Kokeilussa treenit ilman lisäravinne proteiinia sekä maltoa eli treenaaminen ilman palautusjuomaa

19.04.2017 - 09:00

Tällä hetkellä on menossa pienimuotoinen kokeilu sen osalta, etten käytä proteiini ja / tai malto lisäravinteita. Olen tällä kaavalla mennyt useampana viime kesänä ihan tarkoituksellisesti mutta nyt tämä on ihan tietoinen kokeilu. Yleensä loma-aikana olen jättänyt lisäravinne proteiinit sekä mahdolliset maltot pois ihan sen takia etten ole jaksanut kanniskella suuria lisäravinne pusseja ympäri ämpäri. Tällä kertaa tätä kokeilu alkoi ihan vain sillä, että aloitin pienen säännöstelyn lisäravinteiden kansa. Säännöstelyyn lähdin puolestaan ihan sen takia, että muutamat pussit / purnukat alkoivat näyttämään pohjaa enkä ole jaksanut tehdä varasto täydennyksiä. Näinpä ajattelin ettei tästä nyt mitään suurta haittaa ole eikä tämä ole mikään uusi asia omalle kohdalleni.

Viime viikolla tein tuplatreenit kuntosalilla niin huomasin vaikutuksen tuplatreenien kanssa vaikka ei tämäkään ole mikään uusi asia. Viime kesänä tuli tehtyä tuplatreenipäiviä Tukholmassa milloin käytin vieläkin vähemmän lisäravinteita ja otin proteiinit sekä hiilarit ihan pelkästään ruuasta. En tuolloin huomannut mitään väsymisen merkkejä treenien välillä enkä huomannut niitä tälläkään kertaa. Olen pystynyt vetämään ihan normaalisti tuplatreenejä päivästä toiseen ihan normaalisti ilman minkäänlaista lisäväsymistä tai "normaalista" poikkeavaa. Painot eivät ole tippuneet treeneissä ja muutenkin on pystynyt treenaamaan ihan normaalisti.

 

#preworkout #workoutdrink #supplements #gym #fitnesstukku #starnutrition

A post shared by Tuomas Välimaa (@tvalimaa) on

Oli kyseessä sitten aamun kuntosalitreeni tai illan treeni niin nämä on tullut vedettyä bcaa:ta, glutamiinia, kreatiinia sekä mahdollisesti pre-workout:ia käyttäen. Ennen treeniä olen rakentanut juoman bcaa:n pohjalle minkä lisäksi olen laittanut siihen kreatiinia ja mahdollisesti pre-workout:ia. Treenin aikana olen juonut bcaa:ta missä on ollut myöskin glutamiinia. Treenin jälkeen en ole sitten ottanut mitään vaan pelkästään syönyt mahdollisimman nopeasti aterian mikä on sisältänyt proteiinia sekä hiilaria eli hakenut samaa koostumusta ruuasta minkä olisin saanut palautusjuomasta.

Yleisesti yritän nyt tutkia ja katsoa miten tämä vaikuttaa yleisellä tasolla jaksamiseen ja varsinkin olemiseen sekä painoon. Minulla kun on jonkin sortin laktoosi-intoleranssi niin kyllä tuo on aina välillä vaikuttanut Whey proteiinin kanssa. Välillä tuntuu, että vatsa on mennyt sekaisin ja olen myös huomannut pienoista ähkyoloa. Oma laktoosi-intoleranssi ei ole enään niin paha kuin mitä se oli lapsena vaan olen syönyt kyllä normaaleita maitotuotteita ihan normaalisti. En ole lapsuuden tapaan käyttänyt laktoosittomia tai veteen tehtyjä ruokia vaan jos kyseessä on ollut maitoon tehty ruoka niin normaalia maitoa on tullut käytettyä.

Välillä laktoosi tuntuu olevan pahempi asia ja välillä se ei mitään. Kuitenkin olen nyt huomannut tai oikeastaan tajunnut että vatsani ei ole "turvonnut" tai siis treenin jälkeen on tullut pienoinen turpoaminen palautusjuoman jälkeen. Ei tuo ole ollut mikään ihmeellinen enkä välillä ole sitä huomannut sillä aloin huomaamaan tätä asiaa vasta tällä hetkellä kun pidän wheystä taukoa. Samalla nyt katson vaikuttaako tämä positiivisesti painon hallintaan tai kehitykseen siinä mielessä, että vaikuttaako laktoosin heikompi imeytyminen hitaampaa painon tiputusta. Alkaako siis painon kanssa nyt tapahtumaan jotain?

Treenijuomat

Ennen treeniä juotava juoma:

  • Bcaa
  • Kreatiini
  • Pre-workout

Treenin aikana juotava juoma:

  • Bcaa
  • Glutamiini

Olen nyt jonkin aikaa rakentanut treenijuoman itse bcaa:n pohjalle käyttäen glutamiinia. Aikoinaan olen käyttänyt pidempään valmista tuotetta mikä on sisältänyt nämä samat elementit eli bcaa:n sekä glutamiinen. Kuitenkin kun tuossa vähän aikaa sitten ostin tarjouksesta enemmän bcaa:ta niin ostin kylkeen vain oman pussin glutamiinia millä olen saanut rakennettua itse juoman. En nyt sitten ole varma onko tuo tullut halvemmaksi mitä hieman hain mutta ainakin sinällään yksinkertaisemmaksi. Kun olen käyttänyt kuitekin bcaa:ta johonkin esimeriksi ennen treeniä käytettävään juomaan niin sitä on tullut ostettua. Tämän johdosta ostin nyt vain enemmän bcaa:ta minkä lisäksi ostin siis vähän glutamiinia niin pystyin tällä tavalla ostamaan yksinkertaisemmin lisäravinteita.

