Koekuuntelussa Kimber Kable 8PR & Kimber Kable 4TC kaiutinjohdot

18.04.2021 - 12:40

Hain viime viikolla koekuunteluun Kimber Kable 8PR & Kimber Kable 4TC kaiutinjohdot Tampereen Hifihuoneelta. Pääsin kokeilemaan kyseisiä Kimber Kable 8PR & Kimber Kable 4TC kaiutinjohtoja "vasta" puolitoista viikkoa jälkeen päin kun tulin käymään kotona. Kokeilin Kimber Kable 8PR & Kimber Kable 4TC kaiutinjohtoja parin illan aikana katsoessani Viaplayltä NHL:ää, muutamia televisiosarjoja Netflixistä sekä YLE Areenasta sekä yhtä bluray -elokuvaa mutta pääpaino oli musiikissa. Kuuntelin erilaisia vinyyleita, Tidalista sekailaista musiikkia & demo soittolistoja sekä yhtä musiikki bluray:tä.

Kun otin testiin kaksi uutta kaiutinjohtoa niin minulla oli käytössä olemassa olevan johdon jälkeen yhteensä kolme eri kaiutinjohtoa joita pääsin kuuntelemaan. Ensi alkuun täytyy sanoa sellainen asia, että kaiutinjohtojen erojen kuunteleminen oli ihan niin vaikeaa kuin saatoin odottaa. Juhannuksena tein AudioQuest DragonFly Cobalt vs AudioQuest DragonFly Red USB DAC kuulokevahvistin vertailun milloin huomasin tai oikeastaan tajusin kuinka vaikeaa ääntä on vertailla. Kun on kyseessä kaksi eri laitetta tai tarviketta mikä vaikuttaa tavalla tai toisella äänenlaatuun niin erojen huomaaminen voi olla todella vaikeaa jos ei ole sävelkorvaa tai osaa hakea äänessä eroja.

Kimber Kable 8PR & Kimber Kable 4TC kaiutinjohtojen koekuuntelu

Aloitin testaamisen ihan sillä tavalla, että kuuntelin vinyyleitä sekä Tidalin kautta musiikkia stereona pitäen toisessa kaiuttimissa olemassa olevaa kaiutinjohtoa ja toiseen kaiuttimeen vaihtelin sitten eri johtoja. Heti aluksi huomasin kuinka paljon helpompaa kaiutinjohtoja on irroittaa ja laittaa paikoilleen banaaniliittimillä tai oikeastaan sban-banaaniliittimellä tässä tapauksessa. Itselläni on ollut alusta saakka kun hankin aikoinaan ensimmäisen vahvistimen niin käytössä vain perus kuparijohdot ilman mitään liittimiä. Johtojen edestakainen vaihtaminen oli nopeampaa ja vaivattomampaa eikä siinä mennyt hermot niin kuin aina joskus normaalin kuparijohdon kanssa ilman liittimiä on käynyt.

Kimber Kable 8PR & Kimber Kable 4TC

Kun laitoin ensimmäisen kerran Kimber Kable 8PR johdon kiinni toiseen kaiuttimeen niin huomasin heti eron kaiutinjohdoissa kuten kävi kun vaihdoin Kimber Kable 8PR johdon Kimber Kable 4TC johtoon. Kummassakin tapauksessa ääneen tuli enemmän sointua, bassoa sekä ääntä verrattuna normaaliin kuparijohtoon. Kaikki oli tässä kohtaan hyvin helppoa ja tiesin, että tulen ostamaan toiset näistä johdoista sillä Kimber Kable 8PR & Kimber Kable 4TC johdot paransivat äänenlaatua merkittävästi.

