Kuudes kerta Loaded Gym:llä

14.04.2022 - 22:11

Tämän viikon keskiviikkona tein extempore käynnin Tampereen Loaded Gym:lle tehden selkätreenin. Nyt kun minulla on 10-kerran kortti Loaded Gym:lle niin extempore käynnit ovat helpompia kuin ostamalla aina kertakäynnin. 10-kerran kortti on voimassa puoli vuotta eikä minulla ole sen parempia suunnitelmia käyttää kortista käyntejä niin ne tulevat olemaan juurikin extemporeita. Kesälle minulle on tiedossa yhdestä kahteen käyntiä joten tuolloin minulla pitää olla kortissa tilaa mutta muutoin käyn kun käyn.

Nyt oli vuorossa kuudes käynti yhteensä ja kolmas selkätreeni. Näin ollen olen tehnyt kolme jalkatreeniä sekä kolme selkätreeniä Loaded Gym:llä. Vastaavasti olen käynyt PTVGYM Pitäjänmäellä tänä vuonna yksitoista kertaa joista viisi on ollut jalkatreenejä, neljä selkätreeniä ja kaksi rintatreeniä. Näistä lukemista on nähtävillä helposti kaava. Kun olen käynyt Loaded Gym:llä tai PTVGYM:llä niin olen tehnyt jalkatreenin tai selkätreenin ~88% todennäköisyydellä ja pelkästään Loaded Gym:llä lukema on 100%.

Loaded Gymin 100% lukema perustuu yksin omaan siihen, että salilla on laajat ja kattavat jalka- & selkälaitteet. Tietenkin myös muiden lihasryhmien laitekanta on kattava ja hyvä mutta käydessäni harvakseltaan Loaded Gym:llä niin hyödynnän mielellään juurikin jalka- & selkälaitteet ja teen muut treenit "normaaleissa" olosuhteissa. En ole nähnyt siinä vain niin paljon hyötyä niin Loaded Gym:llä kuin PTVGTM:lläkään, että menin pidemmän matkaa treenaamaan olkapäätreeniä ja siihen päälle käsiä. PTVGYM:llä olen tehnyt pariin otteeseen olkapäitä sekä käsiä rintatreenin yhteydessä joten olen päässyt kokeilemaan siellä olkapää- sekä käsilaitteita. Loaded Gym:llä en ole kuin kerran aikoinaan penkannut mutta en ole kuin ihan kokeilu mielessä kokeillut muutamia rinta, olkapää tai käsilaitteita.

Kun tein selkätreenin niin aloitin sen normaaliin tapaan maastavedolla minkä päädyin tekemään ketjuilla. Alkuun kaikki tuntui ja meni hyvin mutta mitä pidemmälle treeni meni niin sitä heikommin se alkoi menemään. Tämä oli nyt toinen kerta ikinä kun olin Loaded Gym:llä keskiviikkoiltana ja mennessäni salille niin siellä oli aika paljon väkeä myöskin vapaapainoalueella. Kuitenkin kun treenini eteni niin yhtäkkiä väkeä katosi pikkuhiljaa kunnes kun pääsin treenipainoihin niin olin vapaapainoalueella jo yksin. Kun olin purkamassa tankoa ja tavaroita niin yksi treenaaja tuli tekemään penkkiä mutta muutoin porukka oli "bodausalueella". Onneksi toisaalta näin, että olin yksin vapaapainoalueella niin kukaan ei ollut näkemässä kun treeni meni heikosti mutta olisiko se mennyt paremmin jos siellä olisi ollut väkeä?

Maastavedon jälkeen siirryin sitten "toiselle" puolelle bodaamaan mutta tuo tuntui olevan vain taistelua sillä olin maastavedon jälkeen todella väsynyt. Tämä oli nyt lyhyin kertani Loaded Gym:llä mitä olen ollut mutta en vain jaksanut enää tehdä oikein mitään vaikka yritin. Yritin tehdä liikkeitä toisen perään mutta huomasin ettei minulla ole vain enää puhtia eikä niinkään sen jälkeen myöskään intoa kun ei ollut puhtia. Vaikka tämä kerta menikin näin ja noin niin silti oli mukava käydä Loaded Gym:llä mutta toisaalta olisin halunnut tehdä enemmän ja paremmin.

