Kolmen liikkeen plus pohkeet kova jalkatreeni Vantaan Loaded:lla

20.08.2023 - 10:23

Eilen lauantaina tuli käytyä tekemässä treeni pitkästä aikaa Vantaan Loaded:lla. Ennen kesälomaa siinä toukokuussa - kesäkuussa aktivoiduin käymään Vantaan Loaded:lla treenaamassa kun tajusin että 10-kerran korttini loppuu hyvin pian sitten lomien jälkeen. Kävin Vantaan Loaded:lla perjantaisin tai lauantaisin riippuen siitä halusinko tehdä selkä- vai jalkatreenin. Näin ihan vain siksi että mitään penkkitreeni en jaksa oikein mennä Vantaan Loaded:lla tekemään. Myöskin jos vertaa Pitäjänmäen PTVGYM:iä ja Vantaan Loaded:ia keskenään niin Vantaan Loaded vie Pitäjänmäen PTVGYM:iä selkä- ja jalkatreenien osalta 90 - 10.

Ero on selkeä Vantaan Loaded:in hyväksi ja ainoa miinus on se että Vantaan Loaded:lla ei ole maastavetotankoa. Maastavedon joutuu tekemään normaalilla tangolla kun taas PTVGYM:llä tanko valikoima on parempi. Pitäjänmäen PTVGYM:in selkälaite puoli on todella vajaa eikä normaaleiden taljojen lisäksi siellä ole kuin todella hyvä hc-pron ylätaljalaite, itselle sopimaton vaakasoutu, myöskin itselleni hieman huono yläsoutulaite, t-soutulaite mikä on hyvä sekä maaten soutupenkki sille tarkoitetulle tangolle mikä on huono. Samaa voi hyvin sanoa jalkalaitteista hack-kyykyn ollessa ihan hyvä, jonkin heiluri hackin ja kyykkylaitteen olessa huonoja eikä vyökyykystä kannata sanoa sen enempää sillä se on ehdottomasti paskin millä olen ikinä tehnyt. Sillä vain pitää tehdä koska haluan tehdä vyökyykkyä ja se on itselleni ainoa mahdollisuus.

Vantaan Loaded:lla on puolestaan Watsonin ja Arsenal Strengthin selkä- & jalkalaitteita mitkä ovat Pitäjänmäen PTVGYM:n vastaavia paljon parempia ja juuri se asia miksi Vantaan Loaded:lla olen käynyt juurikin tekemässä selkä- ja jalkatreenejä. Roihupellon PTVGYM:llä asioita on sentään paranneltu siinä mielessä että kaikki ne laitteet joita on Pitäjänmäen PTVGYM:llä niin Roihupellon PTVGYM:llä on paremmat. Siksi onkin hieman masentavaa maksaa samaa hintaa ehdottomasti heikommasta PTVGYM:stä kun tietää uudemmalla PTVGYM:llä asioiden olevan paljon paremmin.

Pitäjänmäen PTVGYM on vain jätetty oman onnensa nojaan PTVGYM brändin voimalla paikkojen rapistuessa, lattia kyykky paikkoineen sekä maastavetoalustoineen olevan epätasainen. Onneksi Pitäjänmäen PTVGYM:llä sentään kesällä maalattiin että ulospäin näyttää että paikka ei ole ihan ränsistynyt. Minun onkin ollut vaikea saada ihmisiä mukaan juuri Pitäjänmäen PTVGYM:llä käymään kun kaikki niistäkin kyllä tulisi mukaan Roihupellon PTVGYM:lle. Toivottavasti Pitäjämäen PTVGYM 2.0 päivitys tulee pian ja toivottavasti saadaan edes tasaiset lattiat ja alustat sekä laiteita päivitettyä.

Niin pitäisikö sitä jotain kertoa itse treenistä? No oikeastaan tuossa Youtube videossa on kaikki oleellinen kuvattuna. Aluksi tein kyykkyä ketjuilla mikä meni enemmänkin kuin hyvin sillä sain tetyä ensimmäistä kertaa ikinä 200kg plus ketjut niin kolme toistoa. Tuon sarjan jälkeen lopetin kyykyn samantien vaikka mietinkin yhtä pidempää sarjaa pienemmillä painoilla. Tein tuon päätöksen ihan sen takia että halusin tehdä vielä tässä treenissä vyökyykkyä ja heiluri hack-kyykkä (Pendulum squat) kun niihin oli mahdollisuus.

Vantaan Loaded:lla on siis paljon parempi vyökyykky ja sama löytyy myös Roihupellon PTVGYM:ltä kuin Pitäjänmäen PTVGYM:llä vastaava. Tampereen Loaded:lla on sitten Arsenal Strengthin vyökyykky mikä on hieman erilainen kun tuo Vantaan Loaded:in Watsonin vyökyykky mutta niiden välillä en ole huomannut niin isoja vaikka erilaiset ovatkin. Pitäjämäen PTVGYM:in vyökyykyn ongelma on se että en löydä siitä hyvää asentoa kahdesta syystä. Ensinnäkin vaijeri tulee edestä heilurimaisesti kun taas Watsonin ja Arsenal Strengthin vyökyykyt tulevat suoraan alhaalta. Tämä edesauttaa siihen että liikkeen tekeminen vastaa kyykkyä eikä niin kuin Pitäjämäen PTVGYM:in istumaan menoa. Toinen ongelma Pitäjänmäen PTVGYM:in vyökyykyssä on se että tukipidikkeet joista pidetään kiinni ei ole vakaa ja se toimii samalla lukituksena jolloin helposti lukituksen painaa päälle samalla kun tekee.