Asiat alkoivatkin sitten hankaloitua ja todella paljon kun aloin vertailemaan Kimber Kable 8PR & Kimber Kable 4TC kaiutinjohtoja keskenään. Yhdessä vaiheessa tein jopa Denon X3600H vahvistimeeni uudelleen säädöt alusta asti Audyssey:llä käyttäen Audyssey MultEQ Editor sovellusta apuna jotta kuulisin olisiko vahvistimen säädöillä mitään eroa keskenään. Käytin sitten Denonissa "oikeita" asetuksia tai testiä varten uudelleen säätämiäni asetuksia niin mitään merkittävää eroa en ole kuullut.

Koekuuntelua helpotti se, että minulla on pari soittolistaa valmiina mitä käytin yleisellä tasolla Kimber Kable 8PR & Kimber Kable 4TC kaiutinjohtojen vertailussa. Tässä pari demo material soittolistaa joita käytin vertaillessani kaiutinjohtoja keskenään. käytin pääsääntöisesti Andrew Robinsonin sekä Whathifin Tidal soittolistoja kun vertailin kaiutinjohtoja keskenään sekä näiden soittolistojen lisäksi kuuntelin ihan satunnaisia vinyyleitä sekä kappaleita Tidalista. Kuitenkin huomasin valmiiden soittolistojen helpottaneen koekuuntelua kun ei tarvinnut miettiä koekuuntelu hetkellä mitä sitä kuuntelisi.

Kimber Kable 8PR & Kimber Kable 4TC yhteenveto

Olen tullut siihen lopputulokseen että ainakaan itse en ole kuullut niin merkittävää eroa Kimber Kable 8PR & Kimber Kable 4TC kaiutinjohtojen välillä että näkisin syytä hankkia kalliimpia Kimber Kable 4TC kaiutinjohtoja. En tiedä olisiko pitänyt tehdä jotain piilotestejä, että en tietäisi kummassa kaiuttimessa on käytössä mikäkin johto. Välillä huomasin mielestäni pienen eron Kimber Kable 4TC kaiutinjohdossa mutta en ainakaan niin suurta että hankkisin kalliimman Kimber Kable 4TC kaiutinjohdon eikä halvempi Kimber Kable 8PR riittäisti.

Kimber Kable 8PR kaiutinjohdot ostoon

Ajattelin käydä heti alkuviikosta palauttamassa lainassa olleet Kimber Kable 8PR & Kimber Kable 4TC 1.8m johdot. Soitin perjantaina Hifihuoneelle kysyäkseni onko heillä hyllyssä 3m Kimber Kable 8PR johtoa minkä voisin ottaa samalla mukaani. Sattumalta heillä oli hyllyssä yksi 3m pari Kimber Kable 8PR johtoa niin otan sen sitten mukaani. Tällä hetkellä minulla on Denon X3600H vahvistin sinällään huonossa paikassa sillä vasen kaiutin tarvitsisi käytännössä vain 1m kaiutinjohdon ja oikean puolen kaiutin tarvitsee 3m kaiutinjohdon. Näin ollen minun pitää mennä oikean puolen 3m mitalla sillä ei ole mitään järkeä lähtemään tekemään metri tavarana eri mittaisia johtoja.

Hifihuoneella oli myöskin Kimber Kable 8PR johtoa metri tavarana hyllyssä, mutta en halua johtojen olevan eri pituisia tulevaisuuden varalla. Vahvistimen paikka voi vaihtua siirtovaraa on enemmän tai jos joskus päädyn myymään johdot niin se on mahdollista kun on kaksi saman pituista johtoa. Nykyiset kuparijohdot on aikoinaan leikelty metri tavarasta sen hetkisiin pituuksiin katsomatta ovat vasen ja oikea saman pituisia. Tämän johdosta minulla on ihan kamalasti eri pituisia johtoja ja jos olen irroittanut johdot kaiuttimista niin on pitänyt olla tarkkana johtojen pituuksista kun olen asentanut kaiuttimet takaisin.

