Kolmetoista päivää putkeen mikä sisälsi yhdeksäntoista treeniä

16.11.2016 - 12:06

Viime viikon "tapahtumat" johti siihen ettei viime viikolla ollut yhtään välipäivää. Näin ollen seuraava tiedostettu välipäivä oli luvassa nyt sunnuntaina. Mietin kyllä myöskin sitä, että olisin jättänyt lauantain treenit väliin ja pitänyt pari välipäivää. Minun ei välttämättä tarvinnut mennä lauantaina treenaan mutta kävin kuitenkin kaksi kertaa kuntosalilla. Aamupäivällä käsitreeni ja iltapäivällä olkapäätreeni mitkä olisin ihan hyvin voinut jättää tekemättäkin. Toisaalta en katsonut tähän olevan mitään syytä sillä treenit ovat kulkeneet vaikka välipäiviä ei ole ollut pariin viikkoon. Minulle kertyi nyt kolmetoista treenipäivää putkeen mitkä sisälsivät yhdeksäntoista treeniä. Jonkinlainen oma ennätys jos sitä haluaa tuolta kannalta miettiä mitä en kuitenkaan tee. Itse tulin yllättyneeksi että en huomannut missään vaiheessa väsymystä ja treenit kulkivat todella hyvin. Esimerkiksi perjantai-iltana sivusin maastavetoennätystä nyt noin kymmenen kiloa kevyempänä kuin silloin ensimmäistä kertaa saadessa 240kg nostettua. Tällöinkin minulla oli takana kahdestoista treenipäivä ja treeninumero seitsemäntoista oli menossa. Olin vielä kuitenkin aamulla tehnyt rintatreenin eli tuplatreenipäivä oli muutenkin menossa.

Nyt onkin hieno nähdä tuleeko mitään ihmeellistä väsymistä vai pystynkö jatkamaan tätä samaa rataa. Nyt kuitenkin pidän vähintään yhden välipäivän viikossa enkä lähde tietoisesti tekemään treeniviikoja ilman välipäivää. Tuo viime viikkoinen oli vain poikkeus mitä en lähde hakemaan. Toisaalta tämä kolmetoista päivää putkeen yhdeksällätoista treenillä kertoo yksinkertaisesti sen, että teen asioita oikein. Syön oikein ja palaudun treeneistä ja tämä on todettu tällä rytmillä. En ole kuitekaan mihinkään väliin tehnyt mitään kevyempää treeniä vaan jokainen treeni on vedetty ihan normaalisti. Suoria sarjoja, maksimi ykkösiä ja erikoistekniikoita on tullut käytettyä näiden parin viikon aikana. Näiden parin viikon aikana olen siis saanut penkattua kaksi kertaa 160kg ja kerran 170kg minkä lisäksi olen saanut kyykyssä 160kg sekä mavessa 240kg. Näiden tuloksien valossa olen jaksanut treenata hyvin ja noste on ollut vain ylöspäin sillä edellisestä viikosta penkkitulokset nousivat 160kg:sta 170kg:oon sekä vielä treeniviikon loppuun sain 240kg maastavedossa. 

Tämän jaksamisen selittää yksinkertaisemmin varmaan se, että olen osannut syödä oikein. Syön mielestäni kevyesti mutta oikealla tavalla. Aamu lähtee käyntiin kaurapuurolla ja banaanilla. Nämä menevät aamulla joko yhdessä tai aamutreenipäivinä treenin välisinä aamupaloina joiden lisäksi mukaan tulee lisäravinteet. Yhdentoista aikaan onkin sitten lounasaika milloin olen syönyt salaatin missä on ollut kanaa fileen tain suikalaiden muodossa. Kahden aikaan olen sitten syönyt omenan sekä rahkan välipalana mitä seuraa päivän toinen lämpimänä ateria viimeistään ennen kello 18:sta kun olen nyt käynyt kello 20 aikoihin salilla. Päivän toinen lämpiämä atearia onkin ollut sitten hieman enemmän hiilari pitoisempi sen ollessa tummaapastaa sekä jauhelihaa oliiliöljyssä. Kuntosalitreeniä ennen olen ottanut preworkoutin ja treenin jälkeen palautusjuoman sekä syönyt vielä munakasta ja raejuustoa. Munakas ja raejuusto on ollut nyt jo pidempään iltapalani treenien jälkeen ja olen tuota hieman vaihdellut sen perusteella mikä on ollut nälkätila treenin jälkeen. Välillä olen vaihtanut munakkaan tai raejuuston banaaniin tai jättänyt toisen kokonaan pois.