Pääsiäisen aikaan huomasin painon hieman nousseen tai ainakin tulleen pöhötystä. Huomasin tämän kyllä muutenkin mutta viimeistään aina kuntosalilla kun laitoin salivyötä päälle. Salivyön laittaminen oli hieman tuskaisempaa kuin mitä se oli ollut eikä vyön alle jäänyt niin sanotusti väliä. Normaalisti salivyö on tuntunut jämäkältä vaikka kropan ja vyön väliin on jäänyt hieman väliä. Tuolloin pääsiäisen tienoilla non ei ollut sillä hyvä että sain salivyön päälle sen nykyisissä säädöissä. Salivyön säätöjä en lähtenyt muuttamaan eikä niitä ollut tarve myöskään muuttaa.

En tiedä miksi sain maanantaina päähän piston mikä oikeastaan siitä lähtien aina jatkui keskiviikko iltaan saakka. Ehkä halusin jotain erilaisuutta treeniin? Ehkä minua ei normaaliin tapaan taas kiinnostanut maanantaina lähisalilla? Kuka tietää mitä päässäni liikkui maanantaina kun tein maastaveto treeniä mutta en kuitenkaan sitä etukäteen miettinyt enkä suunnitellut kuten en oikeastaan mitään treeniä. Maanantain innoittama tein saman sitten tiistaina penkkitreenissä ja keskiviikkoa kyykkytreenissä.

Eilen lauantaina tuli käytyä normaaliin tapaan PTVGYM:llä tekemässä jalkatreenin tai oikeastaan kyykky treeni ketjuilla. Tämän viikkoinen oli toisinto viime viikosta kun perjantaina kävin tekemässä maastaveto treenin ketjuilla Vantaan Loaded:lla ja lauantaina kyykky treeni ketjuilla PTVGYM:llä. Treenit olivat aikalailla myös identtisiä keskenään jos treenejä vertaa painoilla. Kuitenkin sillä erolla että viime viikolla epäonnistuin Vantaan Loaded:lla ja tällä viikolla PTVGYM:llä.

Viime viikon perjantaina kävin tekemässä maastaveto & selkätreenin Vantaan Loaded:lla ja samalla päätin tulevani seuraavalla viikolla uudestaan. Viikolla sitten mietin että olisiko käynti taas perjantaina vai olisiko nyt vuorossa lauantai? Perjantaina tekisin taas selkätreenin kun taas sitten lauantaina jalkatreenin. Jossain vaiheessa viikkoa päätin että voisin mennä perjantaina PTVGYM:lle tekemään selkätreenin ja lauantaina sitten Vantaan Loaded:lle jalkatreenin.

Eilen lauantaina kävin tekemässä jalkatreenin normaaliin tapaan PTVGYM:llä. Oli kyllä mukavaa vaihtelua kun olin edellisenä päivänä oli perjantaina käynyt Vantaan Loaded:lla tekemässä maastaveto treenin ja nyt lauantaina PTVGYM:llä jalkatreenin. En taaskaan oikein tiennyt mitä odottaa treeniltä. Perjantaina maastaveto meni hyvin Vantaan Loaded:lla vaikka lopulta epäonnistuin saamaan 270kg plus ketjut. En oikein tiennyt miten edellisen päivän maastaveto vaikutti

Eilen perjantaina tuli käytyä pitkästä aikaa Vantaan Loaded:lla. Minun on ollut tarkoitus käydä Vantaan Loaded:lla jo aikaisemmin mutta ei vain ole tullut käytyä mutta tässä on nyt viime kuukausien aikana ollut muuta menoa. Yksi syy on myös ollut se että kaikki ne kerrat kun Vantaan Loaded:lla olen käynyt niin en ole oikein saanut treenistä irti. En ole vain jotenkin saanut henkistä puolta treeniin mukaan. Minun on ollut erittäin erilaista treenata Vantaan