https://www.hifihuone.fi/tuotteet/kaapelit/kaiutinkaapelit-liittimilla/kimber-kable-8pr-24m-kaiutinjohtopr-2/

https://www.hifihuone.fi/tuotteet/kaapelit/kaiutinkaapelit-liittimilla/kimber-kable-4tc-24m-kaiutinjohtopr-2/

Tidal musiikkipalvelulta tuli vähän aika sitten viestiä. Viesti koski hintaa joten ajattelin hinnan nousevan. Päin vastoin hintani nyt tippuu sillä Tidal HIFI Plus tulee jatkossa maksamaan 10.99€ kun olen siitä nyt maksanut 19.99€ kuukaudessa. Tidal siis yhdistää HIFI ja HIFI Plus jäsynyydet maksamaan saman verran eli 10.99€. Minulle tämä tarkoittaa hinnan alennusta kun taas toisille tämä tarkoittaa Plus jäsenyyden saamista eli parempaa musiikin laatua.

Ensimmäisellä viikolla oli töistä etäviikolla Pyhtäällä mökillä missä käytin kuulokkeita päivittäin palavereissa sekä musiikin kuuntelussa Macbook Pro:lla sekä iPhonella. Myöskin katsoin muutaman NHL pelin Viaplayltä iPadiltä eli kuulokkeita tuli käytettyä kolmella eri laitteella.

Viime viikon sunnuntaina aamuna tuli tehtyä extempore hankinta verkkokauppa.comin singles day tarjouksista kun hankin Focal Bathys langattomat vastamelukuulokkeet. Kaveri laittoi minulle lauantaina linkkiä verkkokauppa.comista Focal Bathys kuulokkeisiin ja kun avasin linkin niin huomasin kuulokkeiden olevan tarjouksessa ~500€. Minähän sitten aloin siinä heti miettimään Focal Bathys kuulokkeiden hankintaa kun kuulokkeiden normaali hinta on ollut 799€.

Eilen lauantaina tuli sitten käytyä jälleen kerran Habitare & Hifimessut 2023 Messukeskuksessa. Odotukset olivat aikalailla sitä samaa mitä tuli todettua viime vuoden Habitare ja Hifimessuista eli sitä samaa mitä tuli todettua edellisiltä kerroilta ja edellisiltä kerroilta. Habitare ja Hifimessut ovat vuodestan toiseen aikalailla samat mutta mielestäni hiipuvalla ja heikentyneellä meiningillä. Varsinkin Hifimessut ovat vuosi toisensa jälkeen vain huonontuneet ja Habitare on aikalailla samankaltainen mutta mielestäni muutamia vuosia sitten siellä oli enemmän. 

Sain viime viikolla extempore päähänpiston käyttää Gigantin Apple trade in tarjousta hyväksi. Olin kyllä huomannut mainoksista että Gigantilla oli Apple trade in kampanja päällä mutta siihen oikein aluksi reagoinut mitenkään. Viime vuonna hyödynsin Gigantin Apple trade in kampanjaa Ipadin osalta missä vaihdoin ikivanhan Apple Ipad Air 2:sen uuteen halpa malliin mikä nykyisin sekin on aika kallis. Tällä kertaa sitten kiinnitin huomiota Macbook tarjoukseen eli Gigantti tarjosi normaalin etuuden hyväksi 150€ lisää. 

Kesäloman aikana tulin hankkineeksi extemporeen NAD c298 päätevahvistimen Tampereen Hifihuoneelta. Olimme kaverin kanssa tulossa Helsingistä takaisin Vammalaan katsomasta Oppenheimer elokuvaa minkä kävimme katsomassa ja testaamassa Finnkino Tennispalatsin uuden LUXE-salissa. Matkalla Vammalaan mietin siinä hetken aikaa pitäisikö käydä Tampereen Hifihuoneen kautta vai jatkaa vain suoraan? Olin edellisellä viikolla käynyt Tampereen Audiokaupan loppuunmyynnissä ja siitä reissusta oli jäänyt asioita pyörimään päähän.