Kymmenen kiloa pois kolmessa kuukaudessa?

13.09.2020 - 18:13

Aloitin heti kesäloman jälkeen jälleen kerran dieettiprojektin mitä on nyt takana nelisen viikkoa. Kesäloman aikana päähän tuli ajatus aloittaa jälleen kerran dieetti mutta tällä kertaa eri tavalla kuin viimeksi. Viime vuoden loppupuolella kun pidin 10 viikon dieetin niin aloitin sen kaikki tai ei mitään mentaalitentilla heti ensimmäisestä päivästä alkaen. Karsin heti alussa syömisen todella alhaiseksi minkä lisäksi tein maanantaista - perjantaihin tuplatreenejä joista aamutreenit olivat lähinnä intervallitreenejä. Huomasin tuolloin hyvin paljon ennen kymmenettä viikkoa, että motivaatio ja energia alkoi loppumaan. Tuplatreenaaminen alkoi vain tuntumaan enemmän ja enemmän pakko pullalta.

Tuon viime vuoden lopussa pidetyn dieetin jälkeen en ole pitänyt dieettiä tai hirveästi katsonut miten olen syönyt. Kuitenkin kun maalis- / huhtikuussa kun treeneihin tuli 4 viikon tauko ja painoa alkoi kertyä niin sitä halusi päästä nopeasti takaisin ruotuun. Kuitenkaan mihinkään dieettiin minulla ei ollut motivaatiota mutta siitä huolimatta ruokavalio muuttui etätöiden lisäännyttyä erilaiseen ja puhtaaseen suuntaan minkä johdosta juuri ennen kesää aloin pääsemään pikkuhiljaa parempaa kuntoon. Tuona aikana muutin muutamia asioita niin aterioiden määrässä kuin itse aterioissa. Tulin hyvin nopeasti huomanneeksi sen asian, että entinen ruokavalio ei enää toiminut ja kotona ollessa pystyin tekemään paremmin aterioita.

Kuitenkin kun kesä tuli niin aloin lipsumaan tuosta ruokavaliosta mitä olin pitänyt parin kuukauden ajan. Aluksi en huomannut painossa niinkään eroa mutta sitten yhtäkkiä kroppa tuntui olevan raskaampi ja jouduin myöskin salivyötä löysäämään. Se oli viimeinen niitti sillä, että huomasin olevani taas hieman huonommassa kunnossa ja tarve ruokavalion siistimiseen tuli jälleen kerran mieleen. Kuitenkin kesäloma oli tuloillaan enkä halunnut aloittaa mitään dieettiä tai niin puhdasta ruokavaliota kesälomani ajaksi sillä tiesin ettei se tulisi onnistumaan.

Kesäloman aikana en oikeastaan katsonut mitä söin ja miten söin. Minulla oli kyllä sinällään kaava mitä noudatin mutta ei mitään sellaista mikä olisi jatkunut päivästä toiseen. Kävin kesäloman aikana aktiivisesti kävelemässä kerran kaksi kertaa päivässä ja joskus joka kolme kertaa. Noiden päivän kävelyn tai parin kävelyn lisäksi kävin aktiivisesti salilla tekemässä ihan normaalin treenin. Tuona aikana en niinkään miettinyt missä kunnossa olin tai olinko menossa parempaan vai huonompaa kuntoon. Kuitenkin kesäloman loputtua kävin vaa'alla ja se näytti mielestäni vähemmän kuin ennen kesälomaa. Näin ollen se mitä tein loman aikana vaikutti olevan positiivista.

Kesäloman loppua kohden kuitenkin päätin aloittaa uuden dieettiprojektin kesäloman päätyttyä. Kymmenen kiloa joulukuuhun mennessä mikä pitäisi olla ihan realistinen tavoite paitsi nyt neljän viikon jälkeen sekin näyttää minulle mahdottomalta. Neljä vuotta sitten kun pidin kovaakin dieettiä niin pääsin alhaisimpaan painoon ikinä 95,5kg. Olen tuota dieettiä yrittänyt saavuttaa vuosien saatossa mutta olen aina epäonnistunut pahemman kerran. En ole ikinä edes päässyt lähellekkään kyseisiä tuloksia joihin pääsin neljä vuotta sitten.

Olen pitänyt ja tehnyt erilaisia dieettiprojekteja tässä vuosien saatossa ja kaikki tuntuu epäonnistuvan. Olen saanut pudotettua panoa sen 2kg - 4kg ehkä 5kg mutta oikeastaan suurin osa on ollut vain nesteitä eikä varsinaista rasvan polttoa ole tapahtunut. Olen yrittänyt pudottaa painoa niin syömisellä kuin liikunnalla mutta juurikin tuo liikunta ei tunnu vaikuttavan. Viimeksi tosiaan aloitin heti kovalla kädellä dieetin ja muutamien viikkojen päästä olinkin jo aika väsynyt ja puhki eikä tulokset olleet yhtään sen parempia. Näin ollen nyt tällä kertaa ajattelin aloittaa kevyesti ja rennosti.

Kävin ensimmäisien viikkojen aikana aamuin illoin 30minuutin kävelyillä minkä lisäksi kuutena päivänä viikossa salilla. Tuon aikana en laskenut mitä söin vaan söin vain puhtaasti. Viimeisien viikkojen aikana kun ilmat ovat viilentyneet ja vettä alkanut satamaan niin olen jättänyt iltalenkit väliin. Muutoinkin olen sillä periaatteella liikkeellä, että ei ole niinkään väliä jos treenit jäävät väliin oli ne sitten kävelyitä tai salitreenejä. Kunhan tekeminen on rentoa eikä se mene liian pakonomaiseksi, että lenkeille pitää mennä pakonomaisesti vaikka ei niinkään tekisi mieli ja olisi jotain muuta tekemistä.

