Konto akustiikkalevy kokemuksia

25.09.2022 - 17:42

Akustiikkalevyt ja bassoansat ovat asioita mitä olen ajatellut, miettinyt ja pohtinut mikä olisi paras ratkaisu pitkään. Tämän vuoden hifimessuilla yksi asia mitä oikein menin katsomaan ja kuuntelemaan oli Bassan bassoansat. Bassan bassoansa on 60cm "laatikko" minkä saisin muutamaan nurkkaan laitettua ja mikä ei paistaisi niin näkyville mutta itseäni on mietityttänyt se että toimiiko ne oikeasti ja montako niitä tarvitsisi? Myöskään en saisi niitä mahdutettua televisiotason taakse vaan minun pitäisi jättää ne pitkälle seinälle sekä sohvan taakse. Hifimessuilla huomasin selvän eron huoneessa missä oli käytössä Bassan bassoansat verrattuna huoneeseen missä ei ollut.

Messujen jälkeen meinasin tilata pari Bassan 120 bassoansaa mutta niiden maksaessa noin 400€ kappale niin en vain lopulta raskinut. Myöskään en ollut varma auttaisiko kaksi Bassan bassoansaa minun tapauksessa vai olisiko se vain rahan tuhlausta? Ihan extremporeen viime viikonloppuna aloin taas kerran tutkimaan akustiikkalevyjä vaikka niitä olen jo tässä viimeisien vuosien aikana vertaillut ja tutkinut.

Konto akustiikkalevy kokemuksia

Tiesin siis kyllä etukäteen mitä oli odotettavissa, missä hinnoissa ne menevät ja mistä niitä katsoa mutta sattumoisin huomasin Verkkokauppa.comissa varastossa olevan Konto 120cm * 60cm 2cm 10kpl valkoisena. Nuo levyt olivat "vain" 2cm paksuisia kun akustiikkalevyissä mitä paksumpi niin sitä parempi. Tämän vuoksi menin sitten Konton sivuille katsomaan paljonko 4cm levyt maksavat. Kuitenkin huomasin että jo 5kpl 4cm levyjä maksoi enemmän kuin 10kpl 2cm levyjä mutta riittäisikö minulle 5kpl levyjä ja onko tuo 10kpl liikaa? Mietin erilaisia ratkaisuja päässäni ja tulin hieman siihen tulokseen että voisin tuon 4cm 5kpl levyjä hommata Konton sivuilta.

Kuitenkin hyvin nopeasti tulin siihen tulokseen, että jos nyt jotain akustiikkalevyjä hommaan nyt niin haen tuon Verkkokauppa.comin 120cm 60cm 2cm 10kpl paketin. Tämä koko idea oli nopea päähän pisto vaikka asiaa olenkin miettinyt kauan. Saisin haettua paketin Verkkokauppa.comista heti enkä joudu odottamaan ja miettimään koska saisin paketin. Myöskin voisin käyttää noita levyjä myös toisessa huoneessa ellen saisi niitä käytettyä olohuoneessa. Tuo paketti oli muutenkin halvempi kuin 4cm 5kpl levyjä.

Päädyin lopulta tekemään tilauksen nopeiden vaiheiden jälkeen extemporeen joskus 17 - 18 välissä sunnuntai iltana päivänä lähdin sitten tilausta hakemaan siten että olin Verkkokaupalla joskus 18.15 aikoihin kun liike meni kiinni 19 aikaan. Tämä kertoo myöskin tuosta kuinka extempore asia tämä oli minulle. Kuitenkin tässä olin jo vuosia miettinyt ja suunnitellut akustiikkalevyjen hankintaa niin siltä osin olin valmis. Kun pääsin Verkkokaupalta kotiin ja avasin paketin niin huomasin että suunnitelma a ei toiminut ja suunnitelmaa b en voinut enää alkaa tekemään koska kaupat olivat menneet jo kiinni enkä saanut haettua kaksipuolista teippiä.

Konto akustiikkalevy kokemuksia

Sunnuntai-iltana taisin laittaa 5 vai oliko nyt 7 levyä seinän nojalle about niille paikoille mihin ne oli menossa kun katsoin elokuvan. Tätä ennen tein vielä Denon vahvistimesta Audyssey kaiutin kalibroinnin jotta kalibrointi oli tehty kyseisille muutoksille. Huomasin kyllä jo tässä vaiheessa muutamia asioita mutta en niinkään kiinnittänyt huomiota niihin sillä keskityin mielummin elokuvan katsomiseen. Seuraavana päivän maanantaina hain puolen päivän aikaan Clas Ohlson kaksipuolista asennusteippiä ja laitoin iltapäivällä Konto akustiikkalevyt paikoilleen.

