Kyykky 200kg x10 aka kyykyssä 200kg kymmenen toistoa

15.09.2023 - 09:17

No niin tulihan se sieltä vaikka aluksi sille ei tuntunutkaan. Tämän viikon keskiviikkona sain kyykättyä 200kg painoilla ensimmäistä kertaa ikinä kymmenen toistoa. Tämä on ollut tavoitteeni ainakin tämän vuoden keväästä alkaen ja mahdollisesti jopa vuosi kausia. Olen saattanut joskus aikoinaan vuosia sitten haaveilla kyykkääväni 200kg painoilla kymmenen toistoa mutta tuolloin se oli kaukainen haave. En edes silloin tainnut saada kyykättyä 200kg tai jos sain niin se oli hikisesti se yksi - kolme toistoa. Nyt kun keväällä asettelin muutamia välitavoitteita kyykkyyn niin olin tainnut silloin saada pitkästä aikaa 180kg kahdeksan toistoa?

Se taisi muistaakseni olla jotain kevättä tai sitten loppukeväästä niin aloin kyykky treenien päätteeksi ottamaan yhtä pidempää sarjaa mihin päätin kyykky treenin. Yleisesti viimeisen parin tai kolmen vuoden kyykky treenit ovat menneet siten että olen vain noussut päivän kunnon mukaan mahdollisimman isoihin painoihin joilla olen yrittänyt saada mahdollisimman monta toistoa. Käytännössä tämä on tarkoittanut yleisesti yhtä - kolmea yhden - kolmen toiston sarjaa. Tuon jälkeen olen olen sitten suoraan lopettanut kyykky treenin.

Nyt keväällä siis tuli palattua vuosia sitten käyttämääni tyyliin tehdä treenin loppuun pienemmillä painoilla pidempää sarjaa. Tätä tyyliä käytin vuosia sitten todella aktiivisesti eli ensin menin päivän kunnon mukaan isoihin painoihin minkä jälkeen otin jonkin verran painoja pois ja tein sitten loppuun pidempää sarjaa. Tuolloin aikoinaan menin vieläkin pienempiin painoihin mutta silloin myös suuremmat painot olivat minulla pienemmät. Tuolloin yleensä päädyin juurikin kyykkäämään useasti 140kg - 150kg painoilla kun nyt vastaava oli 170kg - 190kg välillä.

Keväällä kun aloitin tämän prosessin niin aloin heti saamaan 180kg painoilla seitsemää - kahdeksaa toistoa tasaisesti. Sitten kesällä sain ensimmäistä kertaa ikinä 180kg kymmenen toistoa juuri ennen kesälomaani. Tämä oli sitten ensimmäistä kertaa pitkään aikaan kun sain nostettua kymmenen toiston maksimi painomäärää mikä oli ennen tuota 180kg kymmentä toistoa 170kg minkä olin saanut vuosi pari sitten. Kesäloman aikana sain sitten nostettua kymmenen toiston maksimi painomäärän nostettua 185kg kautta 190kg minkä saaminen kesti pari kertaa.

Tuon 190kg kymmenen toiston jälkeen en sitten normaalissa kyykyssä saanut tai tehnyt kymmenen toiston sarjoja enkä niitä edes sitten yrittänytkään. Muutaman kerran tein ja sain 200kg painoilla kuuden - seitsemän toiston sarjoja tehtyä. Ketjukyykyssä puolestaan jatkoin samaa trendiä ja aluksi tein 160kg plus ketjut kymmenen toistoa ja pari viikkoa tuosta niin sain nostettua sen 170kg plus ketjut. Tämä 170kg plus ketjut motivoi minua todella paljon että kyllä sen 200kg kymmenen toistoa tulen saamaan.

Viime viikolla sain 200kg painoilla tehtyä kahdeksan toistoa mikä oli sarjaennätys ja ensimmäistä kertaa ikinä 200kg painoilla kahdeksan toistoa kun kesällä tuli tehtyä vain seitsemän toiston sarjoja. Tuo kahdeksan toistoa oli ihan haettu kahdeksan toistoa eikä epäonnistunut kymmenen toistoa. Tämän viikon keskiviikkona kun sitten sain kymmenen toistoa 200kg painoilla niin tämä ei ollut kyllä yhtään suunniteltu. Myöskään lämmittelyt eivät oikein lupailleet tätä sillä 180kg tuntui painavan enemmän kuin ajattelin. Kuitenkin sitten kun laitoin 200kg tankoon niin päädyin vaihtamaan suunnitelmat kahden toiston lämmittelynsarjan tekemisesti suoraan kymmeneen toistoon minkä lopulta sitten sain.

