Jalkatreeni Roihupellon PTVGYM:llä

22.10.2023 - 10:39

Eilen lauantaina tuli käytyä tekemässä jalkatreeni PTVGYM Roihupellossa. Yllätys yllätys että päädyin menemään PTVGYM Roihupeltoon jälleen kerran yksin vaikka alkuperäinen tarkoitus oli mennä yhdessä tutun kanssa ja mahdollisesti myös kaveri olisi voinut mahdollisesti tulla mukaan. No minä kun olen niin huonoa treeniseuraa ettei kukaan ikinä lähde mukaan. Tämä on tullut huomattua tässä parin vuoden aikana kun itse olen aktivoitunut käymään "paremmilla" kuntosaleilla treenaamassa ja olen aina silloin tällöin yrittänyt saada jotain mukaani. 

Aluksi kyllä sanotaan kyllä tai ehkä voisin lähteä mutta sitten kun on h-hetki niin kyllä jotain tekosyitä aina tulee. No olin kuitenkin päättänyt että vaikka en nyt saisi ketään mukaani niin menen sinne sitten itsekseni sillä olin jo pidempään miettinyt meneväni PTVGYM Roihupeltoon pitkästä aikaa. Onhan Roihupellon PTVGYM paljon parempi kuin Pitäjänmäen PTVGYM missä käyn viikoittain tekemässä pari kolme treeniä viikossa. 

Ensimmäinen asia minkä huomasin kun pääsin Roihupellon PTVGYM:lle oli valitettavasti se että pukuhuoneen wc haisi vanhalle kuivuneelle kuselle, toinen asia oli se että wc:n pytty oli rikki ja kolmas asia oli että kyykky räkin tangon pidikkeet oli jo rikottu. Treenin aikana huomasin että painot olivat ties missä ja ihan väärissä paikoissa eli ihmiset eivät vain osaa laittaa painoja oikeille paikoille. Oikeasti masentavaa mennä hyvälle kuntosalille ja heti huomata että ihmiset eivät osaa käyttäytyä.

Treenin jälkeen sitten suihkussa huomasin että niin kuin Pitäjänmäen PTVGYM:llä niin Roihupellon PTVGYM:in suihkun seinässä oli lappu että älkää nyt pissatko suihkun lattioille. Kertoo kyllä kaiken Helsinkiläisestä ja PTVGYM:in kulttuurista että wc:n ja suihkun lattioille kustaan. Eikö nuoret osaa tähdätä pyttyyn, onko se reviirin merkkaamista vai vedetäänkö sitä pwo:ta ja energia juomia niin paljon että rakko ei vaan pidä? Se on kuitenkin merkille pantavaa että tätä olen huomannut vain Helsingissä ja Espoossa eli kai se on vain Espoolainen ja helsinkiläinen salikulttuuri kusta lattioille.

PTVGYM Roihupelto on laitteiltaan ja välineiltään lähelle Tampereen Loaded:in tasoa mutta tuo että kustaan lattioille ja hajoitetaan paikkoja niin laittaa minut kaipaamaan Tampereen Loadedia vain enemmän. Myöskin Roihupellon PTVGYM:in ilmapiiri ja fiilis on heikkoa eikä ole edes Pitäjänmäen PTVGYM:in tasoa saati sitten Tampereen Loaded:ia

Jos sitten siirrytään negatiivisista asioista itse treeniin niin minulla oli kyllä "hauskaa" ja treeni meni hyvin vaikka nyt kyykyn 240kg putki katkesi. Tämä oli nyt kolmas kerta Roihupellon PTVGYM:llä ja kolmas jalkatreeni. Aikaisemmilla kahdella kerralla olen saanut kyykyssä tehtyä 240kg painoilla ja ensimäisellä kerralla vedin ensimmäistä kertaa ikinä 240kg kaksi toistoa ilman spotteria. Kuitenkin tällä kertaa sain tehtyä vain 220kg painoilla kaksi toistoa. Tämän jälkeen mietin pitkään jatkanko kyykkyä vielä ja miten mutta päädyin sitten lopulta pohdinnan jälkeen lopettamaan kyykyn siihen.

Päädyin tuohon tulokseen ihan senkin takia kun halusin myöskin tehdä muita liikkeita ja laitteita sillä ne ovat kuitenkin parempia kuin Pitäjänmäen PTVGYM:in. Se olikin se asia miksi ylipäätänsä Roihupellon PTVGYM:lle lähdin että pääsin tekemään kyseisiä jalkalaitteita joita normaalisti en pääse tekemään. Tietenkin kyykky oli pääroolissa ja olisin halunnut saada siihen enemmän painoja mutta toisalta se ei haitannut kun pääsin tekemään hyvää vyökyykkyä sekä pedulum kyykkylaitetta. Vastaavat laitteet löytyvät myöskin Vantaan loaded:lla niin siellä niitä olen myös päässyt tekemään.

