Kokeilussa treenit ilman lisäravinne proteiinia sekä maltoa eli treenaaminen ilman palautusjuomaa

19.04.2017 - 09:00

Tällä hetkellä on menossa pienimuotoinen kokeilu sen osalta, etten käytä proteiini ja / tai malto lisäravinteita. Olen tällä kaavalla mennyt useampana viime kesänä ihan tarkoituksellisesti mutta nyt tämä on ihan tietoinen kokeilu. Yleensä loma-aikana olen jättänyt lisäravinne proteiinit sekä mahdolliset maltot pois ihan sen takia etten ole jaksanut kanniskella suuria lisäravinne pusseja ympäri ämpäri. Tällä kertaa tätä kokeilu alkoi ihan vain sillä, että aloitin pienen säännöstelyn lisäravinteiden kansa. Säännöstelyyn lähdin puolestaan ihan sen takia, että muutamat pussit / purnukat alkoivat näyttämään pohjaa enkä ole jaksanut tehdä varasto täydennyksiä. Näinpä ajattelin ettei tästä nyt mitään suurta haittaa ole eikä tämä ole mikään uusi asia omalle kohdalleni.

Viime viikolla tein tuplatreenit kuntosalilla niin huomasin vaikutuksen tuplatreenien kanssa vaikka ei tämäkään ole mikään uusi asia. Viime kesänä tuli tehtyä tuplatreenipäiviä Tukholmassa milloin käytin vieläkin vähemmän lisäravinteita ja otin proteiinit sekä hiilarit ihan pelkästään ruuasta. En tuolloin huomannut mitään väsymisen merkkejä treenien välillä enkä huomannut niitä tälläkään kertaa. Olen pystynyt vetämään ihan normaalisti tuplatreenejä päivästä toiseen ihan normaalisti ilman minkäänlaista lisäväsymistä tai "normaalista" poikkeavaa. Painot eivät ole tippuneet treeneissä ja muutenkin on pystynyt treenaamaan ihan normaalisti.

 

#preworkout #workoutdrink #supplements #gym #fitnesstukku #starnutrition

A post shared by Tuomas Välimaa (@tvalimaa) on

Oli kyseessä sitten aamun kuntosalitreeni tai illan treeni niin nämä on tullut vedettyä bcaa:ta, glutamiinia, kreatiinia sekä mahdollisesti pre-workout:ia käyttäen. Ennen treeniä olen rakentanut juoman bcaa:n pohjalle minkä lisäksi olen laittanut siihen kreatiinia ja mahdollisesti pre-workout:ia. Treenin aikana olen juonut bcaa:ta missä on ollut myöskin glutamiinia. Treenin jälkeen en ole sitten ottanut mitään vaan pelkästään syönyt mahdollisimman nopeasti aterian mikä on sisältänyt proteiinia sekä hiilaria eli hakenut samaa koostumusta ruuasta minkä olisin saanut palautusjuomasta.

Yleisesti yritän nyt tutkia ja katsoa miten tämä vaikuttaa yleisellä tasolla jaksamiseen ja varsinkin olemiseen sekä painoon. Minulla kun on jonkin sortin laktoosi-intoleranssi niin kyllä tuo on aina välillä vaikuttanut Whey proteiinin kanssa. Välillä tuntuu, että vatsa on mennyt sekaisin ja olen myös huomannut pienoista ähkyoloa. Oma laktoosi-intoleranssi ei ole enään niin paha kuin mitä se oli lapsena vaan olen syönyt kyllä normaaleita maitotuotteita ihan normaalisti. En ole lapsuuden tapaan käyttänyt laktoosittomia tai veteen tehtyjä ruokia vaan jos kyseessä on ollut maitoon tehty ruoka niin normaalia maitoa on tullut käytettyä.

Välillä laktoosi tuntuu olevan pahempi asia ja välillä se ei mitään. Kuitenkin olen nyt huomannut tai oikeastaan tajunnut että vatsani ei ole "turvonnut" tai siis treenin jälkeen on tullut pienoinen turpoaminen palautusjuoman jälkeen. Ei tuo ole ollut mikään ihmeellinen enkä välillä ole sitä huomannut sillä aloin huomaamaan tätä asiaa vasta tällä hetkellä kun pidän wheystä taukoa. Samalla nyt katson vaikuttaako tämä positiivisesti painon hallintaan tai kehitykseen siinä mielessä, että vaikuttaako laktoosin heikompi imeytyminen hitaampaa painon tiputusta. Alkaako siis painon kanssa nyt tapahtumaan jotain?

Treenijuomat

Ennen treeniä juotava juoma:

  • Bcaa
  • Kreatiini
  • Pre-workout

Treenin aikana juotava juoma:

  • Bcaa
  • Glutamiini

Olen nyt jonkin aikaa rakentanut treenijuoman itse bcaa:n pohjalle käyttäen glutamiinia. Aikoinaan olen käyttänyt pidempään valmista tuotetta mikä on sisältänyt nämä samat elementit eli bcaa:n sekä glutamiinen. Kuitenkin kun tuossa vähän aikaa sitten ostin tarjouksesta enemmän bcaa:ta niin ostin kylkeen vain oman pussin glutamiinia millä olen saanut rakennettua itse juoman. En nyt sitten ole varma onko tuo tullut halvemmaksi mitä hieman hain mutta ainakin sinällään yksinkertaisemmaksi. Kun olen käyttänyt kuitekin bcaa:ta johonkin esimeriksi ennen treeniä käytettävään juomaan niin sitä on tullut ostettua. Tämän johdosta ostin nyt vain enemmän bcaa:ta minkä lisäksi ostin siis vähän glutamiinia niin pystyin tällä tavalla ostamaan yksinkertaisemmin lisäravinteita.

