JBL Xtreme kokemuksia

17.02.2018 - 01:29

En taas tiedä mistä sain idean bluetooth kaiuttimen hankkimiseen tuossa vuoden vaihteessa. Juuri aina silloin kun hyvä ostohetki on mennyt kuten vuoden loppupuolella Black Friday niin erilaisille tavaroille tulee "tarvetta". Näin käy sitten aina kun tarjoukset ovat menneet ohi jos unohdetaan tietenkin päähän pistot alehuumassa jolloin voi tulla ostettua kaikkea turhaa vain siksi kun on halpaa. 

Oikeastaan vain JBL kaiuttimet olivat minulle bluetooth kaiuttimista tuttuja ennen ostohetkeä. Kuitenkin kuten ihan mikä tahansa muukin elektroniikka tuote niin aloin tekemään tuotevertailuja ja katsomaan vaihtoehtoja paremmin. Millaisia hintaluokkia ja vaihtoehtoja mihinkin hintaluokkaan on. Kuitenkin toisaalta menin tarjoukset edellä bluetooth kaiuttimen hankintaan sillä bluetooth kaiuttimen tarve ei ollut suuri ostohetkellä. Jonkinlainen tarve kuitenkin oli sillä aloin tutkimaan bluetooth kaiuttimia.

Merkeissä ja malleissa on paljon eroja ja se kannattaa ottaa huomioon bluetooth kaiuttimen hankinnassa. Aina fyysisestä koosta, äänenlaatuun ja kaiuttimen ominaisuuksiin. Käytännössä hinta menee hyvin suhteessa bluetooth kaiuttimien kokoon ja ominaisuuksiin. Kalliimpi hinta on yleisesti merkki fyysisesti suuremmasta kaiuttimesta eikä niinkään ominaisuuksista. Fyysisesti suurempi kaiutin antaa enemmän ääntä ja pitäisi olla äänenlaadullisesti parempi kaiutin mutta eihän asia ihan kuitenkaan näin simppeli ole.

JBL Extreme

https://www.gigantti.fi/product/tv-ja-aani/kaiuttimet/JBLXTREMERD/jbl-x…

Hankintaan kuitenkin lopulta vaikutti se, että JBL Xtreme sattui olemaan vain juuri sillä hetkellä tarjouksessa hintaan 169€. Lähes 50% prosentin alennus 299€ maksavasta kaiuttimesta oli mielestäni hinta laatu suhteelta hyvä ratkaisu vaikka samalla summalla tai halvemmallakin olisi saanut toisia malleja. Niin ja jos alkaa jossittelemaan niin hieman aikaisemmin ostamalla Black Fridaysta olisi saanut vaikka mitä malleja tarjouksesta sekä ainakin Tammikuun lopulla yhden toisen JBL mallin -50€ normaalisti hinnasta.

Arvosteluista ja Youtube videoista päätellen huomasin JBL Xtreme olevan itselleni ihan hyvä vaihtoehto. Kun tarjoushinta oli tiedossa niin aloin tietenkin vertaamaan vaihtoehtoja JBL Xtreme malliin ja tuohon hintaluokkaan. Tiesin JBL Xtreme olevan fyysisesti iso mutta se hieman yllätti minut kuinka suuri ja painava JBL Xtreme oikeasti on. Tästä voimmekin aloittaa sanomalla, että JBL Xtreme ei ole suunniteltu hyvin matkakäyttöön. Jos tarkoitus bluetooth kaiuttimen tarkoitus on enemmänkin reissaamisessa ja matkakäytössä niin suosittelen katsomaan muita malleja tai merkkejä sillä JBL Xtreme on suuri ja painava. Toisaalta juuriki fyysisen koon ansiosta JBL Xtremessä on hyvä äänenlaatu sekä kaiutin on tukeva ja hyvän rakenteen omaava kaiutin. Jos käyttö perustuu enemmänkin vähemmän liikuteltavaan ympäristöön niin käyttökokemus on parempi.

Äänenlaadusta on sanottava se, että ääni on basso voittoinen ja paikoitellen tuntuu sille, että bassoa on hieman liikaa. Muutoin JBL Xtreme on toiminut minulla loistava äänenlähteenä Macbook air:ssä sekä iPädissä mitä varten koko bluetooth kaiuttimen ostin. Perus Youtube videot jo pelkästään on paljon miellyttävämpi katsoa kun äänen vaihtaa JBL Xtreme kaiuttimeen kun käyttäisi Macbook air:in tai iPädin omaa kaiutinta. Myöskin JBL Xtreme tarjoaa hyvinkin kovan äänen eli jos on tarkoitus käyttää kaiutinta pihalla niin tehot kyllä riittävän myöskin pihakäyttöön.

JBL Xtreme tukee yhtäaikaisia yhdistämisiä laitteista eli useampia laitteita saa liitettyä kaiuttimeen kiinni. Sen olen huomannut, että ainakin Macbook Air:in kanssa minulla on ollut hieman ongelmia. Jos katson Youtube videota minkä jälkeen kuuntelen hetken Spotifystä musiikkia ja palaan katsomaan Youtubesta tai selaimella yleisesti jotain videota niin äänet eivät toimi. Jos laitan musiikin soimaan Spotifystä ja laitan videon päälle selaimesta niin tällöin äänet kyllä kuuluvat molemmista. Vastaavasti jos jostain syystä iPäd toistaa kaiuttimesta ääntä ja palaan laittamaan Macbook Air:lla Youtubea niin käy sama asia että äänet eivät toimi. Näissä tapauksissa joudun laittamaan bluetooth yhteyden pois päältä ja takaisin päälle tai ääni asetuksista Macbook Air:n normaalin äänilähdön päälle ja heti takaisin bluetoothiin.

