Kyynerlämmittimet ja MSM nivelrikkojen ja lihaskipujen parantamiseen

17.11.2017 - 10:01

Viimeisen parin vuoden aikana olen huomannut nivelien ottaneen jonkin verran ei toivottua osumaa treeneistä minkä johdosta nivelet ovat olleet jumissa / hieman tulehtuneet. Tätä on ollut huomattavissa silloin kun tätä on ilmennyt niin tietynlaisten käsitreenien sekä kovien penkkaamisten jälkeen. Juuri sellaisien käsitreenien jälkeen jolloin olen tehnyt todella paljon toistoja lyhyillä palautumisajoilla tai kun olen tehnyt penkissä noin 200kg painoilla. Nivelissä on alkanut tuntumaan jumittumista / tulehtumista päivän tai parin päivän päästä treenistä tiettyjä liikkeitä tehdessä eli näitä nivelen tulehtumisia en ole aina edes huomannut normaalisti. Vasta kun olen treenannut tiettyjä liikkeitä mitkä tuntuvat nivelissä kipeälle kun nivelet eivät ole normaalissa kunnossa.

Se miksi nivelet on mennyt tälläiseen kuntoon on juurikin pidemmät tai siis "ylipitkät" sarjat käsitreenien puolella, raskaat penkkaamiset ja dieettaaminen. Dieetillä kun rasvat ja kroppa käy muutoinkin pienillä energia varastoilla niin se ottaa myöskin ei toivottua rasitusta vastaan helpommin. Kun lihasten ympärillä on vähemmän rasvaa niin tällöin riski loukkaantua on suurempi.

Tämänkaltaiset ongelmat ovat olleet minulle jo nyt hieman pidempään tiedossa minkä johdosta olin alkanut tekemään asialle jotain. Aluksi aloin tiedostamaan mistä tämä voisi johtua ja miten voisin tätä torjua treenien osalta. Tämä oli tietenkin huono asia siinä mielessä, että se karsii tiettyjä hyviä liikkeitä pois sekä painojen käyttämistä liikkeissä. Muutenkaan ei voi tietää mistä liikkeistä ja painoista ongelmat alkavat niin siinä mielessä tiettyjen liikkeiden ja painojen karsiminen on huono ratkaisu.

Ultimate MSM, 90 caps

Ensimmäinen kunnollinen ratkaisu ongelmaan oli kyynerlämmittimet. Lähinnä hommasin kyynerlämmittimet penkkausta ja käsitreenejä ajatellen. Halusin kyynerlämmittimet heti käyttöön joten ostin Rehband kyynärtuet lähi Stadiumista noin 20€ hintaan per käsi. Jälkeenpäin olen huomannut, että kyseiset Rehband kyynärtuet ovat itselleni ehkä kokoa liian isot sekä hieman liian ohuet. Voi myös olla, että kyseiset Rehband kyynärtuet ovat vain käytössä venyneet ja ostaessani ne olivat sopivammat kädessä eli olisi voinut vain ostaa yhden koon pienemmät heti. En ole oikein vain uskaltanus ostaa verkkokaupoista kyynerlämmittimiä sillä oikean koon tietäminen voi olla hieman hankalaa vaikka polvilämmittien kohdalla kävikin heti hyvin. Olen kyllä miettinyt STrong Elbow Sleeves ostamista, mutta toistaiseksi en ole saanut vielä aikaiseksi näiden hankkimista. Minun pitäisi olla heihin aluksi yhteydessä sillä koko taulukko on vain tuuma koossa ja haluaisin varmistaa oikeat koot ennen ostamista.

