Kolmen ennätyksen perjantai maastavedossa

24.09.2022 - 11:11

Eilen perjantaina oli vuorossa normaaliin tapaan selkätreeni Pitäjänmäen PTVGYM:llä eli maastavetoa ketjuilla. Perjantaisin kun olen nyt käynyt PTVGYM:llä tekemässä treenejä niin olen tehnyt töitä kotoa käsin ettei tule edes takaisin ajamista kun en kuitenkaan halua mennä salille suoraan töistä. Työpäivät mitkä teen kotona olen huomannut olevani väsyneempi tai unisempi kuin ne kun käyn toimistolla. Tähän voi myös osin vaikuttaa se etten ole nyt juonut kahvia enää päivällä aktiivisesti. Kesällä minua ei vain huvittanut juoda kuumaa kun oli muutenkin kuuma ja tuo jäi jotenkin sitten päälle.

Kävinkin sitten ennen salille lähtemistä normaaliin tapaan kävelyllä mutta tällä kertaa halusin vain virkistyä mihin se myös auttoi. Tämän lisäksi menin vielä vähäksi aikaa parvekkeelle kävelyn jälkeen jotta sain vielä enemmän raitista ilmaa piristyäkseni. Päätin myös etten ala keittämään espressoakaan mitä normaalisti teen jos tunnen olevani väsynyt ja tarvitsin lisävirikettä ennen salille lähtemistä. Vedin kyllä normaaliin tapaan pre-workout juoman salilla ennen treeniä mutta ei tuo oikeasti enää sillä tavalla vaikuta kuin joskus aikoinaan. Kyllä sen huomaa että se virkistää mutta kun on tottunut välillä vetämään espressot pohjalle niin ei se vaikuta minuun niinkuin toisille että kroppa alkaa täriseen / "kiheltään".

Kun aloitin treeniä ja tein venyttelyä & liikkuvuutta niin jo ennen ensimmäistä nostoa huomasin että kroppa vaatii hieman enemmän totuttelua ja herättelyä. Tästä johtuen teinkin muutaman noston enemmän pienemmillä painoilla ennen kuin siirryin painoissa eteenpäin. Normaalisti pienemmillä painoilla teen sen yhden toiston tai sarjan minkä jälkeen laitan tankoon enemmän ja jatkan tekemistä mutta tällä kertaa tein useampia toistoja pienemmillä painoilla useammin. Ihan vain sen takia, että totuttauduin kroppaa treeniin.

Ei kannata aina tehdä samalla kaavalla tai tavalla treeniä vaan kannattaa kuunnella kroppaa ja jos tuntuu sille että pitää tehdä enemmän lämmittelyä ja tai totuttelua painoihin niin sitten tekee. Liian usein näen että tehdään ne samat sarjat ja nousut sekä käytetään aina niitä samoja toistomääriä. Itse vedän aina treenit ihan lonkalta vaikka siinä minulla eräänlainen runko / punainen lanka onkin. Välillä vain vaihdan toistomääriä tai sarjamääriä pienemmillä painoilla jos siltä tuntuu.

Tällä kertaa kaikki tuntui lopulta vain sujuvan ja alkuvaikeuksien jälkeen tuntui sujuvan. Minulla ei ollut tai tullut missään vaiheessa sellaista tunnetta että tänään ei kulkisi. Sitä on hyvin vaikea kuvailla mitä tunnen treenin aikana mutta itse kyllä tiedän helposti koska on hyvä päivä ja koska on huono. Eilen kokoajan tuntui hyvälle ja tekeminen ei jännittänyt missään vaiheessa vaikka painoja nostin kokoajan.

