Laadukkaan äänen ja kuvan HIFIMESSUT 10.-11.9.2022

04.08.2022 - 15:22

En tiedä mistä sain päähäni googlettaa milloin on tämän vuoden Hifimessut, mutta huomasin niiden olevan noin kuukauden päästä 10.-11.9.2022. Aloin sitten muisteleen, että viime vuonna Hifimessut oli muistaakseni hieman myöhemmin samalla kun oli Ruoka- & viinimessut lokakuun loppupuolella. Olen viime vuoden Hifimessuista kirjoittanut Hifimessut 2021 kokemuksia ja mitä nyt yritän muistella niin eniten taisin kuunnella kuulokkeita ja seuraavaksi mieleen jäi hotellin sokkelot. Tälläkin kertaa Hifimessut on samassa paikassa niin odotettavissa on portaissa kävelyä eri kerroksien väliltä ja pieniin huoneisiin sullomista. Nyt kun Hifimessut on aikaisemmin niin päälle ei tarvitse ottaa niin paljoa vaatteita niin pitää kyllä mennä niin kevyillä vaatteilla kuin vain mahdollista.

Hifimessuille on tulossa seuraavia yrityksiä ja merkkejä: Audelec, Audiolab, Acoustic Energy, Atacama, Audiovector, Ataria, Bassan, Bluesound, B&W, Classe Audio, Accuphase, Argon, JT-Audio, Fisher & Fisher, Blue Horizon, Denon. Audiokauppa, Focal, Cambridge Audio, Canton, Grado, ProAc, Neat, Naim, MR Hifi, Michell Engineering, Hifiharrastajat Ry, Copland, IsoTek, Hifimesta, DSPeakers, Dual, Final, Kannel Audio, Leak, Martin Logan, Marantz, Music Hall, McIntosh, Musical Fidelity, Quad, Stax, PMC, Simex, SoundUnited, AK-Hifisystems, Highend Studio, KEF, SVS, System Audio, Rotel, NAD, Optoma, Grandview, Kruunuradio, Ortofon, Wireworld, VLSI-solution, Vinylmusic.fi

https://www.hifimessut.fi/

​Lipunmyynti aukeaa 15.8.2022 ja yhden päivän lippu maksaa 10€ sekä kahden päivän 15€. Ei ole ainakaan hinnalla pilattu vaikka odotukset Hifimessuja kohtaan eivät ole itselläni aina suuria. Olen sen jo moneen Hifimessut kokemukseen kirjoittanut, että itse tykkään käydä kuuntelemassa ja katsomassa sellaisia tuotteita jotka oikeasti voisin hommata eikä minua kiinnosta käydä kuuntelemassa merkkien lippulaiva malleja tai merkkejä joihin minulla ei ole koskaan varaa. Ihan vain sen takia, että olen niitä jo aikojen saatossa kuunnellut eikä hifimessujen tilat ole akustoidusti lähellekään sitä tasoa kuin pitäisi jolloin laitteista ei saada edes sitä parhainta irti. Lähinnä nyt menen katsomaan olisiko siellä edes mitään messutarjousta tai oikeasti itselleni kiinnostavaa laitetta / kaiutinta minkä voisin hankkia lähitulevaisuudessa.

https://www.hifimessut.fi/liput.html

Eilen lauantaina tuli sitten käytyä jälleen kerran Habitare & Hifimessut 2023 Messukeskuksessa. Odotukset olivat aikalailla sitä samaa mitä tuli todettua viime vuoden Habitare ja Hifimessuista eli sitä samaa mitä tuli todettua edellisiltä kerroilta ja edellisiltä kerroilta. Habitare ja Hifimessut ovat vuodestan toiseen aikalailla samat mutta mielestäni hiipuvalla ja heikentyneellä meiningillä. Varsinkin Hifimessut ovat vuosi toisensa jälkeen vain huonontuneet ja Habitare on aikalailla samankaltainen mutta mielestäni muutamia vuosia sitten siellä oli enemmän. 

Sain viime viikolla extempore päähänpiston käyttää Gigantin Apple trade in tarjousta hyväksi. Olin kyllä huomannut mainoksista että Gigantilla oli Apple trade in kampanja päällä mutta siihen oikein aluksi reagoinut mitenkään. Viime vuonna hyödynsin Gigantin Apple trade in kampanjaa Ipadin osalta missä vaihdoin ikivanhan Apple Ipad Air 2:sen uuteen halpa malliin mikä nykyisin sekin on aika kallis. Tällä kertaa sitten kiinnitin huomiota Macbook tarjoukseen eli Gigantti tarjosi normaalin etuuden hyväksi 150€ lisää. 

Kesäloman aikana tulin hankkineeksi extemporeen NAD c298 päätevahvistimen Tampereen Hifihuoneelta. Olimme kaverin kanssa tulossa Helsingistä takaisin Vammalaan katsomasta Oppenheimer elokuvaa minkä kävimme katsomassa ja testaamassa Finnkino Tennispalatsin uuden LUXE-salissa. Matkalla Vammalaan mietin siinä hetken aikaa pitäisikö käydä Tampereen Hifihuoneen kautta vai jatkaa vain suoraan? Olin edellisellä viikolla käynyt Tampereen Audiokaupan loppuunmyynnissä ja siitä reissusta oli jäänyt asioita pyörimään päähän. 

Laittakaa ylös päivämäärä 16.-17.9.2023 niin kuin minunkin on tarkoitus sillä tuolloin on tämän vuoden Hifimessut sekä Habitare. Habitare alkaa muutamaa päivää aikaisemmin eli onko nyt keskiviikosta -sunnuntaihin vai normaaleille kävijöille torstaista - sunnuntaihin mutta Hifimessut ovat vain viikonloppuna. Vielä ei ole tullut mitään sen parempaa infoa mitä siellä on saati lipun hintoja mutta normaalisti Habitare lipulla on päässyt kumpaankin tapahtumaan. 

Kirjoittelinkin tuossa jo ensimmäisen kirjoituksen uudesta päätevahvistimesta minkä ostin tämän viikon alussa ja mitä nyt tulin loppuviikoksi asentamaan ja kokeilemaan. Ensimmäinen ilta ja toisen päivän aamupäivä menikin tosiaan tuon NAD C298 päätevahtimen liittämiseen Denon x3600H kotiteatteri vahvistimeen. Kuten ensimmäisessä kirjoituksessa NAD C298 olen käynyt asiat jo läpi. Kuitenkin nyt viimein olen päässyt kuuntelemaan NAD C298 päätevahvistinta niin vinyyleiden, Node 2i, HBO Max:in sekä parin 4K bluray elokuvan kanssa.

Riaa-korjainta / phono päätettä olen miettinyt aina siitä asti kun päivitin levysoittimeksi Rega Planar 3:n viime kesänä. Tuon hankinnan jälkeen minun oli tarkoitus ostaa Regan oma Rega phono box mitä nytkin oli käytännössä tarkoitus hankkia. Kuitenkin minulle tarttui nyt käteen Musical Fidelity LX2-LPS riaa-korjain / phono pääte mikä ei kuitenkaan ollut minulle ihan tuntematon tapaus.