Keskiviikkona aamupaino oli 112,6kg minkä johdosta heräsin todellisuuteen eli aloitan kunnon dieetin

12.05.2018 - 10:42

Kävin pitkästä aikaa keskiviikkona vaa'alla johon en ole oikeasti uskaltanut mennä. Kun viimeksi olen käynyt vaa'alla niin silloin painoni oli siinä 108kg - 110kg välissä ollessa enemmän 108kg luokkaa kuin 110kg. Keskiviikkona kun kävin vaa'alla niin se näytti jo 112,6kg ja tämän jälkeen tajusin että nykyinen ruokavalio tai yleisesti syöminen ei vain toimi. Olen ollut tässä kyllä sellaisessa semidieetti moodissa jo pidempään mutta olihan tässä näitä poikkeuspäiviä kuten vappu ja pääsiäinen jolloin tuli syötyä mitä tahansa. Onhan tässä kyllä viikonloppuisin tullut syötyä jo pidempään hieman eri tavalla kuin arkena mikä tietenkin vaikuttaa kaikkeen.

Ilmeisesti kun salilla tulokset on noussut tai pysynyt hyvinä niin en ole niinkään huomioinut omaa kuntoani ihan niin tarkasti kunnes nyt torstaina ja perjantaina jolloin aloin miettimään ihan oikean dieetin aloittamista. Päätin samalla aloittaa dieetin nyt tulevana maanantaina minkä johdosta aloin oikeasti ajattelemaan aterioitani jo perjantaina aikana. Perjantaina sain jo yleisen rungon kasaan aterioiden suhteen missä tulen ottamaan oikeastaan kaksi riskiä.

Dieetti ruokavalio

  • ateria 1: kaurapuuro
  • ateria 2: kanaa ja jotain
  • ateria 3: smoothie tai rahka & omena
  • ateria 4: munakas
  • ateria 5: prode shake

Ruokavalion riskit

Ensimmäinen suurempi riski on se, että en tule vaihtelemaan aterioita päivien aikana useasti jolloin tämä käytännössä tarkoittaa samalla ruualla menemistä pidempään. Minulla on omia kokemuksia mitä tässä voi tulla käymään kun lähtee syömään pidempi aikaisesti samoja aterioita päivästä toiseen. Kun ei vaihtele aterioita useasti tai edes viikko tasolla niin se on oikeasti sitä samaa päivästä toiseen. Hetken päästä se vain tuntuu tulevan korvista, silmistä, nenästä ja suusta vain ulos. Itse aloin huomaamaan tämän päivittäin kun söin töissä lounasta. Aluksi aterian syömiseen kuluva aika alkoi vain nousta eli aloin syömään hitaammin ja muutamien päivien päästä menetin käytännössä ruokahalua syödä koko ateriaa. Ateria ei vain enää maistanut oikeastaan millekkään vaan olin menettänyt maun koko ateriasta. Tämän johdosta minun piti alkaa tekemään hieman eri aterioita jotta sain ruokiin vaihtelevaisuutta.

Toinen ongelma voi olla se, että otan liian radikaalin linjan ja lähden syömään liian vähän. Toisaalta nyt tuntuu, että jos syön enemmän niin se tuo vain painoa lisää minkä johdosta ajattelin lähteä suoraan vain "kovalle" linjalle. Minun pitää saada nyt tuloksia aikaan jo ensimmäisen kolmen viikon aikana. Olen ollut tässä kuitenkin lähes koko ajan jolloin dieetillä tai semidieetillä niin nyt ajattelin, että en lähde aloittamaan pikkuhiljaa vaan suoraan vain kovat aseet käyttöön ja katson mitä tapahtuu.

Dieetin kulku ja tuloksien seuraaminen

Aloitan tämän dieetin siten, että nyt minulla on vaa'alta tulossa alla minkä lisäksi käyn nyt tänään ostamassa nauha metrimitan millä tulen mittaamaan reisistä, käsistä sekä vatsasta muutamia kohtia. Näin ollen saan lähtötilanteen paremmaksi millä voin seurata dieetin kulkua sillä tällä hetkellä haluan seurata tuloksia paremmin kuin aikaisemmin ja haluan myöskin seurata muutakin kuin vaakaa. Teen näistä tuloksista vielä huomenna jonkinlaisen lähtötilanne katsauksen ihan itseänikin varten.

Vaakaa en ala seuraamaan päivittäin vaan otan tietyt päivät viikosta jolloin katson painon sekä mittaan kropasta kohdat mistä seuraan nauha metrimitan kanssa muutoksia. Olen myöskin ajatellut että katson dieetin etenemistä kolme viikkoa minkä jälkeen teen tarvittavia muutoksia niin ruokavalion kuin treenien suhteen. Tällä dieetillä tulen myöskin lisäämään aerobista treeniä eli tämä ei tule olemaan vain ruokavalio dieetti sillä nyt tulen hakemaan niitä tuloksia.