Tämänkaltaisella rytmillä olen mennyt käytännössä jokapäivä kesäloman jälkeen ja olen huomannut sen toimivan minulle. Kevyellä ruokavaliolla missä on kuitenkin ennen illan treeniä hieman hiilareita jotta treenin jaksaa ainakin tehdä jos on hieman väsyneempi päivä tai edellinen treeni painaa. Sitä en sitten tiedä minkälainen vaikutustus treenirytmillä on ollut. Maanantaina on tullut tehnyt selkä aamulla ja rinta illalla, tiistaina vuorossa on ollut olkapäät, keskiviikkona jalat, torstaina kädet, perjantaina uudestaan rinta ja selkä vain toisinpäin sekä lauantaina olkapäät ja kädet vaihdellen kumman olen tehnyt aamulla ja illalla. Tämä ollut minulle toimiva rymit minkä olen jopa suunnitellut eli tuota ei ole tehty ihan summamutikassa.

Perjantantaina aamulla rintatreeni ja illalla selkätreeni pitkästä aikaa maastavedolla

Perjantaiaamusta tiesin pari liikettä ja viimeinen kolmas liike oli sitten fiiliksen mukaan. Halusin perjantaina tehdä aamulla vinopenkkiä sekä rintaprässiä ja sitten fiiliksen mukaan jotain vielä päälle. Tämä oli suunnitelmissa siitä lähtien kun päätin tehdä perjantain aamutreenin Salmisaaressa. Minulle kuntosalin päättäminen vaikuttaa siihen mitä teen tai oikeastaan se vaikuttaa enemmän mitä haluan tehdä niin mihin kuntosalille päätän mennä. Aamulla tuli tehtyä jokainen liike ihan kolme kertaa kymmenen tyylillä eli perustyylillä kuten myöskin illan selkätreeni melkein. Poikkeuksia oli maastaveto ja vaakasoutu missä tein kolme kertaa kolme kertaa kymmenen putkeen yhdellä kädellä.

Olin käytännössä maanantaina päättänyt tehdä nyt perjantaina maastavetoa pitkästä aikaa. Sitä en oikein suunnitellut miten maastavedon teen. Kuitenkin perjantaina kun aloin tekemään maastavetoa niin minulla oli suunnitelma selvä. Katsoa vain päivän maksimi ykkös kunto eikä mitään sarjoja. Nostin painoja pikkuhiljaa ja katsoin paljonko nousee minkä jälkeen lopetin liikkeen enkä alkanut tekemään mitään sarjoja pienemmillä painoilla kuten yleensä olen tehnyt. Tällä kertaa päädyin sitten tekemään 240kg:lla mikä oli sama kuin nykyinen ennätykseni. Mietin kyllä 245kg tai vastaavan tekemistä mutta viime maastaveto kerrasta oli joku kolme viikkoa niin en sitten viitsinyt edes yrittää mitään ennätystä kun halusin jotain tuloksia alle ennen ennätyksen yrittämistä. 240kg nousi ja ihmettelin tätä paljon sillä edellisestä maastavedosta oli kuitekin viikkoja eikä silloin edes noussut varmaan paljoakaan. Nyt vain pitää katsoa etten lähde yrittämään väkisin mitään uusia ennätyksiä heti ensi viikolla vaan pikkuhiljaa rakennetaan kuntoa saada edes se 250kg minkä haluaisin saada.

Rintatreeni

  • Vinopenkki
  • Rintaprässi
  • Vipunostot käsipainoilla

Selkätreeni

  • Maastaveto
  • Kulmasoutu
  • Ylätalja kapea
  • Vaakasoutu

Lauantaina käsitreeni aamulla ja illalla olkapäätreeni päätti kahden viikon treenit

Lauantain käsitreeni oli aikalailla erilainen mitä tein torstaina. Tällä kertaa tein liikkeet käytännössä käsipainoilla ja tangolla kun viimeksi tuli tehtyä lähinnä taljassa. Olkapäissä puolestaan tein pitkästä aikaa pystypunnerrusta käsipainoilla ja isoilla ainakin itselleni. Tämän lisäksi tein vain mitä tuli mieleen, mutta olin olkapäätreenin pettynyt kun en saanut hyvää kipua treenin aikana. 