Olohuoneeni akustiikka muuttui paljon parempaan ja huomaan selvästi äänenlaadullisen eron. Olohuoneeni akustiikka ei ole vieläkään täydellinen enkä sitä täydelliseksi tule saamaan ellen laita kattoon levyjä. En sitten tiedä jos jossain vaiheessa nuo Bassan bassoansat hankkisi että paljonko se auttaisi tätä asiaa? Ainakin nyt Bassan bassiansoille olisi parempi tarve kuin ilman Konto akustiikkalevyjä. Konto akustiikkalevyt auttoivat siihen että ääni ei nyt karkaa ja varsikin matalat äänet erottuvat paremmin. Huomaan nyt selvästi kuinka paljon parempi basso lähtee kaiuttimista kun basso ei karkaa huoneen nurkkiin eli ihan kuin olisin ostanut uudet kalliimmat kaiuttimet.

Konto akustiikkalevyt auttoivat olohuoneeni akustointia todella hyvin ja minulla on sellainen tunne että ihan kuin olisin päivittänyt hifilaitteistoani. Monet ovat kehottavat panostamaan huoneen akustointiin eikä vain päivittämään laitteistoa ja itse huomasin tämän pitävän loistavasti paikkaansa. Saan Konto akustiikkalevyillä nykyisestä järjestelmäni enemmän irti ja musiikin kuuntelu on nyt paljon nautinnollisempaa kun ääni ei karkaa niin helposti nurkkiin. Myöskin elokuvissa matalat äänet ovat paljon voimakkaampia enkä tarvitse niinkään erillistä bassoa kun sitä kerrostalossa ei oikein voi kunnolla käyttää.

https://akustiikka.com/Tuotteet/

https://www.konto.fi/fi/tuotteet/akustiikka/

Tidal musiikkipalvelulta tuli vähän aika sitten viestiä. Viesti koski hintaa joten ajattelin hinnan nousevan. Päin vastoin hintani nyt tippuu sillä Tidal HIFI Plus tulee jatkossa maksamaan 10.99€ kun olen siitä nyt maksanut 19.99€ kuukaudessa. Tidal siis yhdistää HIFI ja HIFI Plus jäsynyydet maksamaan saman verran eli 10.99€. Minulle tämä tarkoittaa hinnan alennusta kun taas toisille tämä tarkoittaa Plus jäsenyyden saamista eli parempaa musiikin laatua.

Ensimmäisellä viikolla oli töistä etäviikolla Pyhtäällä mökillä missä käytin kuulokkeita päivittäin palavereissa sekä musiikin kuuntelussa Macbook Pro:lla sekä iPhonella. Myöskin katsoin muutaman NHL pelin Viaplayltä iPadiltä eli kuulokkeita tuli käytettyä kolmella eri laitteella.

Viime viikon sunnuntaina aamuna tuli tehtyä extempore hankinta verkkokauppa.comin singles day tarjouksista kun hankin Focal Bathys langattomat vastamelukuulokkeet. Kaveri laittoi minulle lauantaina linkkiä verkkokauppa.comista Focal Bathys kuulokkeisiin ja kun avasin linkin niin huomasin kuulokkeiden olevan tarjouksessa ~500€. Minähän sitten aloin siinä heti miettimään Focal Bathys kuulokkeiden hankintaa kun kuulokkeiden normaali hinta on ollut 799€.

Eilen lauantaina tuli sitten käytyä jälleen kerran Habitare & Hifimessut 2023 Messukeskuksessa. Odotukset olivat aikalailla sitä samaa mitä tuli todettua viime vuoden Habitare ja Hifimessuista eli sitä samaa mitä tuli todettua edellisiltä kerroilta ja edellisiltä kerroilta. Habitare ja Hifimessut ovat vuodestan toiseen aikalailla samat mutta mielestäni hiipuvalla ja heikentyneellä meiningillä. Varsinkin Hifimessut ovat vuosi toisensa jälkeen vain huonontuneet ja Habitare on aikalailla samankaltainen mutta mielestäni muutamia vuosia sitten siellä oli enemmän. 

Sain viime viikolla extempore päähänpiston käyttää Gigantin Apple trade in tarjousta hyväksi. Olin kyllä huomannut mainoksista että Gigantilla oli Apple trade in kampanja päällä mutta siihen oikein aluksi reagoinut mitenkään. Viime vuonna hyödynsin Gigantin Apple trade in kampanjaa Ipadin osalta missä vaihdoin ikivanhan Apple Ipad Air 2:sen uuteen halpa malliin mikä nykyisin sekin on aika kallis. Tällä kertaa sitten kiinnitin huomiota Macbook tarjoukseen eli Gigantti tarjosi normaalin etuuden hyväksi 150€ lisää. 

Kesäloman aikana tulin hankkineeksi extemporeen NAD c298 päätevahvistimen Tampereen Hifihuoneelta. Olimme kaverin kanssa tulossa Helsingistä takaisin Vammalaan katsomasta Oppenheimer elokuvaa minkä kävimme katsomassa ja testaamassa Finnkino Tennispalatsin uuden LUXE-salissa. Matkalla Vammalaan mietin siinä hetken aikaa pitäisikö käydä Tampereen Hifihuoneen kautta vai jatkaa vain suoraan? Olin edellisellä viikolla käynyt Tampereen Audiokaupan loppuunmyynnissä ja siitä reissusta oli jäänyt asioita pyörimään päähän.