Kyykkyä 180kg plus ketjut parin tunnin ajon jälkeen Loaded Gym:llä

24.06.2022 - 15:27

Keskiviikkona oli taas se ilta kun pääsin treenaamaan Tampereen Loaded Gym:llä. Olin oikeastaan odotellut tuota iltaa jo heti lauantain treenin jälkeen minkä kävin tekemässä Pitäjänmäen PTVGYM:llä. Vaikka maanantaina sainkin tehtyä toistakertaa ikinä 300kg räkkivetoa niin kyllä ajatukset maanantaina ja tiistaina treenien osalta oli keskiviikko illassa. Näin ollen asetin jälleen kerran hieman liikaa odotuksia kyseiseen treeniin ja vielä kun tiesin tekeväni jalkatreenin parin tunnin ajon jälkeen niin en tiennyt mitä oikeasti odottaa.

Keskiviikko iltana Loaded:lla oli aikas paljon väkeä siihen verrattuna mitä siellä on ollut kun itse olen käynyt. Siitä huolimatta monet eivät tehneet jalkatreeniä saati olleet vapaapainoalueella. Siinä vaiheessa kun itse pääsin sinne jalkaprässi lämmittelyn jälkeen niin sen jälkeen porukkaa alkoi tulemaan sinne. Vielä siinä vaiheessa kun tein jalkaprässiä niin siellä taisi olla yksi tai kaksi treenaajaa.

Loaded Gym on mielestäni parhain kuntosali Suomessa millä olen käynyt. En ole harrastanut saliturismia joten luultavasti muitakin hyviä saleja löytyy. Loaded Gym:llä on muutama huono puoli ja yksi oli keskiviikko iltana valinnan paljous. Teen nykyisin jalkaprässiö lämmittelynä kyykylle niin minulla oli nyt vaikeus valita jalkaprässiä kun vielä kaikki olivat vapaana. Vielä kun käyn niin harvoin Loaded Gym:llä niin en pääse niin testaan laitteita ja ne myös välillä ehtivät vaihtumaankin. Enkä halua alkaa testaamaan eri laitteita kun on tarkoitus tehdä kunnon treeni.

Normaaliin tapaan minulla oli paikat jumissa parin tunnin ajon jäljiltä. Niimpä tein jalkaprässissä muutaman sarjan enemmän pienemmillä painoilla ennen kuin siirryin isompiin. En kuitenkaan aloittanut tyhjällä kelkalla tekemään vaan suoraan 25kg painot päihin. Tein kymmenen toiston sarjoja aina 250kg saakka eli normaaliin tapaan 25kg nostot per puoli. Täytyy kyllä sanoa että missäön kohtia ei tullut luottamusta että treeni alkaisi kulkemaan. Koko ajan tuntui sille että tänään ei ole hyvä päivä. Myöskin jalat tuntuivat olevan heikossa hapessa.

Jalkaprässin jälkeen siirryin tekemään kyylkyä missä menin koko treenin ajan 1-2 toistolla. En siis tehnyt yhtään yli 2 toiston sarjaa ja pienemmät painot tein pysäytyksellä alhaalla. Yritin myös käyttää suuremmissa painoissa pysäytystä mutta tänään ei oltu siinä kunnossa. Niimpä päädyin hyvin nopeasti vain kyykkään niin hyvällä tekniikalla kuin vain pystyin. Täytyy sanoa, että kun katsoin niin aikana tehtyjä kyykkyjä niin ainakin 180kg plus ketjut niin alemmaksi olisi pitäny hieman mennä.

Siihen olen tyytyväinen että pääsin tekemään 180kg plus ketjut kyykkyä ja myöskin siihen että ennen ensimmäistäkään kyykkyä kyseisillä painoilla niin päätin tehdä kakkosia. Ensimmäisellä kerralla tein yhden toiston ihan katsoakseni mitä koko hommasta tulee. Tämän jälkeen aloin tekemään kahden toiston sarjoja. Tällä kertaa vaikka teinkin kolme kahden toiston sarjaa niin aina sarjan päätteeksi mietin teenkö lisää.

Kyykyn jälkeen en oikein tiennyt mitä teen seuraavaksi mikä on ihan normaalia minun treenaamista. Päädyin tekemään hack-kyykkyä mutta mitä tapahtui jalkaprässissä niin tapahtui hack-kyykyssä. Millä laitteella teen sillä eri hack-kyykky laitteita on monia? Päädyin tekemään sillä mikä oli päätöshetkellä lähimpänä eli hack-kyykkyä mikä oli loivin ja vähän säätöjä. Tässä tein 20kg päissä minkä jälkeen 40kg päissä pysäytys kuutosia eli samaa mitä olen nyt PTVGYM:llä tehnyt. Tällä kertaa vain painot ”jäivät” 40kg per puoli.

