Kyykyssä pysäytyksellä 220kg vuoden sekä ketjujen kanssa 185kg

22.05.2022 - 17:23

Tuli tuossa eilen hengattua PTVGYM:llä hieman päälle kolme tuntia tehden jalkatreeniä. Katsoin kyllä kellosta taukojen pituuksia mutta en ajatellut tai keskittynyt paljonko kello oikeasti oli. Huomasin tai oikeastaan tajusin vasta viimeistä liikettä tehdessä, että ei juma olen ollu täällä kolme tuntia. No ei siinä mitään ja tein viimeisen liikkeen ihan normaalisti loppuun enkä lähtenyt enää tuossa vaiheessa mitään kiirehtimään.

Kyseisessä treenissä tein taas kerran kyykkyä ketjuilla mitä olen nyt aina tehnyt kun olen käynyt PTVGYM:llä tekemässä jalkatreeniä. Viimeksi taisin tehdä 180kg plus ketjut kolme ykköstä ja sitä edellisellä kerralla tehnyt saman. Viime kerralla kyllä ajattelin tekeväni 190kg tai 200kg plus ketjut mutta ensimmäinen 180kg plus ketjut tuntui niin raskaalle että en uskaltanut lähteä tekemään suuremmilla. Taistelin lopulta kaksi ykköstä lisää eli käytännössä se oli taistelu voitto.

Tämän viikon keskiviikkona minulla oli viikon ensimmäinen jalkatreeni missä myös kyykkäilin mutta ilman ketjuja. Sain tehtyä todella helpon pysäytys kyykyn 200kg painoilla ilman spotteria joten tuon jälkeen aloin miettimään mitä seuraavaksi? Päädyin nostamaan painot 220kg ja pyysin kaveria spottaamaan. Jo heti kun nostin tankoa räkistä niin tunsin sen painavan ihan eri tavalla kuin 200kg. Tämä johtuu siitä etten ole tottunut kyykkäämään yli 200kg painoilla sekä 20kg korotus on itselleni todella iso sillä ennätykseni on vain 250kg enkä nyt muutenkaan ole noin suuria painoja käyttänyt. Viime kesänä sain tehtyä ykkösen 230kg mitä seurasi seuraavalla viikolla kolmonen. Tänä vuonna olen kyykännyt muutaman kerran 200kg minkä lisäksi kerran 205kg, 210kg sekä 215kg painoilla. Kyseiset toistot eivät olleet pysäytyksillä.

Sain siis kyykättyä 220kg pysäytyksellä mikä edes auttoi sitä, että nyt eilen tein pysäytys kyykkyä 185kg painoilla plus ketjut. Ajattelin tehdä 190kg painoilla plus ketjut mutta henkinen kantti ei vielä kestänyt. Huomasin jo kun kyykkäsin ensimmäisen kerran 185kg painoilla plus ketjut että en ollut tottunut kyseiseen kuormaan ja sen olevan hakemista. Siitä huolimatta lähdin hakemaan tuon jälkeen kahta toistoa 185kg painoilla plus ketjut. Tuo jälkimmäinen kakkonen tuntui paljon helpommalle kuin tuon ensimmäinen ykkönen ihan vain siitä syystä, että olin henkisesti valmiimpi.

Nämä tulokset kertovat vain itselleni, että vaikka ennätykseni eivät ole vielä paukkuneet niin olen parhaassa kyykky kunnossa ikinä. Näin siis teknisesti ja henkisesti sillä omasta mielestäni kyykkäämisessä on ensimmäistä kertaa rauha ja tekniikka kasassa. Minulla ei ole mitään kiirettä lähteä hakemaan uutta ennätystä vaan rauhassa hion tekniikkaa suurempien painojen kanssa.