Yleisellä tasolla haluan bcaa:n olevan joko 2:1:1 tai 4:1:1 suhteessa jolloin leusiini ei ole niin dominoiva aine. Muutoinkin bcaa on parempaa mitä tasaisemmat suhteet niissä on sekä myöskin hinta alenee mitä enemmän pakkaus sisältää L-leusiinia suhteessa L-isoleusiiniin ja L-valiiniin. Tämä onkin itselleni kriteeri millä valitsen bcaa:n ja tämä on myös rajoittava asia bcaa:n valintaan sillä useat valmistajat tekevät bcaa:n 8:1:1 tai jopa 12:1:1 suhteelliseksi.

Bcaa + glutamiini vaihtoehtoja mitä olen käyttänyt

En näköjään sitten ollutkaan kirjoittanut siitä että tein viikko sitten lauantaina PTVGYM:llä uuden pysäytyskyykky ennätyksen 210kg minkä sitten tämän viikon tiistaina laitoin uusiksi saamalla 220kg. Kaikki lähti siitä liikkeelle että viime viikon perjantaina maastaveto treenin jälkeen huomasin lauantai aamuna että pohkeeni on jumalattoman tiukka. Kirjoittelinkin tuosta pohkeen kuntoon saamisesta tuossa viime kirjoituksessa maaginen kakkonen Mayorssilla. Huomasin siis aamupäivällä että oikea pohkeeni oli ihan jumalattoman tiukka joten aloin sitten itse sitä hieromaan ja ampumaan hierontapyssyllä. Tunsin saaneeni sen paljon parempaan kuntoon siinä aamupäivän aikana.

Sain viime viikolla suunnitelman että mitä jos kävisin Mayors Gym:llä penkkaamassa 200kg? Tämä ajatus lähti liikkeelle siitä että olen ollut nyt hyvässä tuloskunnossa penkissä vaikkakin olen nyt penkkaillut lähinnä slingshotilla. Myöskin ensimmäisen Mayors Gym:llä käynnin jälkeen olen hieman ajatellut käyväni siellä toisenkin kerran mutta että saisin penkattua 200kg Mayors Gym:llä. Olenhan nyt vuosien varrella nähnyt niin monia kovia penkki videoita Mayors Gym:ltä niin olisihan se nyt hieno itsekin penkata 200kg Mayorsilla?

Olen nyt viime aikoina taas aktivoitunut tekemään penkki treeneissä "yli pitkiä" sarjoja. Näitä "yli pitkiä" sarjoja olen tehnyt aina silloin tällöin ja yleensä olen yrittänyt tehdä jollain painolla uuden toistomäärä ennätyksen. Kaikki tämä on lähtenyt vuosia sitten liikkeelle siitä että olen yrittänyt saada omalla painolla niin monta toistoa penkissä kuin vain olen saanut. Aikoinaan tuo lähti hieman yli paristakymmenestä toistosta aina tämän hetkiseen 52 toistoon. Tein tuossa kolme - neljä viikkoa sitten omalla painolla 110kg niin 52 toistoa mikä oli ensimmäistä kertaa ikinä yli 50 toistoa.

Eilen kun tulin PTVGYM:ltä ja ajoin Turunväylää niin pääsin ilmeisesti Skoda kuskin päänsisään hyvin paljon. Skoda kuski oli vaihteeksi näitä perus suomalais autoilijoita kenellä meni hermot siihen että hänet ohitettiin. Ajoin pitkään Helsingin päästä yhden Skoda kuskin perässä ja mietin siinä pitkään menenkö ohitse vai en mutta en mennyt. Sitten siinä Leppävaaran kohdalla kun on niitä ylikulkusiltoja niin hän alkoi ajamaan yhtäkkiä hiljempaa. Niimpä sitten lähdin ohi ja kun olin hetken aikaa ajanut niin huomasin peileistä että kyseinen Skoda paahtoi hirveää ylinopeutta vasenta kaistaa ohitse ja jatkoi myös kaikkien muiden ohittamista. Toisilla ihmisillä vain menee siihen hermot ja pää ei kestä että heidän ohitetaan.

Eilen PTVGYM:llä oli pari teiniä ja en tiedä yhtään että saivatko he tehtyä penkissä yhtään toistoa? Huomasin vain että pari teiniä meni yhdelle penkille "tekemään" penkkiä ja sitten yhdessä vaiheessa vain alkoi kuulumaan hirveä kilinä ja kolina mikä sitten loppui vasta kun teinit lähtivät penkistä. Ainoa asia mitä kuulin oli tosiaan hirveä kilinä ja kolina minkä jälkeen VITUN huutamista perä jälkeen. Ensiksi toinen minkä jälkeen vähän painoja viskottiin lattialle ja sen jälkeen toinen toinen.