Kyykky kulkee taas: Ketjukyykky sarjaennätys 180kg + ketjut

17.12.2023 - 11:40

Kesällä kyykky kulki todella hyvin ja sain tehtyä erilaisia sarjaennätyksiä kuten nostamassa kymmenen toiston sarjaennätyksen aluksi 180kg ja lopulta 200kg. Tuota ennen kymmenen toiston sarjaennätykseni oli 170kg minkä olin tehnyt joskus vuosia sitten. Tuon jälkeen en vain sitten tehnyt pidempiä sarjoja ja aloinkin keskittymään enemmän suurempiin painoihin ja maksimi ennätyksen saamiseen. Tein sitten tähän muutoksen kun aloin varmaankin toukokuussa tekemään pidempiä sarjoja pitkästä aikaa.

Olikohan sen toukokuun loppua vai kesäkuun alkua kun sain tehtyä lopulta 180kg painoilla kymmenen toistoa. Tätä ennen tein muutamia kertoja jotain kuuden - kahdeksan toiston sarjoja 180kg painoilla. Kesälomani aikana nostin sitten tuon kymmenen toistoa ensiksi 185kg minkä jälkeen 190kg ja loman jälkeen sitten 200kg. Samalla myös loman jälkeen ilman reenaamista niin sain myös tehtyä 140kg painoilla kaksikymmentä toistoa. Tuossa kaiken välissä tuli tehtyä myös erilaisia muita sarjaennätyksiä ja kovia sarjoja 200kg - 230kg painoilla.

Ennen kesää se taisi olla alkukevättä tai jotain kun kävin ensimmäistä kertaa treenaamassa Roihupellon PTVGYM:llä niin sain tehtyä ensimmäistä kertaa ikinä 240kg painoilla kaksi toistoa. Samalla tämä oli ensimmäistä kertaa kun tein 240kg painoilla ilman spotteria. Sain hyvin pian seuraavien viikkojen aikana toistettua tuon 240kg kaksi toistoa Tampereen Loaded:lla mutta noiden parin treenin jälkeen en ole tehnyt 240kg painoilla. Kuitenkin noiden parin 240kg kyykky treenin jälkeen olen tehnyt monia kertoja 230kg painoilla yhtä tai useampaa toistoa.

Kesän ja alku syksyn hyvien menneiden treenien jälkeen tapahtui jotain varsinkin kyykyn osalta. Kyykkääminen alkoi tuntumaan yllättäen vaikealta ja treenit alkoivat menemään tuloksellisesti huonosti. Suurin ongelma näytti olivan henkinen puoli sillä jotenkin varsinkin treenien alkuun minun oli vaikea saada hyviä sarjoja tehtyä. Ongelmat alkoivat jo heti ensimmäisestä toistosta mikä tuntui että en pääse edes alas kyykkyyn. Tämä fiilis vain sitten pysyi minun päässä ja seurasi minua sarjoista toiseen minkä johdosta kyykky ei oikein sujunut kun jo henkinen kantti ei ollut hyvä.

Nyt parin viime viikon aikana kyykky on taas tuntunut luontevalta. Huomaan yhden eron ja se on se merkittävin. Nyt henkinen kantti on taas normaali ja tekeminen tuntuu luontevalta heti alusta asti. Kun henkinen kantti on valmiimpi jo treenin alussa niin silloin ei tule mietittyä mitään ihmeellistä treenin aikana. Samalla sitten kun aloin saamaan hyviä normaaleita treenejä taakse ja varsinkin kun sain kyykättyä hyvin suuremmilla painoilla niin henkinen kantti taas palasi tekemiseen.

En tosiaan tiedä mitä tuossa alku syksyn ja loppusyksyn aikana tapahtui varsinkin kyykyn osalta. Toisaalta näin kyllä myös muissakin treeneissä tuloksissa selvän tippumisen siihen mitä kesällä ja alkusyksystä vielä sain mutta siinä ei mitään ihmeellistä. Varsinkin kesän treenit olivat ennätyksiä ennätyksien perään niin kyllä se tuloksien tippuminen jossain kohtaan tulee tai siis tuli vastaan. Ei sitä paukuttamista vain pysty jatkamaan loputtomiin.

Toisaalta tein kyllä tuossa muutamia viikkoja sitten muutoksia kyykkyyn mistä kirjoittelinkin ja se on näyttänyt tuovan taas hyviä tuloksia ja hyviä treenejä kyykkyyn. Ensimmäinen mitä tein olin että aloin tekemään enemmän pysäytyskyykkyä. Tein alkuun vallan pysäytyskyykkyä minkä johdosta myös painot pysyivät kohtuullisina sillä tein sellaisilla painoilla joissa se pysäyttäminen onnistui. Samalla kun tein pysäytyksellä kyykkyä niin se tuntui tuovan voimaa kyykkyyn ihan samalla tavalla kuin pysäytyspenkki on tuonut penkkiin.

Olen kyllä tehnyt pysäytyskyykkyä myös normaaleissa treeneissä kuten teen nytkin vaikka lopulta tekisin ihan normaalia kyykkyä. Alun helpommat painot teen pysäytyksellä 60kg:sta 140kg - 160kg eli sellaisilla painoilla mitkä ovat vielä suhteellisen helppoja minulle. Kun teen nämä painot pysäytyksellä niin se auttaa minua löytämään sen kulman mihin asti minun pitää mennä ja pysäyttäminen auttaa myös kontrolloimaan tekniikkaa minkä johdosta tunnen paremmin päivän kunnon. Kun treenin ensimmäiset kyykyt on kontrolloituja niin tiedän helpommin onko minulla hyvä vai huonompi päivä eli millaisiin painoihin treenissä voisi mennä.

