joten oikeastaan tuo painautuminen / puristaminen oli ongelma. Tietenkin käsisuoja oli aina ihan hien peitossa mutta se nyt onkin itsestään selvää kun kroppa sentään hikoaa treenin aikana. T-paita sentään auttoi hieman mutta usein treenasin hihattomalla paidalla minkä johdosta käsisuoja oli hiessä treenin jälkeen.

Se oli vuoden 2013 alkuvuotta kun aloin miettimään ja etsimään langattomia bluetooth kuulokkeita. Ainoa ongelma tuohon aikaan oli se, että bluetooth kuulokkeet olivat vielä uusi asia. 2013 vuonna bluetooth kuulokkeiden tarjonta oli heikkoa sekä niiden laatu oli mitä oli. Heikko tarjonta ja laatu oli myöskin heikkoa minkä lisäksi ne myöskin olivat kalliita mitä ne ovat tälläkin hetkellä, mutta tuolloin ei ollut tarjolla halvempia vaihtoehtoja.

Minulla oli oikeastaan yksi vaihtoehto. Oikeastaan itse halusin ostaa Beats kuulokkeet mutta tuolloin olevasta tarjonnasta ne olivat parhaimmat millä tahansa mittarilla. Ainakin siis omasta mielestäni. Beats wireless kuullokkeissa oli siihen aikaan yksi parhaista akun kestoista, äänenlaatu oli parempaa sekä Saksan Amazoonista vielä hintakin oli kohdillaan. Oikeastaan jos en olisi bongannut Saksan Amazoonista Beats kuulokkeita silloin siihen aikaan milloin ne ostin niin nuo kuulokkeet olivat jääneet ostamatta. Sain nimittäin Saksan Amazoonista Beats Wireless kuulokkeet noin 100€ halvemmalla mitä ne olisin saanut Suomesta.

Onneksi ostin Beats wireless kuulokkeet aikoinaan sillä tuota ostoa en ole katunut. Oli nimittäin niin hyvä asia saada puhelin pois käsisuojasta ja kädestä kun sitä pystyy pitämään vain salikassissa. Ei ole tarvinnut miettiä johtoja enkä ole tuon jälkeen edes käyttänyt enään ikinä treenin aikana johdollisia kuulokkeita. 

Beats wireless vs Beats Studio Wireless kuulokkeet

Aika on kulunut eteenpäin ja samalla tekniikka menee eteenpäin. Nykypäivänä langattomia kuulokkeita on kaupoissa suurempi valikoima mihin kuuluu niin halvempia kuin kalliimpia vaihtoehtoja. Täytyy kuitenkin muistaa, että langattomat kuulokkeet ovat normaaleita kuulokkeita kalliimpia eikä taso vastaa johdollisia kuulokkeita. Kuitenkin laadukkaammat langattomat kuulokkeet kuullostavat ihan hyvälle ja ovat ihan hyvin verrattavissa johdollisiin kuulokkeisiin, mutta yleisellä tasolla langattomat kuulokkeet ovat huonompia.

Aikoinaan kun ostin Beats wireless kuulokkeet treenaamista varten niin samalla vaihdoin nappikuulokkeet sangallisiin kuulokkeisiin. Samalla minulle oli eräänlaisia ongelmia vastaan sillä nappikuulokkeet ovat treenatessa käytännöllisemmät. Nappikuulokkeet kun pysyvät paremmin päässä treenin aikana toisin kuin sangalliset kuulokkeet mitkä voivat lähteä valumaan päästä ja tippua. Puolestaan äänenlaadullisesti sangalliset kuulokkeet ovat nappikuulokkeita paremmat.

Beats wireless kuulokkeiden kanssa minulla on ollut hieman treenatessa ongelmia tiettyjen liikkeiden kanssa. Kuulokkeet kun ovat alkaneet valumaan pois päästä. Tämänkaltaisia liikkeitä ovat olleet penkkiliikkeet joissa pää on ollut hieman alaspäin tai ihan normaalit liikkeet penkillä makuuasennossa. Olen kikkaillut kuulokkeiden asentoa näissä liikkeissä tai olen ottanut kuulokkeet välillä pois kokonaan.

Tähän asiaan on nyt tullut parannusta kun olen alkanut käyttämään treenin aikana työkuulokkeitani jotka ovat Beats Studio wireless. Näiden kahden Beats kuulokkeen välillä on parikin eroa mutta suurimmat ovat siinä, että Beats Studio wireless kuulokkeet pysyvät päässä paremmin kuin Beats wireless kuulokkeet. Toinen asia mikä Studiossa on paremmin on äänenlaatu mutta onhan kuulokkeet puolet kalliimmat. Omaan mieleeni on parempi ja käytännöllisempi asia on juurikin kuulokkeiden pysyminen paremmin päässä. Treenin aikana käytännössä kaikissa liikkeissä kuulokkeet pysyvät ihan hyvin päässä eikä ne lähde valumaan samalla tavalla kuin Beats wireless kuulokkeet.