Käsitreeni

  • Supersarja Hauiskääntö z-tanko kapea scott + Hauiskääntö z-tanko
  • Supersarja Kapea penkki + Ranskalainen punnerrus
  • Supersarja Hauiskääntö käsipainoilla vastaote istuen + Hauiskääntö käsipainoilla hammer istuen
  • Ojentajapunnerrus v-tanko

Olkapäätreeni

  • Pystypunnerrus
  • Vipunostot sivuille
  • Vipunostot takaolkapäille
  • Vipunostot eteen z-tanko tuettuna vinopenkissä
  • Supersarja Takaolkapäälaite + Vipunsotot sivuille laite

Eipä siihen mennyt taaskaan kovin kauaa aikaa kun oikeasti aloin kaipaamaan Vammalassa ja varsinkin Tampereella treenaamista. Tulin viime viikon lauantaina takaisin kahden viikon reissulta Vammalasta jolloin kävin tekemässä neljä treeniä myöskin Tampereen Loaded:lla. Ensimmäinen ilta Pitäjänmäen PTVGYM:llä meni hyvin kun näin pari tuttua pitkästä aikaa eikä mitään ihmeellisyyksiä ollut kun en käynyt wc:ssä. Lauantain oli muutenkin suhteellisen tyhjä eikä PTVGYM:llä ollut hirveästi treenaajia ja esimerkiksi vapaapaino alueet olivat aikalailla tyhjänä koko sen ajan mitä siellä olin.

No niin jatketaan hieman tätä ylipaino on ylivoimaa mikä video tuli tuossa koostettua heti seuraavalla viikolla ensimmäisestä ylipaino on ylivoimaa videosta. Nämä ovat siis peräkkäisiltä viikoilta olevat treenit eli kaksi viikkoa ja kuusi plus kuusi treeniä eli kaksitoista treeniä. Tämä uusi Ylipaino on ylivoimaa video on viikko sitten tehdyistä treeneistä ja täytyy kyllä sanoa että en muista yhtään mitään noista treeneistä ellen ala katsomaan itse tuota videota. Jotain hieman normaalimpaa tuli tehtyä, epäonnistumisiakin sekä sarjaennätyksiä jos oikein muistan?

Onko ylipaino ylivoimaa? Siinä vasta kysymys ja oikea vastaus on oikeasti vaikea. Mietin kuitenkin suhteellisen usein sitä että miten jaksan treenata sen miten jaksan treenata? Olenko vain tottunut siihen että treenaan usein vai enkö oikeasti sitten treenaa? Aikoinaan kävin juoksemassa aamuisin yhdestä kerrasta viiteen kertaan aktiivisesti minkä lisäksi kävin kuntosalilla neljästä kerrasta kuuteen kertaan. Vuosien varrella olen käynyt kuntosalilla eri tavalla mitä nykyään käyn ja en muista tarkalleen milloin ja miten treenasin kun kävin aktiivisesti juoksemassa. Yhdessä vaiheessa kävin jopa aamuisin ja iltaisin treenaamassa kuntosalilla eli tupla treenaamassa.

No niin eilen sitten mukavasti takatalvi yllätti mutta itselleni se ei tullut niin yllätyksenä kun olin sentään säätietoja katsonut. Se minulle tuli yllätyksenä että sitä lunta sitten oikeasti tuli ja niinkin paljon. Olin kuitenkin itse jo vaihtanut kesärenkaat alle parisen viikkoa sitten. Kun perjantaina lähdin PTVGYM:lle niin juuri silloin seitsemän tienoilla lunta alkoi höytyilemään niin kuin säätiedoista näki. Lunta kuitenkin vain höntyili hyvin vähän niin itse ajattelin että ei sitä nyt sinä aikana niin paljoa tulisi mitä sitä lopulta tuli. 

Keskiviikkona oli viikon ensimminen jalkatreeni ja täytyy sanoa että en odottanut kyykyltä sen pahemmin yhtään mitään. Olinhan juuri lauantaina kyykännyt 230kg kaksi toistoa ja 240kg yhden toiston. Kuitenkin kun katsoo viime viikkoa muutenkin niin keskiviikon ensimmäinen kyykky treeni meni heikosti kun sain kaksi kertaa yhden toiston 200kg. Viikon toinen kyykky treeni lauantailta menikin sitten todella hyvin. Tämän pohjalta en sitten tiennyt oikein mitä odottaa mutta olenkin päättänyt että nyt keskityn viemään kyykyn mielummin hyvin alas kuin lähteä hakemaan yli 200kg painoja.

Mennään ajassa taakse päinä vuoteen 2013 jolloin menin juoksemaan ensimmäisen puolimaratonin. Tuohon aikaan juoksin todella paljon ja varsinkin aamuisin sillä kävin yleensä aamulla juoksemassa ja illalla kuntosalilla. Olin jo muutaman vuoden käynyt tosiaan aamulla ennen töihin menoa tai ennen toimistolle menemistä käynyt juoksemassa noin kymmen kilometrin lenkin kolmesta viiteen kertaan viikkoon. Tämän lisäksi menin sitten illalla kuntosalille tekemään ihan normaalisti voimaharjoittelua mikä ei silloin eronnut kyllä yhtään siihen nähden mitä nykyään teen.