Olen taas alkanut pitkästä aikaa käymään tiistai- sekä torstaiaamuisin vaa'alla ja laittanut vaakatuloksen sekä vyötärön mitan muistiin. Näin olen tehnyt aina silloin tällöin kun olen ollut dieetillä mutta välillä en ole tätä jaksanut tehdä kuten en tehnyt viime vuoden loppupuolella kun olin viimeksi dieetillä. Kun vertaan tiistain aamupainoa keskenään ja torstain aamupainoa keskenään niin huomaan saman kaavan kuin ennenkin. Tiistain aamupainot ovat enemmän kuin torstain aamupainot sekä viikottaiset painot ovat lähes identtisiä.

En ole saanut pudotettua painoa neljän viikon aikana vaikka olenkin nyt syönyt neljä viikkoa puhtaasti sekä käynyt vähintään kerran päivässä kävelemässä sekä kuudesti viikossa kuntosalilla. Nyt olen myöskin alkanut käymään sunnuntaisin tekemässä aerobisen treenin joita on takana pari. Tällä sunnuntaisella treenillä yritän paikata viikonlopun kävelyitä joita en ole oikein käynyt enää tekemässä. Syksyn vesisateissa ei vain tee nyt mieli mennä kävelemään pakon edestä vaan enemminkin käyn tekemässä sitten sunnuntaina treenin mikä paikkaa näitä kävelyitä.

En näköjään sitten ollutkaan kirjoittanut siitä että tein viikko sitten lauantaina PTVGYM:llä uuden pysäytyskyykky ennätyksen 210kg minkä sitten tämän viikon tiistaina laitoin uusiksi saamalla 220kg. Kaikki lähti siitä liikkeelle että viime viikon perjantaina maastaveto treenin jälkeen huomasin lauantai aamuna että pohkeeni on jumalattoman tiukka. Kirjoittelinkin tuosta pohkeen kuntoon saamisesta tuossa viime kirjoituksessa maaginen kakkonen Mayorssilla. Huomasin siis aamupäivällä että oikea pohkeeni oli ihan jumalattoman tiukka joten aloin sitten itse sitä hieromaan ja ampumaan hierontapyssyllä. Tunsin saaneeni sen paljon parempaan kuntoon siinä aamupäivän aikana.

Sain viime viikolla suunnitelman että mitä jos kävisin Mayors Gym:llä penkkaamassa 200kg? Tämä ajatus lähti liikkeelle siitä että olen ollut nyt hyvässä tuloskunnossa penkissä vaikkakin olen nyt penkkaillut lähinnä slingshotilla. Myöskin ensimmäisen Mayors Gym:llä käynnin jälkeen olen hieman ajatellut käyväni siellä toisenkin kerran mutta että saisin penkattua 200kg Mayors Gym:llä. Olenhan nyt vuosien varrella nähnyt niin monia kovia penkki videoita Mayors Gym:ltä niin olisihan se nyt hieno itsekin penkata 200kg Mayorsilla?

Olen nyt viime aikoina taas aktivoitunut tekemään penkki treeneissä "yli pitkiä" sarjoja. Näitä "yli pitkiä" sarjoja olen tehnyt aina silloin tällöin ja yleensä olen yrittänyt tehdä jollain painolla uuden toistomäärä ennätyksen. Kaikki tämä on lähtenyt vuosia sitten liikkeelle siitä että olen yrittänyt saada omalla painolla niin monta toistoa penkissä kuin vain olen saanut. Aikoinaan tuo lähti hieman yli paristakymmenestä toistosta aina tämän hetkiseen 52 toistoon. Tein tuossa kolme - neljä viikkoa sitten omalla painolla 110kg niin 52 toistoa mikä oli ensimmäistä kertaa ikinä yli 50 toistoa.

Eilen kun tulin PTVGYM:ltä ja ajoin Turunväylää niin pääsin ilmeisesti Skoda kuskin päänsisään hyvin paljon. Skoda kuski oli vaihteeksi näitä perus suomalais autoilijoita kenellä meni hermot siihen että hänet ohitettiin. Ajoin pitkään Helsingin päästä yhden Skoda kuskin perässä ja mietin siinä pitkään menenkö ohitse vai en mutta en mennyt. Sitten siinä Leppävaaran kohdalla kun on niitä ylikulkusiltoja niin hän alkoi ajamaan yhtäkkiä hiljempaa. Niimpä sitten lähdin ohi ja kun olin hetken aikaa ajanut niin huomasin peileistä että kyseinen Skoda paahtoi hirveää ylinopeutta vasenta kaistaa ohitse ja jatkoi myös kaikkien muiden ohittamista. Toisilla ihmisillä vain menee siihen hermot ja pää ei kestä että heidän ohitetaan.

Eilen PTVGYM:llä oli pari teiniä ja en tiedä yhtään että saivatko he tehtyä penkissä yhtään toistoa? Huomasin vain että pari teiniä meni yhdelle penkille "tekemään" penkkiä ja sitten yhdessä vaiheessa vain alkoi kuulumaan hirveä kilinä ja kolina mikä sitten loppui vasta kun teinit lähtivät penkistä. Ainoa asia mitä kuulin oli tosiaan hirveä kilinä ja kolina minkä jälkeen VITUN huutamista perä jälkeen. Ensiksi toinen minkä jälkeen vähän painoja viskottiin lattialle ja sen jälkeen toinen toinen.