Kymmenen kiloa pois kolmessa kuukaudessa?

13.09.2020 - 18:13

Aloitin heti kesäloman jälkeen jälleen kerran dieettiprojektin mitä on nyt takana nelisen viikkoa. Kesäloman aikana päähän tuli ajatus aloittaa jälleen kerran dieetti mutta tällä kertaa eri tavalla kuin viimeksi. Viime vuoden loppupuolella kun pidin 10 viikon dieetin niin aloitin sen kaikki tai ei mitään mentaalitentilla heti ensimmäisestä päivästä alkaen. Karsin heti alussa syömisen todella alhaiseksi minkä lisäksi tein maanantaista - perjantaihin tuplatreenejä joista aamutreenit olivat lähinnä intervallitreenejä. Huomasin tuolloin hyvin paljon ennen kymmenettä viikkoa, että motivaatio ja energia alkoi loppumaan. Tuplatreenaaminen alkoi vain tuntumaan enemmän ja enemmän pakko pullalta.

Tuon viime vuoden lopussa pidetyn dieetin jälkeen en ole pitänyt dieettiä tai hirveästi katsonut miten olen syönyt. Kuitenkin kun maalis- / huhtikuussa kun treeneihin tuli 4 viikon tauko ja painoa alkoi kertyä niin sitä halusi päästä nopeasti takaisin ruotuun. Kuitenkaan mihinkään dieettiin minulla ei ollut motivaatiota mutta siitä huolimatta ruokavalio muuttui etätöiden lisäännyttyä erilaiseen ja puhtaaseen suuntaan minkä johdosta juuri ennen kesää aloin pääsemään pikkuhiljaa parempaa kuntoon. Tuona aikana muutin muutamia asioita niin aterioiden määrässä kuin itse aterioissa. Tulin hyvin nopeasti huomanneeksi sen asian, että entinen ruokavalio ei enää toiminut ja kotona ollessa pystyin tekemään paremmin aterioita.

Kuitenkin kun kesä tuli niin aloin lipsumaan tuosta ruokavaliosta mitä olin pitänyt parin kuukauden ajan. Aluksi en huomannut painossa niinkään eroa mutta sitten yhtäkkiä kroppa tuntui olevan raskaampi ja jouduin myöskin salivyötä löysäämään. Se oli viimeinen niitti sillä, että huomasin olevani taas hieman huonommassa kunnossa ja tarve ruokavalion siistimiseen tuli jälleen kerran mieleen. Kuitenkin kesäloma oli tuloillaan enkä halunnut aloittaa mitään dieettiä tai niin puhdasta ruokavaliota kesälomani ajaksi sillä tiesin ettei se tulisi onnistumaan.

Kesäloman aikana en oikeastaan katsonut mitä söin ja miten söin. Minulla oli kyllä sinällään kaava mitä noudatin mutta ei mitään sellaista mikä olisi jatkunut päivästä toiseen. Kävin kesäloman aikana aktiivisesti kävelemässä kerran kaksi kertaa päivässä ja joskus joka kolme kertaa. Noiden päivän kävelyn tai parin kävelyn lisäksi kävin aktiivisesti salilla tekemässä ihan normaalin treenin. Tuona aikana en niinkään miettinyt missä kunnossa olin tai olinko menossa parempaan vai huonompaa kuntoon. Kuitenkin kesäloman loputtua kävin vaa'alla ja se näytti mielestäni vähemmän kuin ennen kesälomaa. Näin ollen se mitä tein loman aikana vaikutti olevan positiivista.

Kesäloman loppua kohden kuitenkin päätin aloittaa uuden dieettiprojektin kesäloman päätyttyä. Kymmenen kiloa joulukuuhun mennessä mikä pitäisi olla ihan realistinen tavoite paitsi nyt neljän viikon jälkeen sekin näyttää minulle mahdottomalta. Neljä vuotta sitten kun pidin kovaakin dieettiä niin pääsin alhaisimpaan painoon ikinä 95,5kg. Olen tuota dieettiä yrittänyt saavuttaa vuosien saatossa mutta olen aina epäonnistunut pahemman kerran. En ole ikinä edes päässyt lähellekkään kyseisiä tuloksia joihin pääsin neljä vuotta sitten.

Olen pitänyt ja tehnyt erilaisia dieettiprojekteja tässä vuosien saatossa ja kaikki tuntuu epäonnistuvan. Olen saanut pudotettua panoa sen 2kg - 4kg ehkä 5kg mutta oikeastaan suurin osa on ollut vain nesteitä eikä varsinaista rasvan polttoa ole tapahtunut. Olen yrittänyt pudottaa painoa niin syömisellä kuin liikunnalla mutta juurikin tuo liikunta ei tunnu vaikuttavan. Viimeksi tosiaan aloitin heti kovalla kädellä dieetin ja muutamien viikkojen päästä olinkin jo aika väsynyt ja puhki eikä tulokset olleet yhtään sen parempia. Näin ollen nyt tällä kertaa ajattelin aloittaa kevyesti ja rennosti.

