Ketjukyykkyä pitkästä aikaa

10.05.2023 - 00:08

Nyt tuli palattua niin sanotusti normaaliin kun torstaina tuli tehtyä deficit maastavetoa ketjuilla, perjantaina penkkiä ketjuilla ja nyt lauantaina kyykkyä ketjuilla. En edes muista milloin viimeksi olen tehnyt tämän minun viime vuonna muodostuneen rutiinin viimeksi? Olen meinaan nyt alkanut hieman poikkeamaan tuosta ja tekemään asioita hieman eri tavalla. Myöskin nyt pari viime kyykky treeniä PTVGYM:llä olen tehnyt Pitäjänmäen PTVGYM:in sijaan Roihupellon PTVGYM:llä missä ei ole ketjuja.

Kyykky treenit olen kyllä tehnyt aikalailla ketjujen kanssa PTVGYM:llä vaikka maastavetotreeneissä olen enemmänkin alkanut jättämään ketjuja pois tämän vuoden puolella. Kuitenkin kun teen kaksi kyykky treeniä viikossa niin tämä jälkimmäinen PTVGYM:llä on ollut juurikin erikoinen ketjujen kanssa. Olen tehnyt liian kauan sitä että viikon molemmat kyykky treenit ovat olleet tai ovat olleet lähelle identtisiä. Ainoa ero on ollut päivän kunto eli olenko saanut kymmenen tai kaksi kymmentä kiloa enemmän tankoon vai en.

Tällä kertaa sävelet olivat selvät vaikka viimeksi olen kyykännyt ketjujen kanssa pitkän aikaa sitten. Menin ihan normaalisti nousujen kanssa ja katsoin mikä on päivän kunto. Kuitenkin huomasin jo oikeastaan hyvissä ajoin että nyt ei ole ihan niin hyvä päivä kun voisi olla. Myöskin asiaan vaikutti se etten ole kyykännyt ketjujen kanssa moneen viikkoon. Myöskin kun olen viime aikoina saanut kyykättyä 240kg painoilla niin se jotenkin vaikutti tekemiseeni ja siihen mitä odotin treeniltä. Odotin varmaan jostain syystä että saisin tehtyä jotain ennätyksiä tai lähelle ennätyksiä.

On ihan eri asia kyykätä ketjuilla kuin normaalisti eikä tuloksia voi ja kannata suhteuttaa. Kuitenkin jollain tavalla on hyvä suhteuttaa tuloksia keskenään mutta ei ihan yksi yhteen. Kuitenkin ketjujen kanssa asiaan vaikuttaa monet tekijät kuten ketjujen liikkuvuus kesken kyykyn sekä vastuksen tuoton kun tullaan ylös. Ketjujen kanssa saa siis tasapaino harjoittelua sekä painot nousevat alhaalta ylös.

Lähdin hakemaan 180kg plus ketjujen jälkeen 200kg plus ketjuilla samaa kahta toistoa. Kuitenkin huomasin ensimmäisen toiston aikana että turha tästä lähteä toista hakemaan. Mietin tämän jälkeen mitä teen. Jatkanko ja teen samaa vai otanko painoja pois ja teen pidempiä sarjoja 180kg plus ketjuilla. Tulin kuitenkin siihen tulokseen että parempi jatkaa 200kg plus ketjuilla sillä en ole kuitenkaan niillä tehnyt niin paljon. Ajattelin tekeväni niin monta ykköstä kuin vain nyt saan jos se vaikka auttaisi pitkässä juoksussa totuttautumaan 200kg plus ketjut painoihin.

Pääsiäisen aikaan huomasin painon hieman nousseen tai ainakin tulleen pöhötystä. Huomasin tämän kyllä muutenkin mutta viimeistään aina kuntosalilla kun laitoin salivyötä päälle. Salivyön laittaminen oli hieman tuskaisempaa kuin mitä se oli ollut eikä vyön alle jäänyt niin sanotusti väliä. Normaalisti salivyö on tuntunut jämäkältä vaikka kropan ja vyön väliin on jäänyt hieman väliä. Tuolloin pääsiäisen tienoilla non ei ollut sillä hyvä että sain salivyön päälle sen nykyisissä säädöissä. Salivyön säätöjä en lähtenyt muuttamaan eikä niitä ollut tarve myöskään muuttaa.

En tiedä miksi sain maanantaina päähän piston mikä oikeastaan siitä lähtien aina jatkui keskiviikko iltaan saakka. Ehkä halusin jotain erilaisuutta treeniin? Ehkä minua ei normaaliin tapaan taas kiinnostanut maanantaina lähisalilla? Kuka tietää mitä päässäni liikkui maanantaina kun tein maastaveto treeniä mutta en kuitenkaan sitä etukäteen miettinyt enkä suunnitellut kuten en oikeastaan mitään treeniä. Maanantain innoittama tein saman sitten tiistaina penkkitreenissä ja keskiviikkoa kyykkytreenissä.

Eilen lauantaina tuli käytyä normaaliin tapaan PTVGYM:llä tekemässä jalkatreenin tai oikeastaan kyykky treeni ketjuilla. Tämän viikkoinen oli toisinto viime viikosta kun perjantaina kävin tekemässä maastaveto treenin ketjuilla Vantaan Loaded:lla ja lauantaina kyykky treeni ketjuilla PTVGYM:llä. Treenit olivat aikalailla myös identtisiä keskenään jos treenejä vertaa painoilla. Kuitenkin sillä erolla että viime viikolla epäonnistuin Vantaan Loaded:lla ja tällä viikolla PTVGYM:llä.

Viime viikon perjantaina kävin tekemässä maastaveto & selkätreenin Vantaan Loaded:lla ja samalla päätin tulevani seuraavalla viikolla uudestaan. Viikolla sitten mietin että olisiko käynti taas perjantaina vai olisiko nyt vuorossa lauantai? Perjantaina tekisin taas selkätreenin kun taas sitten lauantaina jalkatreenin. Jossain vaiheessa viikkoa päätin että voisin mennä perjantaina PTVGYM:lle tekemään selkätreenin ja lauantaina sitten Vantaan Loaded:lle jalkatreenin.

Eilen lauantaina kävin tekemässä jalkatreenin normaaliin tapaan PTVGYM:llä. Oli kyllä mukavaa vaihtelua kun olin edellisenä päivänä oli perjantaina käynyt Vantaan Loaded:lla tekemässä maastaveto treenin ja nyt lauantaina PTVGYM:llä jalkatreenin. En taaskaan oikein tiennyt mitä odottaa treeniltä. Perjantaina maastaveto meni hyvin Vantaan Loaded:lla vaikka lopulta epäonnistuin saamaan 270kg plus ketjut. En oikein tiennyt miten edellisen päivän maastaveto vaikutti

Eilen perjantaina tuli käytyä pitkästä aikaa Vantaan Loaded:lla. Minun on ollut tarkoitus käydä Vantaan Loaded:lla jo aikaisemmin mutta ei vain ole tullut käytyä mutta tässä on nyt viime kuukausien aikana ollut muuta menoa. Yksi syy on myös ollut se että kaikki ne kerrat kun Vantaan Loaded:lla olen käynyt niin en ole oikein saanut treenistä irti. En ole vain jotenkin saanut henkistä puolta treeniin mukaan. Minun on ollut erittäin erilaista treenata Vantaan