Kyykkytreenin painojen nostaminen & treenin rakentaminen ja ketjukyykky sarjaennätys PTVGYM:llä

03.07.2023 - 10:53

Eilen lauantaina kävin tekemässä jalkatreenin normaaliin tapaan PTVGYM:llä. Oli kyllä mukavaa vaihtelua kun olin edellisenä päivänä oli perjantaina käynyt Vantaan Loaded:lla tekemässä maastaveto treenin ja nyt lauantaina PTVGYM:llä jalkatreenin. En taaskaan oikein tiennyt mitä odottaa treeniltä. Perjantaina maastaveto meni hyvin Vantaan Loaded:lla vaikka lopulta epäonnistuin saamaan 270kg plus ketjut. En oikein tiennyt miten edellisen päivän maastaveto vaikutti nyt kyykkyyn. Myöskään en halunnut asettaa itselleni suuria odotuksia perustuen perjantain maastaveto treenistä jotta en pettyisi niin paljoa. On eri pettyä treeniin kun asettaa odotuksia treeniä kohtaan ja pettyä vielä suuremmin.

Kuitenkin kun tässä on treeniä vuosia takana niin paljon niin tiedän tasoni oli kyseessä huono päivä, hyvä päivä tai loistava päivä. Tietenkin aina voi tulla yllätyksiä mutta suurinpiirtein tiedän kyllä miten treeni vuosi mennä ja kyllä hyvän päivän varalta henkinen puoli pitää olla kunnossa. Toisaalta siis jos en ole ennen treeniä henkisesti edes valmis isoihin painoihin niin tietyn tason jälkeen en kyllä pysty henkistä valmistautumista vaihtamaan kesken treenin. Jos siis haluan mennä suuriin suuriin painoihin treenissä niin kyllä minun on ollut niihin valmis henkisesti jo ennen treeniä.

Tietyllä tapaa tämän kyllä huomasi eilisestä treenistä sillä en ollut ihan henkisesti valmiina vielä suurempiin painoihin. Olin tyytyväinen siihen mitä sain aikaan mutta huomasin etten ollut valmis suurempiin painoihin kuin millä tein. Toisaalta päätin hyvissä ajoin että pidättäydyn nykyisissä painoissa ja teen mielummin useampia sarjoja kuin että nostaisin painoja ja saisin mahdollisesti yhden toiston. Sain kuitenkin nyt tehtyä kolme kahden toiston sarjaa ja mahdollisesti olisin voinut myös saada kolmen toiston sarjan tai sarjoja.

Menin kyykky treenin jälleen normaalilla tyylillä eli nousuilla millä olen nyt kyykky treenit mennyt mutta vähensin 60kg painoilla tehtyjä sarjojen määriä. Ajattelin sitten tehdä mahdollisesti enemmän sarjoja 100kg painoilla mitä olen paikoitellen tehnyt. Välillä teen enemmän sarjoja 60kg painoilla ja välillä vähemmän milloin teen enemmän sarjoja 100kg painoilla. Kuitenkin teen eniten toistoja ja sarjoja juurikin 60kg sekä 100kg painoilla sillä haluan saada tekniikan ja lämmittelyn kohdilleen. Tämän jälkeen seuraavaksi ja kolmanneksi eniten lämmittelyitä teen 140kg painoilla mikä toimii enemmänkin viimeisenä lämmittelynä ja oikeastaan tässä kohtaan minun pitäisi tietää päivän kuntoa.

Kun teen treeniä ketjuilla niin laitan ketjut 140kg painojen kanssa kunhan olen tehnyt 140kg normaalit toistot. 140kg painojen jälkeen nostan painot suoraan 180kg painoihin plus ketjut. Vielä silloin kun ketjukyykky oli minulle uutta niin menin aikalailla eri nousuilla. Tämän takia esimerkiksi 160kg painot plus ketjut on nykyään aika harvassa. Teen yleensä 140kg plus ketjut kaksi kahden toiston sarjaa tai kahden toiston sarjan ja yhden toiston minkä jälkeen nostan painot 180kg. Joskus myös käytin sellaista tyyliä että tein yhden kahden toiston sarjan 140kg plus ketjut minkä jälkeen tein 160kg plus ketjut kahden toiston sarjan minkä jälkeen menin 180kg painoihin.

Viimeistään tuo 180kg plus ketjut näyttää missä kunnossa olen ja mihin painoihin voisin päätyä. Normaalissa kyykyssä vastaava paino on nykyään 200kg kun ennen se oli 180kg. Olen vain huomannut sen jo pidempään että saatan vielä kyykätä niin helposti 180kg painoilla mutta heti kun tangossa on 200kg niin ongelmat alkavat. 180kg painoilla voi tulla vaikka helppo kolme toistoa mutta 200kg painoilla sitten voi tulla hikinen ykkönen. Ketjujen kanssa 180kg plus ketjut voi tuntua jo niin raskaalle että huh huh mutta kyllä se vähintään kerran pari tulee vähintään hikisesti.

