Jani Tanskanen: Määrää sillä määrä on laatu, laatu on määrä

09.06.2024 - 17:29

Jani Tanskanen on päässyt taas huutelemaan ja näyttämään että määrä on laatu, laatu on määrä. Jani Tanskasen tyyli millä hän tuo itseään esille on määrä. Enemmän urheilijoita on laatua. Niin on nyt EM-kisoissa ja niin oli viime vuonna MM-kisoissa. Määrää sillä määrä on laatu, laatu on määrä. Suomalaisen urheilun ja yleisurheilun taso on maailmanlaajuisesti heikko mutta siitä huolimatta Jani Tanskanen huutelee kuinka EM-kisojen joukkue suurin ikinä sillä määrä on laatu, laatu on määrä.

Nyt kun on katsellut EM-kisoja niin huomaa kuinka kaikki urheilijat jotka on tehnyt viime vuoden puolella tarvittavat tulokset on saanut ilmaisen Italien reissun vaikka tänä vuonna ei ole vielä voinut edes tehdä tulosta kun ovat olleet rikki. Sitten on tämä suomalainen tapa kiertää piirikunnallisia että saa jotain ranking pisteitä kun taso ei muuten riitä. No tyyli on vapaa kun Jani Tanskanen jakelee ilmaisia Italian lomia suomalaisille urheilijoille. Siinä ei ole mitään vikaa urheilijan näkökulmasta saada ilmaista lomaa Italiassa sillä ainoa "maksu" on astella haastattelu pisteen läpi.

"Määrää sillä määrä on laatu, laatu on määrä"
Jani Tanskanen

Siis mielestäni toisaalta ihan mukava jakaa ilmaisia lomia Italiaan kun eihän suomalaiset urheilijat muuten hirveästi tienaa. He kuitenkin tekevät valtavasti töitä tuloksien eteen ja olen itse nähnyt läheltä muutamien urheilijoiden treenaamista. Taso maailmalla on vain niin kova että siellä pärjätäkseen pitää oikeasti olla todella hyvä ja lahjakas. Kuitenkin EM-tasolla pitäisi kyllä pärjätä, päästä finaaliin tai edes tehdä tai päästä oman ennätyksen lähelle. Se on vain niin turhauttavaa kuunnella YLE:n studiosta että sen kisan tai sillä tuloksella olisi päässyt finaaliin. Suomalaiset urheilijat eivät vain veny yleisellä tasolla tai heidän päänsä eivät kestä sitä karsintaa.

Se on ihan eri kilpailla kotimaan kisoissa missä parhaille ei oikeasti riitä edes vastusta. Se on sitten hyvinkin vaikea lähteä kisaamaan sellaisessa kisassa sitten missä useat onkin parempia tai samantasoisia. Kun suomalaiset eivät edes kilpaile tai pääse kilpailemaan kovissa kilpailuissa niin sitten ei saa sitä kokemusta kisata oikeasti hyvien kanssa. Myöskin Suomen päättäjätkin ovat kovaa kilpailemista vastaan kun jos jostain kotimaan höntsästä on pois oikean Timanttikisan takia niin sitten aletaan pyytämään sakkoa. 

Jani Tanskasen takia Yleltäkin kuulee nyt ihan liikaa vollotusta suomalaisilta kun sitä ilmaista Italian lomaa on tarvinnut käydä maksamassa YLE:n tv-ruudussa. Mielestäni Suomessa tehdään urheilun suhteen vääriä asioita liian paljon. En niistä kyllä tiedä kun en ole ollut niiden kanssa tekemisissä mutta vain tv-ruudun välityksellä sen näkee. Suomen urheilussa rahat menevät johtoportaaseen eikä urheilijoille minkä lisäksi niitä "pomoja" on aivan liikaa. 

Tämän lisäksi Suomessa harjoitellaan väärin eikä hyviä valmentajia ole. Mielestäni suomalaiset urheilijat eivät tee ihan tarpeeksi tai sitten he tekevät liikaa vääriä asioita. Tämä johtuu huonosta valmennuksesta sekä siitä että Suomessa ei ole voittamisen kulttuuria. Tämä ei koske vain yleisurheilua vaan yleisesti suomalaista urheilua. Oli laji mikä tahansa niin samaa on nähtävissä niin yksilö- kuin joukkueurheilussa. Toisaalta sitten se paineen määrä minkä media luo kun joku hiemankin pärjää ja toiset vain siellä ruudun päässä haukkuu.

