Kännykän rämplääjät uhkailevat kuntosaleilla

17.04.2024 - 13:45

Keskiviikkona oli viikon ensimminen jalkatreeni ja täytyy sanoa että en odottanut kyykyltä sen pahemmin yhtään mitään. Olinhan juuri lauantaina kyykännyt 230kg kaksi toistoa ja 240kg yhden toiston. Kuitenkin kun katsoo viime viikkoa muutenkin niin keskiviikon ensimmäinen kyykky treeni meni heikosti kun sain kaksi kertaa yhden toiston 200kg. Viikon toinen kyykky treeni lauantailta menikin sitten todella hyvin. Tämän pohjalta en sitten tiennyt oikein mitä odottaa mutta olenkin päättänyt että nyt keskityn viemään kyykyn mielummin hyvin alas kuin lähteä hakemaan yli 200kg painoja.

No siinä se treeni sitten sujui ja kulki eteenpäin vaikka mitään ihmeellistä fiilistä tai tuntemusta hyvästä treenistä ei ollutkaan. Treenin ohessa tuli sitten nähtyä muutamia tuttuja joita ei ole tullut nähtyä aikoihin. Yhden kanssa sitten tuli puhetta eri kuntosaleista ja mainitsin että yhdellä kuntosalilla on aika paljon kännykän rämpäälijä eikä siellä oikein viihdy sen takia. No hän siinä sitten kommentoi että hän oli mennyt sanomaan "treenaajalle" joka oli puhunut puhelimeen kuntosalin puolella asiasta. Mitähän sitten oli saanut vastaukseksi?

Uhkailua. Tämän jälkeen hän ei sitten tehnyt tai ole tehnyt asialle mitään. Itse vain vastasin että en ole viitsinyt mennä sanomaan kenellekkään mitään kun ei sitä tiedä mitä sieltä tulee. No nyt ainakin tietää että pääkaupunkiseudulla saa uhkailua jos menee mainitsemaan puhelimen käytöstä kuntosalilla. Mitä siis itse olen tehnyt niin olen vain käynyt harvemmin niillä kuntosaleilla joilla näitä kännykän rämplääjiä ja puhelimeen puhujia on sillä niitä on välillä oikeasti todella paljon. Ongelma on myöskin se että he huutavat siihen puhelimeen niin että koko kuntosali kuulee mitä he puhuvat. Pahimmassa tapauksessa puhelin on vielä kaiutin tilassa niin myöskin sen toisen ääni kuuluu. 

Ei hyvää päivää oikeasti. Kuntosali on treenaamista varten eikä puhelimeen puhumista varten ja jos tuosta vielä sitten aletaan uhkaileen kun asiasta menee sanomaan niin ei kyllä miellytä mennä kyseiseen paikkaan treenaamaan. 

No siinä sitten kun olin tuon keskustelun käynyt niin pääsin sitten kyykkäämään 180kg painoilla. Aluksi mietin että voisin hakea jotain pidempää sarjaa esimerkiksi seitsemää toistoa. Siinä sitten hieman ennen kuin aloitin tekemään ensimmäistä sarjaa 180kg painoilla niin päätin kyllä että haen samalla sitten kymmenen toistoa jos kerta olisin aluksi tähdännyt kymmennen. Olin ennen tämän sarjan aloittamista tehnyt kaksi kertaa elämäni aikana 180kg painoilla kymmenen toiston sarjaa.

Lopulta sitten tein kymmenen toiston sarjan mikä tuntui menevän aika helposti. Tämän jälkeen päätin että nyt teen toisen kymmenen toiston sarjan sillä en ole ikinä tehnyt kahta kymmenen toiston sarjaa treeniin. Tämä toinen sarja tuntui menevän vieläkin helpommin kuin ensimmäinen. En sitten tiedä oli ensimmäinen sarja vain alkulämmön hakemista vai meninkö jopa alemmaksi toistoissa sillä ensimmäinen sarja tuntui raskaammalle kuin toinen. Toisen sarjan jälkeen mietin hetken että tämä taisi olla tässä mutta hetken päästä kyllä tulin siihen ajatukseen että kyllä nyt kolme kertaa kymmenen pitää tehdä.

Siinä kun olin lähdössä tekemään kolmatta kymmenen toiston sarjaa niin kaveri sattui tulemaan siihen aika lähelle tekemään niimpä kysyin häntä varmistamaan. Olin jo lähdössä tekemään kolmatta sarjaa myöskin ilman varmistajaa kun en sitten jaksanut lähtemään hakemaan kaveria jostain. Kunhan nyt vain sattui tulemaan siihen lähelle muutenkin niin sitten päätin vain huutaa hänet siihen.

