Karsin hiilareita kerralla hieman liikaa tietoisesti

24.03.2019 - 12:34

Tein tälle viikolle aika "radikaaleja" muutoksia ruokavalion suhteen. Päivän kaksi suurinta ateriaa dieetillä ovat sisältäneet hiilaria riisin tai pastan muodossa, mutta tällä viikolla karsin nämä pois. Halusin tehdä tälle viikolle ateria muutoksia, mutta en taaskaan ajatellut asiaa sen paremmin kuin vasta hieman liian myöhään. Kaikki alkoi siitä kun kävin ruokakaupassa viime viikon perjantaina salin jälkeen. Tuolloin minulla oli jo pieni suunnitelma mitä tulisin syömään tällä viikolla joten tiesin suurinpiirtein mitä ostaa. Kuitenkin viikonlopun aikana tajusin sen asian, että minun pitää hieman lisätä jotain ja näin teinkin kun kävin vielä sunnuntaina kaupassa.

Alkuperäinen suunnitelma oli karsia ja kokeilla hieman rajumpaa ruokavaliota. Lounaaksi salaatti ja "päivälliseksi" smoothie. Halusin syödä jotain erilaisempaa sillä kanaa ja jauhelihaa on tullut syötyä jo pidempään päivästä toiseen ilman sen suurempia muutoksia. Näin ollen sain ajatuksen kokeilla radiakaalia muutosta mitä olen joskus aikaisemminkin käyttänyt. En vain ajatellut sen kummemmin asiaa miten se vaikuttaa kaikkeen vaan varmaan oletin, että tuo ei ole ihan niin suuri muutos mitä se oikeasti oli.

Käytännössä kun päivän kahden suurimman aterian hiilarit karsitaan käytännössä nolliin tai ainakin minimeihin. Ensimmäiset pari päivää menikin ihan hyvin vailla sen suurempia vaikutuksia. Päivät menivät hyvin ja jaksoin olla ihan normaalisti minkä lisäksi treenit menivät hyvin. Kaikki kuitenkin alkoi muuttua keskiviikkona kun olotilassa alkoi näkymään väsymyksen vaikutuksia. Aloin olemaan hieman väsyneempi ja samalla päässä alkoi tuntumaan energian vajausta. Samalla treenit alkoivat menemään heikommin energian puutteen vuoksi. Mitä pidemmälle viikko kului niin sitä voimakkaammin nämä vaikutukset alkoivat vaikuttamaan.

Tämänkaltaiset muutokset ovat radikaaleja eivätkä mielestäni oikein sovi pidemmän päälle. Hiilareita ei kannata lähteä leikkaamaan ihan tällä tavalla varsinkin kun käy treenaamassa sillä treeneistä ei tule pidemmän päälle yhtään mitään. Jos ei ole energiaa niin ei myöskään jaksa treenata. Teit sitten suuremmilla painoilla tai pienemmillä painoilla pidempiä sarjoja niin pidemmän päälle kumpikaan tapa ei tule toimimaan. Samalla kun kroppa ei saa energiaa hiilareista niin rasvanpoltto muuttuu lihaksien polttamiseksi  kun kropassa ei ole energiaa poltettavaksi.

Oli tämä viikko sitten liian raju tai ei niin menen ensi viikon käytännössä samalla linjalla. Teen eräänlaisia muutoksia sillä en halua syödä ihan täsmälleen samaa ruokaa kuin tällä viikolla. Kuitenkin kaava ja sama eikä hiilareita tule riisistä tai pastasta niin minun on joko lisättävä jotain muuta ruokavalioon tai mentävä aika alhaisilla. Kuitenkin vaikka olen päivällä mennyt alhaisilla hiilareilla ja kaloreilla muutoinkin niin iltapala on ollut sitten "suuri". Kuitenkin treeneistä pitää palautua ja tämä tapahtuu lepäämällä ja syömällä. Siksi minusta välillä tuntuukin, että iltapala on päivän toiseksi suurin ateria lounaan jälkeen.