  • Miksi valtaosa EM-kisoissa olevista on tällä hetkellä loukkaantunut?
  • Miksi valtaosa EM-kisoissa olevista ei ikinä veny?
  • Miksi lähes aina samat urheilijat pettävät?
  • Miksi EM-kisoissa on aivan liikaa urheilijoita joilla ei ole toivoakaan menestyä erilaisista syitstä johtuen?

Suomalaisella medialla on aina omat kultapoikansa ja tyttönsä. Jääkiekon puolelta he ovat Patrik Laine, Jesse Puljujärvi, Kasper Kapanen joiden tulokset ja saavutukset eivät yllä mainitsemisen arvoisiksi. Sitten puolestaan Mikko Rantanen, Sebastian Aho, Juuse Saros, Miro Heiskanen, Esa Lindel & Roope Hintzin tapaiset pelaajat pelaavat omaan rooliinsa nähden loistavasti ja pärjäävät NHL:ssä muiden tähtien tavoin. Kuitenkin media hehkuttaa vain näitä pelaajia jotka eivät NHL:ssä vain pärjää. Samaa voi sanoa monesta muusta urheilijasta eri lajeissa eli he ketkä eivät oikeasti pärjää niin heitä hehkutaan kuten Topi Raitanen.

Oli todella huvittava nähdä mutta ei mitenkään yllättävää että kun Oliver Helander sitten sai sen yhden heiton onnistumaan heikkotasoisessa keihäskisassa niin häntä juhlitaan suurmestaria. Oliver Helander "pelasti" Suomen EM-kisat tuohon ei voi sanoa kuin että ei huoh. Toiset taas puolestaan sanovat että EM-kisat menivät todella hyvin vaikka sieltä yksi pronssi tulikin sillä Suomi sai 12 pistesijaa eli 12 urheilijaa pääsi kahdeksan parhaan joukkoon.

Minulle piti tulla tänään uusi jääkaappipakastin minkä kävin ostamassa Hulluilta Päiviltä Powerista. Kuljetuksen olisi pitänyt saapua kello 10 - 13 välissä joten olin odottamassa koko päivän kotona ja otin etäpäivän. Mitään ja kuulunut ja näkynyt niinpä otin Power asiakaspalveluun yhteyttä kello 14 kun kuljetuksen olisi pitänyt viimeistään saapua tunti sitten. Muutenkin kuljetuksen piti soittaa vähintään puolituntia ennen kuljetuksen saapumista. Ajattelin aluksi käyttää Power.fi olevaa chat-palvelua mutta päätinkin ihan soittaa Power asiakaspalveluun.

Paniikki, paniikki, paniikki, paniikki, paniikki, paniikki, paniikki, paniikki, paniikki, paniikki, paniikki. Monella suomalaisella oli eilen taas PANIIKKI kun lakot alkoivat tänään torstaina ja osalla jo eilen keskiviikkona. Kun ruokakaupat ovat mahdollisesti kiinni pari päivää niin se sai taas paniikin päälle suurimmalle osalle ihmisistä. Kun ruokakauppa on kiinni päivän tai pari niin se saa suomalaiset paniikkiin ja alkavat hamstraamaan tavaraa ja varsinkin paskapaperia. 

Se meni sitten taas tällä viikolla siihen, että olen nyt kahtena päivänä tällä viikolla ja vielä tulen kolmantenakin päivänä käymään aamupäivällä aluksi laskettelemassa ja illalla sitten normaalisti kuntosalille. Tein tätä samaa vuosi sitten ja huomasin sen olevan todella rankkaa mutta syystä tai toisesta päätin sitten jatkaa tätä samaa kaavaa myöskin nyt tänä vuonna. Se täytyy tässä sanoa että laskettelemasssa en ollut viime vuonna enkä tänäkään vuotena tunti tolkulla vaan yleensä siinä parisen tuntia. Jos olisin lasketellut enemmän sanotaanko vähintään kolme tuntia niin sitten asiat voisivat olla eri.

Talvi on suomalaisille vain MINÄ asenteelle omaaville ihmisille kulta aikaa. Tämän näen päivittäin liikenteessä kun toisia ei oteta huomioon yhtään. Kunhan vain minä. Räikeästi punaisia päin ajavat: minulla on kiire ja eihän auto hidastu talvella. Ajetaan keskellä kahta kaistaa vaikka siinä ympärillä olisi riittävästi tilaa: eihän nuo toiset saa minun ohi ajaa. Kiilataan ja ajetaan toisten perässä kiinni vaikka edelle ajava itse pitäisi turva väliä. Kunhan vain minä.