Kyykkytreenin painojen nostaminen & treenin rakentaminen ja ketjukyykky sarjaennätys PTVGYM:llä

21.05.2023 - 11:21

Eilen lauantaina kävin tekemässä jalkatreenin normaaliin tapaan PTVGYM:llä. Oli kyllä mukavaa vaihtelua kun olin edellisenä päivänä oli perjantaina käynyt Vantaan Loaded:lla tekemässä maastaveto treenin ja nyt lauantaina PTVGYM:llä jalkatreenin. En taaskaan oikein tiennyt mitä odottaa treeniltä. Perjantaina maastaveto meni hyvin Vantaan Loaded:lla vaikka lopulta epäonnistuin saamaan 270kg plus ketjut. En oikein tiennyt miten edellisen päivän maastaveto vaikutti nyt kyykkyyn. Myöskään en halunnut asettaa itselleni suuria odotuksia perustuen perjantain maastaveto treenistä jotta en pettyisi niin paljoa. On eri pettyä treeniin kun asettaa odotuksia treeniä kohtaan ja pettyä vielä suuremmin.

Kuitenkin kun tässä on treeniä vuosia takana niin paljon niin tiedän tasoni oli kyseessä huono päivä, hyvä päivä tai loistava päivä. Tietenkin aina voi tulla yllätyksiä mutta suurinpiirtein tiedän kyllä miten treeni vuosi mennä ja kyllä hyvän päivän varalta henkinen puoli pitää olla kunnossa. Toisaalta siis jos en ole ennen treeniä henkisesti edes valmis isoihin painoihin niin tietyn tason jälkeen en kyllä pysty henkistä valmistautumista vaihtamaan kesken treenin. Jos siis haluan mennä suuriin suuriin painoihin treenissä niin kyllä minun on ollut niihin valmis henkisesti jo ennen treeniä.

Tietyllä tapaa tämän kyllä huomasi eilisestä treenistä sillä en ollut ihan henkisesti valmiina vielä suurempiin painoihin. Olin tyytyväinen siihen mitä sain aikaan mutta huomasin etten ollut valmis suurempiin painoihin kuin millä tein. Toisaalta päätin hyvissä ajoin että pidättäydyn nykyisissä painoissa ja teen mielummin useampia sarjoja kuin että nostaisin painoja ja saisin mahdollisesti yhden toiston. Sain kuitenkin nyt tehtyä kolme kahden toiston sarjaa ja mahdollisesti olisin voinut myös saada kolmen toiston sarjan tai sarjoja.

Menin kyykky treenin jälleen normaalilla tyylillä eli nousuilla millä olen nyt kyykky treenit mennyt mutta vähensin 60kg painoilla tehtyjä sarjojen määriä. Ajattelin sitten tehdä mahdollisesti enemmän sarjoja 100kg painoilla mitä olen paikoitellen tehnyt. Välillä teen enemmän sarjoja 60kg painoilla ja välillä vähemmän milloin teen enemmän sarjoja 100kg painoilla. Kuitenkin teen eniten toistoja ja sarjoja juurikin 60kg sekä 100kg painoilla sillä haluan saada tekniikan ja lämmittelyn kohdilleen. Tämän jälkeen seuraavaksi ja kolmanneksi eniten lämmittelyitä teen 140kg painoilla mikä toimii enemmänkin viimeisenä lämmittelynä ja oikeastaan tässä kohtaan minun pitäisi tietää päivän kuntoa.

Kun teen treeniä ketjuilla niin laitan ketjut 140kg painojen kanssa kunhan olen tehnyt 140kg normaalit toistot. 140kg painojen jälkeen nostan painot suoraan 180kg painoihin plus ketjut. Vielä silloin kun ketjukyykky oli minulle uutta niin menin aikalailla eri nousuilla. Tämän takia esimerkiksi 160kg painot plus ketjut on nykyään aika harvassa. Teen yleensä 140kg plus ketjut kaksi kahden toiston sarjaa tai kahden toiston sarjan ja yhden toiston minkä jälkeen nostan painot 180kg. Joskus myös käytin sellaista tyyliä että tein yhden kahden toiston sarjan 140kg plus ketjut minkä jälkeen tein 160kg plus ketjut kahden toiston sarjan minkä jälkeen menin 180kg painoihin.

Viimeistään tuo 180kg plus ketjut näyttää missä kunnossa olen ja mihin painoihin voisin päätyä. Normaalissa kyykyssä vastaava paino on nykyään 200kg kun ennen se oli 180kg. Olen vain huomannut sen jo pidempään että saatan vielä kyykätä niin helposti 180kg painoilla mutta heti kun tangossa on 200kg niin ongelmat alkavat. 180kg painoilla voi tulla vaikka helppo kolme toistoa mutta 200kg painoilla sitten voi tulla hikinen ykkönen. Ketjujen kanssa 180kg plus ketjut voi tuntua jo niin raskaalle että huh huh mutta kyllä se vähintään kerran pari tulee vähintään hikisesti.

