JBL Xtreme kokemuksia

17.02.2018 - 01:29

En taas tiedä mistä sain idean bluetooth kaiuttimen hankkimiseen tuossa vuoden vaihteessa. Juuri aina silloin kun hyvä ostohetki on mennyt kuten vuoden loppupuolella Black Friday niin erilaisille tavaroille tulee "tarvetta". Näin käy sitten aina kun tarjoukset ovat menneet ohi jos unohdetaan tietenkin päähän pistot alehuumassa jolloin voi tulla ostettua kaikkea turhaa vain siksi kun on halpaa. 

Oikeastaan vain JBL kaiuttimet olivat minulle bluetooth kaiuttimista tuttuja ennen ostohetkeä. Kuitenkin kuten ihan mikä tahansa muukin elektroniikka tuote niin aloin tekemään tuotevertailuja ja katsomaan vaihtoehtoja paremmin. Millaisia hintaluokkia ja vaihtoehtoja mihinkin hintaluokkaan on. Kuitenkin toisaalta menin tarjoukset edellä bluetooth kaiuttimen hankintaan sillä bluetooth kaiuttimen tarve ei ollut suuri ostohetkellä. Jonkinlainen tarve kuitenkin oli sillä aloin tutkimaan bluetooth kaiuttimia.

Merkeissä ja malleissa on paljon eroja ja se kannattaa ottaa huomioon bluetooth kaiuttimen hankinnassa. Aina fyysisestä koosta, äänenlaatuun ja kaiuttimen ominaisuuksiin. Käytännössä hinta menee hyvin suhteessa bluetooth kaiuttimien kokoon ja ominaisuuksiin. Kalliimpi hinta on yleisesti merkki fyysisesti suuremmasta kaiuttimesta eikä niinkään ominaisuuksista. Fyysisesti suurempi kaiutin antaa enemmän ääntä ja pitäisi olla äänenlaadullisesti parempi kaiutin mutta eihän asia ihan kuitenkaan näin simppeli ole.

JBL Extreme

https://www.gigantti.fi/product/tv-ja-aani/kaiuttimet/JBLXTREMERD/jbl-x…

Hankintaan kuitenkin lopulta vaikutti se, että JBL Xtreme sattui olemaan vain juuri sillä hetkellä tarjouksessa hintaan 169€. Lähes 50% prosentin alennus 299€ maksavasta kaiuttimesta oli mielestäni hinta laatu suhteelta hyvä ratkaisu vaikka samalla summalla tai halvemmallakin olisi saanut toisia malleja. Niin ja jos alkaa jossittelemaan niin hieman aikaisemmin ostamalla Black Fridaysta olisi saanut vaikka mitä malleja tarjouksesta sekä ainakin Tammikuun lopulla yhden toisen JBL mallin -50€ normaalisti hinnasta.

Arvosteluista ja Youtube videoista päätellen huomasin JBL Xtreme olevan itselleni ihan hyvä vaihtoehto. Kun tarjoushinta oli tiedossa niin aloin tietenkin vertaamaan vaihtoehtoja JBL Xtreme malliin ja tuohon hintaluokkaan. Tiesin JBL Xtreme olevan fyysisesti iso mutta se hieman yllätti minut kuinka suuri ja painava JBL Xtreme oikeasti on. Tästä voimmekin aloittaa sanomalla, että JBL Xtreme ei ole suunniteltu hyvin matkakäyttöön. Jos tarkoitus bluetooth kaiuttimen tarkoitus on enemmänkin reissaamisessa ja matkakäytössä niin suosittelen katsomaan muita malleja tai merkkejä sillä JBL Xtreme on suuri ja painava. Toisaalta juuriki fyysisen koon ansiosta JBL Xtremessä on hyvä äänenlaatu sekä kaiutin on tukeva ja hyvän rakenteen omaava kaiutin. Jos käyttö perustuu enemmänkin vähemmän liikuteltavaan ympäristöön niin käyttökokemus on parempi.

Äänenlaadusta on sanottava se, että ääni on basso voittoinen ja paikoitellen tuntuu sille, että bassoa on hieman liikaa. Muutoin JBL Xtreme on toiminut minulla loistava äänenlähteenä Macbook air:ssä sekä iPädissä mitä varten koko bluetooth kaiuttimen ostin. Perus Youtube videot jo pelkästään on paljon miellyttävämpi katsoa kun äänen vaihtaa JBL Xtreme kaiuttimeen kun käyttäisi Macbook air:in tai iPädin omaa kaiutinta. Myöskin JBL Xtreme tarjoaa hyvinkin kovan äänen eli jos on tarkoitus käyttää kaiutinta pihalla niin tehot kyllä riittävän myöskin pihakäyttöön.

JBL Xtreme tukee yhtäaikaisia yhdistämisiä laitteista eli useampia laitteita saa liitettyä kaiuttimeen kiinni. Sen olen huomannut, että ainakin Macbook Air:in kanssa minulla on ollut hieman ongelmia. Jos katson Youtube videota minkä jälkeen kuuntelen hetken Spotifystä musiikkia ja palaan katsomaan Youtubesta tai selaimella yleisesti jotain videota niin äänet eivät toimi. Jos laitan musiikin soimaan Spotifystä ja laitan videon päälle selaimesta niin tällöin äänet kyllä kuuluvat molemmista. Vastaavasti jos jostain syystä iPäd toistaa kaiuttimesta ääntä ja palaan laittamaan Macbook Air:lla Youtubea niin käy sama asia että äänet eivät toimi. Näissä tapauksissa joudun laittamaan bluetooth yhteyden pois päältä ja takaisin päälle tai ääni asetuksista Macbook Air:n normaalin äänilähdön päälle ja heti takaisin bluetoothiin.