Toinen asia mikä auttoi nivelien tulehtumiseen olikin sitten MSM pillerit. Kyseiset pillerit tulivat vastaan itselleni ihan puskista sillä en edes tiennyt tälläisistä pillereistä ja niiden vaikutuksista. Tuossa muutamia viikkoja sitten Fitnesstukulla oli jotain tarjouksia ja jostain syystä sitten aukaisin Ultimate MSM, 90 caps linkin ja huomasin niiden ehkäisevän nivelkipua tai niin ainakin tuotetekstissä kerrotaan. Näin muutamien viikkojen kokeilun jälkeen voi vain sanoa, että MSM pillerit ovat auttaneet ainakin itselläni nivel ongelmiin joita ei pahemmin ole ollut. Olen tehnyt käsitreeneissä todella pitkiä sarjoja sekä sellaisia liikkeitä mitkä ovat tainneet edes autta nivel kipuihin. Tämän lisäksi olen nyt viimeaikoina tehnyt penkissä todella paljon suurilla painoilla toistoja ja sarjoja mikä on aikaisemmin tuottanut kipuja niveliin, mutta nyt sitä ei ole näkynyt. Näiden omien kokemuksieni perusteella MSM on auttanut ja tehnyt sen mitä tuotetekstissä on sanottu.

Itse suosittelen käyttämään kyynerlämmittimiä sekä MSM pillereitä tai jauhetta jos ja kun sinulla on nivel kipuja tai tulehduskia. Kyynerlämmittimet edes auttavat muutoinkin ehkäisemään kipuja mutta mitään suoritusta parantavaa se ei mielestäni tee toisin kuin polvilämmittimet. Tämä voi johtua juurikin heikoista kyynerlämmittimistä tai sitten polvilämmittimet toimivat vain paremmin henkisenä tukena.

 

Mitä MSM on?

MSM (metyylisulfonyylimetaani) on rikkiyhdiste, jota esiintyy luonnostaan ihmisen ja kaikkien muidenkin selkärankaisten elimistössä. MSM ei ole siis elimistölle mikään vieras aine. Ravintolisänä nautittu MSM tunnetaan erityisesti kipua ja tulehdusta lievittävänä niveltuotteena (Ushu ja Naidu 2004, Kim ym. 2006, Debbi ym. 2011, Magrans-Courtney ym. 2011), mutta sillä on monia muitakin hyödyllisiä terveysvaikutuksia: MSM on myös hyvä antioksidantti mm. urheilijoille (Nakhostin-Roohi ym. 2015) ja se estää syöpäsolujen kasvua (Joung ym. 2014, Sp ym 2015). Oregonin Lääketieteellisen Instituutin professori Stanley W. Jacob on tutkinut eniten DMSO:ta ja MSM:ää 1960-luvulta alkaen ja tehnyt MSM:ää tunnetuksi kautta koko maailman.

MSM on vesiliukoinen molekyyli, joten sitä poistuu kasvisruoasta, jota valmistetaan keittämällä tai hauduttamalla vedessä. Ruoan rikkipitoisuus on ollut vähenemään päin jo pitkään.

http://www.tritolonen.fi/uutiset/2703-msm-rikki-apua-nivelvaivoihin

https://www.fitnesstukku.fi/ultimate-msm-90-caps

http://vitamiinit.info/muut-tuotteet/msm-kattavin-tietopaketti-msmsta/

http://www.tritolonen.fi/uutiset/2703-msm-rikki-apua-nivelvaivoihin

 

Eipä siihen mennyt taaskaan kovin kauaa aikaa kun oikeasti aloin kaipaamaan Vammalassa ja varsinkin Tampereella treenaamista. Tulin viime viikon lauantaina takaisin kahden viikon reissulta Vammalasta jolloin kävin tekemässä neljä treeniä myöskin Tampereen Loaded:lla. Ensimmäinen ilta Pitäjänmäen PTVGYM:llä meni hyvin kun näin pari tuttua pitkästä aikaa eikä mitään ihmeellisyyksiä ollut kun en käynyt wc:ssä. Lauantain oli muutenkin suhteellisen tyhjä eikä PTVGYM:llä ollut hirveästi treenaajia ja esimerkiksi vapaapaino alueet olivat aikalailla tyhjänä koko sen ajan mitä siellä olin.

