Kaapelijohto syy kaiuttimien humiaan / häiriöön

04.08.2023 - 12:25

Tulin hankkineeksi tällä viikolla extemporeen NAD C298 päätevahvistimen minkä laitoin kiinni Denon x3600H vahvistimeeni. Kirjoittelin jo tuossa NAD C298 päätevahvistin kokemuksia että minulla oli kaiuttimien kanssa ongelmia kun laitoin NAD C298 päätevahvistimen kiinni. Kaiuttimista kuului huminaa ja särinää kun laitoin ne kiinni NAD C298 päätevahvistimeen. En meinannut alkuun mitenkään tajuta missä oli ongelma ja voiko sen korjata vai pitääkö minun palauttaa NAD C298 päätevahvistin takaisin?

Lopulta kun kokeilin laittaa Node 2i kiinni NAD C298 päätevahvistimeen kiinni niin huomasin sen yhdistelmän toimivan eli ongelma johtui minun Denon x3600H vahvistimesta. Olin jo erilaisia asetuksia kokeillut niin nyt oli vuorossa poistaa johtoja yksi kerrallaan Denon x3600H vahvistimesta jotta löytäisin ongelman. Lopulta huomasin ongelman johtuvan television sisään tulosta mutta en tiennyt miksi tai miten sen korjata?

Qbulk RF-antennierotusmuuntaja

Kun vahvistin ei ollut kiinni televisiossa niin kaikki tuntui toimivan täydellisesti. Kun kuuntelin musiikkia Node 2i:llä tai vinyylisoittimella niin humina / särinä oli huomattavasti pienempi kuin elokuvia tai sarjoja katsellessa. Siinä sitten samalla kun tajusin että vika on television sisään tulossa niin googletin myös samalla ongelmaa. Lopulta löysin postauksen kaapelijohtoon mikä tulee seinästä ja menee television digisovittimeen.

Kun otin kaapelijohdon irti televisiosta niin tämän jälkeen kaiuttimien humina ja särinä hävisi. Ongelma oli korjattu että sain Denon x3600H ja NAD C298 päätevahvistimen toimimaan keskenään. Tämän jälkeen ongelmaksi muodostui enään korjata kaapelijohto ja television kanavien saaminen toimiin. Tämä korjaus olikin sitten helpompi sillä siinä forum postauksessa mistä sain idean kaapelijohdon aiheuttavan kaiuttimien huminan ja särinän niin oli myös vastaus.

Kaapelijohdon häiriönpoistaja. Ilmeisesti jotkin kalliimmat kaapelijohdot sisältävät häiriönpoistajan itse kaapelissa mutta kaikki kuten minun eivät. Näin ollen kaapelijohdon ja dogisovittimen väliin tarvitaan kaapelijohdon häiriön poistaja. Kuten aina tälläisissä tapauksissa tuppaa oleen niin hyvin yksinkertainen ja edullinen adapteri on toisaalta vaikea ostaa nopeasti. Onneksi huomasin ja löysin verkkokauppa.comista Qbulk RF-antennierotusmuuntaja mikä maksoi 3.8€ ja mitä oli hyllyssä.

En ollutkaan tietoinen että jopa kaapelijohto mikä on kiinni televisiossa voi aiheuttaa kaiuttimien huminan ja särinän. Järjestelmässä missä on enemmän liikkuvia palasia niin erilaisia ongelmia voi tulla vastaan. Tässä tapauksessa kaapelijohto aiheutti liikaa häririltö mikö kantautui hdmi-johdon kautta Denon x3600H vahvistimeen.

https://www.verkkokauppa.com/fi/product/43063/Qbulk-RF-antennierotusmuuntaja-Galvaaninen-uros-naaras-musta

Qbulk RF-antennierotusmuuntaja

Tidal musiikkipalvelulta tuli vähän aika sitten viestiä. Viesti koski hintaa joten ajattelin hinnan nousevan. Päin vastoin hintani nyt tippuu sillä Tidal HIFI Plus tulee jatkossa maksamaan 10.99€ kun olen siitä nyt maksanut 19.99€ kuukaudessa. Tidal siis yhdistää HIFI ja HIFI Plus jäsynyydet maksamaan saman verran eli 10.99€. Minulle tämä tarkoittaa hinnan alennusta kun taas toisille tämä tarkoittaa Plus jäsenyyden saamista eli parempaa musiikin laatua.

Ensimmäisellä viikolla oli töistä etäviikolla Pyhtäällä mökillä missä käytin kuulokkeita päivittäin palavereissa sekä musiikin kuuntelussa Macbook Pro:lla sekä iPhonella. Myöskin katsoin muutaman NHL pelin Viaplayltä iPadiltä eli kuulokkeita tuli käytettyä kolmella eri laitteella.

Viime viikon sunnuntaina aamuna tuli tehtyä extempore hankinta verkkokauppa.comin singles day tarjouksista kun hankin Focal Bathys langattomat vastamelukuulokkeet. Kaveri laittoi minulle lauantaina linkkiä verkkokauppa.comista Focal Bathys kuulokkeisiin ja kun avasin linkin niin huomasin kuulokkeiden olevan tarjouksessa ~500€. Minähän sitten aloin siinä heti miettimään Focal Bathys kuulokkeiden hankintaa kun kuulokkeiden normaali hinta on ollut 799€.

Eilen lauantaina tuli sitten käytyä jälleen kerran Habitare & Hifimessut 2023 Messukeskuksessa. Odotukset olivat aikalailla sitä samaa mitä tuli todettua viime vuoden Habitare ja Hifimessuista eli sitä samaa mitä tuli todettua edellisiltä kerroilta ja edellisiltä kerroilta. Habitare ja Hifimessut ovat vuodestan toiseen aikalailla samat mutta mielestäni hiipuvalla ja heikentyneellä meiningillä. Varsinkin Hifimessut ovat vuosi toisensa jälkeen vain huonontuneet ja Habitare on aikalailla samankaltainen mutta mielestäni muutamia vuosia sitten siellä oli enemmän. 

Sain viime viikolla extempore päähänpiston käyttää Gigantin Apple trade in tarjousta hyväksi. Olin kyllä huomannut mainoksista että Gigantilla oli Apple trade in kampanja päällä mutta siihen oikein aluksi reagoinut mitenkään. Viime vuonna hyödynsin Gigantin Apple trade in kampanjaa Ipadin osalta missä vaihdoin ikivanhan Apple Ipad Air 2:sen uuteen halpa malliin mikä nykyisin sekin on aika kallis. Tällä kertaa sitten kiinnitin huomiota Macbook tarjoukseen eli Gigantti tarjosi normaalin etuuden hyväksi 150€ lisää. 

Kesäloman aikana tulin hankkineeksi extemporeen NAD c298 päätevahvistimen Tampereen Hifihuoneelta. Olimme kaverin kanssa tulossa Helsingistä takaisin Vammalaan katsomasta Oppenheimer elokuvaa minkä kävimme katsomassa ja testaamassa Finnkino Tennispalatsin uuden LUXE-salissa. Matkalla Vammalaan mietin siinä hetken aikaa pitäisikö käydä Tampereen Hifihuoneen kautta vai jatkaa vain suoraan? Olin edellisellä viikolla käynyt Tampereen Audiokaupan loppuunmyynnissä ja siitä reissusta oli jäänyt asioita pyörimään päähän.