Siitä sitten takareisi- & etureisikoukituksien jälkeen pohkeita tekemään. Sinällään aika perus normaalia mitä lauantaisin PTVGYM:llä olen viime kuukausina tehnyt. Tietenkin nyt pääsin tekemään hieman erilaisilla laitteilla. Salilla tuli jälleen kerran oltua hieman yli kaksi ja puoli tuntia. Olisin voinut olla vielä pidempään mutta en nähnyt sen olevan tarpeen.

Perjantaina kun menin PTVGYM:lle tekemään maastaveto treeniä niin minulla taisi olla suunnitelma maastaveto treeniä. En kuitenkaan tiennyt päivän kuntoani kuin vasta treenin edetessä joten tuo suunnitelma oli vain tuollainen heitetty suunnitelma päähän. Kuitenkin tuosta alkuperäisestä "suunnitelmasta" väänsin sitten lopulta lopullisen suunnitelman treenin edetessä. Tällä kertaa käytin 25kg painoja alkupään lämmittelyissä kun viime aikoina olen suosinut 20kg kiekkoja. Tämä ihan sen takia että 25kg kiekkoja oli enemmän siinä lähellä saatavilla kun siinä vierressä oli toisia treenaajia.

Maanantaina tuli tosiaan runtattua räkkivedossa 270kg painoilla kymmenen toistoa mikä oli tietenkin sarjaennätys ja suurimmat painot millä olen tuon kymmenen toistoa räkkivedossa saanut. Tiistaina oli sitten penkki treeni mikä oli aikalailla sitä normaalia kun en oikein tiennyt mitä tehdä. Minulla oli ajatuksia jos toisia mutta päädyin aikalailla sitten tekemään perus treenin isoilla painoilla. Tällä kertaa se tuotti 190kg painoilla kaksi kahden toiston sarjaa minkä lisäksi vielä yhden ykkösen. Ei olla siis missään 200kg penkki kunnossa tällä hetkellä mutta se on ollut nyt tiedossa jo tovin.

Viime viikolla lähdin hakemaan maanantaina räkkivedossa 270kg painoilla kymmentä toistoa kun olinhan saanut sitä edellisellä viikolla juuri ja juuri tehtyä kymmenen toistoa 260kg painoilla. Niin miksi en nyt sitten seuraavalla viikolla saisi kymmentä toistoa kymmenen kiloa painavammalla 270kg:lla? Niin kaikki tämä kymmenen toistoa juttu alkoi oikeastaan kesän treeneistä kun sain vedettyä räkkivedossa 300kg painoilla viisi toistoa. Tuon lisäksi kun olin alkanut muutenkin tekemään pidempiä sarjoja esimerkiksi kyykyssä missä sain aluksi 180kg painoilla kymmenen toistoa ja minkä sain nostettua 200kg painoihin.

Olen nyt pikkuhiljaa yrittänyt vaihtaa kahden maastaveto treenin viikot yhteen maastaveto treeniin ja toiseen treeniin missä teen räkkivetoa tai lohko maastavetoa. Ihan vain sen takia että jos vaikka tulokset alkaisivat nousemaan ja erityisesti jos vaikka kroppa pysyisi hieman paremmin kasassa. Täytyy kyllä sanoa että kun teen kaksi maastaveto treeniä viikkoon niin se kyllä tuntuu kropassa tavalla tai toisella. Myöskin se on vaikuttanut eritoten kyykky treeneihin kun alaselän kanssa on ollut palautumisen vaikeuksia. Tämän taas huomasi eilen lauantaina kun menin tekemään kyykky treeniä PTVGYM:lle ketjuilla.

No niin tulihan se sieltä vaikka aluksi sille ei tuntunutkaan. Tämän viikon keskiviikkona sain kyykättyä 200kg painoilla ensimmäistä kertaa ikinä kymmenen toistoa. Tämä on ollut tavoitteeni ainakin tämän vuoden keväästä alkaen ja mahdollisesti jopa vuosi kausia. Olen saattanut joskus aikoinaan vuosia sitten haaveilla kyykkääväni 200kg painoilla kymmenen toistoa mutta tuolloin se oli kaukainen haave. En edes silloin tainnut saada kyykättyä 200kg tai jos sain niin se oli hikisesti se yksi - kolme toistoa. Nyt kun keväällä asettelin muutamia välitavoitteita kyykkyyn niin olin tainnut silloin saada pitkästä aikaa 180kg kahdeksan toistoa?

Tällä viikolla tuli tehtyä viikon molemmissa jalka- & kyykkytreenissä sarjaennätyksiä kun keskiviikkona tein normaalissa kyykyssä ja eilen lauantaina ketjukyykyssä uudet sarjaennätykset. Muutoinkin molemmat jalkatreenit olivat aika identtisiä keskenään sillä keskiviikkona kerkisin tekemään kaksi liikettä ja lauantaina päätin jättää jalkatreenin kyykkyyn. Tällä viikolla tuli tehtyä siis todella suppeat jalkatreenit mutta toisaalta kumassakin jalkatreenissä sarjaennätyksien jälkeen olin todella puhki. Tämän johdosta lauantaina sitten päätin lähteä suoraan kotiin kyykyn jälkeen.