Koekuuntelussa Kimber Kable 8PR & Kimber Kable 4TC kaiutinjohdot

16.08.2020 - 10:45

Hain viime viikolla koekuunteluun Kimber Kable 8PR & Kimber Kable 4TC kaiutinjohdot Tampereen Hifihuoneelta. Pääsin kokeilemaan kyseisiä Kimber Kable 8PR & Kimber Kable 4TC kaiutinjohtoja "vasta" puolitoista viikkoa jälkeen päin kun tulin käymään kotona. Kokeilin Kimber Kable 8PR & Kimber Kable 4TC kaiutinjohtoja parin illan aikana katsoessani Viaplayltä NHL:ää, muutamia televisiosarjoja Netflixistä sekä YLE Areenasta sekä yhtä bluray -elokuvaa mutta pääpaino oli musiikissa. Kuuntelin erilaisia vinyyleita, Tidalista sekailaista musiikkia & demo soittolistoja sekä yhtä musiikki bluray:tä.

Kun otin testiin kaksi uutta kaiutinjohtoa niin minulla oli käytössä olemassa olevan johdon jälkeen yhteensä kolme eri kaiutinjohtoa joita pääsin kuuntelemaan. Ensi alkuun täytyy sanoa sellainen asia, että kaiutinjohtojen erojen kuunteleminen oli ihan niin vaikeaa kuin saatoin odottaa. Juhannuksena tein AudioQuest DragonFly Cobalt vs AudioQuest DragonFly Red USB DAC kuulokevahvistin vertailun milloin huomasin tai oikeastaan tajusin kuinka vaikeaa ääntä on vertailla. Kun on kyseessä kaksi eri laitetta tai tarviketta mikä vaikuttaa tavalla tai toisella äänenlaatuun niin erojen huomaaminen voi olla todella vaikeaa jos ei ole sävelkorvaa tai osaa hakea äänessä eroja.

Kimber Kable 8PR & Kimber Kable 4TC kaiutinjohtojen koekuuntelu

Aloitin testaamisen ihan sillä tavalla, että kuuntelin vinyyleitä sekä Tidalin kautta musiikkia stereona pitäen toisessa kaiuttimissa olemassa olevaa kaiutinjohtoa ja toiseen kaiuttimeen vaihtelin sitten eri johtoja. Heti aluksi huomasin kuinka paljon helpompaa kaiutinjohtoja on irroittaa ja laittaa paikoilleen banaaniliittimillä tai oikeastaan sban-banaaniliittimellä tässä tapauksessa. Itselläni on ollut alusta saakka kun hankin aikoinaan ensimmäisen vahvistimen niin käytössä vain perus kuparijohdot ilman mitään liittimiä. Johtojen edestakainen vaihtaminen oli nopeampaa ja vaivattomampaa eikä siinä mennyt hermot niin kuin aina joskus normaalin kuparijohdon kanssa ilman liittimiä on käynyt.Kimber Kable 8PR & Kimber Kable 4TC

Kun laitoin ensimmäisen kerran Kimber Kable 8PR johdon kiinni toiseen kaiuttimeen niin huomasin heti eron kaiutinjohdoissa kuten kävi kun vaihdoin Kimber Kable 8PR johdon Kimber Kable 4TC johtoon. Kummassakin tapauksessa ääneen tuli enemmän sointua, bassoa sekä ääntä verrattuna normaaliin kuparijohtoon. Kaikki oli tässä kohtaan hyvin helppoa ja tiesin, että tulen ostamaan toiset näistä johdoista sillä Kimber Kable 8PR & Kimber Kable 4TC johdot paransivat äänenlaatua merkittävästi.

Asiat alkoivatkin sitten hankaloitua ja todella paljon kun aloin vertailemaan Kimber Kable 8PR & Kimber Kable 4TC kaiutinjohtoja keskenään. Yhdessä vaiheessa tein jopa Denon X3600H vahvistimeeni uudelleen säädöt alusta asti Audyssey:llä käyttäen Audyssey MultEQ Editor sovellusta apuna jotta kuulisin olisiko vahvistimen säädöillä mitään eroa keskenään. Käytin sitten Denonissa "oikeita" asetuksia tai testiä varten uudelleen säätämiäni asetuksia niin mitään merkittävää eroa en ole kuullut.

Koekuuntelua helpotti se, että minulla on pari soittolistaa valmiina mitä käytin yleisellä tasolla Kimber Kable 8PR & Kimber Kable 4TC kaiutinjohtojen vertailussa. Tässä pari demo material soittolistaa joita käytin vertaillessani kaiutinjohtoja keskenään. käytin pääsääntöisesti Andrew Robinsonin sekä Whathifin Tidal soittolistoja kun vertailin kaiutinjohtoja keskenään sekä näiden soittolistojen lisäksi kuuntelin ihan satunnaisia vinyyleitä sekä kappaleita Tidalista. Kuitenkin huomasin valmiiden soittolistojen helpottaneen koekuuntelua kun ei tarvinnut miettiä koekuuntelu hetkellä mitä sitä kuuntelisi.

Kimber Kable 8PR & Kimber Kable 4TC yhteenveto

Olen tullut siihen lopputulokseen että ainakaan itse en ole kuullut niin merkittävää eroa Kimber Kable 8PR & Kimber Kable 4TC kaiutinjohtojen välillä että näkisin syytä hankkia kalliimpia Kimber Kable 4TC kaiutinjohtoja. En tiedä olisiko pitänyt tehdä jotain piilotestejä, että en tietäisi kummassa kaiuttimessa on käytössä mikäkin johto. Välillä huomasin mielestäni pienen eron Kimber Kable 4TC kaiutinjohdossa mutta en ainakaan niin suurta että hankkisin kalliimman Kimber Kable 4TC kaiutinjohdon eikä halvempi Kimber Kable 8PR riittäisti.