Tällä kertaa aloitin maastaveto treenin deficit tyylillä eli painon / laatan päältä jolloin nosto matka kasvaa ylöspäin ja lähtöasento on normaalia alempana. Alunperin suunnittelin tekeväni koko treenin deficit tyylillä mutta päätin kesken kaiken vaihtaa deficit tyylin normaaliin maastavetoon siinä vaiheessa kun laitoin ketjut kiinni tankoon. Luulen tähän päätökseen vaikuttaneen viime perjantain Vantaan Loaded:lla epäonnistuneen 265kg + ketjut maastaveto ennätyksen yrittäminen. Tein tässä treenissä kolmella eri maastaveto variaatiolla deficit, normaali sekä boxi.

Menin ketjuilla ihan normaaliin tyyliin 220kg ja 240kg minkä jälkeen päätin nostaa painot 260kg vaikka mietin 250kg laittamista. Päätin lähteä hakemaan 260kg painoilla plus ketjut kahta toistoa sillä se olisi ollut uusi sarjaennätys. Olen muutenkin saanut vain kaksi toistoa tehtyä 260kg painoilla plus ketjut. Päädyin lopulta tekemään kolme toistoa 260kg painoilla plus ketjut kun se tuntui vain luistavan. Tämä oli tietenkin sitten uusi sarjaennätys ja yllätys minulle sillä olen saanut 250kg plus ketjut kolme toistoa.

Tämän jälkeen alkoikin sitten miettiminen. Lopetanko tähän ja lähden hakemaan boxi maastavedossa 300kg? Teenkö uudestaan 260kg painoilla plus ketjut ja lähden hakemaan toista kolmosta tai kakkosta? Nostanko painot 270kg plus ketjut ja teen uuden ennätyksen? Mietin erilaisia suunnitelmia hetken kun lähdin ja vaihdoin 20kg painot 25kg painoihin jolloin tangossa oli se 270kg plus ketjut. Tämän painojen nostamisen jälkeen pidin vielä jonkin aikaa taukoa ja 260kg plus ketjut ja 270kg plus ketjut väliin tuli suhteellisen pitkä tauko mutta se kaikki kannatti sillä sain uuden ennätyksen 270kg plus ketjut vaikka olin juuri tehnyt sarjaennätyksen 260kg painoilla.

Viime viikon perjantaihin verrattuna Vantaan Loaded:lla minulla ei oikeasti ollut uskoa saada 265kg plus ketjuja ylös vaan se oli enemminkin kokeillaan. Tällä kertaa minulla oli koko ajan tekemisessä se usko että kaikki onnistuu vaikka pohjalla olikin tuo sarjaennätys 260kg painoilla. 270kg meinasi jäädä polviin mutta taistelin sen ylös ja vaikka se teko hetkellä tuntui jäävän polviin ja hieman tökkivän niin kun katsoin sen heti pian videolta niin se tuli paljon paremmin ja liikkui kokoajan.

Kaiken tämän jälkeen kun olin saanut 260kg painoilla plus ketjut uuden sarjaennätyksen kolme toistoa sekä ensimmäistä kertaa ikinä 270kg plus ketjut niin jatkoin maastaveto treeniä boxi maastavedolla. Ajatuksena minulla oli 300kg mutta siinä tehdessä jo tajusin että ei varmaan sentään sitä kannata. Normaalin maastavedon sekä boxi maastavedon välissä pidin extra taukoa ennen ensimmäistä toistoa. Lähdin tekemään boxi maastavetoa kahden toiston sarjoilla ja 50kg nostoilla kuten sitä olen kesästä asti tehnyt. Sain tehtyä 270kg painoilla kaksi toistoa ja täytyy kyllä sanoa että ei ne kyllä niin kevyesti tullut että olisin lähtenyt hakemaan 300kg. Tuosta huolimatta halusin tehdä ennätyksen sillä olen vain tehnyt boxi maastavetoa 270kg painoilla kakkosia ja kolmosia mutta en ikinä suuremmilla.