Toinen asia minkä tein oli että vaihdoin jalka-asennon leveämmästä asennosta kapeampaan. Tuossa olikohan se viime vuonna niin levensin jalka-asennon kun huomasin että kapeammalla otteella kyykyt jäivät helposti liian ylös kun oli heikompi päivä. Kuitenkin nyt tuossa kun muutamia viikkoja sitten kokeilin pitkästä aikaa kapeampaa otetta niin huomasin että kapealla otteella saan pidettyä selän paremmin pystyssä. Samalla huomasin että leveämmällä otteella kyykky alkoi helpommin kaatumaan eteenpäin ja vaikka pääsinkin paremmin alas niin selkä alkoi kaatumaan juurikin eteenpäin.

Tämän viikon keskiviikkona onnistuin viimein siinä mitä jouluna parin viikon ajan metsästin. Tälläkin kertaa en oikein siihen uskonut sillä maanantaina oli Super bowl yö ja pääsin viimein illalla vasta nukkumaan. Maanantaina sain kyllä penkissä tehtyä 200kg painoilla mutta muuten en oikein jaksanut tehdä muuta. Tiistaina oli vuorossa sitten laskettelua ja normaaliin tapaan olin todella väsynyt. Näin ollen keskiviikkona ei ollut mikään paras päivä lähteä tekemään kyykky treeniä näin unen ja palautuksen kannalta.

Tällä viikolla tuli taas käytyä pari kertaa laskettelemassa Ellivuoressa. Tämän viikon suunnitelmat muuttuivat moneen kertaan kun en ollut ihan varma minä päivänä tulen ja minä päivänä tulen lähtemään. Alunperin minun oli tarkoitus tulla viime viikon torstaina mutta päädyin lopulta tulemaan sunnuntaina mikä oli yhdessä vaiheessa se suunnitelma. Myöskin jossain vaiheessa mietin lauantaina tulemista mutta siinä vaiheessa kun mietin lauantaita niin sunnuntai kuulosti paljon paremmalle. Minulla oli siis "normaaliin" tapaan hieman erilaisia suunnitelmia milloin tulen ja milloin lähden.

Eilen kun tulin PTVGYM:ltä niin jollain Audilla oli taas kiire mutta eipä se yllätä. Ensiksi hän meni minun ohi työmaa-alueella missä oli 30km/h rajoitus ajamalla 60-70km/h. Eipä mennyt kauaa kun kuitenkin pian ajoin hänen perässään kun hän joutuin ajamaan jonkun perässä hiljaa. Eipä siis auttanut hänen ylinopeutensa yhtään mitään. Lopulta hän sitten kääntyi samasta risteyksestä kun minä ja tuli samaan parkkihalliin.

Kirjoittelin tuossa vähän aika sitten kuinka toiset ihmiset vain haisevat pahalle kuntosalilla ja täytyy kyllä taas hieman kertoa eilisestä. Sama ihminen oli taas kyseessä mistä tuo kyseinen toiset ihmiset vain haisevat pahalle kuntosalille sai alkunsa. Ensinnäkin tällä viikolla maanantaina kuntosalilla niin menin räkkivedon tekemisen jälkeen yläkertaan niin tietenkin tämä kyseinen ihminen tuli jostain pukuhuoneesta / wc:stä juuri siihen minun eteeni portaisiin. Halusin suosiolla jättää hieman eroa häneen etten nyt ihan perässä kävellyt portaita mutta siitäkin huolimatta vaikka kävelin perässä niin haju oli valtaisa. Siis kun ihminen kävelee portaita toiseen kerrokseen ja niihin portaisiin jää hetkeksi sellainen yököttävältä haiseva hajuvana minkä läpi pitää mennä niin ei se mukavaa ole.

Perjantaina kun bussit ei ilmeiseti kulkenut niin PTVGYM:llä ei teinejä illalla näkynyt ja muutenkin perjantai-ilta oli muutenkin rauhallisempi kuin normaalisti. Oli kyllä ihan mukava olla PTVGYM:llä kun sitä huutoa ja varsinkaan vitun huutamista ei kuulunut. Lauantai-iltana huomasi että bussit olivat taas kulkeneet ja teinit olivat palanneet PTVGYM:lle. Tämän huomasi siis siitä että roskikset ja niiden vierustat olivat täynnä tyhjiä energiajuomia sekä laitteet ja painot olivat ihan sekaisin.

Tänään tuli Instagramista jonkun mielenkiintoinen ja oikeaa asiaa sisältävä story minulle vastaan. Tuo kyseinen story kyllä sopii sopivasti siihen mitä taas kuulee kuntosalin pukuhuoneessa kun kuulee ihmisten puhuvan keskenään. Yleisesti varsinkin teinien suusta kuulee sitä että he eivät syö yleisesti ja vanhemmilta ihmisiltä kuulee yleisesti vain sitä että lounasbuffetissa vedetään ruokaa koko rahan edestä liikaa. Mistä siis tuo Instagram story kertoi mihin tässä viittaan?