Keskiviikkona oli viikon ensimminen jalkatreeni ja täytyy sanoa että en odottanut kyykyltä sen pahemmin yhtään mitään. Olinhan juuri lauantaina kyykännyt 230kg kaksi toistoa ja 240kg yhden toiston. Kuitenkin kun katsoo viime viikkoa muutenkin niin keskiviikon ensimmäinen kyykky treeni meni heikosti kun sain kaksi kertaa yhden toiston 200kg. Viikon toinen kyykky treeni lauantailta menikin sitten todella hyvin. Tämän pohjalta en sitten tiennyt oikein mitä odottaa mutta olenkin päättänyt että nyt keskityn viemään kyykyn mielummin hyvin alas kuin lähteä hakemaan yli 200kg painoja.

Mennään ajassa taakse päinä vuoteen 2013 jolloin menin juoksemaan ensimmäisen puolimaratonin. Tuohon aikaan juoksin todella paljon ja varsinkin aamuisin sillä kävin yleensä aamulla juoksemassa ja illalla kuntosalilla. Olin jo muutaman vuoden käynyt tosiaan aamulla ennen töihin menoa tai ennen toimistolle menemistä käynyt juoksemassa noin kymmen kilometrin lenkin kolmesta viiteen kertaan viikkoon. Tämän lisäksi menin sitten illalla kuntosalille tekemään ihan normaalisti voimaharjoittelua mikä ei silloin eronnut kyllä yhtään siihen nähden mitä nykyään teen.

Minun oli tarkoitus kirjoittaa eilen tämän viikon penkki treeneistä ja siitä kuinka suosittelen tekemään erilaisia treenejä. Kuitenkin nyt päätin kirjoittaa eilisestä kyykky treenistä ja siitä kuinka tämän viikon ensimmäinen kyykky treeni keskiviikkona ja jälkimmäinen nyt eilen lauantaina erosivat toisistaan. Niin kyllä erosivat myöskin tämän viikon penkki treenit mutta eri tavalla sillä tein viikon molemmat penkki treenit eri tavalla. Voisikin siis olla ehkä parempi että kirjoitan tässä nyt tämän viikon penkki ja kyykky treeneistä mitkä erosivat toisistaan eri syistä.

Kirjoittelin tuossa pari päivää sitten kanafile airfryerillä kun kuvasin siitä myöskin videon. Tämä antoi minulle sitten motivaation ja idean kuvata myöskin kuorrutettu kanafile airfryerillä videon. Yleisesti teen kanafileen paistinpannulla mutta välillä laitan kanafileen ihan vain airfryeriin jos en jaksa tehdä sitä paistinpannulla. Kuitenkin olen tehnyt aika paljon kanafilettä airfryerillä mutta silloin olen sitä kuorruttanut ja nyt oli aika myöskin kuvata kuorrutettu kanafile airfryerillä video.

Olin tänään laiskemmalla päällä kun tein ruokaa niimpä lämmitin kanafileen airfryerillä ja kuvasin myös siitä lyhyen videon. Olen jo pidempään lämmittänyt kanaa airfryerillä mutta tuolloin olen lähinnä tehnyt kuorrutettua kanafilettä. Pitäisi varmaan tehdä myös erillinen video kuorrutetusta kanafileestä? No joka tapauksessa aloin olemaan laiskempi kanafileen paistamisen kanssa joululomilla Vammalassa ollessani ja tuo tapa on sitten välillä jäänyt päälle myöskin kotona.

Eilen maaanantaina tuli käytyä kolmannen kerran Tampereen Loaded:lla treenaamassa kun minun oli alun perin tarkoitus palata kotiin reissulta keskiviikkona. Minulla oli Vammalan kuntosalille yksi kerta jäljellä ja ajattelin sen käyttää tiistaina kun minun oli alun perin tarkoitus palata kotiin keskiviikkona. Kuitenkin kun nyt eletään tiistaita niin olenkin jo takaisin kotona. Taas vaihteeksi suunnitelmat muuttuivat extemporeen ja siinä tiistaiaamuna kun olin herännyt niin lähes saman tien aloin pakkaamaan kamoja kasaan että pääsin lähteen mahdollisimman pian.