Yksi suurempi ero erottaa Beats wireless sekä Beats Studio wireless kuulokkeiden välillä. Kummatkin erot niin äänenlaadun kuin päässä pysymisen eroittaa omasta mielestäni juurikin se asia, että Beats Studio kuulokkeet peittävät korvat kokonaan kun puolestaan Beats wireless kuulokkeet menevät vain korvien päälle. Yleisellä tasolla Beats Studio wireless kuulokkeet ovat jämäkämmät kuin Beats wireless mikä myöskin vaikuttaa Studio kuulokkeiden pysyvän päässä paremmin. Se mitä äänenlaatuun tulee niin onhan kuulokkeissa hinnassa eroa puolet tai enemmän, mutta kuulokkeet jotka peittävät koko korvan päästävät vain vähemmän melua läpi.

Beats kuulokkeiden suurin ongelma on hinta

Minulla on kokemusta nyt Beats wireless, Beats Powerbeats2 sekä Beats Studio wireless kuulokkeista ja yksi asia yhdistää näitä kaikkia kuulokkeita. Käytännössä hinta laatusuhde ei ihan vastaa missään tapauksessa. Kuulokkeet ovat hinnoiteltu hieman yli kaikissa tapauksissa ja mitä kalliimmista Beats kuulokkeista puhutaan niin sitä enemmän. Äänenlaadullisesti kuulokkeet ovat hyviä tai ainakin keskitasoa parempia. En ole kaikkia malleja koittanut niin en voi sanoa yleisellä tasolla onko Beats kuulokkeet yleisesti saman tasoisia, mutta langattomien kuulokkeiden äänenlaatu on ainakin sitä parhaimmistoa.

Se mikä mielestäni hinta laatusuhdetta heikentää on kuulokkeiden materiaali ja kestävyys. Kuulokkeet vaikuttavat suhteellisen heppoisilta sekä halvoilta materiaalisesti. Minulta itseltäni ovat yhdet Beats wireless kuulokkeet katkenneet sangoista. Onneksi minulla oli takuuta jäljellä ja Amazoonin kanssa asiakaspalvelu pelasi hyvin niin sain helposti ja nopeasti uudet tilalle. Kuitenkin kun Beats kuulokkeista joutuu maksamaan paljon niin sitä odottaisi niiden kestävän hyvin mutta oikeasti niiden kanssa saa olla tarkkana etteivät esim sangat mene katki. Studio malli tuntuu olevan vankempi kuin alkuperäinen wireless malli mikä tuntuu ja vaappuu heppoiselta mutta silti olen Studio kuulokkeita käsitellyt varoen. Varsinkin sangan kohtia joilla laitetaan kuulokkeet kasaan tuntuvat suhteellisen heikolta.

Beats kuulokkeet ovat hyvät treeniin mutta yleiseen käyttöön suosittelen muita vaihtoehtoja varsinkin jos ei tarvitse langattomia kuulokkeita

Omasta mielestäni Beats kuulokkeet ovat hyvät salille tai muutoinkin treenaamiseen. Ne tuntuvat kestävän hikeä millä olen tainnut hajottaa lukemattoman määrän nappikuulokkeita. Oma musiikki maku vielä korostaa Beats kuulokkeiden valintaa sillä mielestäni Beatsit osaavat toistaa matalan äänen ja basson hyvin. Varsinkin tuollainen trance / dance musiikki treenin aikana kuullostaa hyvälle.

Beats kuulokkeissa on nykyään tai ainakin uskon olevan mikrofoni langoissa kiinni. Omissa vanhoissa Beats wireless mallin kuulokkeissa mikrofoni oli kiinni johdossa mistä ei ollut niinkään hyötyä kun käytin kuulokkeita vain langattomasti. Beats Studio kuulokkeista mikrofoni löytyy sangoista minkä johdosta ne ovat olleet töissä ja matkoilla kätevät kun niiden avulla onnistuu puhelimeen puhuminen kätevästi. Tuon ominaisuuden takia niitä voi harkita yleiseen käyttöön ja varsinkin jos tarvitsee mikrofonia.

Kuitenkin "halpamainen" rakenne sekä kalliimpi hinta ei houkuta niinkään ostamaan Beats kuulokkeita yleiseen käyttöön. Myöskään ei se äänenlaatu ole sitten parasta jos aletaan vertaamaan muihin vaihtoehtoihin ja varsinkin jos ei tarvitse langattomia kuulokkeita niin en Beats kuulokkeita itse edes miettisi. Akg:ltä saa ainakin hyviä kuulokkeita ja itse olen vältellyt jo vuosia Sennheiser kuulokkeita, koska ne menevät rikki yllättävän nopeasti.