Kävin ensimmäisien viikkojen aikana aamuin illoin 30minuutin kävelyillä minkä lisäksi kuutena päivänä viikossa salilla. Tuon aikana en laskenut mitä söin vaan söin vain puhtaasti. Viimeisien viikkojen aikana kun ilmat ovat viilentyneet ja vettä alkanut satamaan niin olen jättänyt iltalenkit väliin. Muutoinkin olen sillä periaatteella liikkeellä, että ei ole niinkään väliä jos treenit jäävät väliin oli ne sitten kävelyitä tai salitreenejä. Kunhan tekeminen on rentoa eikä se mene liian pakonomaiseksi, että lenkeille pitää mennä pakonomaisesti vaikka ei niinkään tekisi mieli ja olisi jotain muuta tekemistä.

Olen taas alkanut pitkästä aikaa käymään tiistai- sekä torstaiaamuisin vaa'alla ja laittanut vaakatuloksen sekä vyötärön mitan muistiin. Näin olen tehnyt aina silloin tällöin kun olen ollut dieetillä mutta välillä en ole tätä jaksanut tehdä kuten en tehnyt viime vuoden loppupuolella kun olin viimeksi dieetillä. Kun vertaan tiistain aamupainoa keskenään ja torstain aamupainoa keskenään niin huomaan saman kaavan kuin ennenkin. Tiistain aamupainot ovat enemmän kuin torstain aamupainot sekä viikottaiset painot ovat lähes identtisiä.

En ole saanut pudotettua painoa neljän viikon aikana vaikka olenkin nyt syönyt neljä viikkoa puhtaasti sekä käynyt vähintään kerran päivässä kävelemässä sekä kuudesti viikossa kuntosalilla. Nyt olen myöskin alkanut käymään sunnuntaisin tekemässä aerobisen treenin joita on takana pari. Tällä sunnuntaisella treenillä yritän paikata viikonlopun kävelyitä joita en ole oikein käynyt enää tekemässä. Syksyn vesisateissa ei vain tee nyt mieli mennä kävelemään pakon edestä vaan enemminkin käyn tekemässä sitten sunnuntaina treenin mikä paikkaa näitä kävelyitä.

Tänä vuonna minulla on on edessä keittiöremontti mikä on ollut tiedossa ja odotettavissa jo vuosia. Pari vuotta sitten minulla oli putkiremontti minkä yhteydessä tehtiin myös kaikki muut uudistukset kuten sähköt ja keittiöön liittyvät putket ja uusin jopa väliseinän laatotuksen. Tuolloin en syystä tai toisesta tehnyt keittiöremonttia vaikka sitä todella hieman ajattelin mutta tulin silloin siihen tulokseen, että toteutan sen myöhemmin. Tuolloin keittiö olisi

Olen käyttänyt foam rolleria kotona ja kuntosalilla vuoden päivät minkä lisäksi hankin vuosi vai pari vuotta sitten hierontakepin. Foam rolleria käytin selän ja jalkojen lihashuoltoon ja hierontakeppiä käsien ja rinnan lihashuoltoon. Näillä kahdella välineellä sain siis tehtyä lihashuoltoa koko kropalle. Foam rollereissa olen aina suosinut kovia ja kuvioituja rullia jotka oikeasti tuntuvat kropassa sillä sileä ja pehmeä rulla ei vain yksinkertaisesti tee yhtään

En tiedä miten nyt aina onnistun mielestäni saamaan höpöhöpö jumpat menemään paremmin perille kuin normaalit treenit. Olen ollut nyt viikkojen ajan paljon väsyneempi silloin kun en tee isoilla painoilla treenejä vaan teen omasta mielestäni "kevyen" treenin. Nyt viime lauantaina tein takareisitreenin missä keskityin hiomaan enemmänkin muutaman liikkeen tekniikoita pienillä painoilla minkä lisäksi tein treenin loput liikkeen maltillisilla painoilla niin tämä

Kirjoittelin tuossa kuinka sain pienillä muutoksilla painon alkamaan tippumaan mutta unohdin mainita asian tai pari. Keskeisin asia lienee aminohappojen käytön muuttaminen. Ei niinkään määrän mikä on pysynyt samana vaan ajankohta. Olen jo vuosia käyttänyt aminohappoja treenijuomana mutta nyt tein pienen vaihdoksen treenijuoman ja palautusjuoman välillä. Tällä hetkellä olen käyttänyt viikkojen ajan suolavettä treenijuomana eli sekoitan normaalia suolaa veden

Olen nyt viimeaikoina onnistunut saamaan painon tippumaan pikkuhiljaa. Käytännössä sen jälkeen kun kävin kehonkoostumusmittauksessa ja aloin tekemään pieniä muutoksia pikkuhiljaa käytännössä moneen asiaan niin olen saanut painoa pois. En tiedä nyt tarkkaan mikä on vaikuttava tekijä vai onko nämä kaikki muutokset yhdessä muutos siihen, että paino on alkanut tippumaan. Olen kyllä jo saanut kesän jälkeen tiputettua painoa, mutta se on tuntunut jämähtäneen tiettyyn

Tällä hetkellä olen vetänyt kuntosalitreenit niin extemporeeen kesän jälkeen, että vaihtelen treenien järjestyksiä sekä itse treenejä joka viikko. Tämä on sopinut itselleni hyvin ja samalla olen saanut pidettyä mielenkiintoa treenaamista kohtaan parempana. Mitä enemmän treenivuosia on tullut taakse ja mitä vähemmän kuin on todellisia tavotteita niin treenien motivaatio vain alkaa takkuamaan. Onhan minulla erilaisia tavotteita tuloksien suhteen sekä oman kuntoni