Tässä treenissä ei sitten tehtykään mitään muuta kun lähdin tämän 180kg kolmen kymmenen toiston jälkeen kotiin. Mitä sitä nyt muutakaan? Olin kuitenkin jokaisen kymmenen toiston sarjan jälkeen todella puhki ja minun oli pidettävä siinä sellaiset 10 minuutin tauot tai ehkä jopa enemmän. Olin meinaan jokaisen sarjan jälkeen todella puhki ja ajattelin vain että jaksankohan tehdä lisää?ja

Tämän viikon maanantaina tuli käytyä toista kertaa ikinä Tampereen PTVGYM:llä jossa tuli tehtyä ensimmäistä kertaa maastavetoa sekä selkätreeni. Minulla on vielä Tampereen Loaded:lla muutama kerta 10-kerran kortista jäljellä mutta ajattelin poiketa vaihteeksi Tampereen PTVGYM:lle kun en ole siellä kuin kerran aikaisemmin käynyt. Myöskin Tampereen PTVGYM:lle oli Helsingistä tullessa hieman helpompi tulla ja aikaakin säästyi hieman. Myöskin minulla oli tarkoitus tehdä maastavetoa sekä halusin katsoa Tampereen PTVGYM:n selkälaitteet läpi kun en ollut aikaisemmin tehnyt selkätreeniä siellä.

Piti jo kirjoitella viime viikonloppuna mutta en kerinnyt enkä myöskään jaksanut alkaa kirjoittelemaan. Viime viikolla minun oli alunperin tarkoitus käydä Pitäjänmäen PTVGYM:llä neljä kertaa mutta päädyin käymään kolme. Viime viikon keskiviikkona minun oli tarkoitus käydä tekemässä viikon ensimmäinen kyykky- / jalkatreeni PTVGYM:llä mutta päädyin lopulta menemään tekemään sen treenin toiselle lähisalille. Päätin lopulta mennä lähisalille kahdesta eri syystä jotka olivat että halusin hieman löysäillä kun ei tuntunut hyvälle päivälle ja muistaakseni toinen syy taisi olla yleisurheilun EM-kisojen viimeinen kisapäivä?

Kuudes sunnuntaina mutta tällä kertaa en lähtenyt tekemään pidempää kymmenen kilometrin juoksua mitä olen viimeisen viiden viikon sunnuntaisin tehnyt. Tällä kertaa halusin palautua niin treeneistä kuin hieronnasta sekä keskittyä tulevaan hierontaan. Jos palataan ajassa taaksepäin toissa viikolle niin silloin minulla oli hieronta ja tunsin että takareidet sekä pohkeet olisi ollut hyvä hieroa tuolloin. Kuitenkin pidättäydyin suunnitelmissa ottaa tuolloin hieronnassa rinnan sekä kädet. 

Tätä asiaa olen monesti täällä kirjoitellut ja salilla useiden ihmisten kanssa puhunut että kun syön puhtaasti läpi viikon niin jaksan paremmin treenata. Syön käytännössä koko viikon puhtaasti maanantaista sunnuntaihin paitsi sitten perjantaina ja tai lauantai-iltana syön jotain "parempaa" tai muuten ohi. Tietenkin sitten on myöskin päiviä ja ajanjaksoja kun myös muina päivinä tulee syötyä jotain "hyvää" tai ohi ruokavalion mutta sekin tapahtuu vain vasta treenin jälkeen. Kun syön ennen treeniä vain puhdasta ruokaa niin saan pidettyä energia tason ja jaksamisen hyvänä treeniin asti ja sitten treenin jälkeen kun on väsynyt niin silloin voi tarvittaessa herkutella jos haluaa.

Kyykky treenit on nyt kulkenut hyvin viimeisien kuukausien ajan ja jopa myöskin nyt ihan lähiaikoina vaikka varsinkin maastaveto on yskinyt. Tein kyykky treeneihin pari muutosta jotka näyttävät tuottavan hedelmää. Pienten muutoksien ansiosta sainkin tehtyä muutama viikko sitten uuden kyykky ennätyksen sekä myöskin uuden ketju kyykky ennätyksen. Nämä pienet muutokset kyykky treeneissä oli jalka otteen kaventaminen sekä lämmittely painoissa suuremmat hypyt seuraaviin painoihin ja hieman vähemmän toistoja.

Viime viikon lauantaina Tampereen Loaded:lla sain tehtyä uuden normaalin kyykyn uuden ennätyksen 255kg mikä oli 5kg enemmän kuin edellinen ennätykseni. Siihen meni yllättävän kauan aikaa vaikka olen viimeisen parin vuoden aikana ollut lähellä. Tuosta tasan viikko eli eilen lauantaina menin normaaliin tapaan tekemään kyykky treenin Pitäjänmäen PTVGYM:lle. Minulla ei ollut mitään odotuksia treenin suhteen enkä ajatellut yhtään sitä että olin viikko sitten tehnyt uuden kyykky ennätyksen. Ainoa asia mitä halusin toistaa tuosta viikon takaisesta treenistä oli asento ja henkinen kantti lähteä tekemään kyykkyä suuremmillakin painoilla.