No niin jatketaan hieman tätä ylipaino on ylivoimaa mikä video tuli tuossa koostettua heti seuraavalla viikolla ensimmäisestä ylipaino on ylivoimaa videosta. Nämä ovat siis peräkkäisiltä viikoilta olevat treenit eli kaksi viikkoa ja kuusi plus kuusi treeniä eli kaksitoista treeniä. Tämä uusi Ylipaino on ylivoimaa video on viikko sitten tehdyistä treeneistä ja täytyy kyllä sanoa että en muista yhtään mitään noista treeneistä ellen ala katsomaan itse tuota videota. Jotain hieman normaalimpaa tuli tehtyä, epäonnistumisiakin sekä sarjaennätyksiä jos oikein muistan?

Onko ylipaino ylivoimaa? Siinä vasta kysymys ja oikea vastaus on oikeasti vaikea. Mietin kuitenkin suhteellisen usein sitä että miten jaksan treenata sen miten jaksan treenata? Olenko vain tottunut siihen että treenaan usein vai enkö oikeasti sitten treenaa? Aikoinaan kävin juoksemassa aamuisin yhdestä kerrasta viiteen kertaan aktiivisesti minkä lisäksi kävin kuntosalilla neljästä kerrasta kuuteen kertaan. Vuosien varrella olen käynyt kuntosalilla eri tavalla mitä nykyään käyn ja en muista tarkalleen milloin ja miten treenasin kun kävin aktiivisesti juoksemassa. Yhdessä vaiheessa kävin jopa aamuisin ja iltaisin treenaamassa kuntosalilla eli tupla treenaamassa.

No niin eilen sitten mukavasti takatalvi yllätti mutta itselleni se ei tullut niin yllätyksenä kun olin sentään säätietoja katsonut. Se minulle tuli yllätyksenä että sitä lunta sitten oikeasti tuli ja niinkin paljon. Olin kuitenkin itse jo vaihtanut kesärenkaat alle parisen viikkoa sitten. Kun perjantaina lähdin PTVGYM:lle niin juuri silloin seitsemän tienoilla lunta alkoi höytyilemään niin kuin säätiedoista näki. Lunta kuitenkin vain höntyili hyvin vähän niin itse ajattelin että ei sitä nyt sinä aikana niin paljoa tulisi mitä sitä lopulta tuli. 

Minulle piti tulla tänään uusi jääkaappipakastin minkä kävin ostamassa Hulluilta Päiviltä Powerista. Kuljetuksen olisi pitänyt saapua kello 10 - 13 välissä joten olin odottamassa koko päivän kotona ja otin etäpäivän. Mitään ja kuulunut ja näkynyt niinpä otin Power asiakaspalveluun yhteyttä kello 14 kun kuljetuksen olisi pitänyt viimeistään saapua tunti sitten. Muutenkin kuljetuksen piti soittaa vähintään puolituntia ennen kuljetuksen saapumista. Ajattelin aluksi käyttää Power.fi olevaa chat-palvelua mutta päätinkin ihan soittaa Power asiakaspalveluun.

Keskiviikkona oli viikon ensimminen jalkatreeni ja täytyy sanoa että en odottanut kyykyltä sen pahemmin yhtään mitään. Olinhan juuri lauantaina kyykännyt 230kg kaksi toistoa ja 240kg yhden toiston. Kuitenkin kun katsoo viime viikkoa muutenkin niin keskiviikon ensimmäinen kyykky treeni meni heikosti kun sain kaksi kertaa yhden toiston 200kg. Viikon toinen kyykky treeni lauantailta menikin sitten todella hyvin. Tämän pohjalta en sitten tiennyt oikein mitä odottaa mutta olenkin päättänyt että nyt keskityn viemään kyykyn mielummin hyvin alas kuin lähteä hakemaan yli 200kg painoja.