Heikkouksista pitää vielä mainita latauspistokkeen reiän ja usb-porttien paikat mitkä ovat hyvin hankalasti laitettu. Ne ovat vetoketjun takana laitteen alapuolella suhteellisen hankalassa kulmassa. Johtojen kanssa saa olla siis hieman tarkkana, että ne saa edes kiinni ja myöskin, että kaiuttimen saa myöskin hyvin laitettua kun johtoja on kiinni laitteessa.

Omasta mielestäni JBL Xtreme arvostelut kauttaaltaan pitää hyvin paikkaansa. Ne ovat myöskin aikalailla hyvin samankaltaisia siis positiiviset ja negatiiviset asiat. Itse olen aikalailla samoilla linjoilla mutta lisään ainakin Macbook Air:ssä huomaamani ongelmat heikkouksiin. Ne eivät ole niinkään suuria ja kun ne tiedostaa niin niihin osaa jo varautua. Jos laitteelle pitäisi antaa tähtiä niin olisin huono niitä antamaan sillä minulla ei ole kokemuksia muiden valmistajien laitteista tai JBL muiden mallien laitteista. Kuitenkin jos kaikkia muita arvosteluja pitää pohjana niin aika vankka 4/5 tähteä tälle laitteelle on ihan hyvä arvosana. 

JBL Xtreme arvosteluita

https://www.whathifi.com/jbl/xtreme/review

http://www.techradar.com/reviews/audio-visual/hi-fi-and-audio/audio-sys…

https://www.soundguys.com/jbl-xtreme-review-6902/

http://www.soundvisionreview.com/hi-fi-home-theater/speakers/jbl-xtreme…

https://www.techhive.com/article/2986709/speakers/jbl-xtreme-review-eno…

http://avproductreviews.com/jbl-xtreme-review/

http://uk.pcmag.com/jbl-xtreme/70811/review/jbl-xtreme

https://www.tweaktown.com/reviews/7685/jbl-xtreme-portable-bluetooth-sp…

 

 

Minulle piti tulla tänään uusi jääkaappipakastin minkä kävin ostamassa Hulluilta Päiviltä Powerista. Kuljetuksen olisi pitänyt saapua kello 10 - 13 välissä joten olin odottamassa koko päivän kotona ja otin etäpäivän. Mitään ja kuulunut ja näkynyt niinpä otin Power asiakaspalveluun yhteyttä kello 14 kun kuljetuksen olisi pitänyt viimeistään saapua tunti sitten. Muutenkin kuljetuksen piti soittaa vähintään puolituntia ennen kuljetuksen saapumista. Ajattelin aluksi käyttää Power.fi olevaa chat-palvelua mutta päätinkin ihan soittaa Power asiakaspalveluun.

Tidal musiikkipalvelulta tuli vähän aika sitten viestiä. Viesti koski hintaa joten ajattelin hinnan nousevan. Päin vastoin hintani nyt tippuu sillä Tidal HIFI Plus tulee jatkossa maksamaan 10.99€ kun olen siitä nyt maksanut 19.99€ kuukaudessa. Tidal siis yhdistää HIFI ja HIFI Plus jäsynyydet maksamaan saman verran eli 10.99€. Minulle tämä tarkoittaa hinnan alennusta kun taas toisille tämä tarkoittaa Plus jäsenyyden saamista eli parempaa musiikin laatua.

Paniikki, paniikki, paniikki, paniikki, paniikki, paniikki, paniikki, paniikki, paniikki, paniikki, paniikki. Monella suomalaisella oli eilen taas PANIIKKI kun lakot alkoivat tänään torstaina ja osalla jo eilen keskiviikkona. Kun ruokakaupat ovat mahdollisesti kiinni pari päivää niin se sai taas paniikin päälle suurimmalle osalle ihmisistä. Kun ruokakauppa on kiinni päivän tai pari niin se saa suomalaiset paniikkiin ja alkavat hamstraamaan tavaraa ja varsinkin paskapaperia. 

Se meni sitten taas tällä viikolla siihen, että olen nyt kahtena päivänä tällä viikolla ja vielä tulen kolmantenakin päivänä käymään aamupäivällä aluksi laskettelemassa ja illalla sitten normaalisti kuntosalille. Tein tätä samaa vuosi sitten ja huomasin sen olevan todella rankkaa mutta syystä tai toisesta päätin sitten jatkaa tätä samaa kaavaa myöskin nyt tänä vuonna. Se täytyy tässä sanoa että laskettelemasssa en ollut viime vuonna enkä tänäkään vuotena tunti tolkulla vaan yleensä siinä parisen tuntia. Jos olisin lasketellut enemmän sanotaanko vähintään kolme tuntia niin sitten asiat voisivat olla eri.

Talvi on suomalaisille vain MINÄ asenteelle omaaville ihmisille kulta aikaa. Tämän näen päivittäin liikenteessä kun toisia ei oteta huomioon yhtään. Kunhan vain minä. Räikeästi punaisia päin ajavat: minulla on kiire ja eihän auto hidastu talvella. Ajetaan keskellä kahta kaistaa vaikka siinä ympärillä olisi riittävästi tilaa: eihän nuo toiset saa minun ohi ajaa. Kiilataan ja ajetaan toisten perässä kiinni vaikka edelle ajava itse pitäisi turva väliä. Kunhan vain minä.