Päädyin lopulta 290kg painoihin vaikka mietin myös 285kg painoja. En kyllä ollut yhtään varma saanko tuota 290kg kun 280kg saaminen räkistä tuottaa vaikeuksia eikä se aina tunnu niin tulevan. Lähdin kyllä hakemaan 290kg painoilla kahta toistoa kuten sen videolta näkee. Kuitenkin olen tyytyväinen että tuo 290kg tuli ja saati että pohjalla oli jo kaksi ennätystä niin nyt tuo määrä nousi kolmeen.

Aloin jo viime viikolla hieman miettimään kun tein maastavetoa ketjuilla, normaalilla tyylillä sekä lohkojen päältä että voisin jossain kohtaan jättää ketjut ja tehdä vaihteeksi maastavetoa vastustusnauhoilla. PTVGYM:llä en ollut kertaakaan aikaisemmin käyttänyt vastustusnauhoja maastavedossa kun maastavetoalustassa ei itsessään ole nauhojen paikkoja vaan alustalle laitetaan erillinen "levy" mihin saa nauhat kiinni. Olen tuota levyä jo katsonut aina

Kreatiini on kuulunut omaan lisäravinne käyttöön todella pitkään mutta tuossa jokin aika sitten viime vuonna vai jo jopa edellisenä vuonna päätin jättää kreatiinin käyttämisen. Syitä tuohon oli periaatteessa kaksi mutta käytännössä yksi. Ensimmäinen pienempi syy on se että nykyään jo jonkin aikaa lähes kaikki preworkoutit sisältävät kreatiinia vähemmän tai hieman enemmän. Ajattelin että en jaksa nyt ostaa "lisä" kreatiinia kun kerran preworkout sitä jo sisältää

Viime viikon lauantaina tein ketjukyykyssä uuden sarja ennätyksen saamalla 200kg plus ketjut kolme kahden toiston sarjaa. Tämän viikon keskiviikkona kun vuorossa oli seuraava jalkatreeni niin en oikein tiennyt mitä odottaa normaaliin tapaan. Katsoin hieman miten päivän kunto menee ja päätin siinä lennossa mitä sitten teen. Ihan samalla tavalla tein lauantaina PTVGYM:llä kun tein kyykkyä ketjuilla. Päädyin vain sitten lopulta tekemään 200kg painoilla plus ketjut

Eilen perjantaina oli jälleen paluu "normaaliin" kun kävin tekemässä maastavetotreenin PTVGYM:llä kun viime viikolla perjantaina olin käymässä Vantaan Loaded:lla tekemässä rinta- & selkätreenin sekä lauantaina tein maastaveto treenin PTVGYM:llä. Myöskin tällä kertaa tämä oli ensimmäinen onnistunut maastaveto treeni pienen flunssan jälkeen ja kolmas maastaveto treeni PTVGYM:llä flunssan jälkeen. Tämä kertonee siitä että olen nyt kenties palautunut flunssasta ja

Eilen perjantaina tuli käytyä Vantaalla treenaamassa kun LOADED Experience Vantaalla oli avoimet ovet. Minulla on kyllä kymmenen kerran kortti Vantaan Loaded:lle missä on vielä kahdeksan kertaa jäljellä mutta hierojan kanssa päätettiin käydä katsomassa mikä meininki Vantaan Loaded:lla on kun siellä on avoimet ovet? Olen käynyt pari kertaa Vantaan Loaded:lla joista ensimmäinen kerta Loaded:lla oli perjantai-ilta ja toinen kerta Loaded:lla sunnuntai päivä eikä

Menin tämän viikon keskiviikkona poikkeuksellisesti PTVGYM:lle tekemään maastavetoa ja selkätreeniä. Mietin oikeastaan aika pitkään menenkö PTVGYM:lle vai ei en ja oikeastaan vasta toimistolta kotiinpäin ajaessa päätin mennä PTVGYM:lle. En oikein tiennyt mitä odottaa treeniltä kun viime viikko meni enemmänkin flunssasta toipumiseen eikä tämän viikon treenit ole oikein lähtenyt kulkemaan. Maanantaina kyllä sain kyykyssä 225kg mutta muutoin tekeminen oli mitä oli