Eipä siihen mennyt taaskaan kovin kauaa aikaa kun oikeasti aloin kaipaamaan Vammalassa ja varsinkin Tampereella treenaamista. Tulin viime viikon lauantaina takaisin kahden viikon reissulta Vammalasta jolloin kävin tekemässä neljä treeniä myöskin Tampereen Loaded:lla. Ensimmäinen ilta Pitäjänmäen PTVGYM:llä meni hyvin kun näin pari tuttua pitkästä aikaa eikä mitään ihmeellisyyksiä ollut kun en käynyt wc:ssä. Lauantain oli muutenkin suhteellisen tyhjä eikä PTVGYM:llä ollut hirveästi treenaajia ja esimerkiksi vapaapaino alueet olivat aikalailla tyhjänä koko sen ajan mitä siellä olin.

No niin jatketaan hieman tätä ylipaino on ylivoimaa mikä video tuli tuossa koostettua heti seuraavalla viikolla ensimmäisestä ylipaino on ylivoimaa videosta. Nämä ovat siis peräkkäisiltä viikoilta olevat treenit eli kaksi viikkoa ja kuusi plus kuusi treeniä eli kaksitoista treeniä. Tämä uusi Ylipaino on ylivoimaa video on viikko sitten tehdyistä treeneistä ja täytyy kyllä sanoa että en muista yhtään mitään noista treeneistä ellen ala katsomaan itse tuota videota. Jotain hieman normaalimpaa tuli tehtyä, epäonnistumisiakin sekä sarjaennätyksiä jos oikein muistan?

Onko ylipaino ylivoimaa? Siinä vasta kysymys ja oikea vastaus on oikeasti vaikea. Mietin kuitenkin suhteellisen usein sitä että miten jaksan treenata sen miten jaksan treenata? Olenko vain tottunut siihen että treenaan usein vai enkö oikeasti sitten treenaa? Aikoinaan kävin juoksemassa aamuisin yhdestä kerrasta viiteen kertaan aktiivisesti minkä lisäksi kävin kuntosalilla neljästä kerrasta kuuteen kertaan. Vuosien varrella olen käynyt kuntosalilla eri tavalla mitä nykyään käyn ja en muista tarkalleen milloin ja miten treenasin kun kävin aktiivisesti juoksemassa. Yhdessä vaiheessa kävin jopa aamuisin ja iltaisin treenaamassa kuntosalilla eli tupla treenaamassa.

No niin eilen sitten mukavasti takatalvi yllätti mutta itselleni se ei tullut niin yllätyksenä kun olin sentään säätietoja katsonut. Se minulle tuli yllätyksenä että sitä lunta sitten oikeasti tuli ja niinkin paljon. Olin kuitenkin itse jo vaihtanut kesärenkaat alle parisen viikkoa sitten. Kun perjantaina lähdin PTVGYM:lle niin juuri silloin seitsemän tienoilla lunta alkoi höytyilemään niin kuin säätiedoista näki. Lunta kuitenkin vain höntyili hyvin vähän niin itse ajattelin että ei sitä nyt sinä aikana niin paljoa tulisi mitä sitä lopulta tuli. 

Keskiviikkona oli viikon ensimminen jalkatreeni ja täytyy sanoa että en odottanut kyykyltä sen pahemmin yhtään mitään. Olinhan juuri lauantaina kyykännyt 230kg kaksi toistoa ja 240kg yhden toiston. Kuitenkin kun katsoo viime viikkoa muutenkin niin keskiviikon ensimmäinen kyykky treeni meni heikosti kun sain kaksi kertaa yhden toiston 200kg. Viikon toinen kyykky treeni lauantailta menikin sitten todella hyvin. Tämän pohjalta en sitten tiennyt oikein mitä odottaa mutta olenkin päättänyt että nyt keskityn viemään kyykyn mielummin hyvin alas kuin lähteä hakemaan yli 200kg painoja.

Mennään ajassa taakse päinä vuoteen 2013 jolloin menin juoksemaan ensimmäisen puolimaratonin. Tuohon aikaan juoksin todella paljon ja varsinkin aamuisin sillä kävin yleensä aamulla juoksemassa ja illalla kuntosalilla. Olin jo muutaman vuoden käynyt tosiaan aamulla ennen töihin menoa tai ennen toimistolle menemistä käynyt juoksemassa noin kymmen kilometrin lenkin kolmesta viiteen kertaan viikkoon. Tämän lisäksi menin sitten illalla kuntosalille tekemään ihan normaalisti voimaharjoittelua mikä ei silloin eronnut kyllä yhtään siihen nähden mitä nykyään teen.