Minulle piti tulla tänään uusi jääkaappipakastin minkä kävin ostamassa Hulluilta Päiviltä Powerista. Kuljetuksen olisi pitänyt saapua kello 10 - 13 välissä joten olin odottamassa koko päivän kotona ja otin etäpäivän. Mitään ja kuulunut ja näkynyt niinpä otin Power asiakaspalveluun yhteyttä kello 14 kun kuljetuksen olisi pitänyt viimeistään saapua tunti sitten. Muutenkin kuljetuksen piti soittaa vähintään puolituntia ennen kuljetuksen saapumista. Ajattelin aluksi käyttää Power.fi olevaa chat-palvelua mutta päätinkin ihan soittaa Power asiakaspalveluun.

Keskiviikkona oli viikon ensimminen jalkatreeni ja täytyy sanoa että en odottanut kyykyltä sen pahemmin yhtään mitään. Olinhan juuri lauantaina kyykännyt 230kg kaksi toistoa ja 240kg yhden toiston. Kuitenkin kun katsoo viime viikkoa muutenkin niin keskiviikon ensimmäinen kyykky treeni meni heikosti kun sain kaksi kertaa yhden toiston 200kg. Viikon toinen kyykky treeni lauantailta menikin sitten todella hyvin. Tämän pohjalta en sitten tiennyt oikein mitä odottaa mutta olenkin päättänyt että nyt keskityn viemään kyykyn mielummin hyvin alas kuin lähteä hakemaan yli 200kg painoja.

Mennään ajassa taakse päinä vuoteen 2013 jolloin menin juoksemaan ensimmäisen puolimaratonin. Tuohon aikaan juoksin todella paljon ja varsinkin aamuisin sillä kävin yleensä aamulla juoksemassa ja illalla kuntosalilla. Olin jo muutaman vuoden käynyt tosiaan aamulla ennen töihin menoa tai ennen toimistolle menemistä käynyt juoksemassa noin kymmen kilometrin lenkin kolmesta viiteen kertaan viikkoon. Tämän lisäksi menin sitten illalla kuntosalille tekemään ihan normaalisti voimaharjoittelua mikä ei silloin eronnut kyllä yhtään siihen nähden mitä nykyään teen.

Minun oli tarkoitus kirjoittaa eilen tämän viikon penkki treeneistä ja siitä kuinka suosittelen tekemään erilaisia treenejä. Kuitenkin nyt päätin kirjoittaa eilisestä kyykky treenistä ja siitä kuinka tämän viikon ensimmäinen kyykky treeni keskiviikkona ja jälkimmäinen nyt eilen lauantaina erosivat toisistaan. Niin kyllä erosivat myöskin tämän viikon penkki treenit mutta eri tavalla sillä tein viikon molemmat penkki treenit eri tavalla. Voisikin siis olla ehkä parempi että kirjoitan tässä nyt tämän viikon penkki ja kyykky treeneistä mitkä erosivat toisistaan eri syistä.

Eilen maaanantaina tuli käytyä kolmannen kerran Tampereen Loaded:lla treenaamassa kun minun oli alun perin tarkoitus palata kotiin reissulta keskiviikkona. Minulla oli Vammalan kuntosalille yksi kerta jäljellä ja ajattelin sen käyttää tiistaina kun minun oli alun perin tarkoitus palata kotiin keskiviikkona. Kuitenkin kun nyt eletään tiistaita niin olenkin jo takaisin kotona. Taas vaihteeksi suunnitelmat muuttuivat extemporeen ja siinä tiistaiaamuna kun olin herännyt niin lähes saman tien aloin pakkaamaan kamoja kasaan että pääsin lähteen mahdollisimman pian.

Lauantaina kävin tekemässä Tampereen Loaded:lla poikkeuksellisesti rinta- & olkapäätreenin. Tämä oli poikkeuksellinen kahdestakin syystä. Ensinnäkin yleisesti teen lauantaisin jalkatreenin ja toiseksi olen treenannut Tampereen Loaded:lla vain jalkatreenejä sekä selkätreenejä. Siis oikeasti olen käynyt useita kertoja tekemässä Tampereen Loaded:lla treenejä ja olen tehnyt siellä vain joko selkä- tai jalkatreenin. Keskiviikkona kävin tekemässä Tampereen Loaded:lla jalkatreenin kyykyllä, torstaina tein selkätreenin maastavedolla Vammalassa sekä perjantaina kävin Ellivuoressa laskettelemassa.