Vyökyykyn jälkeen tuli tehtyä pohkeita istuen minkä jälkeen treenin viimeinen liike heiluri-hack (Pendulum squat). Noista heiluri-hack laitteista ei kannatakkaan mainita mitä Pitäjämäen PTVGYM:llä on kun en ole edes varma pitäisikö niiden olla heiluri-hack (Pendulum squat) laitteita vai jotain sinne päin. Olen niitä yrittänyt tehdä mutta ne ovat ihan eri asioita kuin Tampereen ja Vantaan Loaded:lla olevat heiluri-hack (Pendulum squat) laitteet.

Tuossa oli siis pohjustus (vuodatus) miksi olen käynyt tekemässä juurikin Vantaan Loaded:lla jalka- sekä selkätreenejä kun on ollut mahdollisuus. Minulla oli taas reilut pari tuntia mukavaa aikaa Vantaan Loaded:lla kun treeni kulki nyt oikeasti. Sain tehtyä isoilla painoilla ja uskalsin sekä pääsin ihan alas asti kaikissa liikkeissä eikä ne nyt jäänyt melkein alas.

Ai niin ja wc oli puhdas kuin mikä toisin kuin....

Perjantaina kun menin PTVGYM:lle tekemään maastaveto treeniä niin minulla taisi olla suunnitelma maastaveto treeniä. En kuitenkaan tiennyt päivän kuntoani kuin vasta treenin edetessä joten tuo suunnitelma oli vain tuollainen heitetty suunnitelma päähän. Kuitenkin tuosta alkuperäisestä "suunnitelmasta" väänsin sitten lopulta lopullisen suunnitelman treenin edetessä. Tällä kertaa käytin 25kg painoja alkupään lämmittelyissä kun viime aikoina olen suosinut 20kg kiekkoja. Tämä ihan sen takia että 25kg kiekkoja oli enemmän siinä lähellä saatavilla kun siinä vierressä oli toisia treenaajia.

Maanantaina tuli tosiaan runtattua räkkivedossa 270kg painoilla kymmenen toistoa mikä oli tietenkin sarjaennätys ja suurimmat painot millä olen tuon kymmenen toistoa räkkivedossa saanut. Tiistaina oli sitten penkki treeni mikä oli aikalailla sitä normaalia kun en oikein tiennyt mitä tehdä. Minulla oli ajatuksia jos toisia mutta päädyin aikalailla sitten tekemään perus treenin isoilla painoilla. Tällä kertaa se tuotti 190kg painoilla kaksi kahden toiston sarjaa minkä lisäksi vielä yhden ykkösen. Ei olla siis missään 200kg penkki kunnossa tällä hetkellä mutta se on ollut nyt tiedossa jo tovin.

Viime viikolla lähdin hakemaan maanantaina räkkivedossa 270kg painoilla kymmentä toistoa kun olinhan saanut sitä edellisellä viikolla juuri ja juuri tehtyä kymmenen toistoa 260kg painoilla. Niin miksi en nyt sitten seuraavalla viikolla saisi kymmentä toistoa kymmenen kiloa painavammalla 270kg:lla? Niin kaikki tämä kymmenen toistoa juttu alkoi oikeastaan kesän treeneistä kun sain vedettyä räkkivedossa 300kg painoilla viisi toistoa. Tuon lisäksi kun olin alkanut muutenkin tekemään pidempiä sarjoja esimerkiksi kyykyssä missä sain aluksi 180kg painoilla kymmenen toistoa ja minkä sain nostettua 200kg painoihin.

Olen nyt pikkuhiljaa yrittänyt vaihtaa kahden maastaveto treenin viikot yhteen maastaveto treeniin ja toiseen treeniin missä teen räkkivetoa tai lohko maastavetoa. Ihan vain sen takia että jos vaikka tulokset alkaisivat nousemaan ja erityisesti jos vaikka kroppa pysyisi hieman paremmin kasassa. Täytyy kyllä sanoa että kun teen kaksi maastaveto treeniä viikkoon niin se kyllä tuntuu kropassa tavalla tai toisella. Myöskin se on vaikuttanut eritoten kyykky treeneihin kun alaselän kanssa on ollut palautumisen vaikeuksia. Tämän taas huomasi eilen lauantaina kun menin tekemään kyykky treeniä PTVGYM:lle ketjuilla.

No niin tulihan se sieltä vaikka aluksi sille ei tuntunutkaan. Tämän viikon keskiviikkona sain kyykättyä 200kg painoilla ensimmäistä kertaa ikinä kymmenen toistoa. Tämä on ollut tavoitteeni ainakin tämän vuoden keväästä alkaen ja mahdollisesti jopa vuosi kausia. Olen saattanut joskus aikoinaan vuosia sitten haaveilla kyykkääväni 200kg painoilla kymmenen toistoa mutta tuolloin se oli kaukainen haave. En edes silloin tainnut saada kyykättyä 200kg tai jos sain niin se oli hikisesti se yksi - kolme toistoa. Nyt kun keväällä asettelin muutamia välitavoitteita kyykkyyn niin olin tainnut silloin saada pitkästä aikaa 180kg kahdeksan toistoa?

Tällä viikolla tuli tehtyä viikon molemmissa jalka- & kyykkytreenissä sarjaennätyksiä kun keskiviikkona tein normaalissa kyykyssä ja eilen lauantaina ketjukyykyssä uudet sarjaennätykset. Muutoinkin molemmat jalkatreenit olivat aika identtisiä keskenään sillä keskiviikkona kerkisin tekemään kaksi liikettä ja lauantaina päätin jättää jalkatreenin kyykkyyn. Tällä viikolla tuli tehtyä siis todella suppeat jalkatreenit mutta toisaalta kumassakin jalkatreenissä sarjaennätyksien jälkeen olin todella puhki. Tämän johdosta lauantaina sitten päätin lähteä suoraan kotiin kyykyn jälkeen.