Päädyin tällä kertaa tekemään 210kg painoilla plus ketjut suoraan kaksi toistoa mikä todellakaan ei ole joka päiväistä. Ensimmäisellä kerralla tuntui jopa sille että olisi voinut tehdä jopa kolme toistoa. Kutenkin olin vielä tässä vaiheessa epävarma painojen noston suhteen minkä normaalisti olisin tehnyt. Ajattelin nostaa painot 215kg plus ketjut mikä on nykyinen ketjukyykky ennätys mutta en ollut kuitenkaan varma päivän kunnosta. Myöskin halusin tehdä tällä kertaa enemmän kuin vain yhden toiston niimpä päädyin tekemään toistamiseen 210kg plus ketjut kahden toiston sarjan.

Kun olin tehnyt kaksi kahden toiston sarjaa 210kg plus ketjut niin mietin vieläkin painojen nostamista 215kg plus ketjut. Aloin kuitenkin tulemaan vieläkin epävarmemmaksi jaksamiseni suhteen sillä olinhan tehnyt jo kaksi sarjaa 210kg plus ketjut. Lopulta kuitenkin päätin että nyt on vain parempi tehdä kolmas kahden toiston sarja 210kg painoilla plus ketjut niin saapahan uuden hyvän sarjaennätyksen.

Tämän viikon keskiviikkona onnistuin viimein siinä mitä jouluna parin viikon ajan metsästin. Tälläkin kertaa en oikein siihen uskonut sillä maanantaina oli Super bowl yö ja pääsin viimein illalla vasta nukkumaan. Maanantaina sain kyllä penkissä tehtyä 200kg painoilla mutta muuten en oikein jaksanut tehdä muuta. Tiistaina oli vuorossa sitten laskettelua ja normaaliin tapaan olin todella väsynyt. Näin ollen keskiviikkona ei ollut mikään paras päivä lähteä tekemään kyykky treeniä näin unen ja palautuksen kannalta.

Tällä viikolla tuli taas käytyä pari kertaa laskettelemassa Ellivuoressa. Tämän viikon suunnitelmat muuttuivat moneen kertaan kun en ollut ihan varma minä päivänä tulen ja minä päivänä tulen lähtemään. Alunperin minun oli tarkoitus tulla viime viikon torstaina mutta päädyin lopulta tulemaan sunnuntaina mikä oli yhdessä vaiheessa se suunnitelma. Myöskin jossain vaiheessa mietin lauantaina tulemista mutta siinä vaiheessa kun mietin lauantaita niin sunnuntai kuulosti paljon paremmalle. Minulla oli siis "normaaliin" tapaan hieman erilaisia suunnitelmia milloin tulen ja milloin lähden.

Eilen kun tulin PTVGYM:ltä niin jollain Audilla oli taas kiire mutta eipä se yllätä. Ensiksi hän meni minun ohi työmaa-alueella missä oli 30km/h rajoitus ajamalla 60-70km/h. Eipä mennyt kauaa kun kuitenkin pian ajoin hänen perässään kun hän joutuin ajamaan jonkun perässä hiljaa. Eipä siis auttanut hänen ylinopeutensa yhtään mitään. Lopulta hän sitten kääntyi samasta risteyksestä kun minä ja tuli samaan parkkihalliin.

Kirjoittelin tuossa vähän aika sitten kuinka toiset ihmiset vain haisevat pahalle kuntosalilla ja täytyy kyllä taas hieman kertoa eilisestä. Sama ihminen oli taas kyseessä mistä tuo kyseinen toiset ihmiset vain haisevat pahalle kuntosalille sai alkunsa. Ensinnäkin tällä viikolla maanantaina kuntosalilla niin menin räkkivedon tekemisen jälkeen yläkertaan niin tietenkin tämä kyseinen ihminen tuli jostain pukuhuoneesta / wc:stä juuri siihen minun eteeni portaisiin. Halusin suosiolla jättää hieman eroa häneen etten nyt ihan perässä kävellyt portaita mutta siitäkin huolimatta vaikka kävelin perässä niin haju oli valtaisa. Siis kun ihminen kävelee portaita toiseen kerrokseen ja niihin portaisiin jää hetkeksi sellainen yököttävältä haiseva hajuvana minkä läpi pitää mennä niin ei se mukavaa ole.

Perjantaina kun bussit ei ilmeiseti kulkenut niin PTVGYM:llä ei teinejä illalla näkynyt ja muutenkin perjantai-ilta oli muutenkin rauhallisempi kuin normaalisti. Oli kyllä ihan mukava olla PTVGYM:llä kun sitä huutoa ja varsinkaan vitun huutamista ei kuulunut. Lauantai-iltana huomasi että bussit olivat taas kulkeneet ja teinit olivat palanneet PTVGYM:lle. Tämän huomasi siis siitä että roskikset ja niiden vierustat olivat täynnä tyhjiä energiajuomia sekä laitteet ja painot olivat ihan sekaisin.

Tänään tuli Instagramista jonkun mielenkiintoinen ja oikeaa asiaa sisältävä story minulle vastaan. Tuo kyseinen story kyllä sopii sopivasti siihen mitä taas kuulee kuntosalin pukuhuoneessa kun kuulee ihmisten puhuvan keskenään. Yleisesti varsinkin teinien suusta kuulee sitä että he eivät syö yleisesti ja vanhemmilta ihmisiltä kuulee yleisesti vain sitä että lounasbuffetissa vedetään ruokaa koko rahan edestä liikaa. Mistä siis tuo Instagram story kertoi mihin tässä viittaan?