Yleisellä tasolla haluan bcaa:n olevan joko 2:1:1 tai 4:1:1 suhteessa jolloin leusiini ei ole niin dominoiva aine. Muutoinkin bcaa on parempaa mitä tasaisemmat suhteet niissä on sekä myöskin hinta alenee mitä enemmän pakkaus sisältää L-leusiinia suhteessa L-isoleusiiniin ja L-valiiniin. Tämä onkin itselleni kriteeri millä valitsen bcaa:n ja tämä on myös rajoittava asia bcaa:n valintaan sillä useat valmistajat tekevät bcaa:n 8:1:1 tai jopa 12:1:1 suhteelliseksi.

Bcaa + glutamiini vaihtoehtoja mitä olen käyttänyt

Tämän viikon keskiviikkona onnistuin viimein siinä mitä jouluna parin viikon ajan metsästin. Tälläkin kertaa en oikein siihen uskonut sillä maanantaina oli Super bowl yö ja pääsin viimein illalla vasta nukkumaan. Maanantaina sain kyllä penkissä tehtyä 200kg painoilla mutta muuten en oikein jaksanut tehdä muuta. Tiistaina oli vuorossa sitten laskettelua ja normaaliin tapaan olin todella väsynyt. Näin ollen keskiviikkona ei ollut mikään paras päivä lähteä tekemään kyykky treeniä näin unen ja palautuksen kannalta.

Tällä viikolla tuli taas käytyä pari kertaa laskettelemassa Ellivuoressa. Tämän viikon suunnitelmat muuttuivat moneen kertaan kun en ollut ihan varma minä päivänä tulen ja minä päivänä tulen lähtemään. Alunperin minun oli tarkoitus tulla viime viikon torstaina mutta päädyin lopulta tulemaan sunnuntaina mikä oli yhdessä vaiheessa se suunnitelma. Myöskin jossain vaiheessa mietin lauantaina tulemista mutta siinä vaiheessa kun mietin lauantaita niin sunnuntai kuulosti paljon paremmalle. Minulla oli siis "normaaliin" tapaan hieman erilaisia suunnitelmia milloin tulen ja milloin lähden.

Eilen kun tulin PTVGYM:ltä niin jollain Audilla oli taas kiire mutta eipä se yllätä. Ensiksi hän meni minun ohi työmaa-alueella missä oli 30km/h rajoitus ajamalla 60-70km/h. Eipä mennyt kauaa kun kuitenkin pian ajoin hänen perässään kun hän joutuin ajamaan jonkun perässä hiljaa. Eipä siis auttanut hänen ylinopeutensa yhtään mitään. Lopulta hän sitten kääntyi samasta risteyksestä kun minä ja tuli samaan parkkihalliin.

Kirjoittelin tuossa vähän aika sitten kuinka toiset ihmiset vain haisevat pahalle kuntosalilla ja täytyy kyllä taas hieman kertoa eilisestä. Sama ihminen oli taas kyseessä mistä tuo kyseinen toiset ihmiset vain haisevat pahalle kuntosalille sai alkunsa. Ensinnäkin tällä viikolla maanantaina kuntosalilla niin menin räkkivedon tekemisen jälkeen yläkertaan niin tietenkin tämä kyseinen ihminen tuli jostain pukuhuoneesta / wc:stä juuri siihen minun eteeni portaisiin. Halusin suosiolla jättää hieman eroa häneen etten nyt ihan perässä kävellyt portaita mutta siitäkin huolimatta vaikka kävelin perässä niin haju oli valtaisa. Siis kun ihminen kävelee portaita toiseen kerrokseen ja niihin portaisiin jää hetkeksi sellainen yököttävältä haiseva hajuvana minkä läpi pitää mennä niin ei se mukavaa ole.

Perjantaina kun bussit ei ilmeiseti kulkenut niin PTVGYM:llä ei teinejä illalla näkynyt ja muutenkin perjantai-ilta oli muutenkin rauhallisempi kuin normaalisti. Oli kyllä ihan mukava olla PTVGYM:llä kun sitä huutoa ja varsinkaan vitun huutamista ei kuulunut. Lauantai-iltana huomasi että bussit olivat taas kulkeneet ja teinit olivat palanneet PTVGYM:lle. Tämän huomasi siis siitä että roskikset ja niiden vierustat olivat täynnä tyhjiä energiajuomia sekä laitteet ja painot olivat ihan sekaisin.

Tänään tuli Instagramista jonkun mielenkiintoinen ja oikeaa asiaa sisältävä story minulle vastaan. Tuo kyseinen story kyllä sopii sopivasti siihen mitä taas kuulee kuntosalin pukuhuoneessa kun kuulee ihmisten puhuvan keskenään. Yleisesti varsinkin teinien suusta kuulee sitä että he eivät syö yleisesti ja vanhemmilta ihmisiltä kuulee yleisesti vain sitä että lounasbuffetissa vedetään ruokaa koko rahan edestä liikaa. Mistä siis tuo Instagram story kertoi mihin tässä viittaan?