Kimber Kable 8PR kaiutinjohdot ostoon

Ajattelin käydä heti alkuviikosta palauttamassa lainassa olleet Kimber Kable 8PR & Kimber Kable 4TC 1.8m johdot. Soitin perjantaina Hifihuoneelle kysyäkseni onko heillä hyllyssä 3m Kimber Kable 8PR johtoa minkä voisin ottaa samalla mukaani. Sattumalta heillä oli hyllyssä yksi 3m pari Kimber Kable 8PR johtoa niin otan sen sitten mukaani. Tällä hetkellä minulla on Denon X3600H vahvistin sinällään huonossa paikassa sillä vasen kaiutin tarvitsisi käytännössä vain 1m kaiutinjohdon ja oikean puolen kaiutin tarvitsee 3m kaiutinjohdon. Näin ollen minun pitää mennä oikean puolen 3m mitalla sillä ei ole mitään järkeä lähtemään tekemään metri tavarana eri mittaisia johtoja.

Hifihuoneella oli myöskin Kimber Kable 8PR johtoa metri tavarana hyllyssä, mutta en halua johtojen olevan eri pituisia tulevaisuuden varalla. Vahvistimen paikka voi vaihtua siirtovaraa on enemmän tai jos joskus päädyn myymään johdot niin se on mahdollista kun on kaksi saman pituista johtoa. Nykyiset kuparijohdot on aikoinaan leikelty metri tavarasta sen hetkisiin pituuksiin katsomatta ovat vasen ja oikea saman pituisia. Tämän johdosta minulla on ihan kamalasti eri pituisia johtoja ja jos olen irroittanut johdot kaiuttimista niin on pitänyt olla tarkkana johtojen pituuksista kun olen asentanut kaiuttimet takaisin.

https://www.hifihuone.fi/tuotteet/kaapelit/kaiutinkaapelit-liittimilla/kimber-kable-8pr-24m-kaiutinjohtopr-2/

https://www.hifihuone.fi/tuotteet/kaapelit/kaiutinkaapelit-liittimilla/kimber-kable-4tc-24m-kaiutinjohtopr-2/

Itse olen "harrastanut" kuulokkeita todella pitkään hankkien kuulokkeita aina tarpeen mukaan. Minulla ei ole ollut ikinä niinkään yksiä "yleiskuulokkeita" mitä olisin sitten käyttänyt monessa eri tilanteessa vaan yhdet kuulokkeet ovat käytännössä yhtä asiaa varten. Tästä pääsenkin ensimmäiseen kohtaan käyttötarkoitus. Mieti ja tiedosta etukäteen mihin käyttöön kuulokkeet tulevat. Tarvitsetko langattomat kuulokkeet vai langalliset kuulokkeet? Tarvitsetko

Se on toisaalta ihmeellistä kun tekniikka kehittyy ja sitä siirtyy uudempaan tekniikkaan mutta kuitenkin sitten palaa takaisin käyttämään vanhempaan tekniikkaa. Minulla on ollut vuosien saatossa paljon erilaisia kuulokkeita erinäisistä syistä. Toiset kuulokkeet ovat menneet rikki ja toiset ovat vain vaihtaneet uudempiin ja parempiin. Minulla on ollut pelaamista varten omat kuulokkeet, urheilua varten omat kuulokkeet ja töitä tehdessä omat kuulokkeet. Minulla on

Tasan viikko sitten tuli käytyä Tampereen Hifihuoneen HIFI & HIGH END 2020 messuilla ja sieltä sitten tuli otettua matkaan uudet HIFIMAN Sundara kuulokkeet. Minun ei ollut tarkoitus ostaa kuin uusi RCA-kaapeli Iphonen ja Denon X3600H vahvistimen väliin minkä kautta olen kuunnellut musiikkia Spotifyn ja Tidalin kautta. Apple TV:n Tidal äpps ei tue MQA:ta (Master Quality Audio) niin olen käyttänyt Tidal musiikkipalvelua Ipadin / Iphonen kautta vahvistimeen

Tänään tuli käytyä Tampereen Hifihuoneen HIFI & HIGH END 2020 hifimessuilla. Hifihuoneen sivuilta sai ihan hyvän sanoisinko "arvion" siitä mitä hifimessuilla on odotettavissa sekä mitä siellä on mahdollista kuunnella. Arvio siinä mielessä, että olen tullut vuosien saatossa siihen tulokseen, että osa asioista pitää paikkaansa ja osa toisaalta pitää paikkaansa. Kaikkia koekuunteluja ei ole aina listattu sillä jotain on kytketty kiinni mitä ei ole mainittu ja osa

Tampereen Hifihuoneella on lauantaina 10.10 - sunnuntaina 11.10 HIFI & HIGH END 2020. Messut ovat avoinna lauantaina 10.10. klo 10-16 ja sunnuntaina 11.10. klo 12-16.

Tänä kesänä päätin viimein hakea koekuunteluun uudet kaiutinjohdot joita olen tässä viime vuosina jo moneen otteeseen miettinyt. Neljä vuotta sitten päivitin Wharfedale Diamond 9.5 lattiakauittimet Q Acoustics Concept 40 lattiakaiuttimiin ja seuraavana vuorossa olikin alkaa miettimään kaiutinkaapelin päivittämistä. Minulla oli ollut kåytössä aina tähän kesään saakka jokaisessa kaiuttimessa ihan perus kuparikaiutinkaapelia ja ajattelin juurikin kaiutinkaapelin