Minun oli tarkoitus ottaa siis aluksi 200kg painoilla kaksi toistoa minkä jälkeen vielä 210kg tai 220kg pari toistoa minkä jälkeen palata 200kg ja tehdä pidempää sarjaa tai sitten peräti 170kg millä minun oli tarkoitus tehdä useampi kymmenen toiston sarja. Kuitenkin sitten päätin jättää lisälämmön ottaminen pois ja tehdä suoraan 200kg painoilla kymmenen toistoa. Taas kerran vaikein asia oli sitten kymmenen toiston jälkeen saada tanko takaisin räkkiin. Itse kyykkääminen tuntui helpoimmalta osuudelta verrattuna saada muutama askel eteenpäin ja laitettua tanko räkkiin takaisin.

Tämän viikon keskiviikkona onnistuin viimein siinä mitä jouluna parin viikon ajan metsästin. Tälläkin kertaa en oikein siihen uskonut sillä maanantaina oli Super bowl yö ja pääsin viimein illalla vasta nukkumaan. Maanantaina sain kyllä penkissä tehtyä 200kg painoilla mutta muuten en oikein jaksanut tehdä muuta. Tiistaina oli vuorossa sitten laskettelua ja normaaliin tapaan olin todella väsynyt. Näin ollen keskiviikkona ei ollut mikään paras päivä lähteä tekemään kyykky treeniä näin unen ja palautuksen kannalta.

Tällä viikolla tuli taas käytyä pari kertaa laskettelemassa Ellivuoressa. Tämän viikon suunnitelmat muuttuivat moneen kertaan kun en ollut ihan varma minä päivänä tulen ja minä päivänä tulen lähtemään. Alunperin minun oli tarkoitus tulla viime viikon torstaina mutta päädyin lopulta tulemaan sunnuntaina mikä oli yhdessä vaiheessa se suunnitelma. Myöskin jossain vaiheessa mietin lauantaina tulemista mutta siinä vaiheessa kun mietin lauantaita niin sunnuntai kuulosti paljon paremmalle. Minulla oli siis "normaaliin" tapaan hieman erilaisia suunnitelmia milloin tulen ja milloin lähden.

Eilen kun tulin PTVGYM:ltä niin jollain Audilla oli taas kiire mutta eipä se yllätä. Ensiksi hän meni minun ohi työmaa-alueella missä oli 30km/h rajoitus ajamalla 60-70km/h. Eipä mennyt kauaa kun kuitenkin pian ajoin hänen perässään kun hän joutuin ajamaan jonkun perässä hiljaa. Eipä siis auttanut hänen ylinopeutensa yhtään mitään. Lopulta hän sitten kääntyi samasta risteyksestä kun minä ja tuli samaan parkkihalliin.

Kirjoittelin tuossa vähän aika sitten kuinka toiset ihmiset vain haisevat pahalle kuntosalilla ja täytyy kyllä taas hieman kertoa eilisestä. Sama ihminen oli taas kyseessä mistä tuo kyseinen toiset ihmiset vain haisevat pahalle kuntosalille sai alkunsa. Ensinnäkin tällä viikolla maanantaina kuntosalilla niin menin räkkivedon tekemisen jälkeen yläkertaan niin tietenkin tämä kyseinen ihminen tuli jostain pukuhuoneesta / wc:stä juuri siihen minun eteeni portaisiin. Halusin suosiolla jättää hieman eroa häneen etten nyt ihan perässä kävellyt portaita mutta siitäkin huolimatta vaikka kävelin perässä niin haju oli valtaisa. Siis kun ihminen kävelee portaita toiseen kerrokseen ja niihin portaisiin jää hetkeksi sellainen yököttävältä haiseva hajuvana minkä läpi pitää mennä niin ei se mukavaa ole.

Perjantaina kun bussit ei ilmeiseti kulkenut niin PTVGYM:llä ei teinejä illalla näkynyt ja muutenkin perjantai-ilta oli muutenkin rauhallisempi kuin normaalisti. Oli kyllä ihan mukava olla PTVGYM:llä kun sitä huutoa ja varsinkaan vitun huutamista ei kuulunut. Lauantai-iltana huomasi että bussit olivat taas kulkeneet ja teinit olivat palanneet PTVGYM:lle. Tämän huomasi siis siitä että roskikset ja niiden vierustat olivat täynnä tyhjiä energiajuomia sekä laitteet ja painot olivat ihan sekaisin.

Tänään tuli Instagramista jonkun mielenkiintoinen ja oikeaa asiaa sisältävä story minulle vastaan. Tuo kyseinen story kyllä sopii sopivasti siihen mitä taas kuulee kuntosalin pukuhuoneessa kun kuulee ihmisten puhuvan keskenään. Yleisesti varsinkin teinien suusta kuulee sitä että he eivät syö yleisesti ja vanhemmilta ihmisiltä kuulee yleisesti vain sitä että lounasbuffetissa vedetään ruokaa koko rahan edestä liikaa. Mistä siis tuo Instagram story kertoi mihin tässä viittaan?