Jos joku tavoite pitää heittää niin haluaisin päästä siihen 100kg tuntumaan tai mahdollisesti alle. Näin ollen olisin tyytyväinen siihen 98kg - 99kg pääsyyn mikä tarkoittaisi 12kg - 14kg muutosta jos tuo keskiviikkoinen paino pitää paikkaansa. Sitä mille aikavälille asetan tavoitteen niin en ole miettinyt vaan etenen fiiliksen ja muutoksien mukaan. Jos dieetin tarvii olla pitkä niin se on pitkä ja jos ei niin sitten se ei ole.  

No niin eilen sitten mukavasti takatalvi yllätti mutta itselleni se ei tullut niin yllätyksenä kun olin sentään säätietoja katsonut. Se minulle tuli yllätyksenä että sitä lunta sitten oikeasti tuli ja niinkin paljon. Olin kuitenkin itse jo vaihtanut kesärenkaat alle parisen viikkoa sitten. Kun perjantaina lähdin PTVGYM:lle niin juuri silloin seitsemän tienoilla lunta alkoi höytyilemään niin kuin säätiedoista näki. Lunta kuitenkin vain höntyili hyvin vähän niin itse ajattelin että ei sitä nyt sinä aikana niin paljoa tulisi mitä sitä lopulta tuli. 

Minulle piti tulla tänään uusi jääkaappipakastin minkä kävin ostamassa Hulluilta Päiviltä Powerista. Kuljetuksen olisi pitänyt saapua kello 10 - 13 välissä joten olin odottamassa koko päivän kotona ja otin etäpäivän. Mitään ja kuulunut ja näkynyt niinpä otin Power asiakaspalveluun yhteyttä kello 14 kun kuljetuksen olisi pitänyt viimeistään saapua tunti sitten. Muutenkin kuljetuksen piti soittaa vähintään puolituntia ennen kuljetuksen saapumista. Ajattelin aluksi käyttää Power.fi olevaa chat-palvelua mutta päätinkin ihan soittaa Power asiakaspalveluun.

Keskiviikkona oli viikon ensimminen jalkatreeni ja täytyy sanoa että en odottanut kyykyltä sen pahemmin yhtään mitään. Olinhan juuri lauantaina kyykännyt 230kg kaksi toistoa ja 240kg yhden toiston. Kuitenkin kun katsoo viime viikkoa muutenkin niin keskiviikon ensimmäinen kyykky treeni meni heikosti kun sain kaksi kertaa yhden toiston 200kg. Viikon toinen kyykky treeni lauantailta menikin sitten todella hyvin. Tämän pohjalta en sitten tiennyt oikein mitä odottaa mutta olenkin päättänyt että nyt keskityn viemään kyykyn mielummin hyvin alas kuin lähteä hakemaan yli 200kg painoja.

Mennään ajassa taakse päinä vuoteen 2013 jolloin menin juoksemaan ensimmäisen puolimaratonin. Tuohon aikaan juoksin todella paljon ja varsinkin aamuisin sillä kävin yleensä aamulla juoksemassa ja illalla kuntosalilla. Olin jo muutaman vuoden käynyt tosiaan aamulla ennen töihin menoa tai ennen toimistolle menemistä käynyt juoksemassa noin kymmen kilometrin lenkin kolmesta viiteen kertaan viikkoon. Tämän lisäksi menin sitten illalla kuntosalille tekemään ihan normaalisti voimaharjoittelua mikä ei silloin eronnut kyllä yhtään siihen nähden mitä nykyään teen.

Minun oli tarkoitus kirjoittaa eilen tämän viikon penkki treeneistä ja siitä kuinka suosittelen tekemään erilaisia treenejä. Kuitenkin nyt päätin kirjoittaa eilisestä kyykky treenistä ja siitä kuinka tämän viikon ensimmäinen kyykky treeni keskiviikkona ja jälkimmäinen nyt eilen lauantaina erosivat toisistaan. Niin kyllä erosivat myöskin tämän viikon penkki treenit mutta eri tavalla sillä tein viikon molemmat penkki treenit eri tavalla. Voisikin siis olla ehkä parempi että kirjoitan tässä nyt tämän viikon penkki ja kyykky treeneistä mitkä erosivat toisistaan eri syistä.

Kirjoittelin tuossa pari päivää sitten kanafile airfryerillä kun kuvasin siitä myöskin videon. Tämä antoi minulle sitten motivaation ja idean kuvata myöskin kuorrutettu kanafile airfryerillä videon. Yleisesti teen kanafileen paistinpannulla mutta välillä laitan kanafileen ihan vain airfryeriin jos en jaksa tehdä sitä paistinpannulla. Kuitenkin olen tehnyt aika paljon kanafilettä airfryerillä mutta silloin olen sitä kuorruttanut ja nyt oli aika myöskin kuvata kuorrutettu kanafile airfryerillä video.