Päädyin tällä kertaa tekemään 210kg painoilla plus ketjut suoraan kaksi toistoa mikä todellakaan ei ole joka päiväistä. Ensimmäisellä kerralla tuntui jopa sille että olisi voinut tehdä jopa kolme toistoa. Kutenkin olin vielä tässä vaiheessa epävarma painojen noston suhteen minkä normaalisti olisin tehnyt. Ajattelin nostaa painot 215kg plus ketjut mikä on nykyinen ketjukyykky ennätys mutta en ollut kuitenkaan varma päivän kunnosta. Myöskin halusin tehdä tällä kertaa enemmän kuin vain yhden toiston niimpä päädyin tekemään toistamiseen 210kg plus ketjut kahden toiston sarjan.

Kun olin tehnyt kaksi kahden toiston sarjaa 210kg plus ketjut niin mietin vieläkin painojen nostamista 215kg plus ketjut. Aloin kuitenkin tulemaan vieläkin epävarmemmaksi jaksamiseni suhteen sillä olinhan tehnyt jo kaksi sarjaa 210kg plus ketjut. Lopulta kuitenkin päätin että nyt on vain parempi tehdä kolmas kahden toiston sarja 210kg painoilla plus ketjut niin saapahan uuden hyvän sarjaennätyksen.

Pääsiäisen aikaan huomasin painon hieman nousseen tai ainakin tulleen pöhötystä. Huomasin tämän kyllä muutenkin mutta viimeistään aina kuntosalilla kun laitoin salivyötä päälle. Salivyön laittaminen oli hieman tuskaisempaa kuin mitä se oli ollut eikä vyön alle jäänyt niin sanotusti väliä. Normaalisti salivyö on tuntunut jämäkältä vaikka kropan ja vyön väliin on jäänyt hieman väliä. Tuolloin pääsiäisen tienoilla non ei ollut sillä hyvä että sain salivyön päälle sen nykyisissä säädöissä. Salivyön säätöjä en lähtenyt muuttamaan eikä niitä ollut tarve myöskään muuttaa.

En tiedä miksi sain maanantaina päähän piston mikä oikeastaan siitä lähtien aina jatkui keskiviikko iltaan saakka. Ehkä halusin jotain erilaisuutta treeniin? Ehkä minua ei normaaliin tapaan taas kiinnostanut maanantaina lähisalilla? Kuka tietää mitä päässäni liikkui maanantaina kun tein maastaveto treeniä mutta en kuitenkaan sitä etukäteen miettinyt enkä suunnitellut kuten en oikeastaan mitään treeniä. Maanantain innoittama tein saman sitten tiistaina penkkitreenissä ja keskiviikkoa kyykkytreenissä.

Eilen lauantaina tuli käytyä normaaliin tapaan PTVGYM:llä tekemässä jalkatreenin tai oikeastaan kyykky treeni ketjuilla. Tämän viikkoinen oli toisinto viime viikosta kun perjantaina kävin tekemässä maastaveto treenin ketjuilla Vantaan Loaded:lla ja lauantaina kyykky treeni ketjuilla PTVGYM:llä. Treenit olivat aikalailla myös identtisiä keskenään jos treenejä vertaa painoilla. Kuitenkin sillä erolla että viime viikolla epäonnistuin Vantaan Loaded:lla ja tällä viikolla PTVGYM:llä.

Viime viikon perjantaina kävin tekemässä maastaveto & selkätreenin Vantaan Loaded:lla ja samalla päätin tulevani seuraavalla viikolla uudestaan. Viikolla sitten mietin että olisiko käynti taas perjantaina vai olisiko nyt vuorossa lauantai? Perjantaina tekisin taas selkätreenin kun taas sitten lauantaina jalkatreenin. Jossain vaiheessa viikkoa päätin että voisin mennä perjantaina PTVGYM:lle tekemään selkätreenin ja lauantaina sitten Vantaan Loaded:lle jalkatreenin.

Eilen perjantaina tuli käytyä pitkästä aikaa Vantaan Loaded:lla. Minun on ollut tarkoitus käydä Vantaan Loaded:lla jo aikaisemmin mutta ei vain ole tullut käytyä mutta tässä on nyt viime kuukausien aikana ollut muuta menoa. Yksi syy on myös ollut se että kaikki ne kerrat kun Vantaan Loaded:lla olen käynyt niin en ole oikein saanut treenistä irti. En ole vain jotenkin saanut henkistä puolta treeniin mukaan. Minun on ollut erittäin erilaista treenata Vantaan

Ensiksi oli pääsiäinen ja Mignon munat mitä seurasi vapun donitsit sekä munkit. Muuten tämän vuoden aikana ruokavalio ja paino on mennyt aikalailla plus miinus nolla. Välillä olen tuntenut olevani hieman tyhjempi ja välillä sitten hieman täydempi mutta yleisesti ottaen paino on ollut aikalailla sama 109kg - 110kg luokkaa. Kuitenkin ensiksi pääsiäisen jälkeen huomasin että nyt on paljon täydempi olo kuin mitä on ollut niin päätin ottaa tämän turvotuksen pois