Heikkouksista pitää vielä mainita latauspistokkeen reiän ja usb-porttien paikat mitkä ovat hyvin hankalasti laitettu. Ne ovat vetoketjun takana laitteen alapuolella suhteellisen hankalassa kulmassa. Johtojen kanssa saa olla siis hieman tarkkana, että ne saa edes kiinni ja myöskin, että kaiuttimen saa myöskin hyvin laitettua kun johtoja on kiinni laitteessa.

Omasta mielestäni JBL Xtreme arvostelut kauttaaltaan pitää hyvin paikkaansa. Ne ovat myöskin aikalailla hyvin samankaltaisia siis positiiviset ja negatiiviset asiat. Itse olen aikalailla samoilla linjoilla mutta lisään ainakin Macbook Air:ssä huomaamani ongelmat heikkouksiin. Ne eivät ole niinkään suuria ja kun ne tiedostaa niin niihin osaa jo varautua. Jos laitteelle pitäisi antaa tähtiä niin olisin huono niitä antamaan sillä minulla ei ole kokemuksia muiden valmistajien laitteista tai JBL muiden mallien laitteista. Kuitenkin jos kaikkia muita arvosteluja pitää pohjana niin aika vankka 4/5 tähteä tälle laitteelle on ihan hyvä arvosana. 

JBL Xtreme arvosteluita

https://www.whathifi.com/jbl/xtreme/review

http://www.techradar.com/reviews/audio-visual/hi-fi-and-audio/audio-sys…

https://www.soundguys.com/jbl-xtreme-review-6902/

http://www.soundvisionreview.com/hi-fi-home-theater/speakers/jbl-xtreme…

https://www.techhive.com/article/2986709/speakers/jbl-xtreme-review-eno…

http://avproductreviews.com/jbl-xtreme-review/

http://uk.pcmag.com/jbl-xtreme/70811/review/jbl-xtreme

https://www.tweaktown.com/reviews/7685/jbl-xtreme-portable-bluetooth-sp…

 

 

Kävin lunastamassa tällä viikolla uuden Mazda 3:n Tampereen Metroautosta mistä sain parhaimman tarjouksen ja sekä parhaimman palvelun. Kun autokaupalla käy kerran kolmeen - neljään vuoteen milloin olen oikeasti olen hankkimassa autoa niin asioita ei aina vain muista. Yhdessä vaiheessa vuosia sitten kävin muutamia autoja koeajamassa mutta joita en ostanut silloin niin ne näen hieman renkaiden potkimisena mutta hyvin pian tuon jälkeen vaihdoin kyllä autoa

Lähin kirjoittamaan viikko pari sitten onko järkevä maksaa Roon palvelusta vai riittääkö Tidal Connect? Kuitenkin ennen kuin viimeistelin tämän kirjoituksen niin en ollut kokeilut tai käyttänyt BluOS monihuonejärjestelmää. BluOS sovellus on tarkoitettu hallitsemaan BlueSound Node 2i suoratoistolaitetta. BluOS monihuone järjestelmä tukee langattomasti Tidalin MqA äänenlaatua ja jostain syystä en ollut hirveästi kokeillut BluOS sovellusta muutenkin kuin

Hankin parisen kuukautta sitten BlueSound Node 2i suoratoistolaitteen minkä sain lopulta tuossa kuukausi sitten. Kun olen tälläinen hifisti ja tämä on yksi harrastuksistani niin aloin tutkimaan ja lukemaan millaisia järjestelmiä muilla BlueSound Node 2i käyttäjillä on sekä miten Node 2i:sta enemmän irti? Itse ehdin jo kokeilemaan ja vertailemaan rca-kaapeleita mitkä tulivat laitteen mukana ja vanhaa digitaalista coax-kaapelia mikä minulla on ollut ylimääräisenä

Olin kolmisen viikkoa ilman olohuonetta johtuen keittiöremontista sillä olohuoneessa oli uudet rungot, ovet ja muut keittiöön liittyvät tavarat. Olin siis kolme viikkoa ilman kotiteatteriani ja siten ilman 4K televisiota, Denon vahvistinta, Q Acoustics Concept 40 kaiuttimia sekä myös muita kaiuttimia. Tuon kolme viikkoa pärjäsin siis vanhalla Panasonicin plasma televisiolla yhdessä Sonos Beam soundbarin kanssa sekä Sonos One kaiuttimella minkä olin siirtänyt

Minulla on ollut nyt Roon noin kolmenkymmenen päivän ajan koekuuntelussa 60 päivän Roon koekuuntelusta minkä edun viimein hyödynsin. Minulla on ollut lähes tulkoon vuoden verran Roon palveluun 60 päivän koekuuntelu mahdollisuus minkä sain ostaessani Dragonfly Cobalt USB DAC kuulokevahvistimen. Roon ei ole yksinään musiikki suoratoistopalvelu vaan "lisäominaisuus" esimerkiksi Tidal suoratoistopalveluun mikä tarjoaa kattavammat tiedot artisteista, albumeista sekä

Kirjoittelin tuossa aikaisemmin kuinka Bose Sportsound free nappikuulokkeet kestivät minulla vajaa pari vuotta kunnes vasemman puoleisen kuulokkeen kanssa alkoi olemaan yhteys ongelmia. Huomasin Bose Sportsound free kuulokkeilla olevan 24kk takuu minkä johdosta menin heti kuulokkeiden kanssa Giganttiin ja laitoin ne menemään huoltoon. Sain vastauksen noin viikon kuluttua huoltoon viennistä ja vastauksena oli, että sain uuden tuotteen tilalle. Otin tilalle uudet